erkek arkadaşım hasta mı?

Sorulur mu bariz hasta :26:
Evlenmeyi düşünmüyorsun umarım

bende yengec burcuyum duygu degısıklıklerı yasadıgım oluyor daha dogrusu dısarıdan oyle sanılıyor ama asırı alıngan bır yapısı vardır yengecın karsıdakı farketmez ama yengec mutlaka bırıne bırseye bozulmustur ondan moralı bozulmustur ama sevgılın cok dip noktalarda uclarda yasıyor tedavı olmayı kabul etmelı yoksa ayrılmalısın ıyı dusun:(

güzelce konuştuğumuzda kabulleniyor, acaba hasta mıyım, doktora mı gitsem diyor ama sinirliyken "hastasın sen" dediğimde deliriyor (tabi benim dememem gerekiyor bunu ama dayanamıyorum)

Borderline ihtimali olabilir.
İki uç kişilik var anlattığınız şeylerde.
Olmayan şeyleri olmuş gibi anlatabilir.Ve buna önce kendi inanır.
Öfkesi ortalığı yıkar , neşesi hayran bırakır.
Zordur ve tedavisi uzun yıllar alır. Beraber olduğu insanıda yer bitirir.

aynen dediğiniz gibi biri..borderline ne bilmiyorum ama araştıracağım..

Sorulur mu bariz hasta :26:
Evlenmeyi düşünmüyorsun umarım

her kadın gibi bende sevdiğim insanla evlenmek istiyorum ama bu sorunu aklıma geldikce yok, hayır yapamam diyorm

Chuky arkadaş yazmış, bende bir baktım.

1- Gerçek ya da hayali bir terk edilmeden kaçınmak için çılgınca çaba harcamak
2- Karşısındakileri aşırı büyütüp, göklere çıkarma ve aşırı değersizleştirip, gözden düşürerek, yerin dibine sokma gibi başkalarına aşırı değer, değersizlik verme ile giden tutarsız ilişkiler.
3- Kimlik karmaşası denilen kendini algılayışında, önem verilen kültürel- ahlaki değer anlayışında değişkenlikler.
4- Kendine zarar verme olasılığı fazla olan, iki ya da daha çok durumda sonunu düşünmeden, aniden yapılan eylemler (aniden çok para harcama, madde kullanımı, hızlı ve tehlikeli araç kullanma, birden aşırı yemek yeme, önceden düşünülmeyen uygunsuz cinsel davranışlar).
5- Yineleyen bir şekilde intihar girişimleri, intihar tehditleri, kendi kendine zarar verme (bıçak, jilet vs. ile kendi cildini kesme, sigara ile kafayı yakma).
6- Duygu durumunda aşırı tepkililiğe bağlı olarak sürekli duygusal değişkenlik hali (saatler içinde değişen sürelerde birbirini izleyen öfkelilik, üzüntü, kaygı, sevinç dönemleri)
7- Kişinin kendisini sürekli olarak boşlukta hissetmesi.
8- Öfkeye hakim olamama (sık sık kavgalara karışma, yüksek sesle hakaret, çığlık atma).
9- Stresle ilişkili, gelip geçici, kendine kötülük yapılacağı düşünceleri ya da dissosiyatif belirtiler.

diyor, çok benzer... ://

Halk dilinde Recep Ivedik sendromu deniyor buna.
'Ağresifim kompleksliyim ama perdelerimi kaldırınca da kedi gibi bir insanım.'

güzelce konuştuğumuzda kabulleniyor, acaba hasta mıyım, doktora mı gitsem diyor ama sinirliyken "hastasın sen" dediğimde deliriyor (tabi benim dememem gerekiyor bunu ama dayanamıyorum)

guzelce konustugunuz zamanlar cok azdır bu konuyu ama sonra patlar emınım yazık sıze ya yolun basındasınız benım esımde boyle sızınkı kadar asırı olmasada mesela yemek hazır degıl ıse bıle dunyayı bana dar eder:) kı bende calısan bırıyım bazende cok neselı olur gelır benı gıdıklar falan ama ben cok yıpranıyorum cok sevıyorum dıye ıdare edıyorum ama evlenmeden vazgecsem cekecegım acı sımdıkınden fazla olmazdı.ıyılıgın ıcın soyluyorum yazık canına ya . ya tedavı olsun yada ... sen bılırsın:(

Chuky arkadaş yazmış, bende bir baktım.

1- Gerçek ya da hayali bir terk edilmeden kaçınmak için çılgınca çaba harcamak
2- Karşısındakileri aşırı büyütüp, göklere çıkarma ve aşırı değersizleştirip, gözden düşürerek, yerin dibine sokma gibi başkalarına aşırı değer, değersizlik verme ile giden tutarsız ilişkiler.
3- Kimlik karmaşası denilen kendini algılayışında, önem verilen kültürel- ahlaki değer anlayışında değişkenlikler.
4- Kendine zarar verme olasılığı fazla olan, iki ya da daha çok durumda sonunu düşünmeden, aniden yapılan eylemler (aniden çok para harcama, madde kullanımı, hızlı ve tehlikeli araç kullanma, birden aşırı yemek yeme, önceden düşünülmeyen uygunsuz cinsel davranışlar).
5- Yineleyen bir şekilde intihar girişimleri, intihar tehditleri, kendi kendine zarar verme (bıçak, jilet vs. ile kendi cildini kesme, sigara ile kafayı yakma).
6- Duygu durumunda aşırı tepkililiğe bağlı olarak sürekli duygusal değişkenlik hali (saatler içinde değişen sürelerde birbirini izleyen öfkelilik, üzüntü, kaygı, sevinç dönemleri)
7- Kişinin kendisini sürekli olarak boşlukta hissetmesi.
8- Öfkeye hakim olamama (sık sık kavgalara karışma, yüksek sesle hakaret, çığlık atma).
9- Stresle ilişkili, gelip geçici, kendine kötülük yapılacağı düşünceleri ya da dissosiyatif belirtiler.

diyor, çok benzer... ://

belirttim yerler evet birebir
teşekkür ederim

guzelce konustugunuz zamanlar cok azdır bu konuyu ama sonra patlar emınım yazık sıze ya yolun basındasınız benım esımde boyle sızınkı kadar asırı olmasada mesela yemek hazır degıl ıse bıle dunyayı bana dar eder:) kı bende calısan bırıyım bazende cok neselı olur gelır benı gıdıklar falan ama ben cok yıpranıyorum cok sevıyorum dıye ıdare edıyorum ama evlenmeden vazgecsem cekecegım acı sımdıkınden fazla olmazdı.ıyılıgın ıcın soyluyorum yazık canına ya . ya tedavı olsun yada ... sen bılırsın:(

sizin verdiğiniz örnekte ki gibi basit yemek hazırlama olaylarından dolayı değil tabi ki.. demek istediğim kolay kolay sinirlenmez, ama sinirlenirse dünya umrunda olmaz.. yoksa 3-4 ayda bir geliyor deliliği:)

Son düzenleme:
Direk yazdım çünkü zamanında bana konan teşhistir. Borderline.
Sevgilin önce bir psikiyatriste gitmeli "psikolog" değil ama psikiyatrist.
Eğer borderline teşhisi konulursa terapiye başlamalı.
Çok zor ve uzun bir süreçtir dediğim gibi.İstikrar gerektirir.
Ve eşe , sevgiliye çok yüksek sabır.
Benim eşim benimle evlendi bunu bilerek .o yüzden sana kalkıp kaç ondan dersem olmaz.
Ama borderline olmayadabilir.Borderline ise hem iyi hem kötü.
İyi yanı tedavisi var kötü yanı iyileşene kadar sana çektirecekleri.
Önce bir muayene şart.

Kendim yazmış gibi okudum yazınızı...
2,5 yıldır birlikteyim inanın bununla başa çıkamıyorum
Tanıyamıyorum 2 farklı kişi resmen.
Bir yanı deli gibi gülen bir yanı sinirden patlayan bir volkan adete
Allah yardımcımız olsun...

Direk yazdım çünkü zamanında bana konan teşhistir. Borderline.
Sevgilin önce bir psikiyatriste gitmeli "psikolog" değil ama psikiyatrist.
Eğer borderline teşhisi konulursa terapiye başlamalı.
Çok zor ve uzun bir süreçtir dediğim gibi.İstikrar gerektirir.
Ve eşe , sevgiliye çok yüksek sabır.
Benim eşim benimle evlendi bunu bilerek .o yüzden sana kalkıp kaç ondan dersem olmaz.
Ama borderline olmayadabilir.Borderline ise hem iyi hem kötü.
İyi yanı tedavisi var kötü yanı iyileşene kadar sana çektirecekleri.
Önce bir muayene şart.

ayrılmak yapacağım en son şey tabi ki..
ben ona yardımcı olmak istiyorum ilk önce, olmadı zaten yapacağım şey uzaklaşmak..
Bipolar denilen bir hastalıkta var, okuduğum kadarıyla ona daha yakın gibi geldi

Ben aslında pekte hasta olduğunu sanmıyorum. Ama normalde demiycem tabiki anladığım kadarıyla hayatındaki şeylere çok değer veren biri (sizinde söylemeniz üzere bu yorumu yapıyorum). Birazda takıntılı biri gibi geldi :) Bu kişiyi çok sevdiğiniz belli bir insan 7 sinde ne ise 70 inde de odur. İki kişinin anlaşması karşılıklı sevgi ve kusurları hoşgörmekle olur. Seven insan sevdiğine katlanmaz hoşgörür. Eğer siz bu kişi ile bir hayat kuracağınıza mutlu olacağınıza size değer verip el üstünde tutacağına inanıyosanız kafanıza bişey takmanıza gerek yok.3 yıldır birlikteymişsiniz az buz değil eminim biçok şey paylaşmışsınızdır ve çok iyi tanıyosundur. Artı ve eksi yönlerini oturup düşünün derim. Hangisi ağır basıyosa ona göre karar verirsiniz. Bu kadar yıl zaman geçirmişsiniz bi çırpıda bırakmak zor olur tabiki asla hemen kurtulun o kişiden demiyorum. Zaten sizi çok seviyosa nekadar sinirlenirse sinirlensin size el kaldıramaz. Öfkesini sizin üzerinizde dindirmeye çalışamaz. Tabiki eğer bu kişi ile bir gelecek hayaliniz var ise inanıyosanız mutlu olacağınıza sizde ona göre davranırsınız nabza göre şerbet yani :) Sinirli anında hoşgörülü olursunuz yumuşak başlı olarak sakinleştirmeye çalışırsınız. Yok ben katlanamam böyle hayat geçiremem diyosanız buda tamamen sizi ilgilendirir. Gittiği yere kadar gitsin bırakın derim. İlerde ne olucağını Allah bilir.. Yinede artı ve eksi yönlerini düşünün ona göre karar verin. :)

Bu bir ihtimal..
Bence iyi ihtimal
Bipolar da olabilir
Ama yaşanmışları farklı hatırlaması..
Bir yere koyamadım.

İyi düşün derim

Kendim yazmış gibi okudum yazınızı...
2,5 yıldır birlikteyim inanın bununla başa çıkamıyorum
Tanıyamıyorum 2 farklı kişi resmen.
Bir yanı deli gibi gülen bir yanı sinirden patlayan bir volkan adete
Allah yardımcımız olsun...

sık sık, her olayda mı böyle..
benim içimi rahatlatan şey, her zaman her kızdığı olayda yapmıyor, 3-4 ayda bir denk geliyor ve bazı zamanlarda da o beni alttan alır hatta " bana hasta diosun" die dalga geçer

tabi bu kötü özelliklerinin dışında, sinirlenmediği sürece melek gibi, çok merhametli, vicdanlı biridir..

kesin bir sıkıntısı var bence, insanlar evleniyor da haberi olmuyor yıllar sonda eşim şizofrenmiş meğersem diye öğreniyor. tedbirli olmakta fayda var. öncelikle bu durumdan bi bahsedin ona neden böyle davranıyorsun farkında mısın gibi..bakalım ne diyecek..

Back
X