bende bir subay eşiyim,yazdıkların benim içinde çok tanıdık..
ne yazık ki ,bu bir meslek hastalığı,ruhları, meslekleri icabı yaşadıkları sorunlar dolayısıyla çok ta iyi değil! haksız da sayılmazlar,benim bile bildiğim,birçok arkadaşımızı doğudaki patlamalarda çatışmalardakaybettik ,bazısı donarak öldü bazısı bir ruhu hasta bir er in kurşunuyla ve onlar yeri geldi en çok sevdiği er'in,en çok sevdiği devre arkadaşının etrafa saçılmış bedenin parçalrını birleştirdi bir naylon poşette

ordu daki disiplin ,otorite ve ve çoğu zaman mantık dışı kuralları da cabası...( daha dün eşim ve silah arkadaşları bulundukları askeri aracın içinde çığın altından kurtarıldı)
Bir kere en çok görülen bariz sorunları,öfke kontrolsüzlükleri!! ama bunun yanında farklı ruh hastalıkları olmuyor değil..
ben eşimle çocukluğumu paylaştım 15 yaşımdan bu yana evliliğimiz ile birlikte 22 yılı tükettik ,2 çocuk iken başladığımız yolculuğumuza zaman içinde 1 evladımızı ekledik. arkana dön ve git demek dile çok kolay..oysa önemli olan zoru birlikte yaşayıp ,üstesinden gelebilmektir.benim eşim muhteşem bir adam,inanılmaz iyi yürekli ve benim sevgimle büyüyen bir narin çiçek gibi.ben sadece bu yüzden bile gidemezdim,evliliğimi ,çocuğumu bir kenara bırakıp. benim sana diyeceğim sende eminsen ondan,sevginizden herşey aşılır,hangi insan ruhu ben 4/4lüğüm diyebilir.aslına bakarsan hepimizin ruhu bir şekilde hasta..hepimiz birbirimize arkamızı dönersek ,bu insanlığı ,sevgiyi de tüketmek olur.yanında ol,hep konuş herşeyi açıkça paylaşın.dr.gitmesi için destek ol.onun en çok ta sana ve senin verebileceğin sevgine -ilgine ihtiyacı var.küçük yaramaz erkek çocukları gibidir onlar,kocaman bedenlerinde kırılgan ,naif bir kalp taşırlar aslında.sen o bedendeki o kalbi iyileştir,yaralarını sar,ruhu en nihayetinde sukuneti bulacak...
ben herşeye rağmen tüm zorluklarına rağmen (ki bu konuştuklarımız sadece bir kısmı )bir subay eşi olmaktan onur duyuyorum..ordu evindeki yapılan o törenlerdeki saygı duruşu ve istiklal marşı okunuşunda o gördüğüm subayların gözlerinde biriken yaş onların ruhunun aynası benim ve bizlerinde gurur kaynağı ... onlar seçilmiş insanlar,mutlaka bir nedeni var değil mi ?
biraz fazla duygusal ve milliyetçi gelebilir size, ama zamanla size yansıyan ruhların yansıması gibi birşey bu..