Erkek arkadaşım ve benim maddi durumumuz bir değil

neolurbilemiyorum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2023
48
16
3
28
Selam arkadaşlar. 2 senelik erkek arkadaşım ve ben ikimiz de mühendislik okuyoruz. Ailemin maddi durumu onunkinden daha iyi, zaten babası 4 sene önce vefat etmiş ve annesi çalışmıyor. Erkek arkadaşım da liselilere ders vererek ya da gitar kursu vererek harçlığını çıkarıyor ve birkaç yerden bursu var fakat gittiğimiz yerlerde genelde hesapları ben ödemeliymişim gibi hissediyorum ya da bazen gitmek istediğim yerleri/yapmak istediğim aktiviteleri söylemeye çekiniyorum onun maddi durumunu düşünerek. Annesiyle beraber yaşadığı için de annesi oğluna düşkün ve bazen eve geç gittiği günlerde sıkıntı çıkarabiliyor. Birkaç gün önce de bursları geciktiğinden dolayı ekonomik olarak pek iyi olmadığıyla alakalı bir şeyler söyledi. Yanlış anlamayın gözüm asla hesap ödetmekte/bir şeyler aldırmakta değil, dediğim gibi ailemin maddi durumu iyi ve istediğimi alabiliyorum. Aklıma takılan şey erkek arkadaşımın yanında rahat hissedemeyişim yani artık bir şeyler yapalım demeye vs çekiniyorum onu zorluyormuş gibi hissediyorum. Nasıl anlatılır bilmiyorum ama genel olarak böyle düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım ya da nasıl düşünmeliyim?

Yani bu durum çok hoş değil.
Buradan ilişkinizle ilgili kafanızda kurup kendinizi doldurmayin ama bundan sonra farklı hareket edin derim.
Yani talepkar olun gitmek istediğiniz yerlere gidin ben bugün simartilmak istiyorum deyin mesela.
Ve ailesine sınır çözebilecek mi en önemli mevzu bu.
Kardeşini yurt dışına götürme mevzusu sıkıntılı bunda ne kadar ciddi ölçüp tartın bakalım.

Anlattıklarınızdan hareketle sevgiliniz sizden bir şey saklamamış.Durumu apaçık ortada burada şuna karar vereceksiniz.O maddi durumunu toparlayana kadar birşeylerden vazgeçecek kadar seviyor musunuz?Bunun kararını vermelisin.Ama iyi düşünerek.Ayrılırsanız bunun geri dönüşü olmaz ortada bir hata yok.Yani bozuk bir davranış olsa düzeltirsen barışırız diyebileceğimiz bir şey değil.Sıkıntılı bir konu.
Devam etmeyi düşünürseniz anne konusunu ve soramadığınız diğer şeyleri net konuşun.Ailesine saygı duyduğunuzi fakat sizinde bir ilişkiniz olduğunu ve bu ilişkiye ailesini karıştırmaması gerektiğini anlatmalısınız.
Ayrıca devam ettiğiniz takdirde annelerine olmasa bile kardeşleri okurken onlara maddi desteğin olucağını bilmelisiniz.
Bence bunları düşünerek karar verin.

Son düzenleme:
Şu anda öğrencisiniz,sadece sevgili olarak vakit geçirmeye bakın. İleriyi o kadar düşünecek bir durum yok. Ben de üniversitede okurken arkadaşlarımdan daha iyi bir maddi duruma sahiptim ama kimsenin hesabını ödemezdim,ama normalde takıldığım mekanlara değil de arkadaşlarımın bütçesine uygun mekanlara giderdim. Hiç unutmuyorum ramazan ayıydı mesela, iftara gitmiştik hep beraber. Bir arkadaşımız gittiğimiz mekanda garsonluk yapıyordu ,hepimiz onu beklemiş öyle oruç açmıştık. Yani hem parasal olarak hem de böyle incelik gerektiren durumlarda birbirimizi beklemeyi ve ayak uydurmayı öğrenmiştik. Siz de böyle yaşarsanız sorun olmaz.

Kaç bacım kaaaç.
Bu tip 2 ilişki yaşadım ı-ıh olmuyor. Huyuna da gitsen suyuna da gitsen erkek tarafı ileride problem yaratıyor. Kaprisleri, en ufak şeyi yanlış anlamaları bitmek bilmiyor. Annenin oğluna düşkünlüğü de ayrı bir detay.
Hesap ödeyeyim falan deme asıl o zaman yanlış anlar.

Açıkça konuşmadığınız, yanında yeterince rahat hissetmediğiniz birisiyle uzun vadede birlikte olmanız çok mümkün görünmüyor.

Şöyle ki üniversite bitiyor evlenme vaktimiz geldi sevgilim var zaten diyerek devam ederken ilişkiniz bir anda şu an konuşmadığınız konular yüzünden bozulabilir.

Bu arada kayınvalidenizin geç saatlerde araması vs... ola ki evlenirseniz sevgilinin ayarlayacağı konu. Dengeyi korumazsa sıkıntı çok büyür.

Cherry haklı olabilirsin en başta bende öyle düşünmüştüm,ama annesinin 2-3 yerden kira alıyor olması ( benim memleketim Türkiye'deki en ucuz kirası olan yerdir 2-3 sene önce400 - 1000 arasıydı şimdi 10000 den aşağı yok)
Param yok diye manipüle etmesi bulustuklarinda çoğunlukla kızın ödüyor olması.Adamin evlendikten sonra kandirmasina gerek yok . Kızımız her şeye tmm diyecek kıvamda zaten adamı korkutan bir şey yok.Adam durumunu olduğundan daha kötü gösterip kızı kandırıp manipüle ediyor kanımca

ailenin durumuna bağlı olarak, bu cocuk senin istediğin yada alışık olduğun standartları hiçbir zaman da karşılayamayacak olabilir. işe girse de ne alacağı az cok belli maalesef.

cocuk da kendini kötü hissedebilir bir noktada.

bu tarz şeyler önemli ya ilişkinin gidişatı içinde, evlilikte de sevgililikte de.

27 yaşındayım ama bu tarz konularda biraz yaşımın üstünde old school düşünebiliyorum. davul bile dengi dengine diyeceğim yani. siyasi denklik, ekonomik denklik önemli.

ben iyi bi ünide okudum, arkadaşlarımın da cogu hali vakti yerinde kızlardı. içlerinden biri bile kendinden maddi olarak düşük evlilik yapmadı devir böyle şimdi. özellikle de türkiyede.

arkadaşlarım da calışıyor ama maaşları gayet iyi de olsa kendilerine bakım güzelliğe gidiyor. evi erkek döndürüyor. cocuk falan olsa tabiki eve destek olurlar yanlış anlaşılmiim.

ama erkeğin evi tek başına çevirmesi gerektiğini düşünüyorum. yoksa sorun oluyor yani ben cok gördüm ve duydum. adam da kompleks yapıyor yani bi yerden sonra.

iyi düşün tart bunları. ve sen nasıl bir ekonomide hayat düşünüyorsun.hayat gittikce zorlaşıyor gerçekten. sevgi saygı kadar önemli oldu maddiyat.

Erkek evi tek başına çevirmeli demek bilemedim. Bu düşünce ev işi tamamen kadının görevidir demek gibi bir şey. Bir evlilik var bir ev varsa her şey ortak yapılmalı diye düşünüyorum.Cinsiyetçi bir yorum bence

işsiz sevgilimi tam 2,5 sene idare ettim para konusunda, öğretmendi iş bulamıyordu en sonunda asgari ücrete özel okulda iş buldu oradan tanıştığı öğretmen kızla beni aldatıp evlendi sjdgdhgj üstelik biz evlilik adımı atacakken... yani diyeceğim o ki eğer istediğin aktiviteleri yapamıyorsan, maddi olarak karşındaki sana denk değilse bosuna fedakarlık yapmaya değmez ayrıl hayatını yaşa hayat kısa bu erkekler değmez

çevirsin demedim. çevirebilcek gucte olmalı dedim. şuan tek başıma iki ev geçindirecek maaşım var cok şükür ama tek başına ev geçindiremeyecek adamla evlenmem. tabiki herşey ortak. sadece matematiksel olarak evi çevirecek maaşı olmalı. hele ki kadın ondan zenginse.

Ilerde cok zorlanicaksiniz. Sıkılacaksiniz bi de. Ben hic gormedim sizin gibi durumda olup mutlu olan kadin... iyi dusunun

Yazınızı tekrar okumalısınız.''Evi tek başına çevirmesi gerektiğini düşünüyorum.'' yazmışsınız.

En güzel yorum bu olmuş
Satır satır ezberleyip kendine tekrarlamalısın

Yazınızı tekrar okumalısınız.''Evi tek başına çevirmesi gerektiğini düşünüyorum.'' yazmışsınız.
yanlış anlaşılmış olabilir yada mesajla yazışarak bu kadar anlaşıyor olabiliriz ama evet maaşının evi tek başına çevirmesi gerektiğini düşünüyorum matematiksel olarak ne var ki bunda? gayet normal. kim aksini ister ki ? ideal bişe bu zaten.

işi olmayana kim kız verir en amiyane tabiriyle. hele ki belli yaşın üstünde.

hatta erkek olsam çalışan kadınla, elime bakmayan kadınla evlenmek isterim, cinsiyetci bişe demedim yani.

annesi 65 yaşında hala aktif eczacılık yapan biri olarak yazıyorum bunu, dünyadaki en son seksist insanım oyle diyim. ama geliri ev çeviremeyecek adamla işim olmaz ki kendim iyi kazanıyorum gayet.

olay para değil her zaman :)

Ben manipüle olduğunu düşünmüyorum baştan her şey ortadaymış zaten. Başta saklanıp yavaş yavaş ortaya çıkan bir gerçek yok.

Ancak konu sahibi çok iyi düşünmeli. Devam kararı verirse sevgilisi işe girene kadar fedakarlık yapmak zorunda kalabilir. Annelerini bilemem ancak kardeşlerinin eğitimine katkıda bulunmaya devam edecektir .Bunları kaldırabilecek mi?

Ayrılmaya karar verirse bu defteri tamamen kapatmalı ve aklından tam olarak çıkarmalı. Çünkü sıkıntılı bir konu. Dönüşü olmaz. Pişman olup tekrar bir araya gelelim gibi bir seçenek olmaz. Ortada sorunlu bir davranış olsa düzeldiği zaman tekrar bir araya gelinme ihtimali vardır. Ama maddi yetersizlik yüzünden gerçekleşen ayrılıkta bu olmaz.

Bunu okuyana kadar hiç böyle düşünmemiştim. Şu an ciddi anlamda farkındalık ve aydınlanma geldi. O kadar haklısınız ki şu an.. Ne yapacağım bilmiyorum, şok içindeyim

İnanın ne kadar olduğunu bilmiyorum. 2 senedir beraberiz bana sorarsanız 2 veya hadi maksimum 3 evdir diye tahmin ediyorum. Sorsam çok ayıp olur mu sizce? Onu kırmak da istemiyorum
Niyetiniz ciddiyse eğer ben olsam sorardım çünkü evlenince annesine kim bakacak? Başka kardeşi varsa herkes ortaya belli bir miktar mi koyacak yoksa herkes de bir kaç ay sırayla mi kalacak? Bunlar önemli konular. Tabi eğer ciddi düşünüyorsanız. Kaç evi var annesinin ona kadar sormak lazım.

Seni çok iyi anladım ama bazen erkeğin maddi olarak geride kalması problem olabiliyor. Konu çok hassas maalesef. Zamanla gururlu davranış gerginliğe de yol açabilir veya gururlu davranış çıkar ilişkisine de dönebilir. İnce eleyip sık dokumakta fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…