Erkek arkadaşımın ailesi ile tanışmak

• Konu Sahibi Konu Sahibi upln
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

upln

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2011
90
2
36
İzmir
Kızlar erkek arkadaşımla 5 yıldır birlikteyiz.Şu an askerde ve döndüğünde istemeye gelcekler.Ama ben İzmir'de yaşıyorum o Ankara'da.Bu konu yüzünden o kadar sorun yaşıyoruzki şimdi bu sorunlardan biri için fikir istiyorum sizden lütfenn?? Tüm bu sorunlarda sizin fikirlerinize güveniyorum çünkü çevremden hiç yardım göremiyorum çok baskı var üstümde :2: Neyse konu şöyleki: Erkek arkadaşım Balıkesir'de okurken yanına gitmiştim ve annesiyle tanışmıştım.Babası ve ablasıda beni biliyo fakat daha tanışmadık haliyle ailelerde henüz tanışmadı.Erkek arkadaşım askerden geldiğinde beni ailesiyle tanıştırmak istiyo istemeye gelmeden mutlaka tanışmanız gerekir diyo.Fakat annem buna kesinlikle karşı çıkıyo öyle tek başına gidip tanışılmaz istemeye geldiklerinde hep beraber tanışırız diyo.Belki saçma bi durum ama sizce ne yapmak doğru olur fikir verin lütfen..

Canım bence çok haklı annen... ben de korkarım böyle şeyden yarın bir gün laf edilebilir hani "ortada bişey yokken geldin gittin" vs. ben gitme bekle derim. Hem bu sevgilinin ailesinin gözünden kaçmaz artı olarak döner sana

ben yanlış anlamışım:) aileler tanışacak sandım. bence de izmirden kalkıp ankaraya tanışmaya tek gitmen uygun değil. çok tanışmak istiyorlarsa onların size gelip ailece tanışması daha hoş olur..

Son düzenleme:
Hemen isteme işine girmeyin bence. Önce aileler tanışsın daha sonra duruma göre ayarlarsınız isteme işinide.

annen haklı... önce onlar gelsin tanışmaya, bi iki gün bi yerde kalsınlar sonrada istemeye gelsinler. valla kız almak kolay değil. benimki kaç kere aşındırdı yolumuzu

Ben annenizin sözünü dinleyin derim.sevgilinizin ailesini tanımıyoruz doğal olarak ilerde bişey derler mi bilinmez ama tedbiri elden bırakmamak lazım.

evet haklısın bende ilerde laf etmelerinden çekiniyorum.Ama üniveristede okurken erkek arkadaşımın yanına gidip orda kalarak (ki anneside ordaydı) annesine laf verdim zaten inş daha sonra karşıma çıkmaz

Canım sana evli biri olarak tavsiyem:

Annenin dediğine kesinlikle uy. Kim olursa olsun kimseye koz verme.
Yarın birgün evlendiğinizde iyi niyetle yaptığın bu durum sana yol su elektrik olarak geri gelebilir.
"Kendi ayağınla bile geldin" dediklerinde şaşırmaman için söylüyorum.

Sakın ailenin sözünden dışarı çıkma.

hepinize teşekkürler kızlar sayenizde anneme hak verdim.Benim Ankara'da akrabam var erkek arkadaşım ona kalmaya gel bi akşam yemeğinede bize gelirsin diyo çok ısrarcı inşallah onu kırmadan hallederim.

Ne kadar doğru söyledin cnm ya ilerde laf edebilirler diye aklımdan geçti ama bu kadar ciddiye almamıştım açıkçası sayenizde iyice dank etti kafama teşekkürler:)

of kızlar sizle konuştukça farkettim ben onun ailesine laf vermişim aslında :2: Mesela erkek arkadaşım İzmir'e geldiğinde hep bizde kalır tabi bunu sadece annesi biliyo.Sonra ben üniversitede okurken yanına gidip kalmıştım orda anneside vardı.Aslında kötü bişey yok hiç başbaşa kalmadık annelerimiz sağolsun ama yinede kötü bi şekilde yansıtabilirler bana ilerde dimi of umarım yaşamam böyle şeyler :2:

Ben isteme günü tanışırdım ki annenin de rızası yokmuş erkek arkadaşın buna saygı duymalı keza aileside.

Eğer çok istiyorsa ailesi ile tanıştırmayı ki siz zaten ailesini tanıyorsunuz ???
İzmir'e bir gün önceden gelebilirler ve sizi dışarı yemeğe davet edebilirler.
Sizi Ankara'ya çağırmalarından daha mantıklı sanki.

bencede arkadaşlar haklı
annenin sözünü dinle
okadar istiyorlarsa tanışmayı gelsinler size hep beraber tanışın

bence annen çok haklı . biz ikimizde ankarada oldumuz halde ailem beni göndermedi. ayrıca ailen kız veriyor onların damadı görmesi lazım erkek tarafının kızı değil... eğer ki tanısma olsun diyorsa annesi çıksın gelsin damatla anneler tanıssın Önce sonrada babayla birlikte gelip istemeyi yapsınlar. ben şuan nişanlı olduğum halde ailem olmadan nişanlımın evine gitmiyorum o bize geliyor. bu konuda aileni dinle ve kırma erkek arkdasınada bu şekilde anlat Bunu.

annen haklı kesinlikle.madem tanışma düşüncesi var, ailesi bir şekilde bulunduğunuzy ere geldiğinde tanışırsınız.
senden böyle bir talepte bulunması anlaşılmaz gerçekten.

Ben olsam asla gitmezdim.. ta izmir’e özel olarak annesiyle tanışmaya mı gideceksin? Hem yakışığı kalmaz hem de ilk kozunu vermiş ilk tavize başlamış olacaksın. Burada kız evi olarak ağırlığını koyup annenin izin vermediğini söylemelisin. Bu durumda da senden de çıkmış olur olay, yaptırıma gitmez. Hem böyle bir tanışma da illa gerekli mi sanki..

Ben İzmirliyim, eşim Ankaralı. Eşim, isteme öncesi beni ailesiyle tanıştırmayı teklif etti. Ailem, "önce damat adayı gelsin, tanışalım, ona göre yollarız." demişti. Eşim gelip ailemle İzmir'de tanıştı. Sonra Ankara'ya beni gönderdiler aile ile tanışmaya ve sabah gidip akşam döneceğim şekilde bilet ayarladılar. Sonra onlar da beni gördükten sonra istemeye geldiler. Aileler uyumluydu, bir laf ya da sorun olmadı. Ama bu karşı tarafın ailesine de bağlı.

Ben çoğunluğa katılmıyorum ve sana benden bir abla tavsiyesi olacak: Hiçbir erkeği ailesiyle tanışmadan önce kendi ailenin içine sokma, tanıştırma. Erkeğin tanışmasından bir şey olmaz, bir değeri yok... Önemli olan seni aile üyeleriyle göğsünü gere gere tanıştırmasıdır. Önce ailesiyle tanış, hatta görüşmenizden sonra telefonlaşmaya başla annesiyle, ablasıyla vs. Ondan sonra isteme fasılları vs gerçekleşsin. Bu benim her arkadaşıma çok net bir şekilde yaptığım bir tavsiyedir. Gerisi sizin bileceğiniz iş...

Son düzenleme:

zaten babam hariç bütün ailem,çevrem erkek arkadaşımı tanıyor baya samimiler hatta:) hem şöyleki erkek arkadaşım İzmir'e geldiğinde bizde kalıyor bunu onun anneside biliyor.Erkek arkadaşımda ailem asla laf etmez kötü düşünmez diyo ama bilmiyorumki.çok teşekkür ederim cnm fikir verdiğin için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…