- 25 Ekim 2012
- 1.432
- 637
- 178
- Konu Sahibi Ratinin Hisleri
-
Kız sana da hep boylesı mi denk gelmıs ya ay cok guldum buna hahaha
İlk erkek arkadaşım, daha 19 yaşındaydım. Bir teknoloji markette dolanıyorduk, oradaki en pahalı mouse'lardan birini gösterip bana bunu alsana demişti. Ben şaka yapıyor sanıp cevap bile vermemiştim. Sonra bir baktım yüzü düşmüş, küsmüş bana. Sonra salak gibi gidip almıştım o mouse'u. O da erkek diye geziyordu ortada, hey gidi günler...
Allahmm nasıl biriymiş.Yuh yani bari laptopta isteseymiş.O kadarda baya fazlaymış.
Ay yok ya. Demekki herkesin bakıs acısı farklıymıs. Bazı erkekler alıskanlık haline getırmıs kadından gecınmeyı.
Mesela parası o an olmaz anlık dısarı cıkılmıstır bende yok sen verırmısın demesini anlarımda kızı alıp bi yere getırdıkten sonra bende para yok sen versene derse bu tamamıyle anormalliktir yani aşırı itici geliyor bana nedense
Bir arkadaşım vardı, aramızda bir şeyler olacak gibi olan, bir dönem sürekli maddi sıkıntılardan kirayı verememekten, iş bulamamaktan bahsediyordu. Ama her zaman. Her telefon konuşmasında her buluşmada gına getirmişti artık.
Ama ben hala akşam dışarı çıkıldığında akla gelen ilk ihtimalin hesabın erkek tarafından ödenmesi olmasını anlamlandıramıyorum. En güzeli bölüşmek. Belki sevgililer gününde falan ödemesine müsade ederim, etmişimdir. Onda da çıkışta tatlı falan yeniyorsa onu da benim ödemem koşulu ile.
Yüzsüzlüğün en son level'ı bu canikom. Önce böyle ufak ufak başlıyorlar, seninki gibi. En son bu seviyeye ulaşıyorlar
Evet bi kere o ödedim mi baska bişeyi ben öderım mesela. İlk erkek ödeyecek demıyorum ki canım benım ben de öderım o da öder. Ben zamansız bunu yapandan söz edıyorum bi ilginc gelıyor bana
Eli bol gördü ya ondan. Aslında bunları istiyeceğini pek düşünmüyorum,düşünemiyorumm ama biletleri ödememi istemesi (ben cagırdım dıye )garip geliyor.
İlk erkek arkadaşım, daha 19 yaşındaydım. Bir teknoloji markette dolanıyorduk, oradaki en pahalı mouse'lardan birini gösterip bana bunu alsana demişti. Ben şaka yapıyor sanıp cevap bile vermemiştim. Sonra bir baktım yüzü düşmüş, küsmüş bana. Sonra salak gibi gidip almıştım o mouse'u. O da erkek diye geziyordu ortada, hey gidi günler...
Ben bu hikayede şunu merak ederim. Bu çocuk size hediye olarak bir şeyler alıyor muydu? Size en azından o mouse değerinde hiç bir şey almamış mıydı? İlişkiniz ne kadarlıktı? Siz ona hediyeler alır mıydınız? Pek çok parametreye göre bu hikaye bana sevimli bile gelebilir. "Cimri" kategorisine sokacak başka tavırları yoksa, "bu kızdan maddi olarak ne koparırsam kardır" gibi saçma sapan bir düşünce ile mouse istemediyse çok da sen de erkek misin denilecek bir şey değil bence.
Kullanıldığım nokta ile ilişkimin samimi hale geldiği noktayı ayırabiliyorum şuanda çok şükür. Ne bana bir hediye alırdı, ne de aldıklarımın kıymetini bilirdi. Gayet de babasından istediği kadar para alamadığı için, beni bir nevi ayaklı banka kasası olarak görürdü. Hesapları ortak ödemek, bir şeyleri ortaklaşa yapmak gibi bir durumumuz yoktu. Ben 50 kez ona hediye alıyorsam, o ancak ayrılmak üzere olduğumuzu hissettiği an sevimli görünüp durumu kurtarmak için bir hediye alır gelirdi. Zaten benim ona aldıklarıma da hediye denmez. Ben erkek arkadaşlarıma bir şey gösterip, ay bana bunu alsana demem, hediye içten gelir, insan zorlanmaz. Ama o beni bir şeyleri almaya zorluyordu duygu sömürüsü yaparak. "Erkek misin sen de?" bile değil aslında soru, "Nasıl bu kadar yüzsüzsün?".
Yılın belli zamanları görüşebiliyorduk, toplam ne kadar paramız varsa gün sayısına bölüyor her gün o kadar harcayabiliyorduk...
Eğer o gün az harcadıysak ertesi gün kalan parayla ödüllendiriyorduk kendimizi...
Eğer o günlük miktarı aştıysak da ertesi gün tasarruf ediyorduk...
Çok keyifli oluyordu ikimize ait parayı harcamak, kasada kim ödeyecek sorunu yaşamamak...
Bunu parasızlıktan da yapmıyorduk üstelik ortak hareket etmenin zevkini yaşamak ve eşit harcama yapmak harika hissettiriyordu bana...
Böylelikle ne benim onu cimri bulmam ne de onun para konusunda beni pasif bulması söz konusu oldu...
İlişkilerde para konusu tatsız olduğu için en iyi formül bu gibi geliyor bana...
Ya şimdi, şaka bir yana, erkek arkadaşını bu camışla karşılaştırmak haksızlık. Bu apayrı bir modeldi sonuçta. Ama seninki de normal değil. Tencere dibin kara, seninki benden kara misali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?