erkek annelerinin zamanında öğretmedikleri?

kesinlikle öyle nasıl alışırlarsa öyle devam ediyor
birde erkek annelerinde şey var
ayy o yapamaz,ayy o beceremez erkek nerden bilsi yapıvereyim diye diye hazıra alıştırıyorlar
allahtan eşim öyle değil,benden titiz vallahi
hiç gocunmaz,hiç üşenmez iş yapmaya:nazar:

dur şunuda yazayım bak.....kaydirigubbakcemile3
aslında her erkeğin içinde hepsi var, iş bilgisi... ama yapan bi kadına denk geldilermi bırakıyorlar herşeyi...
en güzel örnek sevgili babam....
babam annemle evlenmeden evvel zaten babaannemden düzgün bir alaka görmediği için her işini kendi görürmüş babaannem anlatırdı bide bize mağrifetmiş gibi...
annemle evlendiklerinde, annem bide 47 sene oldu hala aşıktır babama aman bir dediğini iki etmemiş,dört çocuk büyütmüş adam sende birini tut ben şu işi halledeyim demediği gibi oda sağolsun hiç tınmamış annemi...biz sessiz sofralarda işaret diliyle konuşurduk adeta ,önünde duran suyu tuzu yada ekmeği gözleriyle ima ederdi babam ki sıkıyosa anlama...babamın onca sene iş hayında annem şayet uyuya kaldıysa işe geç kalmışlığı vardır,kendi kalkmadığını hala doğrular...anacım onu giydirir gözüne gözlüğü takar yolcu ederdi her sabah...zamanla eniştelerimi gördükçe annem ablalarıma söylenmeye başladı kızım kalksana kocan mama ısıtıyor,yada a-a çocuğu o mu yıkadı yada bahsettiğim diğer eniştenin pimpirikliliğindeki şaşkın kalışları...sonrasında annem yarattığı eseri farketti yani babamı...annem biraz kudurmuşken bende feminist tarafımda destek olup iktidara el koyması konusunda alttan gaz veriyordum...başka bi yerde yazmıştım yine yazıyorum protez dişlerini yıkamadı diye annem,babam bir daha kullanmadı...hani çiğneyip ağzına verseydi o kadar işine mi gelecekti babamında anlamış değilim o olayı...neyse ben anamı doldururken evdeki bi tadilat esnasında babam çalışma hayatındaki ustabaşılığını annemde denerken ve pense dedim sana bumu pense diye bağırırken olan olmuş...annem yılların birikimi bizlerin akılları ve eniştelerin mülayin halleriyle ya allah bismillah babamı bi güzel haklamış...işten eve geldiğimde ben babamı bi yerden düştü sandım...ama kikirdeşmeler falan soruyorum noldu diye birbirlerine bakıp gülüşüyolar...sonrasında annem babamı merhemlerken olanı anlattı...
yemin ederim o günden sonra babamda müthiş gelişmeler kaydettik...bahsettiğim rahat bi on sene öncesinin olayı on senedir anam şimdi evde leydi diana...babam çoğu işi yapar hatta bize bile için yanımda sigara kaçmayın çay koydum size der :delphin:
deli deliyi görünce sopasını saklarmış bizimki o hesap oldu yani...

kaynanamın ne hayrını gördümki bu konuda görim...ama Allahtan görümcülerimin kocası eşlerine yardım ediyorda onlardan göre göre bişeyler kapmış...bide askeriyede servis yapıyormuş bak o işi benden daha iyi yapar...ben eşimden memnunum şükür onların ailesi içinde en tembeli benim ailemin içinde en beceriklisidir...mesela ben yemek yaparım işten ondan geç göndüğümden geldiğimde sofrayı hazır bulurum.ayrıca benden daha düzenlidir...yaşasın benim kocam...gerçi bazen şımarıklığı tutuyo yani ben eve adım atınca pek yardımcı olmuyo en sinir huyuda mutfaktan çıkıp odaya geçtiğinde bana su getirsene deyip beni odadan mutfağa göndermesi...çeşit işte...

Kayınvalide oturur o evi temizlermiş o yüzden annesinden bile güzel temizlik yapıyor hatta düzen konusunda süper denilebilir dolaplarını kendi yerleştirir bana kalmaz siler süpürür düzenler ben karışmam pisliğe dağınıklığa asla tahammülü yoktur sanırım bekarken bu konuda çok çekmiş o yüzden annesi söyler zaten benim yaptığım temizlik ve yemeği asla beğenmez her defasında lafını söyler diye:)

Evinde, ailesinde ne gorurse, onu mutlaka uygulamak istiyor evlenince ama yemezler

Benim sansim, titiz olmasidir, birde gerçekten bugune kadar temizlik isinde bana çok yardimci oldu

Fakat, onlarda oyle bir mantik var ki..aman allahim...sofradayiz, 13 yasindaki kiz, annesine : heyyy duymadin mi çikolatayi verrrr diye bagirdiginda bile, annesi iyi al tamam bagirma diyor...:1shok:

Baba, yemek yiyor sapur supur, kosarak tv karsisina gidiyor, lannnn hani hapim diye bagiriyor, esi kosarak al al burda diyor :1shok:

Benim akilli kocamda babasini birsey saniyor, hersey boyle olacak evlenince, yan gel osman yaticam karim bana boyle hizmet edecek (tabi buna hizmet denilmez de iste)
oldu oldu..gozlerim doldu...

O firsati vermedim. su istedi, of canim ya kalkamam inan ama gelirken banada getir dedim
pijama çikinca dolaba katlayip koyacaksin onu ogrettim
ben yemek yaparken sofrayi kur, bulasigi kaldir...bunlari ogrettim
ve yeri geldi kaynanama (sevgulu) "egitimde yapmis oldugun hatalari ben çekiyorum" ama duzelecek mecbur, ben senin gibi herkesin ayagina kosamam dedim şakkıdı

Anne yinede gerektigi kadar otoriter olmali
ve çocuklarina esit davranmali
O erkektir, erkekler yapmaz mantigini bir gun yikacam kaydirigubbakcemile4

aaaah kızlar aaahhhh benim maksimum dertli olduğum konu bu dağınıklık konusu:oklava:
benim eşim çekmeceyi açar,alacağını alır,geri kapatmaz...-tatlicadiarzu- o kadar yani...
işten gelince ayakkabılarını tam kapının önünde çıkarır,biri bi tarafta biri bi tarafta...eğer ben kaldırmazsam onlar günlerce orda yığılır...hem de çeşit çeşit giydiği için 3-5 çift ayakkabı birikir...kötükedihüso
montunu salondaki masanın sandalyesine asar,kıyafetleri her daim yerdedir...en iyi ihtimal ütü masasının üstüne bırakır...kaydirigubbakcemile
yani peşini toplamaya bir adam lazım...kıyafetlerini ütüler,katlar dolaba koyarım,o dolap 2 güne kalmaz alt üst olurÇok üzgünüm çoook artık kızdığım için ütü yapmıyorum,çünkü çok sinirleniyorum,verdiğim emeğe,yanan elektriğe yazık...mirmirmirmir
evlenmeden önce kayınvalidemin evi de böyleydi ama o zaman değişeceğini sanmıştım :asigim:
değişmek ne kelime?daha da pişkinliğe vurdu...kaynanam sabah kahvaltısında yumurtasını dahi soyar,çayına şeker atar,ekmeğine yağını v.b sürüp eline öyle verirdi...çorabını birini bi yerden birini bi yerden toplardı...kesinlikle anneden kaynaklanıyor bence...benneyaptımki
ben oğluma ilk önce kıyafetlerini katlamayı öğreteceğim diyorum...ben yandım başkası yanmasın:emir_bebek:

aaaah kızlar aaahhhh benim maksimum dertli olduğum konu bu dağınıklık konusu:oklava:
benim eşim çekmeceyi açar,alacağını alır,geri kapatmaz...-tatlicadiarzu- o kadar yani...
işten gelince ayakkabılarını tam kapının önünde çıkarır,biri bi tarafta biri bi tarafta...eğer ben kaldırmazsam onlar günlerce orda yığılır...hem de çeşit çeşit giydiği için 3-5 çift ayakkabı birikir...kötükedihüso
montunu salondaki masanın sandalyesine asar,kıyafetleri her daim yerdedir...en iyi ihtimal ütü masasının üstüne bırakır...kaydirigubbakcemile
yani peşini toplamaya bir adam lazım...kıyafetlerini ütüler,katlar dolaba koyarım,o dolap 2 güne kalmaz alt üst olurÇok üzgünüm çoook artık kızdığım için ütü yapmıyorum,çünkü çok sinirleniyorum,verdiğim emeğe,yanan elektriğe yazık...mirmirmirmir
evlenmeden önce kayınvalidemin evi de böyleydi ama o zaman değişeceğini sanmıştım :asigim:
değişmek ne kelime?daha da pişkinliğe vurdu...kaynanam sabah kahvaltısında yumurtasını dahi soyar,çayına şeker atar,ekmeğine yağını v.b sürüp eline öyle verirdi...çorabını birini bi yerden birini bi yerden toplardı...kesinlikle anneden kaynaklanıyor bence...benneyaptımki
ben oğluma ilk önce kıyafetlerini katlamayı öğreteceğim diyorum...ben yandım başkası yanmasın:emir_bebek:

kaydirigubbakcemile5kesinlikle katılıyorum canım....
sanki bizi anlatmışsın yaaa ben yanlızım sanıyordum valla....

kayınvalidem sağolsun eşini evde iyi çalıştırır adamı bi rahat ettirmez boş anını buldumu gezmeye götürtür yada salata yaptırır vs...-tatlicadiarzu-
artık eşim böyle bi ortamda büyümektenmi yada kızkardeşleri olmdığındanmı bilmemfisfisfis
evde sağolsun her konuda yardımcıdır haftasonu çoğu zaman kahvaltıyı hazırlar :asigim:
etli yemekleri süper yapar :1rolleyes:
bulaşıklar ev süpürme falan iyidir sağolsun Allah nazarlardan saklasın :nazar:
ama abisi hiç öyle değildirlaelaelaelaelae
hem yetiştirilme hemde insanın içinden gelmesi veyahutta hevesli olması gerektiğini düşünüyorumyerimseniben
ve erkeğin kadına yardım etmesi düşünmesi kadarda güzel birşey yoktur eminim

kayınvalidem su ana kadar hiç bi şey elletmemiş
suyunu bile ayağına getirmiş
banada aynısını yapıyor 1,5 senelik evliyim evinde bulasık yıkamadım
kadın sanki hizmet etmek için doğmus
hiç bi iş yaptırmaz
bu yüzden eşim pek bi beceriksiz
ama acil işim olunca siler süpürür sofra toplar
bazen de ben koca gün uğrasırım o pc de futbol oynar :mymeka:
sonra bende evden kovarım :jeyyar:

Allahım Allahım ne güzel konu!!!!a.s.
Açıkçası ben evleneli 3 seneyi geçti,yaşlandık malum...Nerdeyse kocemin eceli geldi,rahmetli olacak yakında...:roflol:
Ama şu evlilik kurumu nedir,ne değildir,hangisi doğrudur,neresi yanlıştır bir türlü çözemedim,çözemedim,çözemedim ben!
Kayınvalidem hiç bir iş yaptırmamış kocama,önünden alıp önüne koymuş,yemek,su vs. Hatta evle ilgili fatura,vergi ödeme işlerinden bile bihabermiş bana çok yanlış gelir bunlar cidden... İlk evlendiğimiz günlerde görümcem; "Aman Lalecim senin evin işi hiç bitmez,abimin bir çorabını yatağın altında diğerini salonda bulabilirsen şükret" demişti..:uhm:
Evet kocem hödüktür,öküzdür ama ev işi konusunda hakkını asla yemem,eve yardımcı almadığımız dönemlerde beraber temizlik yapardık,çamaşırları makinadan çıkarır,asar,toplar.. Yemek konusunda çok becerisi olmasa da dışarıdan söyler,asla sorun etmez.. Evi dağıtsa da toplanması için yardım eder bana. Hiç de surat asmaz,kedi gibi arkamdadır,iş buyurayım diye bekler..kaydirigubbakcemile
Oysa ki bana ev yemeğinden başka bir şey yemediğini,odaları ve banyoyu olabildiğince dağıttığı söylenmişti annesi ve kızkardeşi tarafından...Kayınvalidem karnıyarık,tavuk suyu çorba yapıp evimize çok yapmıştır sürpriz baskın çooook..Lale nasıl olsa beceremez ya oğlu karnıyarıktan,ev çorbasından mahrum kalmasın diye.. Benim kocem ise hazır çorba sevdiğini iddia eder ilginç bir şekilde..:CüvCüv:
Şimdi benim durumum nedir?
Bu adam,annesi,kızkardeşi neden birbiri ile çelişir?
Ben neredeyim?
Ben kimim?
Bu derin soruların cevabını alamadığım müddetçe evlilik konusunda ahkam kesmeyi kendi adıma doğru bulmuyorum..:delphin:
Sadece içimi dökeyim diye geldim,kusura bakma Böcüğüm e mi?:1hug:

benim annem de kardeşimi aynen böyle yetiştirdi...
oğlu su istedi hemen yetiştirdi, kendisi yetiştiremeyecek durumdaysa bana yaptırttı...gece yarıları kanepede uyuklarken oğlunun karnı acıkmıştır diye kalktı yemek hazırladı...odasını yatağını hep o topladı...kardeşim hiçbir şey yapmaz ben kendi kitaplarımı düzenlediğim halde, kardeşimin kitapları düzenli değil diye bana kızdı...dün 10 kiloluk bir su bidonunu balkona koyması için kaç kere söylendi kardeşime,ben de birkaç kere söyledim, ama beyimiz yerinden kalkamadı ben rahatsız olduğum halde ben götürdüm yaklaşık 5-6 saat sonra...geçenlerde kardeşim arkadaşlarıyla dışarı çıkmıştı akşam,ertesi sabah da sınava girecekti.saat 23 gibi annem bana demez mi "kardeşin sabah sınava girecek kalemini silgisini hazırla" diye, cinnet geçirdim valla..
yine geçen gün annem dışarıdaydı,eve geldi kapıdan içeri girer girmez bana "kardeşin yemek yedi mi,ne yedi" dedi. bu arada kardeşim 23 yaşında, askerden geldi geçen ay, düşünün yani durumu!
annem hep "o yapamaz, o erkek, nerden bilsin toz almayı,sofra kurmayı" hep böyle şeyler der..e ben de annemin karnında öğrenmedim herhalde derdim, çok yanlış yetiştiriyorsun kardeşimi derdim..ama hep kardeşimi kıskanmakla suçlandım, "ne var sen yapsan eline mi yapışır" derdi annem..
artık hiçbir şey söylemiyorum sinirimi bozmamak için..
Allah kardeşimin karısına sabır versin diyorum sadece..

Esim daginiktir, yemek yapamaz yapsa yenmez, temizligi tartisilir, ama en azindan elinden geldigince yardim eder bana =)

hafta ici ev karmakarisiktir, corabinida atar yerlere ceketinide.. ama haftasonu birlikte toparlariz.

Sansli sayilanlardanim bende galiba

bence erkeği kızı yok. her konuda özen göstermeyi düşünüyorum çocuklarına ama bana ekstra işler çıkarmalarına gerek yok, ev işleri yeterince zaman alıyor zaten.
eşim dağınıktır, görümcem ondan da dağınık. anneden kaynaklandığını düşünüyorum, iki çocğunun da önüne gelmiş herşey.
bu şekilde oğul yetiştiren anneler, çocuklarını gelin çalıştırdığında(!) içleri gidiyor. bana yapmıyordu, eşine yardım ediyor oluyor(istisnalar hariç)

Bizim alt katımızda eşimin amcası ve yengesi oturuyor..yaklaşık 4 aydır aynı apartmandayım onlarla..
Bir araya gelince tabi daha iyi tanıma fırsatı buldum..
Yenge çocuklara çok düşkün bir kadın..2 oğlu var.Biri 22 diğeri 20 yaşında.Her ikisi de üniversitede okuyor..
Ama öyle bir durum söz konusu ki;çocukların kahvaltıları hazır kalktıklarında..kahvaltıyı geçiyorum ağızlarından çıkan o an oluyor..evde yemek olsa bile canları başka bir şey istiyorsa mutlaka yapıyor..
yataklarını tüm dağınıklıklarını topluyor..
odalarını görseniz aman Allahım kabus gibi..dolabı her sabah aşağıya indiriyorlar..
Sigara külleri ortada..yerlerde..
daha masadan bir tabaklarını bile kaldırmadılar.onuda bırakın suları ayaklarına geliyor..
Kadında pek mutlu pek huzurlu bu dağınıklığı toplamaktan..
Bir anne olarak daha farklı mı eğitim vermek gerekli diye düşünmeden edemedim..
Bu insanlar ilerde bekar kızlarımızın kocaları oluyor..Bizim kocalarımız oldu..
Eşlerine yardımcı olmamalrına neden acaba annelerinin zamanında vermediği eğitim,kültür olabilirmi?
Düşüncelerinizi merak ettim..

a.s.

EVET ANNELERİNİN VERDİĞİ EĞİTİM RAHATLIK CANIM
COK ZOR Bİ DURUM ORTA YOL BULUNMAZSA
BENİM EŞİMDE DAĞINIK OLMASADA HERŞEYİ AYAĞINA GELEN Bİ TİP Tİ VE ANNESİ DE ÖYLE ALIŞTIRMIŞTI
İLK EVLENDİMDE ZORLANDIM AMA SONRA OTURUP GÜZELCE KONUŞTUM YIPRANIYORUM BELKİ FARKINDA DİİLSİN AMA DEDİM TABİ ONA SUÇ BULMADIM ÇÜNKİ ÖYLE GÖRMÜŞ ÖYLE ALIŞMIŞ AMA ÖYLE DEVAM EDİCEK DİİL YA BİŞİLERİ GÖRMELİ İNSAN ŞÜKÜRKİ ORTA YOLU BULDUK
BENCE BZİ EVLİ KADINLAR SIRF COCUKLARIMIZA EŞİMİZE BAKICILIK DADILIK HİZMETÇİLİK YAPALIM EZİYET ÇEKELİM HİÇ BİŞİ SESİMİZİ ÇIKARMAYALIM EVLENDİRİLMEDİK SEVDİĞİMİZ İNSANLA HAYATIMIZN GERİ KALANINI PAYLAŞMAK İÇİN İMZA ATTIK:asigim:
TABİ HERKES GÖREVİNİ BİLİCEK AMA ORTAK OLMALI
BENİM Bİ OĞLUM VAR ONUN İNŞALH TERBİLEYELİ DÜZENLİ YETİŞTİRMEYE CALISICAM
ASLA İÇTİĞİ SİGARANIN KÜLÜNÜ BEN DÖKMEM NE ASLA SUYUNU AYAĞINA GETİRMEM NE TERBİYESİZLİK YA EVDE NE VARSA ONU YİCEK YAPTIMI BEĞENMEMEK YOK BUNU BULAMAYANLARDA VAR BEĞENMİYOSAN AC DUR DİCEM:mymeka: BUNDA ISRRLIYIM
TABİ BÜYÜK KONUŞMAMAK LAZIM KAREKTER MESELESİ DE OLABİLİYO
AMA BENCE COCUKLARIMIZIN KAREKTERİ DE BİZİM VERDİĞİMİZ EĞİTİME DÜZENE BAĞLI EN ÖNEMLİİSİ ARKADAŞ ÇEVRESİ :içelim:

HA ŞUDA VER BİZ VERİRİZ TEBİYEYİ DÜZENİ DAĞITMAMAYI ÖĞRETİRİZ KARISINA YÜK OLMASIN DÜZENLİ OLSUN EKNDİMİZ ÇEKTİK YA ONDAN AMA ÖYLESİNE DE DAĞINIK KADIN DENK GELİR BENDE BUNA ŞAHİDİM EN YAKINIMDAN BİLİYORUM :))))

Son düzenleme:
zaten tüm suç ailede.. erkekler.. onların suçu değil ki..
önce küfretmeyi guru gibi taşınması sağlanıyor belli bi yaşa gelinde aman küfür kötü şeydir..
şiddet merifet sanılıyor bellşi bi yaşa gelince aman karını dövme falan..
acayip bi tezat var erkek çocuğunu büyütmede.. bir çok yanlış ..
yanlışlar direk olarak erginlikte sapıtıncada malum.. olan ana kuzusu nazlı kızlara oluyor..
bozup atmak aileye adam etmekte kadınlara kalıyor.. bu süreçte ya ömrün bitiyor, yada sabrın..

tertibi düzeni benden öğreniyor olmasının tek keyifli yanı herkesin yanında karım harikadır elimi attığım herşey tertemiz ütülü yerleşmiştir şeklindeki övme merasimleri...şakkıdı
genelde bu merasimlerden sonra "biz de gençken öyleydik artık yapamıyoruz yaşlandık, gençler yapsın" şeklinde cılız bir ses yükseliyor...kimden acaba...
:delphin::delphin:

bilebilir miyim?
kayınvalide.....:lepi:

bazı kadınlar bu şekilde alıştırıyorlar ne yazıkki,aynı durum benim eşim ve kayınvalidem içinde geçerli,eşim aynı şeyleri benden de bekledi,dogal olarak alışmış,ben yaptımmı o şekilde?pek değil!ama onu benimle yeni hayata alıştırana kadar çok uğraştım,şimdi bende erkek çocuğu annesiyim,ve ben o şekilde alıştırmıyorum oğlumu.mümkün olduğunca kendi işini kendisi yapmasını öğretiyorum,çünkü ben her zaman onun yanında olamayacağım,eee evlenince bu eşinede ilerde sıkıntı olur!alıştırmamak lazım,erkek annesi olarak kendi çocuklarımızın iyiliği için alıştırmamalıyız diye düşünüyorum..

biz kız çocukları doğduğumuzdan beri bir çok şeyi düşünerek büyütülürken erkek çocuğundan ise çalışsın adam olsun para kazansın okadar .yaşadıkları evle ,hayatla ilgili hiçbir sorumlulukları olmuyor çoğunun maalesef .ama biz kızlar okuyor olsak bile evde iş yapmasak bile toplum beklentileri bakışı farklı.." erkek olsa neyse birde kız bu böyle oturulur mu" veya " erkek olsa neyse ama kız öyle güler mi" yada "erkek olsa neyse ama kız bu temiz olmalı yani" gibi cümleleri herkesten sıkça dıyarız maalesef...

dur şunuda yazayım bak.....kaydirigubbakcemile3
aslında her erkeğin içinde hepsi var, iş bilgisi... ama yapan bi kadına denk geldilermi bırakıyorlar herşeyi...
en güzel örnek sevgili babam....
babam annemle evlenmeden evvel zaten babaannemden düzgün bir alaka görmediği için her işini kendi görürmüş babaannem anlatırdı bide bize mağrifetmiş gibi...
annemle evlendiklerinde, annem bide 47 sene oldu hala aşıktır babama aman bir dediğini iki etmemiş,dört çocuk büyütmüş adam sende birini tut ben şu işi halledeyim demediği gibi oda sağolsun hiç tınmamış annemi...biz sessiz sofralarda işaret diliyle konuşurduk adeta ,önünde duran suyu tuzu yada ekmeği gözleriyle ima ederdi babam ki sıkıyosa anlama...babamın onca sene iş hayında annem şayet uyuya kaldıysa işe geç kalmışlığı vardır,kendi kalkmadığını hala doğrular...anacım onu giydirir gözüne gözlüğü takar yolcu ederdi her sabah...zamanla eniştelerimi gördükçe annem ablalarıma söylenmeye başladı kızım kalksana kocan mama ısıtıyor,yada a-a çocuğu o mu yıkadı yada bahsettiğim diğer eniştenin pimpirikliliğindeki şaşkın kalışları...sonrasında annem yarattığı eseri farketti yani babamı...annem biraz kudurmuşken bende feminist tarafımda destek olup iktidara el koyması konusunda alttan gaz veriyordum...başka bi yerde yazmıştım yine yazıyorum protez dişlerini yıkamadı diye annem,babam bir daha kullanmadı...hani çiğneyip ağzına verseydi o kadar işine mi gelecekti babamında anlamış değilim o olayı...neyse ben anamı doldururken evdeki bi tadilat esnasında babam çalışma hayatındaki ustabaşılığını annemde denerken ve pense dedim sana bumu pense diye bağırırken olan olmuş...annem yılların birikimi bizlerin akılları ve eniştelerin mülayin halleriyle ya allah bismillah babamı bi güzel haklamış...işten eve geldiğimde ben babamı bi yerden düştü sandım...ama kikirdeşmeler falan soruyorum noldu diye birbirlerine bakıp gülüşüyolar...sonrasında annem babamı merhemlerken olanı anlattı...
yemin ederim o günden sonra babamda müthiş gelişmeler kaydettik...bahsettiğim rahat bi on sene öncesinin olayı on senedir anam şimdi evde leydi diana...babam çoğu işi yapar hatta bize bile için yanımda sigara kaçmayın çay koydum size der :delphin:
deli deliyi görünce sopasını saklarmış bizimki o hesap oldu yani...

e haketmiş artık babanda ne denir?:sm_confused::jeyyar:

Back
X