Erkee maddi destek verilmeli mi?

sevdemm

ALLAHIMDAN HAYIRLISI
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
2.333
31
158
İstanbul
Arkadaşlar öncelikle nişanlıyım ve konu şu nişanlımın maddi durumu pek iyi değil ve zaman zaman ona destekde olmuşumdur ama son zamanlarda pek bişey yapmadım ve bu aramızda sorun oldu bana benim fedakar olmadıgımı ve buna benzer şeyler söyledi. Nişandan dolayı bi takım borçlara girildi ve bu ona ağır geldi ailesindende bir destek olmadı kendi imkanlarıyla birşeyleri yaptı. Bana söylediği şu ortada bir borç varsa bu ikimizinde borcu bu borcu sende sahiplenmelisin bana destek olmalısın zaman zaman yaptım bunu ama vermediğim zaman ben kötü oluyorum ve benim üstüme geliyor bana yükleniyor neden bu şekilde düşünüyor sizce benmi bi yanlışlık yapıyorum?

:olmaz:alıştırmıssın para vermeye tabı gerısı kesılınce bozulmus, neden yardım cı olamıyorsun artık

eskıden berı yardımcı olman hata aslında bılıyorsun sımdı neden kestın pekı?

canım hayır şimdide bişey kesmiş değilim sadece gerektiğinde yardımcı oldum ona son zamanlardada özellikle yaptıgım bişey değil aslında öyle denk geldi diyim ama o beni fedakarsızlıkla suçluyor sen ben yapmamam gerekiyormuş ben hertürlü onun yanında olmalıymışım

nişanı kız tarafı yapar diye biliyorum acaba bu yüzden mi böyle konusuyor?

canım nişanı biz yaptık zaten ama nişanda erkeğinde masrafı oluyor kızın bohçası altını kıyafeti vs. yani bi borca girildi bi şekilde.

Belki bazı arkadaşlara ters gelicek ama, bence nikahınız oluncaya dek hiç bir erkeğe maddi yardım yapmamak en iyisi...
Çünkü kıymet bilmezler..
Değmez yani..
Param yok diyen ,kendini hazır hissetmeyen adam ya evliliğe yanaşmasın ya da kendini hazır hissedince evlensin derim ben....
Çünkü gelin ata binmiş ya nasib demiş..
Nişanlanmak demek illa evlilik olacak demek değil..
Hayat bu hiç belli olmaz yani...

canım nişanı biz yaptık zaten ama nişanda erkeğinde masrafı oluyor kızın bohçası altını kıyafeti vs. yani bi borca girildi bi şekilde.

size yaptığı nişan masrafının parasını sizden mi çıkarıcak yani anlamadım ?Nişan için parası ,birikimi olmayan adam iş evliliğe gelince napacak ?

canım öyle doğru diyorsun belki ama insan beraber bi yola baş koyunca bi takım şeyler ters gelsede katlanmak durumunda kalıyosun ama ben neden beni bu derece suçlayıcı davranıyor onu anlayamıyorum ben çalışmayan bi bayanda olabilirdim

nişanda böyleyse düğünde de aynı şeyi yapıcak demektir..aslında konu baslıgını gördüğümde "tabiki edilmeli"düşüncesiyle girmiştim.ama bunun degerini bilmediği gibi birde lafını eden birine yardım etme derim..

canım öyle doğru diyorsun belki ama insan beraber bi yola baş koyunca bi takım şeyler ters gelsede katlanmak durumunda kalıyosun ama ben neden beni bu derece suçlayıcı davranıyor onu anlayamıyorum ben çalışmayan bi bayanda olabilirdim

Evet ama nişan için yaptığı masrafları sen ödemek zorunda değilsin ki..Ya da nişanlının durumunu bilerek illa istediğin bohça mohça olayını asgariye indirgeyerek yardımcı olabilirdin..

bilmiyorum kafam çok karışık en son aramızda sorun oldu işte ve sanki ona şimdiye kadar hiçbişey yapmamışım gibi bir muamele etti bana

çok kötü alıştırmışın bu adamla evlendiğin zaman ömrünün sonuna kadar hep veren olmak zorundasın bir kere alıştırmışın görevin bellemiş.

Evet ama nişan için yaptığı masrafları sen ödemek zorunda değilsin ki..Ya da nişanlının durumunu bilerek illa istediğin bohça mohça olayını asgariye indirgeyerek yardımcı olabilirdin..

canım zaten ona maddi olarak yardımda ettim hiç etmedim değil ama o sadece bu nişan için değil genel anlamda diyor seviyosan fedakar olucaksın lafta olmaz hiçbişey diyor zaten bende herşeyin pahalısını almadım ama hepsi biraraya gelince bi para tutuyor tabi ve normalde tabiki mecbur değilim ama napıcaksın bi şekilde baktım olmuyor bende yardımcı olmaya çalıştım ailedende destek yok çünkü belkide o yüzden bu kadar bunaldı ve bana yüklendi

çok kötü alıştırmışın bu adamla evlendiğin zaman ömrünün sonuna kadar hep veren olmak zorundasın bir kere alıştırmışın görevin bellemiş.

bana sen benim evleneceğim insansın benim bi sıkıntım varsa bunu beraber aşacağız diyor ve bu zamanda herkez bi şekilde beraber yapıyor ev, eşya vs. diyor. Kimseden bir desteği olmadığı için ben oldum zaman zaman ne yapsaydım yetiştiremiyordu bilmiyorum

Peki şöyle sorsam bohça olayı şartmıydı ? yani altın ,takı vs aldı,nişan elbisesi vs herneyse aldı ama bohça olmazsa olmazlarınızdanmıydı..? Yani destek ve fedakarlık illa maddi yönden olacak diye bir şey yok ki...Bu açıdan bakmaya çalıştım bir de olaya....

canım hayır değildi tabiki hatta ben sonra pişmanda oldum keşke dedim hiç bohça işine girmeseydik o an bi hevesle aldık ama sonra pişman oldum

canım birde sorun suan bohça vs değil genel bi konu bu sadece nişan için bişeyler alındı değil mesele yani onun yaptıgı davranış şuan önemli olan

bana sen benim evleneceğim insansın benim bi sıkıntım varsa bunu beraber aşacağız diyor ve bu zamanda herkez bi şekilde beraber yapıyor ev, eşya vs. diyor. Kimseden bir desteği olmadığı için ben oldum zaman zaman ne yapsaydım yetiştiremiyordu bilmiyorum

valla ne ala memleket.şimdi adam sömürmenin yeni uslübu hayat müşterek mi olmuş.evet hayat müşterek bir itirazım yok ama evlenince geçerli bende o durum.nişanlıyken çıkarken müşterek falan değil.herkes imkanları ölçüsünde üstüne düşeni yapacak.yok öyle kıvırmalar.

Back
X