• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşım çok kıskanç ne yapmalıyım? Siz neler yapıyorsunuz acil ?

Amaan yavrum dikkat et bir ömür geçer mi bununla :( çok üzüldüm senin adına. Biz kızlar da cahil zamanlaırmıza denk geliyo kapılıyoruz böyle tiplere sahipleniyor falan sanıp.. Ama öyle bir şey olur ki bir erkek arkadaşınla konuştun diye seni o... yapar bu tipler. Hepimizin böyle bir geçmişi var. Konuyu okumadım ama eminim arkadaşlar da benzer şeyler yazmıştır. Bu adam henüz olgunlaşmamış. Sana da yazık onu sen mi olgunlaştırıcan bırak anası büyütsün. Allah kolaylık versin canım. Sakın sözlenme :(

Kızlar 10 aylık bi ilişkim var çok seviyorum o da beni ama çok kıskanç ayakkabıma pantolunuma bluzüme saçıma makyajıma herşeyime karışıo :( hergün foto attırıo ne giydiğime bakıyor. sürkli kıyafet eleştirio sıkıldım :( eski erkek arkadaşlarımı soruo ve ben bu adamla yakında sözlenicem ama ben onun yüzünden sinir hastası oldum antidepresan kullanıyorum :( siz neler yapardınz bu durumda ?

Böyle bir durumda ne mi yapardım? Ardıma bile bakmadan bırakır giderdim.Eşim o kadar karışmaz.Ben kendimi bildikten sonra,kimsenin kuklası değilim.En başta,ilk karıştığı olayda tepkini verip karışımayacaktın.Kızların hoşuna gidiyor kıskanılmak,ama dozaj arttıkça tehlike sinyalleri çalıyor.Kıskançlığın sevgiyle alakası yok.Huyla karakterle,kendi zihninden geçenlerle alakası var.

çok tepki verdim zaten. ben baskı altında büyümedim sen ne hakla karışıosun benim babam bile bu kadar kısıtlamıyo beni diodum hep hayır olmaz diodum ama öyle de hep tatsızlık huzursuzluk oluo yüzü asık oluo hayatım boyunca hep asiydim ben o da bilio bunu diğer ilişkilerimde böyle btti ödün vermedim hiç bişeyden ama ilk defa bu ilişkiyi istedim ve benimde bişeyleri kırmam gerekiodu abartmadan bazı şeyleri sineye çektim de abarttı be kardeş hep bişey istedi hep bişey hep sorularr artık çocuğa sen örümcek beyinlisin bana güvenmiosun böyle düşündüğün için gerizekalısın dedim ağzım bozuluo git git gide yani benim de bi sabrım var. dün iş çıkışıma geldi biliyorum sen geri dönmezsin senin üzerine çok geldim baskı yaptım karışmıcam kıyafetine ne giydiğine ben sana çok güveniyorum ben asla bırakmam seni dio pas vermedim çok soğuk oldum bakmadım yüzüne çizmeli kedi gibi dikmiş gözleri ama kanmam :D dedim böyle olmaz ben bu kişiyi sevmiyorum istemiyorum en başında böyle değildin biz evlenmiş olsak sen böyle yapsan ben seni yine de boşardım yeter dedim alttan alamam artık . öğlende watsaptan mesaj atmış fotonu çekip gönderir misin özledim diye dayanamadım cevap attım bende dedim merak etme degajem yok istersen yeminde edebilirim ha ? dedim o da aldı gereken mesajı ben yüzünü görmek istiyorum sadece kıyaftn önemi yok dedi :D dün gece çok düşündüm onu iyice sıkıcam gelmesine gitmesine konuşmasına herşeyine kendim de :D çoooookkkk süslenicem ölçüp tartıcam bakalım nereye kadar karışmıcak ona göre ya bişeyler olucak ya olmuycak artık hayırlısı ne diimm ....

Konu sahibinden yaşım büyüktür mutlaka.......şu da dikkatimi çekti.......sen işten ayrıldığında mutlaka çalı§man gerektiğini hemen işe girmeni söylemesi de dikkarimi çekti.........cimri mi........mutlaka bu konuyu anlamaya çalış.......birgün işsiz kalırsan tavrı ne olacak .....belki doğum izni vb.........erkeğin cimrisi her konuda cimri oluyor........eşimin ailesi çok zengindi buna rağmen doktorların sayısı çok artmış ya birgün i§siz kalırsammış.......manyak bu insanlar..........bu hayatta hiçbirşeye şaşırmıyorum artık..............o da benim gözlerimin içine bakardı...... o da her dediğimi yapardı.........saat başı arardı..............

22 yaşındayım canım ben . yok tatlım cimriliğini görmedim allah var yukarda . ben insanlara gebe kalmayı sevmem isterse bu erkek arkadaşıma karşı olsun o yapıosa benimde yapmam lazım ama bunda yapamıyorum yaptırmıo ve hiç param bitecek çok harcıyorum falan yok o konuda normal yoksa cimrilerle anlaşamazdım . eski erkek arkadaşım o sıcak yaz aylarında kendine su alıodu bana da sanada alayım mı diye soruodu istemem diodum inadına . zaten hava sıcak bu hiç sorulur muu ? bi keresinde de işyeri bunlara baklava vermiş bende tatlıya bayılırım ben de bişey varsa karşımdaki mutlaka alıcak yada istemiosa gerçektn buna inandıracak. baklava yer misin dedi sorunca yemem dedim o da açıp bi tane vermedi ben olsam hiç sormam yani açar direk veririm karşımdaki kişi özellikle tatlıyı seviosa neysee daha çokk var aslında da... yani böyle kardeş cimri insanla yapamam ben alınganım bozulurm karşmdakinide bozarım yani ilişkilerde özellkle ciddiyse cimrilik olmaz kızda da aynı şey geçerli erkekde de .

kıskançsa kıskançtır. değişmiyorlar hiçbir zaman.
benım 4 yıllık ilişkim var, hala ilk günkü gibi kıskanç
takmıyorum artık, taktığımda patlıyorum boğulacak gibi oluyorum.

kıskançlığın fazlası da hastalık resmen, senı sevmesem zaten senınle olmam
ama anlamıyorlar...tabiki seninki gibi ''ne giydin çek'' falan davası yok
her erkeğin kıskançlık şekilleri ayrı.

o zaman savaş erkeklere :D bizde aynısını yapalım neden konuştun çok yakışmış kızlar asılcak neden giydin neden mesaj attı falan gibi ... :D bakalım onlar ne tepki vericek

evet benim sevgilimi 2 caputa bırakmam.onun kıskanclık yapmasının nedeni beni korumak amaclı ve dini.bunu biliyorum bu yüzden onun dediklerini yapıyorum size garip gelebilir.hııı kötümü giyiyorum yoooooooooo onun sevdigi tarzda benimde begndiğim seyleri giyiyorum.merak etme ben onları diyecek olsam coktan derdim :52::52::52: sevdigim için yapabilecek bişi yok.bunalsamda yapıyorum

duygucum bana mesaj atmışsın evet benm cansu sana mesaj atamıyorum üyeliğim yeni oldugundan ben iyiyim canım sen nasılsın herşey yolunda öptüm seni kuzum :49:

duygucum bana mesaj atmışsın evet benm cansu sana mesaj atamıyorum üyeliğim yeni oldugundan ben iyiyim canım sen nasılsın herşey yolunda öptüm seni kuzum :49:

canım hos geldinnn:16::16::16: merak ettim seni.evet canım o konuyu kapatmıslar için rahat olsun.iyiyim kuzu idare ediyoruz bu arada gelmene cok sevindim kuzu:16::16::16: hayırlı olsun canımmmm

ben bunun pek halledilebilecek bir olay olduğunu düşünmüyorum. en fazla baskılatırsınız adama, o da bir yerden sonra patlar. kıskançlığın dozu fazlaysa bu bir rahatsızlık sınıfına giriyor artık ama çoğunlukla böyle erkeklere rastladığımız için biz bunu normalleştirmişiz ve öyle kabul etmişiz.

dediklerini yaparsınız = daha çok üstünüze gelir.
dediklerini yapmazsınız, kendinizi ezdirmezsiniz = ağzından çıkan ithamlar ve kızgınlığı ile sizi parçalamaktan beter eder.

iki ucu ... değnek.

ama madem bu diyardan gitmem bu deveyi güdeceğim, psikolojik yardımı da kabul etmez diyorsanız. sürekli rest çekeceksiniz ve onun da istediklerini yaparak olayı normal kabul etmesine izin vermeyeceksiniz. yüz vermek astarı istetir. bi bakmışsınız yanınızdan kuş uçsa kavga sebebi.

Kıskançlık dozunda güzeldir..
Sizi antideprasan kullanacak duruma getiren bi sevgiliyle daha ne diye birliktesiniz ki ?
Evlenip intihar edecek duruma gelmeyi mi bekliyorsunuz ??

Ben anlattığınız tarzda kıskançlığın ciddi psikolojik bir hastalık olduğunu düşünüyorum. Kıskançlığın sevgiyle kesinlikle ilgisi yoktur. Kişi sahip olamadığını, sahip olmak istediği şeyi, kimseyi kıskanır. Bu bir ölçüde makuldür, kişiyi kötülük yapmaya, kötü düşünmeye yönlendirmiyorsa şayet. Birlikte olunulan sevilen kişi neden kıskanılır? Yüksek olasılıkla kendine güvensizlikten ya da karşı tarafın ilgisiz sevgisiz tavırlarından dolayı kıskançlık doğar.

Ben sevildiğime inanıyorsam, ilgi ve sevgi görüyorsam kıskanmam. Kıskanıyorsam ortada ciddi bir sorun vardır, o ilişkiyi sürdürmem. Kıskanılıyorsam asla "aaa beni ne çok seviyor" diye düşünmem. Seviyorsam ilgi sevgi gösteriyor, ona yeterince zaman ayırıyorsam neden kıskansın? Kıskanıyorsa hele hele "ne giydin nereye gittin" tavırları varsa, "bencil, beni sadece kendine ait görüyor, kendine güvensiz, bana güvensiz bu tür bir insan her türlü zararı verebilir" diye düşünürüm ve o ilişkiyi yine sürdürmem.

Daha şimdiden psikolojiniz bozulmuş, sakinleştirici kullanmaya başlamışsınız :20: Dertsiz başınıza dert mi arıyorsunuz?

Son düzenleme:
güveniyorum diyor. ailesiylede tanıştırdı beni kendi isteğiyle söz yapmayada çok istekli ama sen erkekleri bilmiosun diyor kırmızı pantolon gydim dye tartştıkkk

Ayy al işte bi tane daha ben vakası :1: okudukça sinirlerim bozuluyo o günler aklıma geliyo ama sabırlı ol.Eğer seviyosan bu adamı birazcık alttan al, hoşuna gidecek tarzda şeyler giymeye çalış. Benm nişanlım da öyleydi.Hiç unutmam bi keresinde işyerimde sinirden ağlatıyodu beni az daha mavi göz makyajı yaptım diye -neymiş çok dikkat çekiyomuş. Ki giydiğim kıyafetlere de bi müddet kafayı takmış olması cabası. Ama onu, bi süre onun isteklerini de önemsediğimi anlasın diye hoşlanmadığı şeyleri yapmayarak törpüledim.Şimdi ne makyajıma karışır ne de kıyafetime.Yani karışsa da eskisi kadar söylenmez olay çıkarmaz.Zamanla sende bu taktikle belki alıştırırsın erkek arkadaşını... Erkekler çocuk gibi.Ağzına bi süre balı çal, sonrada tatlı dille oyalamaya ama aynı anda da istedğni yapmaya bak :23:

Kilik kiyafete karismak sadece kiskanclik degil, saygisizlik diye dusunuyorum. Benim de bir kere basima geldi. Sevgilim degildi ama uzun zamandir benden hoslandigini bildigim biriyle bir gunlugune cikmistim. Taksimde duvar dibinden yurutmustu beni kimse bakmasin diye. Yok gogus dekoltem gorunuyormus onu cek, yok bacaklarim gorunuyormus otobuste 180 boyumla en dar, onu kapali yere otur. Yok soyle yok boyle. Sanki ben bu yasima kadar hep yanlis yasadim da o hiyarla duzelecegim. Sonuc? Bir daha telefonuna bile cikmadim..

Zaman kaybı böyle insanlar. Ayrılınca ohh diyeceksin nasıl ve niye katlanmışım ben böyle hasta adama diyeceksin. Bide evlilik mi aman aman. İnsan huzur mutluluk bulduğu biriyle evlenir daha şimdiden antidepresan kullandıran biriyle değil. Anne baban senin gözünün içine baksın yetiştirsin sonra elin manyağı seni böyle üzsün

Taviz vermedim düzelmiş gibiydi karışmıodu eskisi gibi geçen gün yinee bişey çıkardı ne güzl kavga etmioduk . Bana yaklaşmaya çalışan o arkadaşımı annene anlatçaksın yada ben ilerde evlenrsek yine açıcm konuyu dedi yüzüğü koydum masaya ben çıkarınca oda çıkardı aldım yüzükleri denize attım çay içiodu bardağı kafasnda kırıp öldrmek istedim aldım çayını masaya frlatım . şimdi çıkar bakalım çıkarablrsen dedim :( artıkkkkk bittiiiii herşey döndürmeye çalışıo dönmüyorum hem sevdiğim için hemde söylediği şey için canım yanıo

hayatına bu kdr müdahale etmesine karışma... bu ne ya bence bu kdr kıskançlık bi erkeğn kendine güvensizliğinin belirtisi... size de değil kendine... bi kere eline siz vermişsiniz dmekki böyle bişeye karışabiliyo kıyafetti bilmemneydi falan... tmm benimkisi de karışıyo ama bu kadarı fazla. Ayrıca bizim aramızda güven meselesi tamdır. Kıskanacak birşey görmediğimiz için kıskanmaya fırsatımız da olmuyor çoğu zaman. Haa mesela çok mini etek giyerm vs.. ona takılır bazen ama asla giysilerime karışmaz. Yapmayn hayatınıza kimsenin bu kdr müdahale edilmesine müsade etmeyin...

Son düzenleme:
aynı durumu eski erkek arkadaşımla bende yaşadım....aynende senin anlattıgın gibiydi...etek asla giyemezdim özel günler için diz hizasında belki zor izin alırdım:))) asla bi kız arkadasımla bile görüşemezdim...ev-iş onun dışında sosyal hayatım bitmişti bütün arkadaslarım benden uzaklaşmıştı hatta aılem bile ....kız kardeslerımle bile gezmeme izin vermezdi.. aradıgında telefonum mesgulse vaayy halimee sorguya çekerdiii....bende çok seviyordum ne derse yapardım bazen isyan ederdim ama ypardım..sonra abarttı dövmeye başladı alkol yasak sigara yasaklandı bana böyle saçmasapan bi haytım oldu ailemle tatile gidecektim o yıl ona bile izin vermedi...canı sıkıldıkca beni döverdi şerefsiz.. sonra günlerde birgün psikolojim aşırı bozuldu ilaçlar kullanmaya başladım tedavi görüyorum...sinir krizleri geçiriyorum etrafımda bana destek olacak bi tane insan kalmamıs o zamanlarımda beni bi bıraktı:)))) düşünün yapayalnız kaldımm...ahhhh ahhhh şimdi olsa öylemi yapardım...yemin ediyorum o adama nefretim o kadar büyükki kkalıcı hasarlar bıraktı bende sinir hastası oldum diyebilirim..o yüzden güzel arkadasım sakınnn sakınnnn diyorum yol yakınken vagec kendine zarar verirsin..ahhhh bi türlü nefretim geçmiyor o dönem yaşadıklarım aklıma geldikçe herkesten nefret ediyorum...

Son düzenleme:
Bence gerçek aşk seni olduğu gibi kabul etmesidir. Sen kendinden taviz veriyorsan böyle sadece kendin olamazsın, yok olur gidersin. Seni olduğun gibi kabul etmesi gerek. Şahsen asla sıkıya gelemem. Aşırı baskıcıların hepsine yolu gösterdim. :31: Hiç kıskanmaması da normal değil ama aşırısı hoş değil. :31:

Back
X