Erkek ardakdaşım değişti..

perguzell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2011
184
0
46
İstanbul
kızlar 4 yılı aşkın bi birlikteliğim var, evlenmek için de 2 ya da 3 yılımız var,birbirimize çok aşığız,mutluyuz ilk günden beri evlenme hayalleri kuruyoruz (allah bozmasın tabi) ama şu son bi yıldır sevgilimin huyları değişti biraz yani artık din konusunda daha hassas davranıyo,cinsellik anlamında çok ileri gitmedik ama az da olsa bişeyler yaşadık yakınlaştık , artık bunun günah olduğunu düşünüyo,öpüşme yok elele tutuşma yok ,koluna giriyorum sadece,, bu da benim hiç hoşuma gitmiyo ,ama o ilerde herşeyi yaşıcaz,evlenince acısını çıkarcaz, bu konuda sen de bana destek ol,yardımcı ol diyo o daha iyimser bakıyo,aşıcaz bunu da diyo, birbirimizin yanında olmak bize yetmeli diyo,, ama ben ona hep dokunmak öpmek istiyorum dayanamıyorum böyle ,,onu da çok seviyorum

bende sevgilime karşı böyleyim o yaşamak istiyo herşeyi ben ciddi bişeyler olunca diyorum,,
oda beni anlamıyo mesala .. haklısın diyo ama bildiğini yapıyo neyse dicem şu;

başından beri böyle olsa tamam da sonradan değişenleri pek anlamıyorum
yani bi insanın düşüncesi başından neyse sonrada böyle olmalı özelliklede bu konuda..
sen yapcanı yap bişeyler yaşa sonrada bunlar günah de,, mantığım bu kısmını almıyo
pekte masum gelmedi bana başka bi sebebi olmasın

aslında en başından beri de çok yakınlaştıktan sonra yapmamamız gerektiğini söylüyodu ,yani pişmanlık yaşanıyodu yine ama tutamıyoduk kendimizi .şimdi daha emin kararıdan pek caymıyo,,ona güveniyorum ama saf aşık güvenmesi değil bu gerçekten körükörüne inanan bi insan değilim ,başka bişey olduğunu düşünmüyorum ,,, şöyle diyim 5 buluşmada tensel temas olmuyo diyelim ama 6.cıda ipler kopuyo kısır döngü gibi

Son düzenleme:

anliyrum madem seviysun sabretceksin ozaman
çünkü onun gibi düşünenlerdenim bende

Sevgilinizin düşüncesine katılıyorum ne kadar güzel. Günaha girmek istemiyor hem kendisini hem sizi günaha girmekten korumuş oluyor. Bunda dert edecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Sabredin, evlenince helalinden yaşayın her şeyi ne güzel.

Doğrusuda bu zaten.

ama arkadaşın sorunu ÖNCESİ VE SONRASI...başta böyle değildi sonradan mı müslüman oldu yani?

altında yatan bişeyler olabilir bana kalırsa...ailesi çok dindar bir insanlar mı acaba?belki onlar konuşmuşlardır uyarmışlardır olabilr mi?

ama arkadaşın sorunu ÖNCESİ VE SONRASI...başta böyle değildi sonradan mı müslüman oldu yani?

Dikkatli okursanız arkadaşın yorumunu baştanda bu tip konulara sıcak bakmadığını görebilirsiniz!

bncede doğrusu bu.
bazn insann pişman olması yaptğindan utnmasi çok doğru birşey bnce snde braz hakm olmyı denemlisin sevgilin haklı sonuçta

bence sevgiliniz cok ama cok guzel dusunuyo, ve kendine hakim olabiliyo, bu cok guzel bisi.
sizde sevgilinize destek olun, biraz daha sabredin, o nasil olsa sizin ve sizin olcak boyle dusunun.

ama sizi anliyorum, bende nisanliyim ve nisanlimla o heyecani hep yasamak istiyorum. insan sevince sevdigine hep dokunmak opmek istiyo, ama az daha sabredin

altında yatan bişeyler olabilir bana kalırsa...ailesi çok dindar bir insanlar mı acaba?belki onlar konuşmuşlardır uyarmışlardır olabilr mi?

altında yatan başka ne olabilir diye ben de çok düşündüm açıkçası, ama pek bişey bulamadım anne babası namazında niyazında insanlar ama ablaları falan açık yani,,öyle çok tutucu insanlar değil
dolayısıyla anneden gelen bi baskı olduğunu düşünmüyorum

aslında ona da hak veriyorum ve bu bi kız olarak hoşuma da gidiyo ,yani böyle şeylere düşkün olmaması bana güven veriyo, dediğin gibi hep sarılmak istiyorum ama işte benim de sabretmem lazım ,,gelde bana anlat bunu,duygularım depreşiveriyo

"ÇOK DOĞRU YAPIYOR" diyen arkadaşlara soruyorum insan sevdiğinin elini tutmucaksa sarılmıcaksa masumca öpmedikten sonra bunun neresi sevgi????
tmm ötesine bende sıcak bakmıyorum ama .demem o ki samimi bulmuyorum bu tarz insanları.arkadaşın sevglisini tenzih ederel söylüyorum böyle insanlar ciddi düşündükleriyle bişeyler yaşamazlar ancak diğer taraftan başkalarıyla yapmadıkları halt kalmaz
siz genede seviyorsanız güveniyorsanız sabredin:44:

sıcak bakıp bakmamak önemli değil arkadaşım..neticeyi konuşuyoruz burda.."5 gün sıcak bakma 6.gün iplerin kopsun" bi anlam veremiyorum

yorumuna saygı duyuyorum arkadaşım, iplerin kopmasından ne anlıyosun bilmiyorum , sonuçta sevgiliyiz birbirimize de aşığız ,bu kadar yıl yaşanmışlıklar var nereye kadar sınır çekebiliriz ki onu o anlamda dedim ,,bende bu durumdan çok hoşnut değilim ama sırf bu sebepten ayrılmak istemiyorum,, evli olmadığımız için ,sevgili olsakta birbirimize haramız sonuçta bi müslüman olarak.
başkalarıyla her haltı yer ama ciddi düşündüğüyle bişey yapmayan erkekler de var haklısın ,ama hepsi de böyle değil yani, her hassasiyet göstereni aynı kategoriye sokamayız,,o düşüncede biri olsa aşkından ölsem gebersem de 5 dakika yanında durmam zaten,, benim durumum onun bu kadar çok hassasiyet göstermesi,, ve bende bi kız olarak kendi içimde yenmeye çalışıyorum.

Ben de erkek arkadaşınızı takdir edenlerdenim... "Önceleri yakın durup" şimdi mesafe koymuş değil ki... Evvelden de tensel teması pek doğru bulmuyormuş... Kaldı ki önceleri cinsel manada yakın durup şu anda da yanlış olduğunu düşünerek uzaklaşmış olsa bunu da samimiyetsiz bulmazdım... Çevremde görüyorum, erkekler ilk gençlik yıllarında "kırılmadık ceviz" bırakmayıp sonra "olgunlaşabiliyorlar"... Günahı-sevabı sonradan idrak eden, yaptıklarından pişman olan adamlar var...

Bir erkeğin kız arkadaşıyla cinsel yakınlaşmasına mesafe koyması "bu icraatleri" başkasıyla gerçekleştirdiği anlamına gelmez... Bu daha çok evlilikler için geçerlidir... Adam karısından uzak durur çünkü başkasıyla "ihtiyaçlarını gidermektedir"... Sizin durumunuzda sırtında "yumurta küfesi" yok ki... Başkasını tercih edecek olsa ayrılır olur biter...

Evlilik öncesi mümkün olduğunca "yakın temas" kurmak istiyorlar bu devirde... Çocuğun ne çıkarı olacak sizi kendinden uzak tutmakla; sizin ve kendinin kontrolünü sağlamasında ne beis var... Heyecanlanmanızı anlıyorum ama genç kızların kendilerine, değerlerine sahip çıkmada bu denli zorlandıkları bir zamanda sizi sizden çok düşünen ve onunla evlenseniz de evlenmeseniz de ileride bu tavırlarını takdir edeceğiniz bir erkek arkadaşınız olduğu için çok şanslı olduğunuzu unutmayın...

Asıl onun yaptığı sevgi !! Sevdiğine olan aşkından onun günaha girmemesini, kendinin günaha girmemesini istiyor. Seven insan elbette öpmek, dokunmak ister ve doğal olarak bu çiftte istiyor ama her şeyin bir zamanı vardır. Biz burada seven insan dokunamaz öpemez demiyoruz. Evet öpecek, dokunacak ama zamanı geldiğinde, o kız onun HELALİ OLDUĞUNDA!!!

Dinimize uyanda budur, helal-haram sınırlarını bilerek yaşamalı insan, nerede nasıl davranacağını bilmeli. Günümüzde bu tip ilişkilerin, haramların sık işleniyor olması, çiftlerin evlenmeden öpmelerinin, elele tutuşmanın haram olmasını değiştirmez. !!

Bu tip insanları böyle genellemeye sokamazsın sen!! Adam gibi sevdiğini bekleyip zamanı geldiğinde, o kişi onun HELALİ OLDUĞUNDA bunları yaşayanlar var!!

sıcak bakıp bakmamak önemli değil arkadaşım..neticeyi konuşuyoruz burda.."5 gün sıcak bakma 6.gün iplerin kopsun" bi anlam veremiyorum

Zaten evli olmayan bu tip iki gencin yanında 3.şahıs olmadan bir odada bulunmasıda bu sebepten dolayı yasak dinimizde. Konu sahibi arkadaş ellerinden geldiğince mesafe koyduklarını söylemiş zaten bunla ilgili olarak. Evet neticeyi konuşuyoruz ve evlendiklerinde helalinden bu durumu yaşamaları onların varmak istediği netice, bu konuda bir karar vermişler ve bu karar doğrultusunda mesafe koymuşlar. Kararlarını sonuna kadar destekliyorum!

tabiki insan sevdiğine dokunmak, sevdiğini öpmek ister fakat bunun birde sevgilinizin düşündüğü kısmı var. geçen yıla kadar böyle şeyleri bende pek takmıyordum yakınlaşmalarımız çok olmuştu ama nasıl oldu bilmiyorum bi gün kuranın mealini okumaya başladım sıkıntıdan. ve okudukça bi çok düşüncem değişmeye başladı, yaşadıklarımdan pişmanlık duymaya, öbür dünyayı düşünmeye, günahların bedelini nasıl ödeyeceğimi düşünmeye başladım. zaten yeterince çok günahım varken bari bunları yapmazsam öbür dünya hayatım için daha iyi olacağını. öncelikle alkole töbe ettim şimdi de sevgilimle yakınlaşmamaya çaışıyoruz o da saolsun yeterince anlayışlı tabi dayanamadığı oluyo imam nikahı kıyalım o zaman falan diyo ama =) ben fırsat vermemeye çalışıyorum eninde sonunda kavuşacaz biliyoruz birbirimize güveniyorum. allah sizi de kavuşturur inşallah bi an önce atlatırsınız bu durumu

Bence cok sanslisin.

Bende bu konuda cok sorun yasamistim. Erkek arkadasim yakin temas istiyordu, ben istemiyordum. Yakin temas derken evlendikten sonra olan o temasi degilde, iste adi üstünde yakin temas. Bin türlü bahaneyle aklimi celmeye calisti yok "sen beni sevmiyormusun" iste "biz zaten esiz" gibi laflar ediyordu. Buna karsilik bende "aa hani, nüfusumda bekar yaziyor" diye sakayla cevap versemde cok canimi sIkiyordu bu konu. Bir gün ona "tamam" diyecegimden degil, onun böyle istekleri oldugu icin. Sonuc olarak ben ayrildim sevgilimden. Baska nedenlerimde vardi tabi, ama bu da cok etkilemisti beni.

Bence sanslisin, insan el ele tutusmayi falan isteyebilir haklisin. Ama birde diger acidan bak. Bir cok kiz senin sevgilin gibi bir erkegi ister bence. Umarim mutlu olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…