• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeğe şiddet ve önyargı

Merhaba, ben on yıldır kareteyle uğraşıyorum. Şu ana kadar dışarda taciz eden erkekleri genelde dövdüm. Şimdi de erkeklere karşı bir önyargım oluştu. Bir erkekle tartışsam bile onla kavga edip dövdüğüm oluyor. Tamam şiddet yanlış birşey ama erkeklerde bazen haketmiyor mu ?

hahah çok sevdim valla, birtane de benden patlat. Ben de kareteye gittim ama uzun hikaye devam edemedim. (içimde o aşk var sözde turuncuyum... neyse devam edeceğim inşallah)
Laf atarlar, yanından şarkı söyleyerek geçerler, gözleriyle yerler, kadından nefret ederler ama ilk fırsatta da götürmek isterler. Dayak onlarda, kötü söz onlarda... ne yapacaksın? elin kolun bağlı duracak mısın? Adam üstüne üstüne yürüyor, belli ne yapmak istediği... eşek sudan gelinceye kadar pataklayacaksın yapabiliyorsan....

hahah çok sevdim valla, birtane de benden patlat. Ben de kareteye gittim ama uzun hikaye devam edemedim. (içimde o aşk var sözde turuncuyum... neyse devam edeceğim inşallah)
Laf atarlar, yanından şarkı söyleyerek geçerler, gözleriyle yerler, kadından nefret ederler ama ilk fırsatta da götürmek isterler. Dayak onlarda, kötü söz onlarda... ne yapacaksın? elin kolun bağlı duracak mısın? Adam üstüne üstüne yürüyor, belli ne yapmak istediği... eşek sudan gelinceye kadar pataklayacaksın yapabiliyorsan....
Öyle de yaptığım çok oldu, övünmüyorum tabi bununla. Tek pişmanlığım 18 yaşındayken yolda laf atan 2 ergen çocuğa dayak atmamdı. Ben de daha çocuktum tabi o zaman

Öfke kontrolü konusunda yardımcı olacak makaleler okuyabilir, danışmanlardan öneriler alabilirsiniz.
Kendinizle baş başa kaldığınızda tepkilerinizi kontrol etmek adına alıştırmalar yapabilir, herhangi bir olası durumda nasıl bir tepki vermeniz gerektiğini çalışarak size zarar veren durumu en aza indirebilirsiniz.
Ya da en basiti, bir erkeğe vurmadan önce düşünmeniz gereken şey 'gerçekten hakediyor mu', birine ciddi manada zarar vermeye mi çalıştı olsun, ondan sonra harekete geçin.
Sizi önerebileceğiniz bir kitap var mı öfke kontrolü konusunda veya bu tarz kişisel gelişim kitapları ile ilgili, bu konuda biraz bilgisizim çünkü.

Bence de bazıları güzel bir dayağı hakediyorlar ama sen de biraz fazla mı abartmışsın ne?! :D Ben genelleme yapmayı sevmem,o yüzden her erkeği aynı kefeye koymuyorum. Bence sen de aynısını yap.

Bence de bazıları güzel bir dayağı hakediyorlar ama sen de biraz fazla mı abartmışsın ne?! :KK70: Ben genelleme yapmayı sevmem,o yüzden her erkeği aynı kefeye koymuyorum. Bence sen de aynısını yap.
Yok ben de genelleme yapmıyorum. Sadece durum karşısında tepkimi gösteriyorum.

ergenken otobüste bi amca şemsiyesiyle taciz etti beni başta çarpmıştır falan dedim ama en son sivri ucunu resmen bi tarafıma soktu. yaşlı amca tipinden faydalanıyordu aklınca. şöforün yanındaydım zaten o da anladı benim gerginliğimden.

baktım hala devam ediyor aldım elinden şemsiyeyi adamı da ittirdim şemsiyeyü üstüne attım üstüne yürüyordum ki kaçtı ilk durakta indi gözüm döndü o anda.

bu taciz işleri sinir bozucu. kadınlar asla geri çekilmeyin agresif olun. güçsüz değilsiniz. biber gazı taşıyın bişi olursa sıkar kaçarsınız.

Back
X