Erkek arkadaşım bipolar

Benimde annem bipolar bozukluğu tedavisi görüyor
Bu yaz manik dönemindeydi cok cok zor zamanlar geçirdik
Su an duruldu ilaçlarla sakinledi ama ömür boyu ilaç kullanmasi gerekecek
İnsallah tekrar manik döneme girmeyiz
Allah hepimizin yardımcısı olsun
Yaşamayan bilemez

Manik dönemde tedavi istemiyor cok iyi cok mutlu olduğunu onu bizim hasta ettigimizi vs söylüyordu
Feci bir şekilde yalan soyleme,cok fazla alışveriş yapma eğilimi ve aldigi seyleri iade degisim yapmak icin sürekli dışarı cikardi
5 lite suyu 3 kere bime götürüp getirdiğini bilirim
Ordaki kasiyerlere nasil davrandigini tahmin bile edemiyorum

Merhaba, herkese iyi geceler

Erkek arkadaşım bipolar rahatsızlığa sahip. özellikle bu karantina döneminde depresyon dönemlerini çok yoğun bir şekilde yaşıyor. İlişkimizin başlarında bana bu rahatsızlığından bahsetmişti ancak o an çok fazla bilgi sahibi olmadığım için yada ilişkimizi de bu denli etkileyebileceğini düşünmemiştim. Şimdi şimdi farkediyorum durumun ciddiyetini.Bu sebepten ötürü ilki şubat ayında olmak üzere 3 kere ayrılık yaşadık ama üçünde de en fazla 2 hafta kadar sürmüştür. İlk ayrılığımızda ben hastalığınında etken olacağını düşünmedim. ama her ayrılıkta cümlesi genelde sen daha iyilerine layıksın benden iyi bir eş yada sevgili olmaz şeklinde oluyor.
Şuan son 1 aydır ikidir ayrılalım görüşmeyelim cümlelerine dönüyor.1 ay önce olduğunda da sonradan yine kendisi döndü beni üzdüğü içinde çok özür dileyip, .ok bunaldığını ve ilişkinin ona o dönemde çok ağır geldiğini sorumluluğunu kaldıramadığını o sebeple bu şekilde davrandığını söyledi. Benim yanımdayken yada benimleyken tüm dert tasalarından kurtulduğunu herşeyi unuttuğunu söylüyor. Ancak en son bugün yine aynı olayı yaşadık, zaten artık o dönemlere girdiğini anlayabiliyorum.

Bende biraz üsteledim aslında biraz olsunda beni düşünmesi gerektiğini vs söyledim. Ben böyle diyince de yine "sen daha iyilerine layıksın benden eş yada sevgili olmaz lütfen görüşmeyelim artık " dedi. Bu dönemde önemli bir karar vermek bende istemiyorum, karar verilmesi gereken mantıklı bir dönem değil. Çünkü normalde bu adam sürekli böyle değil. En azından bu konuda karantina sonrasıda yine hep böyle mi olacak yada olursa psikolojik anlamda bir destek almak isteyecek mi yapacak mı görmem lazım. Eğer tedavi konusunda birşeyler yapmazsa zaten bu şekilde ilerleyebilme şansımız olmayacak çünkü sürekli ayrıl barış bir ilişki olmaz.

Çevrenizde bu rahatsızlığa sahip birileri var mı? sevgilisi bu rahatsızlığa sahip yada kendisi bu rahatsızlığa sahip kişilerin yardımına ihtiyacım var.
Aynı sevgiliden bende de var. Terapi almaktan başka çözümü yok. Doktoru değilsin hiç ama hiç bir şey yapamazsın. Hastalığını kabul etmesi ve tedavi olması gerekiyor.

Peki genelleme yapmak istemediğimi belirttim zaten, iyi forumlar.

İstemeden yapmışsınız diyelim madem, bir dahakine daha özenli davranırsınız. Size de.
Burda tez yazmıyoruz, atomu da parçalamıyoruz, herkes kendi fikrini yazmakta özgür forum kurallarına uydukça
Ayrıca bende doktor sıfatıyla yazmıyorum yani kendi fikrim olduğu belli yazdığım şeylerin
Özenli davranmak derken forum kurallarına aykırı bir davranış sergilemedim zaten hanımefendi
Genelleme yapmak istemediğimi söyledim bi dahakine yapacağım yoruma da ben karar veririm yüksek müsadenizle.

Son düzenleme:
Bicok erkek bipolar bozukluğu olmadan da bu lafları ediyor. Sana koca olamam vs.. olamiycagini kendisi söylemiş ben olsam zorlamazdim

Burda tez yazmıyoruz, atomu da parçalamıyoruz, herkes kendi fikrini yazmakta özgür forum kurallarına uydukça
Ayrıca bende doktor sıfatıyla yazmıyorum yani kendi fikrim olduğu belli yazdığım şeylerin
Özenli davranmak derken forum kurallarına aykırı bir davranış sergilemedim zaten hanımefendi
Genelleme yapmak istemediğimi söyledim bi dahakine yapacağım yoruma da ben karar veririm yüksek müsadenizle.

Genelleme cümlen orada duruyor, istediğin kadar evir çevir, o bir genelleme.
Son alıntıladın lafını söyledin, tamam sal diye ses etmedim ama daha kaç kere alıntılayacaksın acaba, uzatmasan mı? Baydı.

Zor bir durum.
Cok yakin olduğum bir arkadasimin esi bipolardi.
Bana bunu cok sonradan soyledi ama kendisi evlenmeden once biliyormus.
Adam baya çektirdi kiza. Cocuklari olduktan sonra daha da beter oldu. Hep duzelir diye beklemis. En son artık cocugun karsisinda siddet uygulayinca arkadasim uzaklastirma karari alip bosanma davasi acti.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Ama dediğim gibi kendisi bu durumu sıkıntılar yaşadığı dönemlerin sonuna doğru kabul edip tedaviye dair ile hiç birşey yapmıyordu. Sonrasında ben destek olabileceğimi eğer istiyorsa onunla birlikte gelebileceğimi vs söylemiştim hoşuna gitmişti kabul etmişti ama yapmadı. Zorlamamak adına (sonuçta zorlasamda istemiyorsa gitmesi faydalı olmayacaktır) sonrasında ben teklif ettim bak söz vermiştim sana gidelim diye. Beni geçiştirdi ve istemedi. Böyle böyle de sürekli beni terkedip geri döndü durdu. En sonda işte bugünlere geldi, 10 gün önce özlediğini söyleyen adam 10 gün sonra duygum kalmadı sana aylardır düşünüyorum dedi. Muhtemelen yine bir depresif dönemine girip verdi bu kararı ve biraz kendine gelince benimle iletişim kurmaya çalışacaktır ancak sevgimin yetmediği bir durumdayım.

tedavi kabul etmiyorsa asla devam etmeyin size çok yazık olur
yarın evlenip çocuk sahibi olsanız bu dengesiz hreketlerini küçücük çocuğa nasıl anlatacaksınız

Eşim bipolar bozukluk hastası, benzer sorunlar yaşadık sonrasında bazen araya zaman girmesine izin verip toparlanmanı bekledim bazen konuşup yanında olduğunu hissettim bir şekilde çözüldü. Her şeyden önce onun da bir insan olduğunu ve bahanelerinin ardına sığınmayı tercih edebileceğini aynı zamanda sizin de enerjisi tükenebilen, yıpranaviken bir insan olduğunuzu unutmamanız gerek. İstemiyorum derken bunu atak döneminde yaşadığı ruh haliyle de söyleyebilir gerçekten istemediği için de. Bunu değerlendirmesi zor belki ama dikkatle incelemeli ve dinlemelisiniz. Bu süreçte kendi ruh sağlığınıza da dikkat etmelisiniz gerçekten yıpratıcı olduğu dönemler olabiliyor. Bizim ilişkimizi düşündüğümde ben genelde sakin kalan idare eden tarafım. Bunu hayat boyu yapavileceğime inandığım için evlendim, zaman ne gösterir bilemem. Siz ne düşünüyorsunuz? Hayat onun için kolay değil, sizin desteğinizle kolaylaşabileceği noktalar olacaktır elbette ama siz bunu göze alabiliyor musunuz? İyice değerlendirip yolunuzu ona göre çizmelisiniz.
Benim eşimde de bipolar hastası gerçekten bazen çok tuhaf hareketleri oluyor mesela benle annesiyle en yakın arkadaşıyla dalga geçiyor ilk çok tuhaf geldi bana ztn anlatmamışlardı bana önceden nişanlıyken hep tartışıyor anneme diyordum normal değil diye bizimkiler saçmaladığım düşünüyordu eşimin bir rahatsızlığı olduğunu farkediyorum ama kimseye idiyrmiyordum doktorla mesajlaşmasından anladım açıkçası eşimi seviyorum o yüzden asla ayrılmak istemiyorum lakin böyle bir durumda var gece sarırılım ona kızar bana uyuyan birini niye uyandırıyorsun fln tmm diyorum bağırma bir dakikası diğer dakikasına uymaz

Bipolar olduguni kanitladi mi demis ya biri🤭🤭kanitlasa ne olacak diyelim ki bipolar degil.bipolarim diye yalan soyleyen adamla zati ayrilsin,bipolarsa da ayrilsin.ozet ayril kardes

Back
X