- 2 Kasım 2013
- 928
- 574
- 103
- Konu Sahibi matruska01
-
çok zor günler geçiriyorum kızlar. ailemin benden beklentisi okadar yüksek ki yaptırımlarını uygulatmak istiyorlar bu yüzden 2 sene önce onların kriterlerine uyan biri ile sevgi olmadan mantık olarak nişanlandım ve ayrıldım, çok zor günlerden sonra allahım benim karşıma sevdiğim adamı çıkardı 1 sene birlikteydik ve bunu aileme açınca şiddetle karşı çıktılar, ben üniversite okudum o ise lise mezunu die çocuğu istemediler. ekonomik yönü bahane ediyorlar, oysa o çocuk pırlanta gb işi var başımızı sokacağımız kendi evi bile var, bende oda çalışır geçiniriz öncemli olan kimseye muhtaç olmamak dedim,ama abilerim beni kardeşlikten reddettiler, ve ben o kişi ile sevdiğim adamla zorda olsa sözlendim.ama kardeşlerim benimle küs annem ise soğuk. çok mutsuzum kızlar,
Ailenin tepkisi gerçekten yanlış da. Ben asla lise mezunu biriyle birliktelik düşünmezdim. Kimse beni yanlış anlamasın. Karşımdaki erkek benden daha çok zorlu yollardan geçmiş olsun isterim. Daha kültürlü olsun isterim. Lise mezunu ya da mesleği benden düşük bir erkek benim için iyi bir arkadaştan öteye gidemez. Gözümde hiç o konuma gelemez. İnsan olarak küçümsemem ama eş olarak da düşünemezdim.
Erkek arkadşaın ne iş yapıyor, sen ne iş yapıyorsun, ne okudun. Kazançlarınız arasında uçurumlar var mı? Yaşlarınız kaç? Belki senin de kendinden beklentilerin hayattan beklentilerin daha yüksek olmalı canım. Ailenin aşırı tepkisini kesinlikle haklı bulmuyorum ama onlar da senin iyiliğini düşünüyor.
Böyle durumlar cidden tehlikeli olabilir senin için. Erkekler bu tip şeyleri kompleks yapar. Senin ondan daha iyi olduğunu hissettiğinde psikolojik baskıyla sen hissetmeden özgüvenini kaybettirir valla. Çalışmana izin verir mi vermez mi. Daha yükske maaş alırsan kompleks yapar mı. Böyle ayrıntıları düşündün mü bilmiyorum. Hoş düşünsen de her şey toz pembe gözükür şimdi. Zamana bırak meseleyi. Acele etme. aileni de üzme.
Ayrıca aileni ikna etmenin yollarını arayabilirsiniz bu durumda. Erkek arkadşaının açık öğretime yazılması gibi..
ben saraylarda büyümedim ki. aramızda uçuruma sebep olacak abartı bir bölüm de değil.. ben çalışıyorum o da çalışıyor ve 1 seneyi aşkın bir süredir birlikteyiz. açık öğretim konusunu bizde düşündük ve yazılmaya karar verdi, onun zaten bana olan sevgisinden emin olduğum için onu bırakmıcam kesinlikle.okurken çok gezdim yaşadım hayatı, ve artık sadece evimde huzur istiyorum ben.ailemde zamanla kabullenicek umuyorum,bu şekilde davranarak bana destek olmuyorlar tam tersi beni yalnız bırakıyorlar.
bence adam olsun adam.onemlı olan erkek arkadasının karakterı. ustelık aranızda uçurumlarda yok bence.lıseyı okumuş. unıversıte mezunu ne görgusuz ınsanlar var..onemlı olan kendını yetıştırmek.evlılıkte ınsanı mutlu eden eğitim durumu değil erkeğin adam olup olmamasıdır. ailelerımız tabıkı bızım ıyılığımızı düşünürler ama bu acıdan baksalar daha doğru olacak bence
işte yukarıda arkadaş da onu demek istemiş yani yarın öbür gün huzur kaçırabilir bu fark diye. güzel sorular sormuş arkadaş cevap vermemişsin. bence o soruların cevapları önemli.
ben saraylarda büyümedim ki. aramızda uçuruma sebep olacak abartı bir bölüm de değil.. ben çalışıyorum o da çalışıyor ve 1 seneyi aşkın bir süredir birlikteyiz. açık öğretim konusunu bizde düşündük ve yazılmaya karar verdi, onun zaten bana olan sevgisinden emin olduğum için onu bırakmıcam kesinlikle.okurken çok gezdim yaşadım hayatı, ve artık sadece evimde huzur istiyorum ben.ailemde zamanla kabullenicek umuyorum,bu şekilde davranarak bana destek olmuyorlar tam tersi beni yalnız bırakıyorlar.
üniversite ve lise arasında bir uçurum yok ayrıca sizin anlaşmanız,karşı tarafın çalışkan,saygılı ,dürüst ,iyi bir insan olması yeterli.kendi istedikleri doğrultusunda biriyle olmamış niye hala tavır yaparlar sonuçta senin mutluluğun söz konusu.Umarım düzelir herşey mutlu olursun.
çok zor günler geçiriyorum kızlar. ailemin benden beklentisi okadar yüksek ki yaptırımlarını uygulatmak istiyorlar bu yüzden 2 sene önce onların kriterlerine uyan biri ile sevgi olmadan mantık olarak nişanlandım ve ayrıldım, çok zor günlerden sonra allahım benim karşıma sevdiğim adamı çıkardı 1 sene birlikteydik ve bunu aileme açınca şiddetle karşı çıktılar, ben üniversite okudum o ise lise mezunu die çocuğu istemediler. ekonomik yönü bahane ediyorlar, oysa o çocuk pırlanta gb işi var başımızı sokacağımız kendi evi bile var, bende oda çalışır geçiniriz öncemli olan kimseye muhtaç olmamak dedim,ama abilerim beni kardeşlikten reddettiler, ve ben o kişi ile sevdiğim adamla zorda olsa sözlendim.ama kardeşlerim benimle küs annem ise soğuk. çok mutsuzum kızlar,
inş inş Allahım duyar,abilerim tepsiki beni çok üzdü zaten, insanların birde ters ters konuşmaları canımı sıkıyor,gerçi herkesin kendi düşüncesi ama.Bu hayatta asla demiceksin,Allah başa veriyor çünkü,yaşayan bilir anlar benim halimden.
bence anlatmadıkların var bir ebeveyn hep daha ilerisini görür şuan sen bunları belkide göremiyorsun yaşlı insanların hayat deneyimi var seninse aşkın
aşk geçici ama gerçekler kalıcı
kimsenin neyi daha iyi bildiği belli olmaz onu rabbim gösterir die düşünüyorum,ayrıca yeterli bilgilerde verdim.anlattığım kadarıyla artık.Hani gerçekler varya evet onlar kalıcı ama şuda bir gerçekki, onlar yüzünden bir kere üzüldüm, bu defa kalbimi seçiyorum,
arkadaşım otur ve düşün artıları eksileri bir tarafa koy hangisi ağır basıyor diye. eşinin lise mezunu olması mühim değil ama işi gücü iyi mi yani geçiniriz demekle olmuyor işte eşin senden az maaş alacaksa zamanla bu evlilikte sorunlara gidebilir. bu dediğim herkes için geçerli değil ama gidebilir sadece..
ailene gelince benim de annem eşimle evlenmemi istemedi nişanıma kimseyi çağırmadı 2 ablam 1 yengem vardı düşün yani erkek tarafına rezil oldum. nişanda eşime elini bile öptürmedi yüzünü 5 karış etti. neymiş çok uzağa evlenip gidecem diye istemiyormuş. ama ben eşime güveniyordum huyu suyu pırlanta gibi işi de güzeldi ve onu kaybedemezdim.seviyordum
şimdi annem bin pişman , eşimin iyi huyunu görünce onu çok sevdi .. eşim de kin tutmadı annemin yaptıklarına olabilir dedi. şimdi çok mutluyuz:))
Allah seni de hayırlı olanla karşılaştırsın. ben ailemin mantıklı düşünmediğine karar verip evlenmeye ısrar ettim herşeyi göze aldım hatta sıkıntıdan 3 ayda 7 kilo verdim :) sen de düşün taşın hangisi doğruysa o yönde ilerle ve sonunda pişman olma :))
canım ailenin verdiği sıkıntıları ona yansıtma derim huzurunuz kaçar ,kendini de bukadar yıpratma ,seviyorsun ozaman yola devam eninde sonunda kabullenirler tanıyınca belki daha çok severler.ailenide konuşarak karşındaki insanı tanımalarını sağlayarak önyargılarını zamanla kırabilirsin.çevremden örnek vereyim bir öğretmen tanıdığım lise mezunu ayakkabı işi ile uğraşan biri ile evli. demekki oluyormuş.çok sıkıntıysa bu durum açıköğretim okur olur biter.
sizin mesleğiniz nedir?
anlıyorum olabilirde sizin sevginiz önemli bence...kariyerli olmuş hayırsız çıkmış dahamıiyi olur aslında ailenizin bunu düşünmesi lazım .. neyse kendinizi ve kalbinizi dinleyinçukurova üviversitesinde iktisat okudum ben. şuan da üniiversitenin enstitüsünde çalışmaktaym
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?