erkek anneleri bencil oluyor derler doğru mu sizce

erkek annelerı bencıl oluyor derler dogrumu sızce

• evet oyle oluyor kesınlıkle

OY: 22 84,6%
  • hayır hıc alakası yok

OY: 4 15,4%

• Ankete Katılan
    26

mizdamiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2006
6.750
20
0
40
Ankara
kızlar cevremde cok sahıt oldum
sadece erkek cocuk sahıbı olan anneler
bencıl oluyor tabı ıstısnalar harıc
mesela kendımden ornek verıyım
esım 3 erkek kardes
esım annesı benı ıstemedı ve ogluna layık olmadıgımı soylerdı
neden erkek annelerı boyle oluyor
ogullarını paylasamıyorlar
kızıve erkek cocugu olan anneler daha hassas oluyorlar
ya kızımada boyle yaparlarsa
dıye daha dusuncelı oluyorlar
sız ne dusunuyorsunuz:hulya:

* Karar veremeyen kadın oğluna eş seçmek istiyor: Geleneksel ortamdaki kadın karar verme yani resmi kamu alanındaki karar verme mekanizmalarından tamamen soyutlandığı için hayatında vereceği en önemli karar erkek çocuğunun evliliği oluyor. Bu kararı verirken de otoritesini sonuna kadar göstermek istiyor. Dolayısıyla bu açıdan Türkiye'deki kaynana böyle değerlendirilebilir.

* Kocasından alamadığı sevgiyi oğlundan istiyor: Geleneksel ortamdaki kadın kocasından alamadığı ya da kocasına gösteremediği sevgiyi erkek çocuğuna gösteriyor

* Kocasından alamadığı sevgiyi oğlundan istiyor: Geleneksel ortamdaki kadın kocasından alamadığı ya da kocasına gösteremediği sevgiyi erkek çocuğuna gösteriyor

* Kaynana sorunu Akdeniz ülkelerinde yok: Akdeniz ülkelerinde kaynana sorunu pek görülmez ama kadın-erkek ilişkilerinin eşitsizliğe dayandığı Ortadoğu ülkelerinde üst noktadadır. Asya ülkelerinde kayınvalide genellikle oğluyla ilgili kararlarda aktif rol almak ister. Ama Batı Avrupa'da bu kültür çok fazla yoktur. Çünkü Batılı kadın statüsünü erkek çocuğuyla belirlemez.

* Ekonomik güvence olarak görüyor: Sosyal güvenlik kavramının fazla gelişmediği toplumlarda kayınvalideler oğullarını sosyal güvence olarak gördükleri için gelini de aile parasını paylaşacakları kişi olarak görüp seçmek isterler. Bunları yaparken de son derece despot davranıyorlar.
(sabah gazetesi)

canım o kişiden kişiye göre degişir galiba ama genelde anneler erkek evlatlarına daha düşkün oluyolar o dogru...
benim eşimde 3 erkek kardesler..
eltim en büyük kayınımın eşi yani oda bana hep dert yanar kayınvalidem için oglunu hep benden kıskandı deyince valla ben utanıyom hiç bi anne oglunu eşinden kıskanabilirmi yaaa....
benim eşimde en küçükleri eşim ailesine cok acayip düşkün ben kayınvalidemi seviyom ii kadın yanii.....

sunuda hep duyarız doguda hep erkek cocuk isterler cünkü önemli onlar için...
ama batıda öle bişi yok bence erkek kız farketmiyo...
ama rabbim ne verirse hayırlısını versin....

sunuda hep duyarız doguda hep erkek cocuk isterler cünkü önemli onlar için...
ama batıda öle bişi yok bence erkek kız farketmiyo...
ama rabbim ne verirse hayırlısını versin....

tabıkı rabbım hayırlısını versın
ama konu farklı
dogu batı farkmetmıyor

açılın bencil geldi kaydirigubbakcemile3
bence erkek egemen kültürde olan birşeydir bu.
düşkünlük demeyelim de soy devam edecek ya onun için daha değerlidir erkekler. kızlar ne de olsa ele karışacak o alayışa göre..

Bende birçok erkek anesinde böyle olduğunu düşünüyorum.
Herşeyi kendilerinde hak görüyorlar.
Ama bunu yapanlar toprak üstünde yapar, toprağın altına girince gelinde hakkını sorar zaten.

Son düzenleme:
annelerin erkek evlatlarına daha düşkün oldukları doğru
kayınvalidem de zaten bizzat sözlü olarak
eşim kızıma,bende oğluma çok düşkünüm demişti
ama kayınvalidem bencil değil kesinlikle
yapı meselesi sanırım
ayrıca anneminde hiç yengelerime bencillik yaptığını görmedim

kesinlikle dogru bencil oluyorlar.......

sanki insan dogurmamışlarda doga üstü bir varlık dogurmuş gibi olup kimseyle paylaşamıyorlar malesef

Canım sana sonuna dek katılıyorum.
Bu aslında biraz kişisel bir mevzuu.
Ama bazı saf anneler konu komşunun gazına gelip cidden geline bencilce davranıyorlar.
Yinede şükür ki öyleleriyle karşılaşmamışız.
Ama etrafımda kötü kaynana adayı çok insan mevcut, henüz çocukları çok küçükte olsa
gelecekte felaket kaynana olacakları belli.
Biraz duyarlılıkla aslında orta bulunabilir.
Ama yinede annenin oğula, babanın kıza düşkünlüğü inkar edilemeyecek kadar bariz.
Ben kendi annemde dahi bunu görüyorum.
Kaynvalideme gelince, tam aksi.
Lafta oğluma düşkünüm der, ama esasında kızına düşkündür.
Yalnız bir fark var arada,, hayatı kızına değilde bize dahada zorlaştırır.

bencede doğru..kaynanamın 3oğlu var.kızı olmadığı için mi 3geliniylede anlaşamaz.hep bencillik yapar.ailelerimizden nefret eder.kıskanır..kızım olsun tek erkek olan birisine vercem.aklinialirimsmile

Bence alakası yok erkek annesi,kız annesi olmakla..
Bu kişilik meselesi..
Bencil kız annesi hiç mi yok? Elbet vardır..
Bu çocuğun cinsiyetiyle alakalı bişey değil :umursamaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…