E
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
aaaah kızlar aaahhhh benim maksimum dertli olduğum konu bu dağınıklık konusuklava:
benim eşim çekmeceyi açar,alacağını alır,geri kapatmaz...-tatlicadiarzu- o kadar yani...
işten gelince ayakkabılarını tam kapının önünde çıkarır,biri bi tarafta biri bi tarafta...eğer ben kaldırmazsam onlar günlerce orda yığılır...hem de çeşit çeşit giydiği için 3-5 çift ayakkabı birikir...kötükedihüso
montunu salondaki masanın sandalyesine asar,kıyafetleri her daim yerdedir...en iyi ihtimal ütü masasının üstüne bırakır...kaydirigubbakcemile
yani peşini toplamaya bir adam lazım...kıyafetlerini ütüler,katlar dolaba koyarım,o dolap 2 güne kalmaz alt üst olurÇok üzgünüm çoook artık kızdığım için ütü yapmıyorum,çünkü çok sinirleniyorum,verdiğim emeğe,yanan elektriğe yazık...mirmirmirmir
evlenmeden önce kayınvalidemin evi de böyleydi ama o zaman değişeceğini sanmıştım :asigim:
değişmek ne kelime?daha da pişkinliğe vurdu...kaynanam sabah kahvaltısında yumurtasını dahi soyar,çayına şeker atar,ekmeğine yağını v.b sürüp eline öyle verirdi...çorabını birini bi yerden birini bi yerden toplardı...kesinlikle anneden kaynaklanıyor bence...benneyaptımki
ben oğluma ilk önce kıyafetlerini katlamayı öğreteceğim diyorum...ben yandım başkası yanmasın![]()
Bizim alt katımızda eşimin amcası ve yengesi oturuyor..yaklaşık 4 aydır aynı apartmandayım onlarla..
Bir araya gelince tabi daha iyi tanıma fırsatı buldum..
Yenge çocuklara çok düşkün bir kadın..2 oğlu var.Biri 22 diğeri 20 yaşında.Her ikisi de üniversitede okuyor..
Ama öyle bir durum söz konusu ki;çocukların kahvaltıları hazır kalktıklarında..kahvaltıyı geçiyorum ağızlarından çıkan o an oluyor..evde yemek olsa bile canları başka bir şey istiyorsa mutlaka yapıyor..
yataklarını tüm dağınıklıklarını topluyor..
odalarını görseniz aman Allahım kabus gibi..dolabı her sabah aşağıya indiriyorlar..
Sigara külleri ortada..yerlerde..
daha masadan bir tabaklarını bile kaldırmadılar.onuda bırakın suları ayaklarına geliyor..
Kadında pek mutlu pek huzurlu bu dağınıklığı toplamaktan..
Bir anne olarak daha farklı mı eğitim vermek gerekli diye düşünmeden edemedim..
Bu insanlar ilerde bekar kızlarımızın kocaları oluyor..Bizim kocalarımız oldu..
Eşlerine yardımcı olmamalrına neden acaba annelerinin zamanında vermediği eğitim,kültür olabilirmi?
Düşüncelerinizi merak ettim..
a.s.
tertibi düzeni benden öğreniyor olmasının tek keyifli yanı herkesin yanında karım harikadır elimi attığım herşey tertemiz ütülü yerleşmiştir şeklindeki övme merasimleri...şakkıdı
genelde bu merasimlerden sonra "biz de gençken öyleydik artık yapamıyoruz yaşlandık, gençler yapsın" şeklinde cılız bir ses yükseliyor...kimden acaba...![]()
dur şunuda yazayım bak.....kaydirigubbakcemile3
aslında her erkeğin içinde hepsi var, iş bilgisi... ama yapan bi kadına denk geldilermi bırakıyorlar herşeyi...
en güzel örnek sevgili babam....
babam annemle evlenmeden evvel zaten babaannemden düzgün bir alaka görmediği için her işini kendi görürmüş babaannem anlatırdı bide bize mağrifetmiş gibi...
annemle evlendiklerinde, annem bide 47 sene oldu hala aşıktır babama aman bir dediğini iki etmemiş,dört çocuk büyütmüş adam sende birini tut ben şu işi halledeyim demediği gibi oda sağolsun hiç tınmamış annemi...biz sessiz sofralarda işaret diliyle konuşurduk adeta ,önünde duran suyu tuzu yada ekmeği gözleriyle ima ederdi babam ki sıkıyosa anlama...babamın onca sene iş hayında annem şayet uyuya kaldıysa işe geç kalmışlığı vardır,kendi kalkmadığını hala doğrular...anacım onu giydirir gözüne gözlüğü takar yolcu ederdi her sabah...zamanla eniştelerimi gördükçe annem ablalarıma söylenmeye başladı kızım kalksana kocan mama ısıtıyor,yada a-a çocuğu o mu yıkadı yada bahsettiğim diğer eniştenin pimpirikliliğindeki şaşkın kalışları...sonrasında annem yarattığı eseri farketti yani babamı...annem biraz kudurmuşken bende feminist tarafımda destek olup iktidara el koyması konusunda alttan gaz veriyordum...başka bi yerde yazmıştım yine yazıyorum protez dişlerini yıkamadı diye annem,babam bir daha kullanmadı...hani çiğneyip ağzına verseydi o kadar işine mi gelecekti babamında anlamış değilim o olayı...neyse ben anamı doldururken evdeki bi tadilat esnasında babam çalışma hayatındaki ustabaşılığını annemde denerken ve pense dedim sana bumu pense diye bağırırken olan olmuş...annem yılların birikimi bizlerin akılları ve eniştelerin mülayin halleriyle ya allah bismillah babamı bi güzel haklamış...işten eve geldiğimde ben babamı bi yerden düştü sandım...ama kikirdeşmeler falan soruyorum noldu diye birbirlerine bakıp gülüşüyolar...sonrasında annem babamı merhemlerken olanı anlattı...
yemin ederim o günden sonra babamda müthiş gelişmeler kaydettik...bahsettiğim rahat bi on sene öncesinin olayı on senedir anam şimdi evde leydi diana...babam çoğu işi yapar hatta bize bile için yanımda sigara kaçmayın çay koydum size der
deli deliyi görünce sopasını saklarmış bizimki o hesap oldu yani...