• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''erkek annesi olmak ayrıcalık'' mış...

ay bn bir ayrıcalğını görmedim valla pipisi olcak o kdr oğluşun ahahah :):) insanlar alem valla

kızlar bnm iki kızım var binlerce kere şükürler olsun kuzeniminde bi oğlu.. eşi hastaneye geldi geçen gün muayene falan oldu işlerini bitirince yanıma uğradı sohbet ediyorduk sonra yan taraftaki arkadaşım geldi yanımıza hamile oda bi oğlu olucak..sonra bizim hatun cinsiyetini sordu arkadaşıma oda oğlan dedi hemen atladı ayy oğlan annesi olmak bi ayrıcalık diye..arkadaşım müdahale etti hemen neden ayrıcalık olsunki kızı oğlanımı var sağlıklı olsun falan dedi ama o durmuyo yok abla bak doğsun o zmn konuşalım falan diyo kendince saçmalıyo bişeyler konuşmaya çalışıyo falan sonra arkadaşım biraz üsteleyince kapattı konuyu ve gitti..zaten sevmiyodum iyice gıcık oldum gereksiz şeyyy...

kuzenin iyice saçmalamış o oğlu büyüsünde görsün, kız evlat gibi yok valla, benim de oğlum olucak nasip olursa ama ben kız evlat da çok istiyorum, hele ki iki kız çok güzel olur, gerçi rabbim sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin herkese,gıcık olmakta çok haklısın

Herkesin evladı kendisine güzel. Sağlıklı olsunlar da, boşverin. Buldumcuk olmuş kuzeniniz sanki. Kızı olsa kız annesi olmayı överdi emin olun. :KK49:

evet evet goruyoruz hele bu forumda okuduklarimdan anladigim erkek annelerinin %90 hastalikli bir sekilde ogullarini kiskaniyor.. malesef iyi bir yanini goremiyorum pek tabi bu herkes icin gecerli degil ama cogunluk normal degil yani

bosver umrunda bile olmasin, ben olsam boyle zihniyette insanlardan uzak dururum mesafe koyarim

Benim de oğlum var. Benim yanımda da "kız annesi olmak ayrıcalık" diyenler oluyor :)

Hani özellikle sinir etmek için yapıyorsa bilemicem de, herkese kendi oğlu kızı güzel görünür, ondan över gibi geliyor bana.

Aynenn benimde oglum var yok kiz cocuklari kendini daha cok sevdirirmis. Guzel guzel giydirebilirmissin oglan cocuguna bisey bulunmuyormus vs vs...

herkesin evladi kendine kiymetli farkli oglum bi yana dunya bi yana...

Yani benim ogullarim var ama bir ayricaligini gormedim. Oglan dogurdum diye kimse madalyon takmadi. Hem evladin kizi erkegi mi olurmus. Kendisi erkek dogurmus ya, sozum ona laf sokuyor manyak.

Ayrica peygamber efendimiz bile, kiz evlat olan eve rahmet yağar kiz cocuklariniza iyi bakin demis. O zaman bile kiz evlatlari topraga diri diri gomulurken, peygamberimiz mekke sokaklarinda omzunda tasirmis kizini.

Rahmetli annecimde keske bi kizin olaydi demisti. Cunku cok hastaydi ve ablam bakmisti ona. Abilerim ve yengelerim degil.

Hamileyken konuştuğum insanlardan ki bazıları yolculuk yaparken alışveriş yaparken konuştuğum tanımadığım insanlardı cinsiyetini sorduklarında kız dediğimde ''Olsun'' diye cevap aldım hep. Çok saçma gelirdi ilk başlarda gülesim gelirdi. Sonra sonra sinirime dokunmaya başladı ufaktan.
Kayınvalidem de aynı tepkiyi vermişti. Doğum yaptığım gün hastanede kayınvalide ve kayınpeder bu da kız ne olacak diye aralarında konuşuyorlardı. Sanki krallık mensupları hanedan soyu yürüyecek.
Bunlar çok cahilce konuşmalar. Neresinden tutarsan tut elinde kalır insanın.

çok cahilce bir düşünce hayırlı evlat olsun sağlıklı olsun. böyle düşünenlere Allahım akıl fikir versin

Anneme sordum, erkek çocuk annesi olmak ayrıcalık mıdır diye, benim bütün çocuklarım benim için ayrıcalıklıdır. Başkasının çocuklarıda cinsiyet gözetmeksizin onun için ayrıcalıklıdır, o Hanım'ın bir kızı olduğunda ikisinin arasında ayrım yapamayacağını anlayacak diyor.

Ayrıca, kızım evlenene kadar kızım, oğlum ömür boyu oğlum düşüncesinden kaynaklı olarak böyle düşünüyor olabilir, çağın gerisinde kalmış diyor.

Ben yorum yapamıyorum çünkü çocuğum yok.

Iyi anne olabilmektir ayrıcalık bu devirde... Yoksa herkes doğurabilir, kız ya da erkek farketmez. Nasıl hamile kalındığını herkes biliyor. Doğurmak ayrıcalık katmaz hele ki cinsiyetle bu ayrıcalık hiç olmaz ...

He he ben onu 30 yıl sonra kaynana oldugunda gorucem ayrıcalık mi değil mi :KK70:

yalnız erkek annesi olmak ayrıcalık değildir sözünü çürütmek için şimdi sayfalar boyunca kiz evlat öz evlat diye başlayıp erkek çocukları da yerlere vuran şeyler yazılacak hazır olun :)

olmuş mu olmuş mu? 10 sayfa okutma bana kadiş :27:

ayrıcalıklı olmanın ne gibi bir artısı var yaşantımıza? anne olunca, kadın olunca, erkek veya kız evladımız olunca nasıl bir ayrıcalık oluyor? yani herkes anne olmak ayrıcalık demiş, peki anne olamayanlar?

insanların ayrıcalıklı olanı iyi olanıdır.. bir şekilde hayat karşısına çıkarır çünkü.. ama karma olarak, ama men dakka dukka olarak.. o yüzden çok takılmayın bu tür boş etiketlemelere..

nasıl bir ayrıcalıkmış bu osmanlı döneminde yaşayan cariye filan olsak olsa olsa bir şehzade doğuralım da

ilerde tahta çıksın valide sultan olalım derdik:KK53::KK70:

a kız a erkek önemli olan sağlıklı hayırlı olması

Back
X