önceki mesajımda iğneyi batırdım, şimdi sıra çuvaldız da..
kimse kusura bakmasın bir gelin-k.valide çekişmesi varsa bu %50-%50dir.. bu gerek çevremde gördüklerim, gerekse burada okuduklarımdan çıkardığım sonuç.. burada sürekli k.validelere yüklenilmesinin tek sebebi tek taraflı dinliyor olmamız.. burada okuduğum gelinlerin hepsi verici, ezilmiş, anlaşılmayan v.s. v.s... ben hiiiççççç inanamıyorum nedense.. geçen gün bir konu vardı, k.valide gelinin yaptığı yemeğe yorum yapmış diye kadına ağzına geleni saydı konu sahibi, sonra yorum yapmadığı bir konu içinde "fesat, içten pazarlıkçı, sinsi" gibi laflar söyledi :) evlenecek olan kızlar çok ciddi bir önyargıyla evleniyorlar.. "k.valide ne yaparsa yapsın elini beline koyacaksın" psikolojisiyle bu kadar konu açılması bile mucize.. hemen hemen bütün gelinler, eşleri kendisini savunsun, sadece onu korusun, bütün ömrünü bir tek o kaplasın diye düşünüyorlar, işin kötü tarafı normalinin bu olduguna inandırıyorlar kendilerini.. neden? kendini koruyamayacak olan evlenmek için biraz daha beklesin, kimse kimsenin avukatlığını yapmasa sorun çıkmaz arkadaşlar.. kimse ağaç kovuğundan çıkmıyor, siz nişanlıyken k.valideniz ne ise evlendiğinizde de o olacak.. ha elbette değişim olabilir, siz de olduğu kadar değişim ama!!
ben bu yazdigina katilmiyorum çunku ben de çogu kez iki tarafta hata gorsem de her zaman oyle olmuyor..
annem ve yengem arasinda oyle buyuk sorunlar yok mesela ama ufak tefek de olsa alinmalar oluyor tabi, bazen anneme sen hatalisin diyorum bazen yengemi hatali buluyorum, bazen gerçekten anne kiz gibiler bazen ise saçma sapan davranislar içindeler..
gelinlerin evlenmeden onyargili oldugunu yazmissin ben de forumda okudum, daha evlemeden burda okuduklarindan yola çikip kvde anormallik arayanlar, herseyi yanlis anlayanlar..
ama bu herkes oyle anlamina gelmiyor, ben evlendigimde ailemde hiç gelin yoktu, annem babaannemle çok iyi anlasan biri, teyzelerim, halalrim hepsi kvdesinden uzak vs... ben okuldan eve evden okula hafta sonlari arkadas, ders derken birde baktim nisanlaniyorum gelin kv problerimden hbrsiz..
nisan gunu basladi kv'm ki esim hakkinda bana yalan soyledi (gelecege dair planlar beni de ilgilendiren), ben de esime boyle bisey varda neden hbrim yok dedim, o da annesini aradi ve annesi aynen soyle dedi : "ben onu test etmek için soyledim hemen sana mi yetistirdi?" ama umursamadim bile, tabi dvmi geldi
mesela bi kere esim, kayinim ve ben sohbet ediyorduk yanimizdan kalkip esinin yanina gitti ve benim agzimdan çikmayan seyleri soyledigimi soylemis, kp geldi neden boyle yapiyosun neden boyle dedin diye ama kendimi savunmama gerek bile kalmadi, esim ve kayinim "boyle birsey demedi baba, biz sadece soyle soyle konustuk" diye
diger bir ornek ise kayinimin kiz arkadasi yatiya kalir, seve seve hazirlik yapan kv yazin esime gunes kremi surdum diye (sirtina tabi bacak arasina degil), kp ve bir arkadasina benim için "edepsiz, terbiyesiz" falan demis, arkadasi da bana anlatti, ben de esime, esim annesiyle konusunca, inkar bile edemedi !
bazen gelin onyargili, bazen kv kotu, bazen de biraz ondan biraz ondan.. her insan farkli her iliski farkli genelleme yapamam..