Eriyen kitaplık

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Selam kızlar. Bebeğim doğmadan önce onun için özel bir kitaplık çalışmalarına başlamıştım. Boyuna uygun, rengarenk, ince eleyip sık dokuyarak edindiğim kitaplardan bir kütüphane oluşturdum. Tahmin edersiniz ki çocuk kitapları hem baskı kalitesi hem içerik sebebiyle biraz tuzludur. Buna rağmen kendim için harcamayıp çocuğuma kitap aldım bol bol. Ama şu an kitaplığımız o kadar çıplak o kadar boş ki. Çünkü her gelen çocuklu aile birkaç kitap ve dergiyle evlerine dönüyor. Ayy bu çok güzelmiş deyip keyiflerine göre seçip biz bunları alıp okuyalım diyorlar. Çok kitap görünce halk kütüphanesi falan sanıyorlar galiba. Ama onlara ciddi bir bütçe ve emek harcandığını düşünmüyorlar. Giden kitaplar geri dönse yine amenna. Giden tapusuyla alınıp kişiye zimmetleniyor. Dün bir arkadaşım aylar önce aldığı iki kitap ve üç dergiden iki dergi getirmiş çok güzeldi çocuklar çok sevdi deyip elime tutuşturdu. Ama o da ne? Sinirden ağlamamak için kendimi zor tuttum. Benim çocuğum için seçtiğim etkinlikler yapılmış, resimler boyanmış, sayfalar yıpratılmış ve karalanmış. Diğer kitaplardan haber bile yok (ki bütçemin üzerinde olmasına rağmen içindeki etkinlikleri yapma hayaliyle mutlu mutlu aldığım kitaplar) dergileri aldığım gibi çöpe attım sinirden.

Ben insanlar kırılmasın, alınmasın diye hayır diyemezken onların bu düşüncesizliği beni hem üzüyor hem de kendimi enayi gibi hissediyorum. Ama işte hayır diyememe hastalığı sebebiyle kendim çalıp kendim söylüyorum. Yok mu bunun bir çaresi?

Ayyy bu insanlar nasil öğreniyor bu kadar terbiyesiz cikarci olmayi yaa.en sevmedigim seylerdendir kitap verilmesi geri alinamamasi.
Kitabi o şekilde iade ederken sizde tepkinizi belli etseydiniz.şakayla bari bi etkinliği birakaydinizda bizde yapsaydik falan gibi...
En mantiklisiysa sizin duygularinizi umursamayan kirilip kirilmicaniz umrunda olmayan insanlara hayir diyebilmeniz.önce siz kendinize hak ettiğinizi verin.o kadar samimiyseniz ayni kitabin sifirini isteyin.politika yapmayi ogrenirseniz her şeyi herkese söyleyebilirsiniz ya da soyletebilirsiniz

Milletçe bedava mezar bulsak gireriz.
En iyisi kaldırıp koyun bir kenara.
Başma türlü koruyamazsınız.
Zararın neresinden dönseniz kar.
İnan zaten güzel, kaliteli olanlar gitti birkaç dergi bir de yıpranmış olanlar kaldı. Onları da kafalarına fırlatıp bunları unutmuşsunuz diyesim var.

hayir diyemiyorsaniz yeni kitap alicaksaniz bebeginiz dogduktan sonra alin istediklerinde bir "baheneniz" olur.

Yerinde olsam hic almazdim ve sifirini isterdim oyle seymi olur ya onlar akilli bedavadan yapsin sen git al ver ellerine deseydin bari yenilerini istermisin aliyim cocuklarina diye..

Hayır demeyi öğrenmeniz lazım. Yok yapamam derseniz saklamalısınız. Kapaklı dolap da işinizi görür.

asla ve asla kitaplarımı vermem önceden bende hayr diyordum ama şimdi kendi kuzenime ble vermyrm kitapları kusura bkma ama yeminlym diyorum karşmdakine

hayir demesini bileceksin bide benden sana tavsiye bir kutu edin misafir gelmeden once hepsini bir kutuya koy kaldir soran olursa hepsini ikinci el kitapciga sattim de

Bende bi tanıdığıma kitap vermiştim vermez olaydım
Uzerinde şiirler reimler ve hatta adım yazan ilk sayfayı karalamış
Bu ne yaa dedim adımı niye karaladın?
Ben yapmadım dedi.Ben mi yaptım dedim
Kemkum etti sonra bidaa kimseye kitap vermedim
Ben olsam bastan derdim zaten o kitapları bebegime özenle seçtim.once ona okuycam sonra verebilirim diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…