Özel bir soru olabilir ama erkek arkadaşın sizde kaldığı halde babanın nasıl haberi olmuyor? Neyse bu özel bir soru, cevaplamak zorunda değilsin ama şu açıdan soruyorum. Bu olay olduğunda benim babam, eşimle tanıştığı andan itibaren olayın içine aileler girmiş oldu. Baba işin içine girdiği anda olay ciddileşti yani. Karşı tarafın ailesi de bu durumu öğrendi, "Oğlumuz kızımızın anne babasıyla tanışmış, biz de kızımızla tanışalım" dediler. Baba olmadan sadece anne işin içindeyken, biraz daha az resmi durabiliyor olay. O yüzden mümkünse babanı da olayın içine dahil et derim ben.
Tabii dediğim gibi ailelere göre değişiyor durum, ailenin bakış açısına ve kültürüne göre yorumlar farklı oluyor. Erkek arkadaşının ailesinin ne iş yaptığını da öğrenebilirsin, okumuş etmiş tayfada daha az "geleneksel" sorun yaşanır. "Kendi ayağınla ayağımıza geldin" lafı daha eski kafalı kişilerin edeceği yorumlardandır çünkü. Ona göre biraz daha için rahat bir şekilde gidebilirsin ailesinin yanına. Ama unutma, okumuş etmiş insanların da hepsi sorunsuz değil, şans meselesi biraz. Anne baba profesör olup da "Sen el kızısın" yorumu yapabilir, anne baba okumamış olup "Sen bizim de evladımızsın artık" diyebilir.