Erkeğin sevgilisini ailesine karsi savunması

Ya da siz bilmediklerini sanıyorsunuz 🤷‍♀️

E işte ben de diyorum ki bu yüzden sizi istemiyor olabilirler, haklılar. Değiştiremiyorum diye bir şey yok yani adam size alıyor aldıklarını kullansanız yine kırmış olacaksınız bu durumu.
İstemiyor değillrr istiyorlar istemediğini nerden çıkardınız doğru ama devamlı farklı giyinmediim için giyinince kendini çok tuhaf hissediyorum

İyi de sorgulanması gereken taraf neden erkek arkadaşınız? Ailesi istemeyen sizsiniz. Erkek arkadaşınıza evlen baskısı yapmaları yaşı geldiği içindir sizle alakalı değil ki?
Siz ne yapacaksınız mesela erkek arkadaşınıza saygı duyulmuyor tanımaya gerek bile duymamış aileniz. Ben erkek arkadaşınızın yerinde olsam ayrılalım madem istemiyorlar derim. Burdaki sorun erkek arkadaşınızın ablaları vs değil sizin anne babanız onu bile algılayamamışsınız.

İyi de sorgulanması gereken taraf neden erkek arkadaşınız? Ailesi istemeyen sizsiniz. Erkek arkadaşınıza evlen baskısı yapmaları yaşı geldiği içindir sizle alakalı değil ki?
Siz ne yapacaksınız mesela erkek arkadaşınıza saygı duyulmuyor tanımaya gerek bile duymamış aileniz. Ben erkek arkadaşınızın yerinde olsam ayrılalım madem istemiyorlar derim. Burdaki sorun erkek arkadaşınızın ablaları vs değil sizin anne babanız onu bile algılayamamışsınız.
Insana hakaret etmeden yorum yapamıyor musun ben ailemin de sorunlu olduğunu zaten biliyorum onları savundum mu arada kalan tek kişi erkek arkadaşım zaten evet ben olsam bende bırakırdım bu kadarına taş olsa çatlardı zaten bıraksam bırakamam bu zamana kadar getirdik bağlandık olmuyor tek pişmanlığım ailemin huyunu bildiğim halde devam etmekti her şeyi geçtim ailesini tanımaya bile tenezzül etmediler beni vermekten yanlış insanlara gitmeden korkuyorlar ben onlara da hak veriyorum ama devamlı bahane bulundu bisy dendi halloldu başka şey çıktı o şey halloldu başka şey çıktı artık hayatımdaki ilk gerçek ilişkim ilk ilişkim mahvoldum 2 senedir ve sırf bu sebepren bile ne yapsam gözlerine batıyorum eski anlayışları sevgi dolu halleri herseyleri biti bana karşı tek beklentileri iş harici temizlik yapmam eve duzenlemem devamlı dışarı çıkmamam bunların aksi davranınca düşman kesiliyorlar her dışarı çıktığımda biraz süslensem onunla buluşacağımi düşünüp o günü bana xehir ediyorlar evden hızlıca çıksam mutlaka arayıp söyleniyorlar acmayica açmadın niye açmadın açınca laf yiyorum sen ileride göreceksin sen gt bakalım elalemjn çpcugunun peşine yani şöyle söyleyeyim o hayatımda var diye serbestce çıkamıyorum bi yere ne evden çıkmamı istiyorlar ne sevgilim olsun evneleyim istiyorlar herşeye karşılar herşeye

Hergün ağlıyorum bakıyorum insanlar evleniyor gidiyor çevremde tek bekar kalmadı derdim koca değil seviyorum ve ben isterdim ki beni önemseyip bi görsünler tanissinlar şimdiden herseye sorun bulan herseye laf eden ailem şu raddeye bile zor getirdiğim iliskimde ileride aile tanışması olduğunda ne yapacak bunlar yani onları düşünüyorum bunu erkek arkadaşımla paylaşamıyorum çünkü ailemin onu istemediğini düşünmesin aileme set çekmesin kendi içinde. Ama bir yandan da bu zamana kadar zor bela geldim bu iş nasıl olacak ben gerçekten bilmiyorum

Erkeğin ailesine karşı sevdiğini savunması laf soyletmemesi üstüne gitmelerini engellemesi gerçekten sevdiğini gösterir mi kaybetmemek için midir iyi birsey midir? Annesine ablasına kardeşine değer veren ama gerektiginde de sevdiği kadını savunan biri hep böyle gider mi. Normali bu mudur. Ailesi derken ablaları. Sevdiği kadının üzülmemesi bunalmamasi belki onu terk edeceğinden korkup bunu yapan erkek gerçekten değer veriyor mudur ve tabi onlara karşı devamlı övmesi
Valla
Sorun çıkarmıyorlar hemen plsun istiyorlar
valla evlenince aile kıymete biniyor aynı erkeğin kıymeti bindiği gibi yaşayan yok bende dahil benimki de öyleydi şimdi benden kötüsü yok

beni vermekten yanlış insanlara gitmeden korkuyorlar ben onlara da hak veriyorum
Aileniz yanlış insanlara gitmenizden korkmuyor, işten gelip iş yapan kızlarını kaybetmekten korkuyorlar. Yanlış insanlara gitmenizden korksalar önce bir tanımak isterlerdi doğru mu yanlış mı öyle karar verirlerdi.
Alacaksınız karşınıza ciddi ciddi konuşacaksınız. Başka yolu yok her defasında bahane uydurulmaz. Kuş kafesten kaçar.

Valla

valla evlenince aile kıymete biniyor aynı erkeğin kıymeti bindiği gibi yaşayan yok bende dahil benimki de öyleydi şimdi benden kötüsü yok
Bilmiyorum benim ailesel problemlerim oldu küçüklüğümden beri belki o yüzden bana kiyamiyor olabilir çünkü ona da dedim ben başkaları gibi değilim ileride Allah korusun üzülürsem gidecek yerim yok o da benim aileme söz dinletemedigimi biliyor ailemi ikna edip biseyler yapamadigimi bu yüzden ne kadar üzüldüğümü de biliyor belki ondan böyle davraniyordur üstüne gitmeyin diyordur

Aileniz yanlış insanlara gitmenizden korkmuyor, işten gelip iş yapan kızlarını kaybetmekten korkuyorlar. Yanlış insanlara gitmenizden korksalar önce bir tanımak isterlerdi doğru mu yanlış mı öyle karar verirlerdi.
Alacaksınız karşınıza ciddi ciddi konuşacaksınız. Başka yolu yok her defasında bahane uydurulmaz. Kuş kafesten kaçar.
Biliyorum evlendirmek istemiyorlar evden gitmeyeyim istiyorlar evde yalnızım tek başımayım benim aile ilişkilerim karışık burda anlatmak istemiyorum pek. Ev istedi ailem aldi ama bu sefer arastiricaz dendi arastirildi yurt dışındaki bi yakınım araştırdı kem küm yaptı ki normalde asla ondan bisy talep etmedim para vs hiçbirşey. O araştırmış ona söylenen suymus Erkek arkadaşım hasta annesine bakıyormuş ki hasta dediği tansiyon vs yaşlılık yani yatalak değil herkeste olan şeyler birde bi kardesi var o da eşiyle ayrı ama evi var birde engelli çocuğu var onun işte evlendikten sonra bunu ezerler dedi annesine götürür ablasına götürür bu da bisy diyemez sonradan başıma bela olmasın eğer evlenecekse ileride bisey olduğunda ben uğraşamam dedi kabul ederse çocuğu bi daha benimle konuşmasın falan eve de gelip gitmesin dedi ailemden başka biri o güne kadar olmaması için çok ygrasti didikledi görüştü ev olsun biz yarın birgun olmayız garanti olsun dedi ev almaya kalktı sevgilim hatta ev aldı bu sefer yurt dışındaki akrabamı devreye soktular araştırsın diye o da öyle deyince o zaman olmasın kafasına girdiler ama ev alındı artık sadece borcu kaldı onu ödemeye çalışıyor bende bi ara ona çok kötü davrandim bende çok kötüydüm ailem öyle söyleyince hepten bitmistim çok arada kaldım ama kim olursa olsun bi bahane bulunacaktı tek sığındığım Allah Allah kimseye muhtaç etmesin o günden beri evdekilerle pek konuşmuyorum 2 ay olacak eskisi gibi değiliz artık. Çünkü bi öyle dediler bi böyle dediler baya bekledim ev mevzusunu hallettik bu sefer araştırıldi tamam tabiki de arastirilsin ama çok karışık gitti hersy bende zamanla onların bu tavrından ona daha çok yüklendim eskiden yapıp kizmadigim şeylere daha çok kızmaya başladım bunalttim onu da. Bilmiyorum çok karışığım çoğu zaman ağlıyorum uykularım kaçıyor bazen uyuyamıyorum insanlar kolaylikla sevip evleniyor ama ben öyle değil ailemin bu tavrı bana ileriyi de çok düşündürdü ondan uzaklaşmaya neden oldu ya öyle olursa kafasına girdim 2 senedir uğraşıyorum çok yoruldum kafese koyuyorlar insanı yemeğini yesin suyunu içsin ama yaramazlık yapmasın bi yere gitmesin istiyorlar seni o dertle kederle eve hapsediyorlar evden çıkma sevgili yapma evlenme temizlik yap yapmazsan eğer senden kötüsü yok sende merhametsizi yok iki haftadır mesaiye kalıyorum bir tek günüm kalıyor evde ve gece geliyorum işten gece yarısı ne temizliği yapabilirim ki ne kadar yapabilirim zaten kalkmışım öğlenden sonra yok ama dünyanın lafını işitiyorum hemde disariciktiysam evdeki bütün işler bana bakıyor

Erkeğin ailesine karşı sevdiğini savunması laf soyletmemesi üstüne gitmelerini engellemesi gerçekten sevdiğini gösterir mi kaybetmemek için midir iyi birsey midir? Annesine ablasına kardeşine değer veren ama gerektiginde de sevdiği kadını savunan biri hep böyle gider mi. Normali bu mudur. Ailesi derken ablaları. Sevdiği kadının üzülmemesi bunalmamasi belki onu terk edeceğinden korkup bunu yapan erkek gerçekten değer veriyor mudur ve tabi onlara karşı devamlı övmesi
Evlenince ailesi kiymetli oluyor genelde bu tiplerin.
Bana kalırsa ailesinin konuşmasına,dırdırına daha sevgiliye ulaşmadan sınır çizebilen erkekle olur ama annem bunu dedi senin icin diyen yada annesinin,kardeşinin takmadığı, saymadigi ve kendine hak görerek laf ettiği bir durumda ilişki yürümez.
Size laf edilecek atıyorum,sizi savunacak,sonra annesi ayılıp bayılacak annem canım annem olacak.
16 senedir evliyim,benim görümcem evlerden uzak derecede geçimsiz bir insan,bugün bir arkadaşı cok iyidir bir hafta sonra yanında göremezsin,kendi çocuğuyla hatta annesiyle bile kavgalıdır genelde ama bana ağzını açıp tek kelime edemez. Hem ben mesafeli durdum(gecimsiz oldugunu farkettigim icin)hem de eşimden çekinir. Bu durumda görümcem benim icin bir sorun teşkil etmiyor ama böyle olmasaydı sabah,aksam kavga cikardi.(ben normalde sakinim,kolay kolay kimseyle yüz göz olmam zaten belki de biraz benim mesafeli olmam da etkili olmuştur bilemiyorum) En başından ailesine benim eşimle ilgili olumsuz yorumlarınızı kendinize saklayın,kimseden tek kelime duymak istemiyorum diyerek susturabilirse ne ala,aksi halde zor. Konuşmaya meyilli insanlarsa özellikle.

Bu bir lüks değil bence. Değer verip, vermediğini de bu şekilde ölçemezsin.
Mesela ailesi neden sana kafayı takmış durumda ? Şimdiden burunlarını her halta sokmaları gelecekte yaşayacaklarının fragmanı.

Belki de göstermelik yapıyordur bilemeyiz.

Sorun çıkarmıyorlar hemen plsun istiyorlar

Bunda savunmak zorunda kalacak ne var anlamadım.
Hemen olsun istiyorlarsa siz de biz hemen istemiyoruz dersiniz sınırlarınızı çizin insanları konuşturmayın.
Sadece bu mevzuda mı sevgiliniz savunmaya geçiyor?
Sizin kararınızdan onlara ne?
Buna göre mi sevip sevmediğine karar vereceksiniz ayrıca?

Söyletmemesi iyi bir şey ama neden söylüyorlar mesela. Sen yine de çok kaptırma kendini güven olmaz

Insana hakaret etmeden yorum yapamıyor musun ben ailemin de sorunlu olduğunu zaten biliyorum onları savundum mu arada kalan tek kişi erkek arkadaşım zaten evet ben olsam bende bırakırdım bu kadarına taş olsa çatlardı zaten bıraksam bırakamam bu zamana kadar getirdik bağlandık olmuyor tek pişmanlığım ailemin huyunu bildiğim halde devam etmekti her şeyi geçtim ailesini tanımaya bile tenezzül etmediler beni vermekten yanlış insanlara gitmeden korkuyorlar ben onlara da hak veriyorum ama devamlı bahane bulundu bisy dendi halloldu başka şey çıktı o şey halloldu başka şey çıktı artık hayatımdaki ilk gerçek ilişkim ilk ilişkim mahvoldum 2 senedir ve sırf bu sebepren bile ne yapsam gözlerine batıyorum eski anlayışları sevgi dolu halleri herseyleri biti bana karşı tek beklentileri iş harici temizlik yapmam eve duzenlemem devamlı dışarı çıkmamam bunların aksi davranınca düşman kesiliyorlar her dışarı çıktığımda biraz süslensem onunla buluşacağımi düşünüp o günü bana xehir ediyorlar evden hızlıca çıksam mutlaka arayıp söyleniyorlar acmayica açmadın niye açmadın açınca laf yiyorum sen ileride göreceksin sen gt bakalım elalemjn çpcugunun peşine yani şöyle söyleyeyim o hayatımda var diye serbestce çıkamıyorum bi yere ne evden çıkmamı istiyorlar ne sevgilim olsun evneleyim istiyorlar herşeye karşılar herşeye
Ben size hakaret etmedim. Siz burda insanların yorumlarını yönlendiriyorsunuz burada sıkıntı sizin aileniz. Haliyle burdaki yorumlarda da bakın dikkatli olun sonradan ailesi kıymetli olabilir diyorlar.
Sizin aileniz istemiyorsa siz de ağlayıp duruyorsanız erkek arkadaşınız ne yapabilir ?
Aileniz çalışın ev işi yapın diye evlenmenizi istemiyor. Siz yetişkin bir kadın olarak sevildiğiniz sayıldığınız emin olduğunuz bir ilişkiyse buna sahip çıkacaksınız. Erkek arkadaşınız ailesi evlensin istiyor o da sizi koruyacak hareketler yapıyor anladığım kadarıyla peki siz ne yapıyorsunuz ?

Ablaları biraz panik aceleciler bu ablası da uzakta oturuyor ben ona üzülüyorum aslında benim ailem Nuh diyor peygamber demiyor bi ailesini görmeye bile tenezzül etmiyor ilk defa ailemden bişey istedim ne yaparsam yapayım yanasmiyorlar onun ailesi de tam tersi istiyor arada kalan o oluyor bende arada kalıyorum ama ona da devamlı baski var gidelim söz nişan olsun en azından diye bana da olmaz baskısı var sırf bu yüzden bile ailemle aram açık kocacı oldum gözlerinde
Burada denge kuramayan o değil ki sizmişsiniz.Adamda kabahat var gibi yazmışsın.O en azından kabullendirmiş,sen daha anne babayı ikna edememişsin.

Neye hak verdin pardon da beni ne kadar tanıyorsun ise poşetle gitmem mi sana fikir verdi
Gayet de fikir veriyor bu arada. 70-80 yaşında teyzelerin dahi bir tane eli yüzü düzgün çantası oluyor onla çıkıyorlar dışarı. Bez çanta, eczane çantası, örgü çantası. Ama çanta. Poşet değil. Marka veya pahalı falan değil yoklukla alakalı hiç değil.

Back
X