Benim erkek arkadaşımın babası ateist ama aileden diğer herkes inanıyor bir tek o öyle. Ben onu görene kadar inanmayan insanlara karşı çom ön yargılıydım ama onu görünce kendimden utandım. Mesela o kendi çocukları 20 yaşına gelince almış karşısına ve kendi durumunu anlatmış ben size inanın veya inanmayın demem ama ben böyleyim sizinde her görüşünüze saygı duyarım demiş ve öylede yapmış. Bir insan karşısındaki insana saygılı olduğu sürece ister inansın ister inanmasın. Eğer seviyorsan ve seviliyorsan sakın bırakma. Belki yarın öbür gün karşına ateist bir insan çıkar ve hiç mutlu olamazsın görüşleriniz uysada. O yüzden sonuna kadar git.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Derde care olmayacaksan yazmana da gerek yok.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
mesele arkadsin erkek arkadasi deyil ki ( o da simdilik). Problem aile ve cevrede. O da boyle bir durumda cok buyuk problemler olusturabilir.
Benim gibi birini ne şartla kabul edersiniz neden kabul edersiniz dediği için ben çok yakınımda olan bir olaydan bahsettim. Sadece erkek arkadaşına karşı değil ailesine karşıda saygılı olmalı zaten. Ama ben sırf dini görüşlerim farklı diye sevdiğimi bırakmazdım ailesi karşı bile olsa
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ne guzel yazmıssınız. unutmayalım bir zamanlar da sırf siyah giyiniyor diye satanist bunlar diyip cafelerden gencleri topluyorlardı. onyargı bu kadar hastalıklı birsey dahi oluyor bazen.
bu dediginizi de ailem inanclı oldugu halde yaptılar...
din insanın kendi kişisel tercihi olmalıdır bence, zaten cocukken bazı seyleri ister istemez icsellestiriyorsunuz, sonrasında okuduklarınıza gore aklınıza gonlunuze gore bir karara varıyorsunuz.
Zaten erkek arkadasi da oyle diyor. Ama arkadas karasiz. Cunku farkinda ortaya cikabilecek sorunlarin.
Zor durum.
ne guzel yazmıssınız. unutmayalım bir zamanlar da sırf siyah giyiniyor diye satanist bunlar diyip cafelerden gencleri topluyorlardı. onyargı bu kadar hastalıklı birsey dahi oluyor bazen.
bu dediginizi de ailem inanclı oldugu halde yaptılar...
din insanın kendi kişisel tercihi olmalıdır bence, zaten cocukken bazı seyleri ister istemez icsellestiriyorsunuz, sonrasında okuduklarınıza gore aklınıza gonlunuze gore bir karara varıyorsunuz.
Bir kere boyle konusma. Benim gibi birini deme, sanki cuzzamliymissin gibi. Secimini yapmissin inanmamayi tercih etmissin. (Ama tabi benim gonlum isterdiki inansan, cunku iman cok guzel bir sey). Seni oldugun gibi kabul etmesi lazim karsisindaki insanin. Eyer sen bunu boyle hissetmezsen, bu senin icinde ilerde burukluk olusturur ve daha sonra bunun acisi fena cikar evliligin ilerleyen yillarinda. Ben hep sunu savunmusumdur, seni mutsuz edicek hic birseyden taviz verme, cunku karsiligini illaki bekliyor insan, ve genelde goremeyince cok problem olabiliyor sonra bu durum.
Ben sahsen soyle soyliyim sana. Iman meselesine girmek istemiyorum ama bir de olayin su kismi var. Musluman olan bir kimse ateist olab biriyle evliligi kabul olmuyor diye bir kural. Bu seni baglamaz, ama dine gore onlarin ailesini bu baglayabilir. Bilmem anlatabiliyormuyum. Ve insanlar (erkek arkadasinin cevresi, veya ailesi bu yuzden zaten karsi cikiyorlardir. Yani cocugunuz olsa bile bunlarin nikah icinde olmadigini dusunebilirler. Asil problem bence burdadir.
Lutfen kirilmayin, ben sadece tahminimi, ve dine gore kurallardan bahsediyorum. Sizi yargilamiyorum.
Allah yardimciniz olsun sizin de erkek arkadasinizinda.
Cüzzamlı olmak ebedi ateşte yanmaktan iyidir.Allahın verdiği kuş kadar akılla Allahı inkar ediyorlar bırakın şu akıl fukaralarına yaranmayı iki dakka delikanlı olun
çare bulanlar yazacak diyede bi kural yok kaç kişi yazmış çare bulundumu? Çelişkili konuşmalara tahammülüm yok inançsız bir insan ah almaktan korkmazki benimde bir kaç tanıdığım var sizin gibi değiller. Bir konu açıyorsan eleştiriyede açık olman lazım. Ayrıca eleştiride bulunmadım herkes özgür kimi inanır kimi inanmaz buda kimseyi ilgilendirmez ama hem inançsizim deyipte hemde ah almaktan korkanıda ilk defa duydum sayende
çare bulanlar yazacak diyede bi kural yok kaç kişi yazmış çare bulundumu? Çelişkili konuşmalara tahammülüm yok inançsız bir insan ah almaktan korkmazki benimde bir kaç tanıdığım var sizin gibi değiller. Bir konu açıyorsan eleştiriyede açık olman lazım. Ayrıca eleştiride bulunmadım herkes özgür kimi inanır kimi inanmaz buda kimseyi ilgilendirmez ama hem inançsizim deyipte hemde ah almaktan korkanıda ilk defa duydum sayende
Zaten aklim dur diyor kalbim sonuna kadar git diyor. Kalp hep kaybetmis ama kazanmis. Burada bi konu vardi. Yapmadiklarindan degil yaptiklarindan pisman ol demistim.
Tek olay bu surecte bi annenin ahini almamak. Ona aci vermekten cok korkarim.
Cüzzamlı olmak ebedi ateşte yanmaktan iyidir.Allahın verdiği kuş kadar akılla Allahı inkar ediyorlar bırakın şu akıl fukaralarına yaranmayı iki dakka delikanlı olun
Bunların ateistliği uçak sallanana kadardır. Kaale almaya değmez
Her ne kadar sirf saldirmak icin agresif bir tavirla yazmis olsan da konuyu okuyan baskalari yanlis anlamasin diye yaziyorum:
Adalet bu dunyada. Buna inaniyorum. Birinin ahini alirsan sen de incinirsin.
Yine agresif bir tavirla cevap verebilirsin. Cevap vermeyecegim.
sekerim, polemik mi olusturmaya calisiyorsun ?
Sen cuzzamlisin sana olum diyerek cenette girecegime inanmiyorum cunku ben. Kiz inanmiyor, inanir veya inanmaz biz zorlayamayiz kimseyi.
Herkesin inanc ozgurlugu olmalidir, bizim icin nasil inanc ozgurlugu olmalidir diyorsak, inanmayanlar icin de olmali.
Herkes ahirette kendi hesabini kendi vericek, biz ne cellatiz, ne de hakimiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?