erkek annelerinin zamanında öğretmedikleri?

yemek yaptıgını söylemeyi unuttun :delphin:
onuru bi doldurup salayım üstüne de gör gününü :delphin:
ailein yüz karası yüklenme o kadar herife :mymeka:

yok kanka bi tek yemek yapmaz:delphin:
ama artık öle bi alıştıki ben elime süpürgeyi alınca hemen eline ya toz bezini alır yada viledayı:roflol:

çok şükür bu konuda şanslıyım ben...
ama erkek olsun,kız olsun ne öğrenirse anneden babadan öğrenir...
bizler anne baba olarak çocuklarımızın her istediklerini yaptığımız zaman
mükemmel anne baba oluyoruz...ama hayatları boyunca her yerde mükemmeli
bulamayacaklar..
benim eşim bu konu da çok duyarlı,anlayışlı...
ama kesinlikle kayınvalidemden kaynaklanıyor....
böcüğüm artık kocaman olmuş bu adamlara,
evde hala bu şekilde muamele ediyorlarsa,
ileride gelinlerinden hoş laflar duymayacakları kesin...
ne verirlerse onu alırlar diyebilirim...
sevgiler...

kesinlikle katılıyorum iş sanırım erkek ennelerinde bitiyor...
gerçi istisnalar vardır mutlaka...
eşimde tam bir çocuk inanın benim,hatta bazen bebeğimin olmasına üzülemiyorum yani tıpkı koca bir bebek..
saolsun kayınvalidecim herşeyi önlerine getirmiş,
iş güç hakgetire zaten...
ama inş bir gün oğlum olursa mutlaka öğretirim birşyeler ben...
bu işin yanlız kalmasıda var......
.

aynen katılıyorum anacım kafasına vursanda eğitilemiyorsa çatlasan nafile...
içinden gelecek,çok dağınıkmış enişte bizim ablama hep şikayet ederdi anası aman kızım şöyle yap aman böyle yap diye...valla eniştenin garezi anacığınamışmı bilinmez pek bi hamarat oldu sonradan hala daha bu titizliği ve düzeni devam eder ilk kez onda gördümdü traş sonrası bezle lavabo içinin kurulandığını...
teyzemin kızıda çok pasaklıydı mesela...teyzem oturur ağlardı anası uyumuş kızı büyümüş dicekler buna diye...şimdi tikli adamı kapıda soyduğunu mağrifet gibi anlatır,çocuğun ağzı yaraydı küçükken bezle silinmesinden...
ha bence fazla müdahalede yapmıycan yani karnını doyurabiliyorsa aman açmısın oğlum demiycen,odasını topladığı zaman olmamış şöyle yap diye karışmıcan,kör topal derken zamanla zaten düzgün iş yapabilmeyi becerirler bi şekilde pimpirdikçe ve çemkirdikçe bazısınada ters etki oluyor gibi...

e sen oyle yetistirirsin cocugunu istedigin gibi...baskalarini elestirince degismez ki onlar

Yetiştirme tarzı mıdır..
İnsanın içinden mi gelir..
Anlamadım gitti doğrusu
Ben acayip titizimdir evde 15 dk sabit oturamam. Mutlaka yapacak bişey bulurum kendime..

Amma velakin bir kardeşim var ki evlere şenlik; o odasının kapısını birkaç hamleyle açabilirsiniz ancak mutlaka kapının arkasında ya pantolonu ya badisi yada donu sütyeni vardır.
Eğer başarıp içeriye girebildiyseniz hayatınızın hatasını yaptınız demektir.
Odanın içinde yürüme gibi bir şansınız asla olamaz.
Yerde küllükler çikolata, cips, meyve suyu, sigara ambalajları...
Yatağının içinde ruju, farı, rimeli, terliği..
Evde akşam olunca ''Anneeee Suuuu'' '' Karnım Acıktıı'' gibi cümleleri bol miktarda duyarsınız.
Bazen diyorum ki bu kesin hastanede karıştı benim kardeşim olamaz..
Ama anneme çok benziyor kesin annemin çocuğu o..
Hayır erkek olsa anlayacam da yahu kızsın sen titiz ol biraz yok anam yok ...
Annem hep söyle bunu akşam alan sabah geri getirir diye bende hep derim böyle pasaklıların şansı bol olur kıymetli olur diye.

Ya işte böyle bu işin kızı erkeği yok..
Yetiştirilmesiyle alakalımı o da tartışılır doğrusu..
Neticede kardeşimide benide annem yetiştirdi..
benneyaptımki

kör topal derken zamanla zaten düzgün iş yapabilmeyi becerirler bi şekilde pimpirdikçe ve çemkirdikçe bazısınada ters etki oluyor gibi...

katılıyorum...
müdahale etmemek lazım...yoksa hepten çekerler ellerini ayaklarını...
haftasonu sabah kahvaltılarını genelde ben hazırlarım masayı ütülü toplar...ilk gün bir baktım amaaannn buzdolabına masadan kaldırıp kaldırıp yerleştirmiş...dolayısıyla dolabın raflarında ekmek kırıntısından tut da bala kadar herşey var...tam böyle de yapılmaz ki diye kendisine uçmaya giderken dur dedim betiş...sakin...ikinci kez toplarken sen bir sigara yak kocam yanımda otur ben toplarım dedim...her bir tabağın altını sildim yerleştirdim dolaba...bir yandan da fonda bunları masadan aldığın gibi koyarsan bir de buzdolabı temizlemekle uğraşacaksın ya off o daha zor iş betiş diye konuşuyorum kendi kendime...
ertesi hafta tüm tabakların altı silinerek yerleşti buzdolabınma ve hala öyle...

:lepi::lepi::lepi::lepi:

katılıyorum...
müdahale etmemek lazım...yoksa hepten çekerler ellerini ayaklarını...
haftasonu sabah kahvaltılarını genelde ben hazırlarım masayı ütülü toplar...ilk gün bir baktım amaaannn buzdolabına masadan kaldırıp kaldırıp yerleştirmiş...dolayısıyla dolabın raflarında ekmek kırıntısından tut da bala kadar herşey var...tam böyle de yapılmaz ki diye kendisine uçmaya giderken dur dedim betiş...sakin...ikinci kez toplarken sen bir sigara yak kocam yanımda otur ben toplarım dedim...her bir tabağın altını sildim yerleştirdim dolaba...bir yandan da fonda bunları masadan aldığın gibi koyarsan bir de buzdolabı temizlemekle uğraşacaksın ya off o daha zor iş betiş diye konuşuyorum kendi kendime...
ertesi hafta tüm tabakların altı silinerek yerleşti buzdolabınma ve hala öyle...

:lepi::lepi::lepi::lepi:

:1shok::1shok::1shok::1shok:
allam yarabbim ütülünün yerinde olsam sana bir ton sopa atardım ben..:smiley-cool:

o iğrenç kokulu coraplarıını sağa sola fırlatıyo odadaki kokuyu görmeyin, menemen çöplüğü halt etmiş
biber gazı yerine coraplarını taşısam cantamda daha etkili olur inanın................... kafamçokkarıştı

kız gurbaa,ne güzel teşbih etmişin anam okuyunca burnumda tüttü kokusu beehhhh.......
ay kocamın ayaklarını yıkayımda suyunu içeyim bari.....

:1shok::1shok::1shok::1shok:
allam yarabbim ütülünün yerinde olsam sana bir ton sopa atardım ben..:smiley-cool:

hahahaaaayyyyttttt...
o dediğin ayynen seninki gibi koccaaamaaannn bir ... gerektirir canım...
bişeyi ya yapma ya yapacaksan en iyisini yap...
hayatım boyunca idare eder işlerden hoşlanmadım ben...
Allahımmmmm...yine harikayım...

bende bu konuda şanslı olanlardanım çok şükür
yoksa evde kıyamet kopardı
eşim yemekde tabakları falan kaldırır bn ertesı gunun yemeğini yapmaya koyulmuşsam eğer
banyoya falan girdiğinde asla kıl tüy vs. bırakmaz pırıl pırıl bulurum ki en çok bunu seviyorum yoksa yanmıştım
temızlığe elınden geldiğince yardım eder allah razı olsun (bunun kayınvalıdemle ılgisi yok adamın içinden gelıyo)
bende hiç aman kocacım sen otur ben yaparım demedım vallahı nasıl alışırsa öyle gıder herşeyı benden beklemesın canım bnde yoruluyorum
ama kardeşim felakettır bır bardak su alıp içmez bızden ıster halam ve babaannem sürekli pohpohlar hiç bir işe eline sürmez ki babam da öyledir izmire tatile gittik annem yemeklerı yaptı buzdolabına koydu yahu adam alıp ocağa bıle koymaya erinmiş ne çıkardıysa odasında pazar yeri gibiydı ev
annem zavallım hem koşar peşinden şimdide kardeşim öyle işde

e sen oyle yetistirirsin cocugunu istedigin gibi...baskalarini elestirince degismez ki onlar

bazı eleştiriler yapıcıdır...
bazen anne babanın gerçekten görmediğini,ya da doğru yaptıklarını sandıkları şeylerin
yanlış olduğunu başkalarından duyduklarında ""evet yaptığımız gerçekten hataymış""diyerek kendilerini düzelttiklerine de şahit oluyoruz....
herkes kendinden mesuldür,ama akıl akıldan da üstündür...
sevgiler...

Kişiden kişiye değişiyor bence bu olay.
Benim eşim bekarken asla annesine yardım etmezmiş, soba için kova bile taşımazmış.
Şimdi eşim kovaları dolduruyor, bahçe bakımı ile uğraşıyor, ev işlerinde bana yardım ediyor.
Kayın validem bana gelince oğlunu yardım ederken görünce üzülüyor, yıllardır bir kova taşımadı şimdi nasıl taşıyor diyor, çok içerliyor.

aslında şöyle bir düşündüm de,
hiçbir anne oğlunu mutfağa sokupta yemek öğretmemiştir herhalde,(istisnalar dışında)
ama bazı eşler çok sever mutfağı,çamaşır asmayı,
yani içinden geldiği için,severek yapıyordur,yapı meselesidir belki de...
mesela benim lojmanda görüştüğüm bir tek arkadaşım var,onun eşi
yemekte yapar,bulaşıkta yıkar,çamaşırda yıkar ve asar
en güzeli de eşi otururken ütüyü yapar,yani bu kadarını da anne mi öğretti,
tabiki hayır,evet evet yapıyla alakalı diye düşünüyorum....
bu beceri işi çünkü...
ama temizlik,düzen konu olunca ,kesinlikle gördüğünü uygular diyorum...
sevgiler...

bu yandan benim de sansim iyi cok sukur, esim temizdir titz bilem sayilir evi daginik sevmez hic, oyle gorsun delirir bu evin hali ne der ben yatarim o ben uyudugum zaman baslar temizligi
bilasiklari makineye atar mutfagi temizler salonu odalari, supurur siler, ben bu aralar pek bi daginik oldum da benim cadoloz kizdan ve oglandan zaman pek yok cunku kizin disleri mi cikiyor nedir, habire agliyor meme istiyor
eve gelince de cildiriyor masallah ev erkegi gibi
annesi sag olsun zaten annesine en cok yardim oymus bi ablasi var o da coktan evliydi, sonra hep esim yardim etmis annesine ev islerinde tarlada falan yani benim esim super temizlikci ev temizlyecim benim canim cicim :))))

Bende cok sikayetciyim....hic bisey bilmiyo desem yeridir...

Zar zor is yaptiririm... damardan girerim direk...
Ben sana böylemi yapiyom...benim sunu söyle yapmana gönlün
razimi, acimiyonmu bana felan dedimmiydi is bitmistir, mecburen hemen firlar...

Ortaligi toplar ok...ama sonra bisey arayacak olsan nereye
tikisdirdigini asla bulamazsin...Ütüsünü kendi yapar...

Yemek yapmayi hic bilmez....Hastalandigim zmn sanki para bol ya
gider gider disardan alir
Yerleri ben süpürürüm o siler...

Baskada hic bisey bilmez yan gelir yatar...
ama markete göndermeye yada cöpleri attirmaya bire birdir...
dögüserek kirk nazlada olsa

benimde 18 yaşında oglum var eşimin hiçbir dagınıklıgını toplamam zaten derli topludur ama oglum biraz dagınıktır yemekten sonra masayı toplar kıyafete gelince giyer çıkarır dolabın içine atar orda iki gün bakmasam üst üste yıgılır ne gezme kıyafeti belli ne günlük kıyafeti ugraşmaktan bıktım artık yalnız intikamımıda kötü alırım gece 12 deolsa 1de olsa uyandırıp kıyafetlerini yere atıp toplattırırım ama ne o kıyafetlerini toplamaktan vazgeçti nede ben onu uyandırmaktan .ogluma diyorumki evlendigin zaman karın bana beddua edecek annen seni ne biçim alıştırmış diye .oglumun öyle her istedigini yapmam kahvaltıyı hazırlar gider yatarım sebze sevmez pişirir önüne koyarım oda başka alternatifi olmadıgı yek zorundadır yemeklerini genelde kendi ısıtır yer benim iki oglum var bana birşey olursa kendi işlerini yapmayı bilmeliler diye düşünüyorum

Back
X