Eriyen kitaplık

Açık ve net VERME
Nerde satıldığını söyle, ben kitap vermiyor kusura bakma, de.

Ben kitaplarim konusunda cok hassasim kimseye emanet vermiyorum diyorum. Gercekten güvendiğm biriyse veriyorum. Her ihtimale karsi bir sey olursa isterik diyorum. Baskisi olmayan kitaplarim var onlari cikartmiyorum ama kitapligimdan. Bunu saka yollu ssöyleyince alinmiuor insanlar. Alinirlarsa da cokta umrumda değil. Dediginiz gibi kitaplara kıymetten öte emanete saygi kalmamis insanlarda

Uluorta dediğiniz, çocuğun odasındaki kitaplık. Kitaplar kitaplıkta durur. Birileri hadsizse kitaplığın ne suçu var?
Hadsize haddini bildirmeyenin suçu var tabi ki
Siz çocuğunuzun kitaplarını verme konusunda hayır diyemiyorsunuz, çocuğunuza nasıl örnek olacaksınız hakkını savunması konusunda?

Biraz dişlerinizi çıkarın. İnsanlar sizi yumuşak görmüş, tepenize biniyor. Ama buna izin veren de sizsiniz, unutmayın.
Yani bütün hadsizler sizi bulmuyor, öyle değil mi?

Uluorta dediğiniz, çocuğun odasındaki kitaplık. Kitaplar kitaplıkta durur. Birileri hadsizse kitaplığın ne suçu var?
Bence ne yap biliyor musun kitapligin yanına not kağıdı ve kalem as Ayy bu kitap çok güzelmiş diyene evet bence de çok güzel istersen hemen not kağıdı ve kalemi kullanarak ismini ve yazarini not al kitapciya giderken hatirlamanda yardımcı olur de bakalım bi daha birşey diyebilme cesaretini gosterebiliyorlar mi?

Çok sinir oldum.. Ne yapmayı dusunuyosunuz şimdi. Bence tek tek arayın kitapları isteyin karalanmis olanlarında yenisini almalarını söyleyin. Bebeginize aldiginizi belirtin.
Yapamam derseniz de aynı kitapları tekrar satın alın ve diğer arkadaşların ddediği gibi yeminliyim dersiniz ve kimseye vermezsiniz. Bu arada sizi çok iyi anlıyorum hayır diyemedigim için çok kitap kaybettim. Daha iki hafta öncede hayır diyemedim. Bazı kitaplarimda benden izler vardı altlarini çizdiklerim vardı. Şimdi aklıma gelince üzüldüm yıne. Benimde bebeğim var ve şimdiden yirmi yirmibes tane kitabı var ama kitaplığı henüz olmadığı için kapalı dolapta duruyor. Buraya yazan arkadaşların taktigini uygulayip yeminliyim dicem. Umarım bunun ustune ısrar eden olmaz. Lütfen sizde vermeyin.

Ayyy en sevmedigimmm. Bende kitap okumaya bayilirim. Daha dogmamis bebisime bile belki ilerde bulamam diye begendigim kitaplari bile aliyorum. Gelin gorun ki kitaplik yapacak kadar bile kitabim yok. Hayir kimde ne kitabim var onuda biliyorum hel bulusmamizda su kitabim sendeydi getirsene diyorum ama yok. Ayrildigim is yerinde kalan kitaplarimi saymiyorum bile artik eski is arkadaslarimla pek gorusmedigim icin. Yani tek cozum cnm internetten aldim bende dr kitapyurdunda satiliyor filan diyerek vermemek!. Ben hala yapamiyorum tabii o ayri

Su hayatta herseyimi paylasırım.Yemegimi,kıyafetlerimi...
Lakin asla kitaplarımı ve ojelerimi paylasmam

Hata sizde,okadar özenip para döküp yaptıgınız seyi neden kıymet bilmeyenlere verirsiniz ki?

Kusura bakma canım... Diyeceksin...

İnan kitapların son durumunu tahmin ettiğim için getirmemeleri daha iyi olur. dergilere bile nerdeyse ağlayacaktım. Kitapları o halde görsem kesin ağlarım.

aslında felaket geliyorum demiş,çocuk en nihayetinde, elbette aldığı gibi teslim etmeyecekti, sizin canınız illa ki sıkılacaktır.

bunu gerçekten tahmin etmemiş miydiniz? yetişkinlere bile kitap vermekte tereddüt ediyoruz da bir çocuk kitabı hiç olduğu gibi geri gelir mi?

neyse bu size ders olsun.

ayrıca bence kitapların yenisini alıp yerine koymayın, sizin çocuğunuzun zevklerine göre tercih yaparsınız. her çocuk aynı etkinliklerden hoşlanmaz ki.

ve de genelde bıktıkça yenisini almak önerilir.
siz kendinize kütüphane yapar ki özenip yapmışsınız ama bence çok kullanışlı olmamış.

üzülmüşsünüz, kırılmışsınız ve de haklısınız ama sonucu belli olan bir şeymiş bence, keşke tahmin etseydiniz.

Vermiceksin cok basit. Hayir demeyi ogren onlar terbiyesizse sen daha terbiyesiz ol.. kullansan okey ama kullanmadan kitabi mahvetmekte ne demekk

Ben de hangisi kimde hiç bilmiyorum. Çünkü giderken ellerinde görüyorum. Sallayarak şunları aldık diyorlar. Alabilir miyiz değil aldık. Kısa ve net. İnsanın ağzı bağlanıyo. Tutup elinden alamıyorum ki.

Bugün bir kitap aradım. Onun gittiğini bilmiyordum ve dönem olarak tam bizim dönemimizin kitabı. O kadar üzüldüm ki. Hangi ara kim almış bilmiyorum bile.

Sen o kitapları kendi kütüphanene kaldır bacım, gidenleri de tek tek topla kim ne aldysa aklındaysa iste çekinme ya ne yani emanet şey sonuçta. Millet emanete ihanet etmeyi çok seviyor, sen neden çekinesin.

'Yıpranmış içeriği halledilmiş dergiyi niye getirdin ki bana?' diye sormak neden bu kadar zor ya neden neden?

'Ben bunu çocuğum için almıştım sen de bunun yenisini her yerde bulabilirdin' demeliydin.

İyi de bu faaliyet dergisi
İçindeki yapılmazsa sayfaya öylece bakmanın bir anlamı olmaz ki
Alan kişinin içindekileri çözmek için almaya niyeti olduğu başta belliydi.
Getirdikten sonra içeriğini niye hallettin demek çok abes olur

En doğrusu en baştan vermemekti.
Hadi kitap olsa neyse, okur verir. Ama faaliyet dergisi vermek ne? Verirken düşünemez mi insan içindekielrin yapılacağını?

Onedioda gormustum sanirim. Kitaplarinizi alan kisileri kitaplarla fotolarini cekin diye. Komik bi yontem ama onlarin yaptiklarinada bi cozum gerek yani ne demek izin almadan haber vermek. Ulkemizde en ucuz kitap 10₺. Hele ki cocuk kitaplari ucuyo mubarek. Vehbi koc torunu degiliz sonucta :)

Bir insan size alabilir miyiz değil, aldık diyebiliyorsa
Aynaya bakın, sebebini orada göreceksiniz.

Tutup elinden almanıza da gerek yok

Gülümseyerek "ayyyyy canım, biz çözmeden ve okumadan kimseye kitap, dergi veremiyorum, kusura bakma şekerimmmm" derseniz sorun olmaz.

Ben kullandığımız kitapların resmini atabilirim herhangi bir yıpranma, kıvrılma yoktur. Çocuğum çok özenli kitaplara. Bir de beraber yaptığımız için benim kontrolümde oluyor. Açıkçası çocukların eline müsvedde niyetine verileceğini tahmin etmemiştim. Ha bir de şu var, daha önce de yazdım. Şu kitabı alabilir miyiz yok. Ya seçerken yakalıyorum aa bunlar çok hoşmuş diyip alıyorlar. Ya da giderken kapıdan sesleniyorlar "canııım şunları aldık" diye. Bana söyleyecek söz kalmıyor. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Ama suratım düşüyor, ki asla zoraki gülümseyemem. Dayak yemiş gibi olur tipim. Buna rağmen takmıyorlar. Çünkü kitap onlar için önemsiz bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…