Yok kuzum ya ne kapanması asla öyle birşey olmazMuhafazakar ailede yetişenler genelde açık kızları tercih edip onları kapatmak peşinde. Kapatmaktan kastım türbana sokmak değil, işte eteğin daha uzun olsun, askılı giyme gibi gibi...
çünkü kendileri hep açıklara baktıkları için, herkesleri kendi gibi sanıp kızları kıskanıyorlar kendilerince
diyelimki kız bu oyuna geliyor, kapanmasa bile kılık kıyafetini değiştiriyor, daha ölçülü giyinmeye başliyor herşey toz pembe
zamanla bu istekler ilerliyebiliyor yanlız, bazı aileler kapalı gelin diye diretiyor, kapanmasa evlenemessin diyor falan. Çocukda kıza baskı yapiyor. Beni seversen kapanırsın, yada bu iş olmaz diye. Taşfırın erkeğine bak senDaha kendi ne istediğini bilmiyor, ailesinin sözünden çıkamiyor ama elin kızını kapatacak neymiş ailesi kapalı gelin istiyormuş. İyide sen açık seviyorsun ama
Sonra nemi oluyor kız ya kabul etmeyip ayrılıyor, yada kabul edip kapaniyor evleniyor tam çok mutlu olacakken adam birden gözü dışarı kayiyor.Tabiki açıklara kayıyor o göz. Eee ama adam zaten açık seviyor ama evdeki kapalı? o kapalı istemiyorki aslında...
Gelmeyin bu oyunlara. Ailenizin size tanıdığı özgürlüğü elin oğlu için yakmayın.
İçinden gelen kapansın o ayrı konu. Ama gerçekten yapabilecekler kapansın, oyuna çevirilmesin sonra gelip burda konu açıyorlar kapandım pişmanım yapmiyorum diye...
Ailesinin kapalı gelin diye diretiği 'adamlar'da kapalı kız bulsunlar, açık kızlardan uzak dursunlar.
Hayatından çıkarın gitsin diyenleri de anlamıyorumCok büyük sorun. Hayatınızdan çıkarın gitsin. Yahu ben de bunu anlamıyorum işte başta o şekilde görüp beğenir ilişkiye başlarsın sonra da değiştirmeye çalışırsın. Ben buyum önceden de buydum sen de beğenmiyorsan git tesetturlu biriyle ol demelisiniz. Bu arada kendim de tesetturluyum bana da mesela tesetturumu begenmeyen cıkarmamı isteyen gelmişti bitirdim aynı şekilde
Yok kuzum ya ne kapanması asla öyle birşey olmaz
Söyledim zaten tabi diyor ben kapalı istemiyorum zaten demiştir
Aile derken sadece annesi var zaten bide kardeşleri yani onların da öyle birşey isteyeceklerini sanmıyorum
Belki memnun olurdu kapalı bir geline ama bu açık bunla olmaz demez
Yani anlattığın gibi değiller
Açıklara bakıyorlar demişsin de her erkek bakıyor maalesef çok açık görüşlü de olsa Türkiye de doğup büyüdüyse mini şortlu kıza hepsi bakıyor
Yani muhafazakar adam bakıyor diğerleri bakmıyor diye bir durum yok
Benim yanımda birine dikkatle baktığını hiç görmedim ama böyle paranoyak ona baktın buna baktın diyen biri değilim zaten göz bu takılır o kadar önemli değil
Benimki öyle istemiyorevet hepsi bakıyor açığa ama kapalı ile evlenmek istiyor bazıları. Bende bunu anlamiyorum.
senin sevgilin için yazmadım zaten, genel benim gözlemlediğim birşey.
Zaten bana çok güveniyor onu çok sevdiğimi biliyorBir sürü kötü senaryo üretilmiş hep en kötü konuşulmuş o zaman ben de sana iyi bir örnek (benim açımdan) vereyim.
Eşimin ailesi muhafazakar bir aile. Görüşmeye başladığımızda kıyafetlerime karısıyordu önünü kapat, eteğin açıldı gibi. fakat bana aynı evde yaşamaya başlayınca müdahelede bulunmayacağını da söylüyordu. Onun mantığına göre o sürekli yanındayken istediğim gibi giyinebilirdim.
Muhtemelen o zaman buraya konu açsaydım herkes böyle felaket senaryoları yazacaktı :)
Sonra evlendik ve eşim bana karışmaz oldu. Hoş insanın yaşı geçince de eskisi gibi giyinmek içinden gelmiyor orası ayrı bi mesele. Sadece ailesinin yanındayken biraz daha dikkat ediyorum bitti gitti.
Tabi ki sadece önünü kapat dediği için iyi giden bir ilişki bitirilmez. Seni tam anlamıyla tanıdıktan ve güvenmeye başladıktan sonra aklı başında bir çocuksa bu kadar müdahale etmeyecektir zaten
Bilmeyen de olabilir. Teşekkür ederim sizin de direkt bilmiyor ihtimalinizi düşünüyor olmama verdiğiniz tepki komik.Ayyy biliyorum Ted Bundy
Avukat değil hukuk fakültesi terkti
Bunun önemi de yok
Bu kadar bilinen bir olayı kimse bilmiyormuş gibi anlatmanız da komik
Bundy nin belgesellerinin hepsini izlemişimdir
Biliyorsun da yanlış biliyorsun işteBilmeyen de olabilir. Teşekkür ederim sizin de direkt bilmiyor ihtimalinizi düşünüyor olmama verdiğiniz tepki komik.
Teşekkür ederim beni aydınlattığın için kgkfkdkdBiliyorsun da yanlış biliyorsun işte
Fakülteye devam etmedi
Yani avukat olamadı seri katil oldu
Konu ne kadar saçma sapan şeylere geldi ya
Kadın cinsyetleri seri katiler
Türkiye de hiç seri katil çıkmadı bu arada
Türkiye de işlenen cinayetlerin farklı nedenleri var
Yani ABD toplumuyla Türkiye toplumu farklı dinamiklere sahip iki toplum
Türkiye deki kadın cinayetlerinin geneli eğitimsiz cahil kesimden çıkıyor
Aksi de var tabi çok nadir
O yüzden bu benzetmeler havada kalıyor
Hayatından çıkarın gitsin diyenleri de anlamıyorum
Sonuçta ortada bir ilişki var
Bu adamın olumlu bir sürü özelliği var
Uzlaşmacı olucağımıza hep yıkıcı yorumlar
Senin durumun farklı ama
Sen inancın gereği kapalısın aç diyemez bir erkek
Banada kapa diyemez başını
Başörtüsü farklı bir mesele
Kendinden taviz verdikçe daha fazlasını isteyecek bu böyledir ve belki başını kapattırmaya kadar gidecek. Karakteri böyleyse bu değişmez o yuzden ayrılın dedim iş evliliğe gitse daha kötü olacak ve evlendi diye daha fazla karışma hakkı görecek kendinde. Siz bunun ne kadar büyük bir sorun olduğunun tam farkına varmamışsınız henüz. Diğer saydığınız iyi özellikleri silip atacak kadar büyük bir sorun bu
Doğru bende öyle düşünüyorum zatenTeşekkür ederim beni aydınlattığın için kgkfkdkd
Ben diplomanın ve maddiyatın önemli olduğunu düşünmüyorum. Zengin insanlar gizliyor da olabilir bilemeyiz.
Pff neyse ne.
Erkek arkadaşın kedi kesmediği sürece potansiyel katil sayılmaz. Çok bariz bir ataerkilliği yok. Ama gereksiz koruma içgüdüleri sinir bozucu. Bu yaşına kadar kendini korumuşsun yine de koruyabilirsin. Hem de her insanın farklı fantezisi olabileceğini ve ne giyersen giy bazı insanların dikkatini çekebileceğini birileri söylemeli. Ayrıca birileri birşeylerine sahip çıkamamaları kıyafetlerimizi etkilememeli. Hayata bir kere geliyoruz. Çoğumuz yaşlanıp çirkinleşicez. Gençlikte bunların hevesi alınması lazım değil mi?
benim eşim de dünyanın 8. harikası :) çok mükemmel özellikleri var 6 yıllık evliyim, bu konu canımı sıkan tek mevzu. bazen o kadar ruhu darlanıyıor ki insanın, tabi en başta hep tamam dedim ben kendimi kıstıkça o daha fazlasını istedi, yani bunun sonu hiç gelmiyor, bugün mini giyme der tamam der giymezsen yarın bilektekine bile kulp takar. ilk defa bu yıl kendimden ödün vermeden davranıyorum küsüyor bozuluyor tatsızlık oluyor ama başka çaresi yok.Hayatından çıkarın gitsin diyenleri de anlamıyorum
Sonuçta ortada bir ilişki var
Bu adamın olumlu bir sürü özelliği var
Uzlaşmacı olucağımıza hep yıkıcı yorumlar
Senin durumun farklı ama
Sen inancın gereği kapalısın aç diyemez bir erkek
Banada kapa diyemez başını
Başörtüsü farklı bir mesele
Benim de erkek arkadaşım böyle. Benim fikrimi de sorar,kendisi de ev işi yapar,parasal bir mevzuyu bana da danışır vs vs. Yani adam gayet modern. Ama şort,etek,dekolteye karşı bir antipatisi var. Zamanla sıkıldım ve kendimi ben gibi hissetmemeye başladım. (çünkü bana göre kıyafet ve makyaj insanın kendini ifade ediş biçimidir). Bir gün hep kotla mı durcam dedim. O da bana denize gidersen giyinebilirsin dedi. Orada yaşadığım his iki elin beni boğması olarak ifade edebilirim. Sonra onunla sana anlattığım şeyleri konuştum. O da bana hak vermeye başladı şu an mutluyum. Bence sen de bunu gündeme taşımalısın. Bu arada tayt dedin de gideyim de giysi pazarından tayt alayım ev egzersizlerinde iyi geliyo fldldlslDoğru bende öyle düşünüyorum zaten
Şimdi giymicem ne zaman giyicem
Tabiki
Aşırı karışmıyor sadece miniye bide dekolteye
Skinny tayt falan birşey demiyor zaten
Ona bile dese tepkim sert olurdu
Canım sevgililik dönemimizde eşim hiç karışmıyordu ne giydiğime fakat evlenince o kadar değişti aşırı derecede karışıyor. Yani demem o ki herkes aynı olcak diye bir durum yok. Belki ilerde değişir.Merhaba sevgili hanımlar
8 aydır bir ilişkim var.
Mesela benim ailem daha rahat fazla karışmazlar giydiklerime özellikle babam çok moderndir annem biraz daha baskıcı
Neyse erkek arkadasımın ailesi fazla muhafazakar böyle bir aileden geliyor bu benim için sorun değil açık fikirli biriyim sonuçta bende Türkiye de yaşayan biriyim
Nerde ne giyileceğini bilen bir insanımdır bu arada asla abartı birşey yapmam.ölçülü mesafeliyimdir
Erkek arkadasım mini giymeme takıyor bu ara.sürekli üstüne uzun kaban giy bare burda oturmayalım sana bakıyorlar yok arabada çantanı önüne koy yukardan bakıyorlar vs deyip beni darlıyor.ben kendimden ödün vermem pek.konuşuyorum beni tanıdığında da böyleydim diyorum tamam haklısın diyor sonra yine aynı
Bende geçen patladım tamam ya eşofmanla gezicem artık ben özenmişim güzel giyinmişim ne istiyorsun benden dedim .çok gücüme gidiyor ben zaten biliyorum nasıl giyineceğimi.
Ki kendisinin hayatına müdahale etmem hiç.gayet rahat bırakırım bir iki birşeye karışıcak oldum tavır aldı bana.başta her dediğimi yapan adam resmen çekti kendini .bende bi daha karışmadım .
Ama onun tavrından çok sıkıldım.Beni sevdiğini biliyorum onun dışında .sert kavgalar ettiğimde bile alttan alır bana bir iki kez ses yükseltmiştir o kadar küfür hakaret vs olmadı hiç .ki delirtmiştim onu .
Bazen fevri hareketlerim oluyor.
Ama ben baskıya gelemeyen bir insanım .ilişkimizin başında böyle değildi zaten.zamanla kendini göstermeye başladı.
Böyle olmasını istemiyorum.biraz daha rahat olmasını istiyorum.nasıl değiştirebilirim bilmiyorum sıkıldım seviyorum sırf bu nedenden vazgeçmek istemiyorum.
Ne yapabilirim?yumuşak başlı biri aslında değişebilir ama bu konuda tıkandım resmen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?