Erkek Arkadasim ve Ailesi: Dinsel Farklilik

anlıyorum vicdan yapıyorsunuz fakat siz kendinizden uzaklastırmıstınız en basta, yapacagınız yapmıssınız, artık olay onun kendisinde bitiyor.
su an erkek arkadasınız sizden ayrılsa da benzer sekilde ailesinin kabul etmeyecegi biriyle evlenebilir, bu onun kendi kararı,
onlar size saygı duymuyorsa da bu onların kendi sorunu, ogullarına soz gecirmeye calıssınlar, sizle alıp veremedikleri birsey olmamalı bence.

Cüzzamlı olmak ebedi ateşte yanmaktan iyidir.Allahın verdiği kuş kadar akılla Allahı inkar ediyorlar bırakın şu akıl fukaralarına yaranmayı iki dakka delikanlı olun

Kuranda defalarca insanin mukemmelligine atifta bulunulmustur. İnandigin kitabi hem okumuyor hem de yarattigi en mucizevi seye kus kadar benzetmesi yapiyorsun?

Bunlar senin inancin. Bu ikiyuzlulukle nasil nefes aliyorsun?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Polemikle falan işim olmaz ama doğru bildiğimi sakınmam lafımın arkasındayım .yoldan çıkmış birine senin tercihin çiçek ti böcekti konuşmam beni yaradan Allah'a ihanet sayarım

Sevgili Gerede,

yanlis yoldasin. Allah bile Rahman sifatiyla inanan inanmayan zalim masum herkese hayat veriyor, hayatlarini daim ettiriyor bu dunyada. Senin boyle kalp kirici sekilde guya Allah'in varligini bildirmen bununla hic ortusmuyor. Yanlis yapiyorsun. Bu uslubundan bence gel vazgec.

Cüzzamlı olmak ebedi ateşte yanmaktan iyidir.Allahın verdiği kuş kadar akılla Allahı inkar ediyorlar bırakın şu akıl fukaralarına yaranmayı iki dakka delikanlı olun

Kuran kafirleri yani bizleri atesin bekledigini soyluyor ancak ayni Kuran siz munafiklari cehennemin yedi kat altini layik goruyor. Cunku Kurana gore siz munafiklar daha rezil ve asagiliksiniz.

Sana kuş kadar vermiş ya daha çok verseydi . Kendinle çelişip durma

Senin ne mal olduğun anlaşıldı.

Bazılarının cehaleti yaptıgı yorumu asmıs. Oncelikle ah almaktan neden korkuyorsunuz inancssiniz yorumuna takıldım, inancsız insanlar sırf gunah oldugu icin degil evrensel etik geregi bazı seylerden kacınırlar. sırf cehennem korkusundan degil iyi bir insan olabilmek icin kotulukten kacınırlar. asıl samimiyet de budur.

Gelelim konu sahibine, bunun problem olacagını sanmıyorum. hangi evde 7/24 dini sohbet yapılır ki. Karsılıklı saygıyla her sey hallolur. Canınızı sıkmayın. ilk gun direkt biz inanmıyoruz deseniz tepki gorursunuz, bu konularda fikir beyan etmekten kacının. atıyorum ramazanda oruc tutulurken orta yerde yiyip icmemek, iftar zamanı sofrada oruc tutmasak bile orucluların orucunu acmasını beklemek vs. Hepimizin yapması gereken seyler zaten. Ailelelere direkt dini gorusunuzu soylemek zorunda degilsiniz zaten sorulmaz kimseye. Zamanla sizi tanıdıkca goruslerinizi ogrenirler

Sevgili konu sahibi, lutfen sen de arkadasin uslup seviyesini yakalama, ona munafik diyerek. Bu da buyuk bir itham sekerim.

Bilerek de yapiyosun sinir etmek icin dimi ?

Ama deymez. Kotu usluba kotu uslupla cevap vermek bize hic bir zaman kazandirmaz.

Polemikle falan işim olmaz ama doğru bildiğimi sakınmam lafımın arkasındayım .yoldan çıkmış birine senin tercihin çiçek ti böcekti konuşmam beni yaradan Allah'a ihanet sayarım

Allah'a ihanet munafikliktir. Sen munafiksin. Kurani ve ogretilerini okumamis "apacik birer delil" olarak indirildigi halde bu delile gozlerini sozde inaniyorum diyerek kapamissin.

Tanri varsa o kutukler cehaletin kutukleri olacak. Kendi inandigi kitabin icindeki sevgiden bir damla nasiplenmisler, fitne ve fesat icindekiler.

Ben size aciyorum. Diliniz yilan dili gibi. Yuzuniz timsah gibi. Her yerde tek isiniz nifak.

Benim cehalete ve gaddarliga tahammulum yok arkadaslar. Kusura bakmayin. Bu da son yorumum.

Hazır bulmuşken sorayım,malum her daim ateist biri ile karşılaşmıyoruz,hep merak etmişimdir,ilk ağızdan duymak gayet açıklayıcı olacak benim için,
nasıl bişey ,yani bir yaratıcınız yok diye inanıyorsunuz,sizin için doğum ve ölüm ne ifade ediyor ,ana rahmine bebek nasıl düşüyor,bu kusursuz beden nasıl varolmuş,saat gibi işleyen düzenin sahibi kim size göre,ölümden sonra ne olacak ,toprak olup gidecekmisiniz.bu dünya evren uzay,gezegenler nasıl oluşmuş ,dilerseniz cevap vermeyin ama ben bu görüşte olan insanların bu sorulara cevaplarını hep merak etmişimdir,
konuya gelince ise mutlaka fikir ayrılığı yaşayacaksınız eşinizin ailesi ile ,herşeye hazır ve güçlü olmak lazım.

konu sahibi!!! rica ediyorum polemiğe girme insanlarla. kendi gibi olmayanı, düşünmeyeni kabul etmekte güçlük çekiyor insanlar. o nedenle sen konunun dışına sapma. din tartışmasına dönmesin ki konun kapanmasın değil mi?
inanıp inanmamak kişisel bir şeydir. buna ne aile, ne de dış kapının dış mandalı müdahele edebilir. buna insan kendisi okuyup, araştırıp, bilerek ve de manen hissederek ya da hissetmeyerek karar verir. ama bilmelisin ki bu konudaki ayrık düşünceleriniz sizi bir araya getirmeye bir engeldir fikrimce. siyasi görüşler bile belli bir noktada çatışınca insanlar birbirine nasıl düşüyor -ki sen bu insanla bir ömür geçireceksin. o nedenle olmaz gözüyle bakıyorum ben. yani ben ki siyasi görüşümün bile zıt olduğu bi' insanla değil evlilik...sevgili bile olmam. özellikle din konusunda çatışmalar ve uyuşmazlıklar mutlaka olur. benim fikrim evlilik olmaz bu şekilde.

Bilim butun bunlara cevap verdi hanımefendi

Bravo söyliycek bişeyim kalmadı huzuru mahşerde karşılaşırız umarım

Sordugunuz icin cevaplamam gerek.

Sordugunuz sorularin cevaplarini bilmiyorum. Bir cevabim yok. Umarim bir gun ogrenirim.

Arkadaş ateist yanlış anlamadımsa:-/ konu sahibi madem ınanmiyorsun neden ah almaktan korkuyorsun. Çünkü duayıda bedduayida kabul eden allah başka kim bunu yapabilirki? Madem inancın yok bundanda korkma canım

Bende inançisizim ve bu demek degildir ki benim ahlaki degerilerim yoktur diye. Allaha inanmazsamda "ahini" almak yani daha dogrusu "karma"ya inanirim.
Bu dünyada yapilan kötülükler sana bir gün geri gelecegini ve iyilikler içinde ayni seyi düsünüyorum.

Yorumunuzda bir alayci ton hisediyorum. Bir inançli insanin baska inaçlara (sonuçta inanmamakta bir inançtir) saygisi olmamasi üzücü birsey.

Konuya gelirsek, erkek arkadasin yada ailesi nasil tipler bilemiyorum. Erkek arkadasin inanç konusunda nasil? Bunlar çok önemli seyler. Evlendigim erkek ile hayat bakisin ayni olmasi gerekiyor. Ikiniz inanç konusunda aynisaniz, ailesi nasil? Saygili insanlarmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…