• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''erkek annesi olmak ayrıcalık'' mış...

Bebegimin cinsiyeti belli degilken sorarlardi, cinsiyeti ne diye... Bi teyze dedi ki, aman kizim,kiz olursa sakin uzulme,o da evlat neticede... Dedi. Soke olmustum. Ne alaka,niye uzuleyim...

Sonra erkek olacagini ogrendik, simdi de "ayy yoknkiz evlat bammmmbaska,bi kizin olacak caniiim" diyenler peydah oldu..

Hicbirini takmiyorum...

Evlatlar Allah'ın lütfu ve emaneti.Anne olmak ayrıcalık değil, başlıbaşına sorumluluktur.Anne olamayan arkadaşları düşünerek okudum cümleyi de, gerçekten çok kırıcı.
Sizi gerçekten tebrik etmek istiyorum.dutgularima tercuman oldunuz.anne olmak ayrıcalıktır yorumlarını okurken kahroldum! ! Rabbim bana nasip etmiyor ve bi türlü olmuyor. .Allah herkese evlatlarını bağışlasın ama burada anne olamayan anne olmak isteyen bir çok kişi varken bu yorumlar gerçekten çok kırıcı.

Hamileyken bi teyze sormuştu kız mi erkek mi diye.
Kız dedim mutlu mesut.
" himmm olsun dedi o da evlat neticede"

Kendi kadinligini bilmeyen ezilmiş kadınlar erkek evladı üstün görüyorlar sanırım. Öyle görmüşler. Erkeğin ayrıcalıklı olduğu bi dünyaları var.

Aynenn benimde oglum var yok kiz cocuklari kendini daha cok sevdirirmis. Guzel guzel giydirebilirmissin oglan cocuguna bisey bulunmuyormus vs vs...

herkesin evladi kendine kiymetli farkli oglum bi yana dunya bi yana...

Ben de onceden erkek bebekler acaba kiz bebekler gibi sevilebilirmi diye dusunuyordum yalan deyil. Simdi oglum da oldu kizimdan sonra, ve ben onun zeytin gozlerine kurban olurum.
Cok seviliyormus cok.
Kizim prensesim, oglum da pasam bana gore.ikisinin de yeri ayri ikisinin de tadi ayri.

Allah bir evlat sahibi etti beni sukrediyorum ama anne olduğum için bile ayrıcalıklı hissetmiyorum kaldı ki benim zerre etkim olmayan cinsiyet kısmı asla ayrıcalık olamaz.
Yazık en cok kadınlar birbirlerini kiriyorlar yok kız yok erkek yok normal yok sezaryen yok emzirdim yok mama verdin.

sinirim bozuldu resmen.:KK61: demek ki bizim bir ayricaligimiz yok muş.
Canim haklisin, ama bu kadar uzulme.
Emin ol hic kimsenin hayati 4 4 luk
Deyil. Herkesin ayri derdi var. Bu kadar istiyorsun Rabbim hayirlisiyla hayirli saglikli evlat versin sana.

Rabbim ilerde de evlatlarla bizi imtihan etmesin, ve evlatlarimizi ilerde insanlarin basina bela etmesin.

Iki oğlum var o kadar tatlılar herkes dıyor üçüncüyü yap kız olur merhametli olur kız evlat bakar dıye ben takılmıyorum Allah olmayanlara nasip etsın herkese annelik duygusunu tattırsın

Anne olmak ayrıcalıkmış bişey daha öğrendim şu forumda. Hem bir değil bin kişiden
Hangi yazilardan bahsettigini bilmiyorum ama bunu gicikligina yazdilarsa ayip olmus. Insanlara gore bir cok sey ayricalik olabilir, mesela sarisin olmak, ya da zengin olMak. Coguz ise boyle deyiliz ve bu bizi daha az insan yapmaz, onlari daha cok insan yapmaz. Ama anne olmak kimine gore ayricaliktir, yani cok guzel bir sey, kimine gore ise deyil, evlatlarini sevmez mesela.

Oglan anasi olmanin neresi ayricalikliymis. Benim de oglum var ama insanin oglu olunca basi goge mi eriyormus? Anne hastalansa kiz evlat bakiyor. Kv hastalaninca oglu mu bakiyor sanki, gelin bakiyor. Sacmalamis. Allah ne verirse hayirlisini versin.

kızlar bnm iki kızım var binlerce kere şükürler olsun kuzeniminde bi oğlu.. eşi hastaneye geldi geçen gün muayene falan oldu işlerini bitirince yanıma uğradı sohbet ediyorduk sonra yan taraftaki arkadaşım geldi yanımıza hamile oda bi oğlu olucak..sonra bizim hatun cinsiyetini sordu arkadaşıma oda oğlan dedi hemen atladı ayy oğlan annesi olmak bi ayrıcalık diye..arkadaşım müdahale etti hemen neden ayrıcalık olsunki kızı oğlanımı var sağlıklı olsun falan dedi ama o durmuyo yok abla bak doğsun o zmn konuşalım falan diyo kendince saçmalıyo bişeyler konuşmaya çalışıyo falan sonra arkadaşım biraz üsteleyince kapattı konuyu ve gitti..zaten sevmiyodum iyice gıcık oldum gereksiz şeyyy...
Kızı olan cennetlik diyen bir akrabam var benim, benim bir oğlum var (ve rahmim yok, çocuğum olmayacak bir daha, hoş gerçi boşandım:)), insanlar alınır mı kırılır mı düşünmüyorlar çok patavatsızlar.

3 oglum var zerre ayrıcalığını gormedim içimde kız sevgisi hep eksik kaldı kızım olmasını coook isterdim helede birde kk yorumlarını okuyunca her insanın kızı olmalı diyorum...

Çok haklisiniz.
İnşallah en kısa zamanda istediğinize kavusursunuz ..
Sizi gerçekten tebrik etmek istiyorum.dutgularima tercuman oldunuz.anne olmak ayrıcalıktır yorumlarını okurken kahroldum! ! Rabbim bana nasip etmiyor ve bi türlü olmuyor. .Allah herkese evlatlarını bağışlasın ama burada anne olamayan anne olmak isteyen bir çok kişi varken bu yorumlar gerçekten çok kırıcı.

biz çok kız ıstedık. elbette önce hayırlısını diledik. allah önce saglıklı ve hayırlı olanı nasip etsın.
yahu ne insanlar var hee

Hiç biri ayrıcalık falan değil bence,istisnalar hariç milyarlarca insan üreyip kız veya erkek evlat sahibi oluyor,çok fazla anlam yüklememek lazım,yok annelik ayrıcalık,yok erkek evlat,kız evlat ayrıcalık öyle birşey yok .Neticede hala evlat sahibi olamayanlar azınlıkta.Ama doğurduğu çocuktan başka övüneceği bir meziyeti yoksa kişinin,doğanın dengesini mucize sanar,bide kız erkek diye ayrım yapar, normaldir,şaşırmıyor Allah akıl fikir versin diyoruz.

Holilardan bahsettigini bilmiyorum ama bunu gicikligina yazdilarsa ayip olmus. Insanlara gore bir cok sey ayricalik olabilir, mesela sarisin olmak, ya da zengin olMak. Coguz ise boyle deyiliz ve bu bizi daha az insan yapmaz, onlari daha cok insan yapmaz. Ama anne olmak kimine gore ayricaliktir, yani cok guzel bir sey, kimine gore ise deyil, evlatlarini sevmez mesela.
Ben evlat sevgisinden demedim ki o olayı. Bir sürü anne olamayan kadın var. Bizim millet ise böyle cümleler kurarak onları eksik hissettiriyor sonra anne olmak için çırpınmalarının yanısıra anne olmuş kadınların böyle cümleleriyle iyice çöküntüye uğruyorlar. Yani şu konuda bile aynı cümleyi o kadar kişi yazmış ki

Komsumuzun dort kizi vardi yatalak olunca bakmadilar tek oglu bakti yillarca gelininin elinden su icerken vefat etti.

Baska bir komsunun gururla anlattigi tek evladi oglu yurtdisina cekti gitti bilmiyorlar nerde ne yapiyor aramiyor

Herkese oglan analari erken ölsun bakmaz ogullari diyen Iyiki kizim var beni bakacak, bir kizim var oda bana bakar diye surekli ovununen arkadasin kizi aniden vefat etti.

Vesselam Allah herkese saglik versin kimseyi kimseye muhtac etmesin

Allah evladin hayirlisini versin

Back
X