Erkek ardakdaşım değişti..

inş. tatlım bi de bu imam nikahı kıyma konusunda dikkatli ol,bende geçen yıl o zaman günahsa kıyalım demiştim kız halimle ama o kesinlikle olmaz nikahın amacı etrafa duyurmak zaten ,öle gizli kapaklı işler olmaz sırf bunun için dini alet edemeyiz diye beni terslemişti,, o zamanlar kızmıştım sen beni istemiyosun demiştim ama şimdi daha mantıklı düşünüyorum ,,çok doğruymuş dediği,,, zamanı gelince alnımızın akıyla yaşıcaz herşeyi inş.

Son düzenleme:

inş. tatlım 'o sevgilinin kullandığı yakınma cümlelerinin aynısını bende demiştim,, bi zamanlar ara ara da diyorum ,, utandım şimdi valla kendimden inşalllah zamanla aşarım ben de bu durumu

benim lafım sana değildi arkadşım.hem o msjdada senin sevgilini ayrı tuttum.

hepinize saygı duyuyorum
bu benim düşüncem...insanın düşüncesi ya siyahtır ya beyaz...gri değildir.

İnsan esnek düşünebilmelidir. Katı ve değişmez düşünceli olmak sorunlar oluşturur kişinin hayatında. Olumsuz şartlarla karşılaştıgında kişi esnek davranmayı bilmelidir.esneklik uyumu olusturur. insan sabit bir varlık değildir. aynı sekilde cevrede sabit değildir. bir çok koşul değişir, gelişir.. insanda böyledir. düşünceleri, duyguları değişebilir.

Yani bazen siyah olan düşüncesi bir bakmışsın beyaz oluvermiş ama beyaza dönüşürkende ilk önce gri olmus!

Koşullara göre kendine yön vereibilen, olayları farklı açılardan yorumlayabilen insan esnek insandır. kişi böyle yaptıkça esnek düşünceleri gelişir. gerçekligin farkında olan insanda esnekligi yakalayan insandır. esnek düşünceyi yakalamalıdır ki insan, olumsuz durumlarla karşılaştıgında, kırılganlıgı azaltabilsin, önleyebilsin...

Siyah-beyaz olan, grisi olmayan şeyler dini kurallar ve Rabbimizin emirleri- yasakları için geçerlidir.

Ne demişler; "Tarih değişir, gündemler değişir ama ilahi hakikat asla değişmez" !

tmm o konuda sana katılıyorum.doğru söylüyosun.ama benim demek istediğim de o.arkadaşın sevgilisi hem bu durumun günah olduğunu savunuyor hemde bazen ihlal ediyor.ben kimseyi yadırgamıyorum.sadece düşünceye benim eleştirim.kişiselleştirmeyelim

cocuk kendını tutmaya calışıyor ve binde bir tutamıyor ayrıca bu hatasınında farkında. onemli olanda o hatayı yaptıktan sonra hata oldugunun farkına varmak, bunu telafı etmeye calışmak.

daha fazla polemige girmek istemiyorum..

sevgiler.

oh konu haramlara helallere gelmiş.
arkadaşım heralde sorununuzu çözdünüz, helal olana kadar bekleyeceksiniz siz de, sevgilinizi savunmaya geçtiğinize göre artık aynı pencereden bakıyorsunuz olaya, hayırlı olsun.

ben çook haram işliyormuşum sevgilimle de haberim yokmuş

elini tutmadan öpmeden... bilmiyorum ama bunları yaşamak da evliliğe giden yolda önemli. sonuçta cinsel açıdan tanımak da lazım. ilişkiye girmek başka bir şey, el ele tutuşmamak başka. bilmiyorum ama garip geldi. üstelik daha önce yakınlaşmışsınız zaten, bir insanın düşüncesi bu yönde ise en başından belirtseydi ne bileyim....

ama ikiniz için de sorun yoksa, sabredin elbette. tercihiniz kimseyi ilgilendirmez

bir erkek ve bir kadının nefsini karşılaştırdığınızda erkeğin kadının nefsinden kat kat fazla olduğunu biliyorsunuz bence oğlan kıza bazı mesajlar veriyor ,kendi hatasının farkında manevi boyutunda kızı uyarıyor ve kızcağız uymaya çalışmakta zorlanıyor ve erkeğin nefsi bir yerde kırılıyor ve olan oluyor.aslında erkeğin yapmak istediği şey artık evlenmek istediğini ve bu tarz manevi değerleri gözardı etmek istemediğini söylemesi arkadaşlar.bence bu o insan için güzel bir adım.bunun farkında olabilmekte bir şey.en azından zinanın derecelerinde seviyeyi altta tutuyor.bence sende manevi değerlere şimdiden kayıtsız kalmayıp ,bir nebze olsun frenlemeye çalış.sizde evlenince cocuk sahibi olunca bunu daha iyi anlarsınız.elbette el tutuşmak ,öpmek ,sarılmak bunlar o yaşlarda ya da bekarlıkta sevgiliyle,nişanlılıkta nişanlısıyla ,yapılan şeyler ama günah olmadığnı göz ardı edemez kimse,yani ben bunları yapıyorum sevap alıyorum diye kimse kendini pembe rüyalarda görmesin.kınamak değil bunları yaşamakta insanın iradesine göre abartı ya da normal olarak değerlendirilebilir,bir insana göre el tutmak,diğer insana göre öpmeye ,3. insana göre ise öpmek ilişkiye oranla hafiftir.herşey insanın içindeki o maneviyata kalıyor.kimse kimsenin iradesine karşı koyamaz.

bncede sevgiliniz oldukça kararlı adımlar atıyo
bişeyler yaşayıp keşke yapmasaydık demesi sizi daha çok incitmezmi

en iyisi evlenene kadar sabretmek

bence çok şanslısın
kendini frenleyebilen bir sevgilin var (üstelik erkeklerin en aciz oldukları konu bu)... bu davranışıyla seni sevdiğini gösteriyor bence, siz şimdilik koluna girmeyle yetinin... herşeyi zamanında yaşamak en güzeli olacaktar...

savunmak savunmamak meselesi değil bu , içinde yaşadığım sıkıntıyı dile getirdim.. ayrıca dinimize göre de zaten haram bu tür şeyler,, biz kalkıpta haram helal tartışmıyoruz burda zaten,, günah olan bi şeyi kalkıpta meşrulaştıramayız burda.

Çok bilinçli bir erkek arkadaşın var. Seni istememesi değil bu seni ne kadar çok sevdiğini gösterir. Kandırmamış seni.. Çok beğendim arkadaşının bu hareketini çok takdir ettim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…