Erkek aileleri cocuklarinin yuvasinin dagilmasindan ne anliyor?

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
933
264
323
Merhaba arkadaslar bosanma surecinde bir bayanim ve yasadigimiz problemlerin hepsi esimin ailesi ve onlarin esimi doldurmasiyla olustu. Burada da benzer problemleri yasayan bircok kisiyle karsilastim. Tamam onlarin cocuklari erkek, bize bir sey olmaz zihniyetindeler de hic mi uzulmuyorlar? Bu konuda ne dusunuyorsunuz?

canım, çok üzüldüm boşanmana hayırlısı diyelim:6:
çok doğru söyledin erkek olduğu için oğullarına bişey olmaz gelinin adı çıkar mantığındalar:15:
ben daha öyle şeyler yaşamadım çok şükür, ama gene de temkinliyim, biz el kızıyız bi kalemde harcanırız Allah korusun:15:
keşke her kayınvalide gelinini kızı evladı gibi sevsee..

ne anlıycaklar canım,zevk duyuyorlar:41:
onların tek eğlencesi gelinle uğraşmak çünkü:50:

Ego..
Sadece bu...
"Bunca yıllık ellerimle beslediğim paşa oğlumu dışardaki bir kız iki tatlı sözle kendine mi çeviriyor,eyvah oğluşum elden mi gidiyor?" korkusu.
Başka neden ne olabilir bilmiyorum.
60 yaşında anne diye hitap edilen bir kadın 30 yaşındaki gelin diye hitap edilen kadınla yarışa girdiğinde işler çıkmaza varıyor.
Tamam iş erkekte biter,ağırlığını o koyacak vs.
Ben bir yandan erkeklere de kıyamıyorum aslında. Anneyle mesafe,anneyle oturup konuşma,olayın ciddiyetini anlatma vs. vs. Oysa bazı anneler oğluşuyla gelinin arasının bozulduğunu hissedince daha da körüklüyorlar bence.

Adam olsun etkilenmesin kimseden,tamam aile içi sorunlarınız vardır anlarım sürtüşmeyi.
Ama her sorunun bir çözümü mutlaka vardır,ölümden öte herşeye çare var.
Sizinle evli ise sizi kaale alması lazım,sizi önemsemesi sizi benimsemesi lazım.
Başkalarının ağzına bakıp kendini bu kadar pasifleştiren erkekler yuvaları yıkılıyor farkında değiller...
Hakkınızda hayırlısı:34:

Merhaba arkadaslar bosanma surecinde bir bayanim ve yasadigimiz problemlerin hepsi esimin ailesi ve onlarin esimi doldurmasiyla olustu. Burada da benzer problemleri yasayan bircok kisiyle karsilastim. Tamam onlarin cocuklari erkek, bize bir sey olmaz zihniyetindeler de hic mi uzulmuyorlar? Bu konuda ne dusunuyorsunuz?

benimde tek bosanma sebebim eski esimin ailesidir.
"bosanirsan kiz oglan kiz buluruz sana.dul kalan dusunsun" diyen ailenin yatacak yeri var mi bilmiyorum.
simdi bulsunlar ogluslarina istediklerini...beddua etmedim Allah'a havale ettim sadece.Rabbim sana bu surecte guc,kuvvet ve sabir versin...
"CANI YANAN SABRETSİN,CAN YAKAN DA YANACAĞI GÜNÜ BEKLESİN" Hz. Muhammet (s.a.v)

benimde tek bosanma sebebim eski esimin ailesidir.
"bosanirsan kiz oglan kiz buluruz sana.dul kalan dusunsun" diyen ailenin yatacak yeri var mi bilmiyorum.
simdi bulsunlar ogluslarina istediklerini...beddua etmedim Allah'a havale ettim sadece.Rabbim sana bu surecte guc,kuvvet ve sabir versin...
"CANI YANAN SABRETSİN,CAN YAKAN DA YANACAĞI GÜNÜ BEKLESİN" Hz. Muhammet (s.a.v)

vay be benim kayınvalidem gibileri varmış demekki bende kayınvalide mağduruyum üstelik fazlasıyla çektirdi bana eşimde pasif kalınca olan benimle oğluma oldu :(

Hemen cevap vereyim cnm.

Kayınvalide genç bir gelinken kendi kv sinden kötü muamele görmüş, eşide arkasında durmamıştır. Bir erkek evlat sahibi olunca yıllarca erkek evladının büyümesini beklemiş, birgün sahibi olacağı annelik iktidarının hayallerini kurmuştur.

İktidar vakti gelip çatmıştır. Anne yıllarca iktidarının tadını çıkartmıştır. Uzun yıllar süren tek partili rejimin ardından yönetim sistemi değişmiş demokrasiyle beraber meclisteki parti sayısı gelininde eklenmesiyle ikiye çıkmıştır.

Velhasıl bir taraf daima muhalefet olacaktır :) ha gelin ha kaynana...

Üzülme ne olur. Herşey olacağına varır. Bu insanlar cahil, belliki bir kısmı hesap günündende korkmuyor. Allaha havale yapacak birşey yok...

Hemen cevap vereyim cnm.

Kayınvalide genç bir gelinken kendi kv sinden kötü muamele görmüş, eşide arkasında durmamıştır. Bir erkek evlat sahibi olunca yıllarca erkek evladının büyümesini beklemiş, birgün sahibi olacağı annelik iktidarının hayallerini kurmuştur.

İktidar vakti gelip çatmıştır. Anne yıllarca iktidarının tadını çıkartmıştır. Uzun yıllar süren tek partili rejimin ardından yönetim sistemi değişmiş demokrasiyle beraber meclisteki parti sayısı gelininde eklenmesiyle ikiye çıkmıştır.

Velhasıl bir taraf daima muhalefet olacaktır :) ha gelin ha kaynana...

Üzülme ne olur. Herşey olacağına varır. Bu insanlar cahil, belliki bir kısmı hesap günündende korkmuyor. Allaha havale yapacak birşey yok...

ne güzel anlatmışsın :34:
kaynanaların burunları bir başka havada oluyor yahu, ben de bunu anlamıyorum, nesin ki alt tarafı bir insansın. ben en iyisiyim, ben en bilirim, hatta ben en güzelim diyen kaynanalar bile var :9::9: oğlan babası zaten karısından yeterince çekmiş pısmış oluyorlar, sesi çıkmıyor, yapılanlara ses etmiyor.

hiç şaşırmıyorum böyle hikayelere ortada kayınvalide varsa anlattıklarına inanmak zor değil:ssz:

dün tvde bile o kameralar karşısında kadın gelinini çekiştirdi hiç alakası yokken ya hu
artık abarttılar bu işi yani
neymiş geline tek taş alınmış ama kendine hiç alınmamış
bunun kavgası ya
yuh dedim:ssz:

Adam olsun etkilenmesin kimseden,tamam aile içi sorunlarınız vardır anlarım sürtüşmeyi.
Ama her sorunun bir çözümü mutlaka vardır,ölümden öte herşeye çare var.
Sizinle evli ise sizi kaale alması lazım,sizi önemsemesi sizi benimsemesi lazım.
Başkalarının ağzına bakıp kendini bu kadar pasifleştiren erkekler yuvaları yıkılıyor farkında değiller...
Hakkınızda hayırlısı:34:

Keşke söylediğiniz kadar kolay olsa.
Çevreme bakıyorum da bazı kadınlar oğullarını bilinçli olarak zayıf karakterli ve kendilerine bağımlı olarak yetiştiriyorlar.
Sizin bahsettiğiniz doğru yolu oğullarına ilk gençliğinde öğretselerdi zaten kayınvalide-gelin takışması diye bir şey olmazdı di mi?
Sonuçta o pasif dediğimiz adamların da aldıkları kültür bu işte.
Benim en çok kızdığım özellikle kendimde dengimi bulamamaktır. Ailesinin aileme uygun olmadığını bile bile evlendim,sorun olmaz dedim ama oluyormuş işte. Onların yetiştirdikleri ile benim ailemin yetiştirdiği anlaşamadı,uyum sağlayamadı.

Son düzenleme:
geçen bir konu vardı da bir üye bu devirde evlenecekseniz yetimhaneden alacaksınız demişti
vallahi doğru ya :27:

vay be benim kayınvalidem gibileri varmış demekki bende kayınvalide mağduruyum üstelik fazlasıyla çektirdi bana eşimde pasif kalınca olan benimle oğluma oldu :(

Sukurler olsun ki benim cocugum olmadi.ilk yilimda hamile kalmistim ama stresli gectigi icin dusuk yaptim.Rabbimin bir bildigi varmis ki birini aldi baska da nasip etmedi :( sen bosandin mi arkadasim?

Bu durumda ne denir bilemedim merakımı mazur gör nolur bu boşanma mevzunda eşinin tepkisi ne oluyor?

benim sahid oldugum kendi esiyle mutsuz tatminsiz olanlar her anlamda kötü kaynana oluyorlar.
birde bizde cocuklar ailelerin gözünde hic büyümüyor, adam 30 yasinda olsa bile hala ailesiyle yasiyor.
anneye bagimli, annede cocuga, ha neden kiz cocugunda bu yok da erkek cocugunda daha baksin onuda freud aciklasin ne bilim:27:

erkeklerde evlendiklerini idrak edemiyorlar zaar, biz kadinlarda niye öyle bi durum yok ?

konulara bakin hep sorun erkek anne babasindan kaynaklaniyor, adamla evlendik ya sülalesiyle yalap salap samimi olacagiz hürmette kusur edilmeyecek samimiyet ilertilecek, niyeyse , peki ayni talep kiz anne babasindan var mi ? varsa bile tek tük..

hayir anlamadigim biz kadinlar agac kovugundan mi ciktik :47:

Evet kesinlikle oyle. Esimi iki aydir hic gormedim. Hic konusmadim. Zaten en buyuk suc onlarin. Peslerine dusup yalvarip yakarip evlenmeye ikna ettikleri kizlari neden boyle yuzustu birakiyorlar anlamiyorum :( gerci simdi ona ne gazlar veriliyordur biz sana buluruz bilmem ne gibisinden. Allah islah etsin ne diyeyim :(

hakkında hayırlısı olsun canım....
zaten artık evlilikler buyüzden bitiyor. kız anneleri bile kızlarıını arayıp sormazken erkek aileleri evliliği kabullenemyip sürekli elleri hala oğullarının üzerinde oluyor... bir yandan da gelinin çekememezlik... Allahım anlam veremiyorum sen nasıl bir annesin ki oğlunun mutluluğunu gördüğün halde bozma çabasındasın... Allahm böylelerinden uzak tutsun hepimizi

Back
X