- 20 Şubat 2015
- 4.863
- 2.616
- 133
- Konu Sahibi Esrin mine
-
Hadsize haddini bildirmeyenin suçu var tabi kiUluorta dediğiniz, çocuğun odasındaki kitaplık. Kitaplar kitaplıkta durur. Birileri hadsizse kitaplığın ne suçu var?
Bence ne yap biliyor musun kitapligin yanına not kağıdı ve kalem as Ayy bu kitap çok güzelmiş diyene evet bence de çok güzel istersen hemen not kağıdı ve kalemi kullanarak ismini ve yazarini not al kitapciya giderken hatirlamanda yardımcı olur de bakalım bi daha birşey diyebilme cesaretini gosterebiliyorlar mi?Uluorta dediğiniz, çocuğun odasındaki kitaplık. Kitaplar kitaplıkta durur. Birileri hadsizse kitaplığın ne suçu var?
İnan kitapların son durumunu tahmin ettiğim için getirmemeleri daha iyi olur. dergilere bile nerdeyse ağlayacaktım. Kitapları o halde görsem kesin ağlarım.Çok sinir oldum.. Ne yapmayı dusunuyosunuz şimdi. Bence tek tek arayın kitapları isteyin karalanmis olanlarında yenisini almalarını söyleyin. Bebeginize aldiginizi belirtin.
Yapamam derseniz de aynı kitapları tekrar satın alın ve diğer arkadaşların ddediği gibi yeminliyim dersiniz ve kimseye vermezsiniz. Bu arada sizi çok iyi anlıyorum hayır diyemedigim için çok kitap kaybettim. Daha iki hafta öncede hayır diyemedim. Bazı kitaplarimda benden izler vardı altlarini çizdiklerim vardı. Şimdi aklıma gelince üzüldüm yıne. Benimde bebeğim var ve şimdiden yirmi yirmibes tane kitabı var ama kitaplığı henüz olmadığı için kapalı dolapta duruyor. Buraya yazan arkadaşların taktigini uygulayip yeminliyim dicem. Umarım bunun ustune ısrar eden olmaz. Lütfen sizde vermeyin.
Ben de hangisi kimde hiç bilmiyorum. Çünkü giderken ellerinde görüyorum. Sallayarak şunları aldık diyorlar. Alabilir miyiz değil aldık. Kısa ve net. İnsanın ağzı bağlanıyo. Tutup elinden alamıyorum ki.Ayyy en sevmedigimmm. Bende kitap okumaya bayilirim. Daha dogmamis bebisime bile belki ilerde bulamam diye begendigim kitaplari bile aliyorum. Gelin gorun ki kitaplik yapacak kadar bile kitabim yok. Hayir kimde ne kitabim var onuda biliyorum hel bulusmamizda su kitabim sendeydi getirsene diyorum ama yok. Ayrildigim is yerinde kalan kitaplarimi saymiyorum bile artik eski is arkadaslarimla pek gorusmedigim icin. Yani tek cozum cnm internetten aldim bende dr kitapyurdunda satiliyor filan diyerek vermemek!. Ben hala yapamiyorum tabii o ayri
'Yıpranmış içeriği halledilmiş dergiyi niye getirdin ki bana?' diye sormak neden bu kadar zor ya neden neden?
'Ben bunu çocuğum için almıştım sen de bunun yenisini her yerde bulabilirdin' demeliydin.
Onedioda gormustum sanirim. Kitaplarinizi alan kisileri kitaplarla fotolarini cekin diye. Komik bi yontem ama onlarin yaptiklarinada bi cozum gerek yani ne demek izin almadan haber vermek. Ulkemizde en ucuz kitap 10₺. Hele ki cocuk kitaplari ucuyo mubarek. Vehbi koc torunu degiliz sonucta :)Ben de hangisi kimde hiç bilmiyorum. Çünkü giderken ellerinde görüyorum. Sallayarak şunları aldık diyorlar. Alabilir miyiz değil aldık. Kısa ve net. İnsanın ağzı bağlanıyo. Tutup elinden alamıyorum ki.
Bugün bir kitap aradım. Onun gittiğini bilmiyordum ve dönem olarak tam bizim dönemimizin kitabı. O kadar üzüldüm ki. Hangi ara kim almış bilmiyorum bile.
Bir insan size alabilir miyiz değil, aldık diyebiliyorsaBen de hangisi kimde hiç bilmiyorum. Çünkü giderken ellerinde görüyorum. Sallayarak şunları aldık diyorlar. Alabilir miyiz değil aldık. Kısa ve net. İnsanın ağzı bağlanıyo. Tutup elinden alamıyorum ki.
Bugün bir kitap aradım. Onun gittiğini bilmiyordum ve dönem olarak tam bizim dönemimizin kitabı. O kadar üzüldüm ki. Hangi ara kim almış bilmiyorum bile.
Ben kullandığımız kitapların resmini atabilirim herhangi bir yıpranma, kıvrılma yoktur. Çocuğum çok özenli kitaplara. Bir de beraber yaptığımız için benim kontrolümde oluyor. Açıkçası çocukların eline müsvedde niyetine verileceğini tahmin etmemiştim. Ha bir de şu var, daha önce de yazdım. Şu kitabı alabilir miyiz yok. Ya seçerken yakalıyorum aa bunlar çok hoşmuş diyip alıyorlar. Ya da giderken kapıdan sesleniyorlar "canııım şunları aldık" diye. Bana söyleyecek söz kalmıyor. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Ama suratım düşüyor, ki asla zoraki gülümseyemem. Dayak yemiş gibi olur tipim. Buna rağmen takmıyorlar. Çünkü kitap onlar için önemsiz bir şey.aslında felaket geliyorum demiş,çocuk en nihayetinde, elbette aldığı gibi teslim etmeyecekti, sizin canınız illa ki sıkılacaktır.
bunu gerçekten tahmin etmemiş miydiniz? yetişkinlere bile kitap vermekte tereddüt ediyoruz da bir çocuk kitabı hiç olduğu gibi geri gelir mi?
neyse bu size ders olsun.
ayrıca bence kitapların yenisini alıp yerine koymayın, sizin çocuğunuzun zevklerine göre tercih yaparsınız. her çocuk aynı etkinliklerden hoşlanmaz ki.
ve de genelde bıktıkça yenisini almak önerilir.
siz kendinize kütüphane yapar ki özenip yapmışsınız ama bence çok kullanışlı olmamış.
üzülmüşsünüz, kırılmışsınız ve de haklısınız ama sonucu belli olan bir şeymiş bence, keşke tahmin etseydiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?