erkek annelerinin zamanında öğretmedikleri?

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Bizim alt katımızda eşimin amcası ve yengesi oturuyor..yaklaşık 4 aydır aynı apartmandayım onlarla..
Bir araya gelince tabi daha iyi tanıma fırsatı buldum..
Yenge çocuklara çok düşkün bir kadın..2 oğlu var.Biri 22 diğeri 20 yaşında.Her ikisi de üniversitede okuyor..
Ama öyle bir durum söz konusu ki;çocukların kahvaltıları hazır kalktıklarında..kahvaltıyı geçiyorum ağızlarından çıkan o an oluyor..evde yemek olsa bile canları başka bir şey istiyorsa mutlaka yapıyor..
yataklarını tüm dağınıklıklarını topluyor..
odalarını görseniz aman Allahım kabus gibi..dolabı her sabah aşağıya indiriyorlar..
Sigara külleri ortada..yerlerde..
daha masadan bir tabaklarını bile kaldırmadılar.onuda bırakın suları ayaklarına geliyor..
Kadında pek mutlu pek huzurlu bu dağınıklığı toplamaktan..
Bir anne olarak daha farklı mı eğitim vermek gerekli diye düşünmeden edemedim..
Bu insanlar ilerde bekar kızlarımızın kocaları oluyor..Bizim kocalarımız oldu..
Eşlerine yardımcı olmamalrına neden acaba annelerinin zamanında vermediği eğitim,kültür olabilirmi?
Düşüncelerinizi merak ettim..

a.s.

şimdi ben bu konuda ağzımı bir açrsam bayrama kadar toplayamam...
bu nedenle önce ruh sonra beden sağlığım için susuyorum...
en azından şimdilik...

ben hep derdim rahmetli kayınvaldeme siz oğlunuzu bu kadar rahata alıştırdınız cefasını ben çekiyorum diye.

ama ben naptım; eli maşalı bir gelin olarak kocamı yola getirdim.
neyse ki benim eşim uyumlu da ortak nokta bulabildik.

erkek anneleri kuzularının arkasını topluyor, her istediğini yapıyor sonra da ilerde kadınlar sorumsuz kocalardan yakınıyorlar.

Bazı erkek anneleri büyüdüğünü bir türlü anlayamadığın çocuğunun , sabahları "yakışıklı oğlum" diye uyandırıp,
"kahvaltısız çıkamazsın" diye ısrar edildiği, akşamları pencerelerde beklenilmek dolayısıyla ilgiye aşina edip bu davranışları eşinden de beklemesine neden oluyor..
Bu kadar pamuklara sarmaya gerek yok..
İnsan evladını muhakkak seviyor ama hayatı öğrenmesi için biraz rahat bırakılması gerek
Bu kez bir "kıyas usulüne gidip"anne-eş şevkat karşılaştırması yapabiliyor
Evin hanımı eleştirilere mağruz kalabiliyor
Bu kadar rahatlık vermemk lazım erkek çocuğuna
Erkek de olsa kız da olsa..
Kendine ileride lazım olacak şeyleri öğrenmeli..yapmalı diye düşünüyorum.

aynen canım, kız olsa aman kocanı hoş tut, şöyle yap, böyle yap, aman yemek yapmasını öğren, derli toplu olmasını öğren diye başının etini yerler erkek oldumu ses yok maalesef öncelikle hemcinslerimiz erkeklere bu kadar önem veriyor daha ne diyelim. kız ne ise erkek de o odasını toplamasını üzerinden çıkardığı pijamasını kaldırmasını bilmeli kim olursa olsun.

eşimin dağınıklığı artı oğlumun dağınıklığı
kayınvalidemin oğluna veremediği düzeni (uğraştığını pek zannetmiyorum ya)
sekiz yıldır bende veremedim malesef
ama oğlum üzerinde çok çabalıyorum çok düzenli bir çocuktu ama büyüdükçe babasını örnek almaya başladı malesef eşimi bıraktım artık oğlumu kurtarsam o da bana yeter

acaba olay eşdemi bitiyor.annem , aynen ağabeyime öyle davranırdı..... ama bir gün ağabeyim evlendi.. onlara gittiğimde,şoku yaşadım:1shok:... ay karıcığım sen elektrik süpürgesiyle süpürme ben alayım bakıyorum ağabeyim, salonu süpürüyor. bir bakıyorum çaylar konmuş. ekmekler kızartılıyor. en şoka girdiğim, ağabeyimin, mmutfak masasında kabak dolması için ,o kabakları oyması oldu.kafamçokkarıştı....evde nerede. bunu yapmak.. çayını bile annem koyardı.........

Ben şahsen kendi çocuklarımı erkek yada kız fark etmez her türlü ihtiyaclarını kendileri görebilecekleri şekilde yetiştirmeyi düşünüyorum. Çünkü her zaman ben yanında olamıyacağım. O zaman çocuklarımın hiç bir konuda eksiklik hissetmelerini istemem. Açıkcası benim annemde beni o çocuklar gibi yetiştirmişti. Sonra tayinim çıktı tek kaldım hiç bir şey yapamıyorum. Ama bekar olduğum için makarna vb. basit yemekler yapıyordum. Ama evlendim o zaman baya bir zorluk çektim. Aynı zorlukları çocuklarımın çekmesini istemem. Onun için her türlü istek ve ihtiyaçlarını kendilerinin görmesini isterim.

2 erkek kardeşim var
biri beni bile 2ye katlar düzen tertip konularında
herşeyi pırıl pırıldır
eve geldiginde tencerede yemek olsun kafi
ısıtır koyar yer kaldırır makinaya yerleştirir
ama öteki mendeburr :mymeka:
odasına zulalar meyve cips kola ne bulduysa
tv izlerken yer içer zçar herşeyi odanın bi köşesine fıydırır ev ahalisine sinir krizleri yaşatır
o iğrenç kokulu coraplarıını sağa sola fırlatıyo odadaki kokuyu görmeyin, menemen çöplüğü halt etmiş :mymeka:
biber gazı yerine coraplarını taşısam cantamda daha etkili olur inanın senağlama
cocuk resmen cinayet sebebi
evlendiginde de karısına böyle yaparsa 3 günde kaçırtır adım gibi eminim :delphin:
düşünüyorum da...
asla onun gibi bir kocayı çekemem sanırım....
benim de ruhumda dagınıklık vardır ama bu kadarı mide bulandırıyo :kahve:

Kesinlikle haklısın yetiştirme tarzı çok büyük etken.
Bende çocuklarımı kimseye yük olmadan kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde büyütmek istiyorum. İnşallah öyle olur.
Bir de bu sadece erkek evlat için geçerli değil.
Kız anneleri de kızlarının ellerini sıcak suda soğuk suya sokmuyorlar.
Aman kızm sen yapamazsın dur ben yapayım annemden biliyorum.
Ben evlenince çok zorlandım. Temizklikti yemekti... Halbuki annem küçük yaşlardan itibaren yetiştirseydi... İşte anneler kıyamıyor halbu ki çocuğun kendisine olan oluyor farkında değiller..

ben ilkokula gidiyordum 5.sınıfa sanırım..
annem odamızın dağınıklığından çok şikayetçiydi.yetiştiremiyorum artık diye kızıyordu bize.
bir cumartesi günüydü toplayın odanızı kıızm,kirlilerinizi de banyoya atın yıkıcam dedi..biz tamam dedik..
aradan 1 saat geçti bizde hala tık yok..annem gene söyledi..hala tık yok..
bir hışımla odamıza girdi tüm odadaki dağınıklığı alıp camdan aşağı fırlattı..:1shok:
önlüklerimiz,çoraplarımız,tüm kıyafetlerimiz aşağıda..
aşağı utanarak indik aldık..tüm mahalle bize bakıyordu..:utangac:
o günden sonra daha hiç dağınık bırakamadık odamızı..

ben ilkokula gidiyordum 5.sınıfa sanırım..
annem odamızın dağınıklığından çok şikayetçiydi.yetiştiremiyorum artık diye kızıyordu bize.
bir cumartesi günüydü toplayın odanızı kıızm,kirlilerinizi de banyoya atın yıkıcam dedi..biz tamam dedik..
aradan 1 saat geçti bizde hala tık yok..annem gene söyledi..hala tık yok..
bir hışımla odamıza girdi tüm odadaki dağınıklığı alıp camdan aşağı fırlattı..:1shok:
önlüklerimiz,çoraplarımız,tüm kıyafetlerimiz aşağıda..
aşağı utanarak indik aldık..tüm mahalle bize bakıyordu..:utangac:
o günden sonra daha hiç dağınık bırakamadık odamızı..

beni annem hala aynı şekilde tehdit eder böcüğüm :roflol:
en fazla tutup hepsini balkona atiyo yada dagıtıyo ona buna
ama biliyo ki sokaga atarsa ne iner alırım ne de yaptıgının altında kalırım
attıgı neler varsa gider ertesigün aynılarından alırım:delphin:

kafama bir tepik daha yememek için anlatayım...
ama bu sefer de melenk gelin konumundan çıkacağım...
neysem sarı kafanın hatrına yazayım....
eşimin çok fazla aileden şımartıldığını düşünmüyordum aslında...ta ki kayınvalidemde kaldığım ilk güne kadar...masada oturduk yemek yiyoruz...ben eşim görümcem...şişe de bardaklar da masada...ütülü görümcemden su istedi...oysa kolu sürahiye dökunuyordu...görümcem de verdi...ne var bunda demeyin...ayıp...akşam oturduk adam yerinden kalkmıyor...abicim şunu getir abicim bunu ver...anaaa dedim nooluyoruz betiş...dikkat et...sen kendşin alsana dedim ütülüye, getirsin nolacak dedi kayınvalidem...iyi dedim sen bilirsin ama çok alışık olma bence bu duruma...eve geldik baktım adam benden bir bardak suyu istemiyor, ne istemesi mutfağa gittiğinde bişey ister misin diye sesleniyor...dedimeee bu ne iş...senin tavrın belli değil mi canım...şimdi bunun için papaz olmayalım dedi...Allahımmmm dedim ne akıllı kocem var...
ama ben sadece bu konuda savaşmadan zafer kazandım...evimize yerleşirken ütülü zaten orda oturuyor olduğu için eşyaları dolaplardaydı...aman Allahım...hayatımın en utanç verici günüydü...bu ne yaaa dedim herşey heryerde...melenk kayınvalideciğim ilk lafını soktu bana...e artık eğitirsin dedi...ben deniz melenk susar mı...aman nasıl eğiteyim senin 30 senede eğitemediğini dedim...tık yok...hakkaten zor eğitiliyor...giyinme odasının içini görseniz ağlarsınız...gömlek üstüne kumaş pantolon onun üstüne ceket onun üstüne mont...altta kalanın canı çıksın modunda...toplama toplama nereye kadar...zahmeti bana..söylemekten canım çıktı...çok uzun süredir bu işin üstündeyim...yarı yarıya eğittim...ama eğitilmişini almayı tercih ederdim...

acaba olay eşdemi bitiyor.annem , aynen ağabeyime öyle davranırdı..... ama bir gün ağabeyim evlendi.. onlara gittiğimde,şoku yaşadım:1shok:... ay karıcığım sen elektrik süpürgesiyle süpürme ben alayım bakıyorum ağabeyim, salonu süpürüyor. bir bakıyorum çaylar konmuş. ekmekler kızartılıyor. en şoka girdiğim, ağabeyimin, mmutfak masasında kabak dolması için ,o kabakları oyması oldu.kafamçokkarıştı....evde nerede. bunu yapmak.. çayını bile annem koyardı.........

aslında çok doğru. insanın içinde olucak. mesela benim eşimin abisi... sonuçte ikisini de aynı anne yetiştirdi ki annem de sağolsun "aman sen sağdan sola dönme evladım boynun tutulur ben senin yerine dönerim" derdi o derece yani. 3 oğluna da aynı..

ama abim evde eşinden çok iş yapar valla. kendi ütüsünü kendi yapar, asla tabağını masada bırakmaz; ya makinaya atar ya da hepsini birlikte yıkar. acayip düzenlidir. (bende zaten kardeşini ona benzetme yönünde ilerliyorum a.s )

haa bu konuda çok şanslıyım sanırsam :delphin:
kaynoşu tebrik ediyorum valla hayatı boyunca hiç çalışmamış bir ev kadını olmasına rağmen
bekarken bir kere bile aşkımın odasında görmedim
çamaşırları yıkar ütüler yatağının üstüne bırakırdı bizimki dolabına yerleştirirdi
kirlilerini kendi toplar banyoya götürürdü
nerde kaldı dolap yada yatak toplasın
eve temizlikçi geldiğinde genelde bizimki uyuyo olduğu ve kadın odaya giremediği için kendi odasının camını bile kendi silerdi :roflol: tozunu alır yerlerinide silerdi
asla yediği tabağı masada bırakmaz götürüp suya tutar musluğun içinde bırakırdı şimdi makinaya bile koyuyo ve ben bu düzeni hiç bozmadım
hala kendi işini kendisi yapar tek bir farkla artık
ütüsününde kendi yapıyo :roflol: :delphin:

bişey daha...
adam tertibin düzenin içinde yetişmişse ya da ailesinin her ferdi kendi işini hallediyorsa o da öyle görüyor öyle uyguluyor genelde...
bizim durumumuz farklı...dağınık annenin dağınık oğlu kocam...gamyoncuiremsu
hep böyle gördüğü için kavraması ve uygulaması zaman alıyor...olayın mantığını kavrayamıyor...sengözlerimebaksanabbişey isteme hazıra konma konusunda da tavrımı çok net anladığı için bişey diyemiyor zaten...yoksa en baştan yaparım hayatım getiririm hayatım deseydim çooookkk çekerdim...:lepi::lepi:
tertibi düzeni benden öğreniyor olmasının tek keyifli yanı herkesin yanında karım harikadır elimi attığım herşey tertemiz ütülü yerleşmiştir şeklindeki övme merasimleri...şakkıdı
genelde bu merasimlerden sonra "biz de gençken öyleydik artık yapamıyoruz yaşlandık, gençler yapsın" şeklinde cılız bir ses yükseliyor...kimden acaba...
:delphin::delphin:

ben hep söylerim nedense, kadınlar yine kadınlara kötülük yapar şu dünyada diye!CADIARZUbu konu benim en hassas ve gıcık olduğum konulardan biridir:kızgın: annem de çalıştığı halde herşeyi babamın ve kardeşimin önüne getirirdi:1no2: kardeşimle bu yüzden uğraşıyordum:kızgın: babama da birkaç ay önce patladım! banyoya giriyor adam ve havlusuna çamaşırlarına kadar herşeyi annemin hazır etmesini istiyor:sm_confused: annem unutmuştu o ara kıyamet koptu! bende dayanamadım beş yaşında çocuklar bile kendi üst başlarını kendileri alıp giyebiliyorlar dedim:1shok: ben eşime hiç böyle yapmıyoruma.s hatta annem hayretle bakıyor bana .bu erkeklere yirmidört saat sınırsız hizmet ve rahatlık oldum olası kafamı bozarÇok üzgünüm çoook tahammülsüzüm :1no2:ayrımcılık !erkek çocuğum olsaydı belki ilerde olur hiç farklı uygulama yapmayacağım.ilerde başkalarının başına dert olmasın olursa ilk beni bulur zaten karşısında!Çok üzgünüm çoookof be çok doluyum ben bu konularda da daha fazla yazamayacağım; çocuğum durmuyor ama çok güzel bir konuya değinilmiş teşekkürler...

:
kaynoşu tebrik ediyorum valla hayatı boyunca hiç çalışmamış bir ev kadını olmasına rağmen
çamaşırları yıkar ütüler yatağının üstüne bırakırdı bizimki dolabına yerleştirirdi
eve temizlikçi geldiğinde genelde bizimki uyuyo olduğu ve kadın odaya giremediği için kendi odasının camını bile kendi silerdi :roflol: tozunu alır yerlerinide silerdi
asla yediği tabağı masada bırakmaz götürüp suya tutar musluğun içinde bırakırdı şimdi makinaya bile koyuyo ve ben bu düzeni hiç bozmadım

:1shok::1shok::1shok::1shok::1shok:
sen bu adamdan bi daha şikayet etme;kafana taş düşer vallahi..:ecrin_bebek:

yemek yaptıgını söylemeyi unuttun :delphin:
onuru bi doldurup salayım üstüne de gör gününü :delphin:
ailein yüz karası yüklenme o kadar herife :mymeka:

eşini tebrik ve taktir ettim canıma.s :nazar:bekar herkese seninki gibi bir eş nasip etsin Allah!...

Back
X