- 6 Temmuz 2015
- 4.638
- 14.562
- 208
- Konu Sahibi fattylamb94
Olayları başka yerlere çekmişsiniz kastettiğim buydu.Yanlış anlama olduysa da özür dilerim.Sizde olması gerektiği gibi sevgililerinizi ailenizle tanıştırmışsınız .Sonuçta onlar evde yatıya kalmamışlardır.Görüşüp evlerine geri gitmişlerdir.
Orada ironi yaptım, ebeveynler kızlarına yasak koyduklarında arlı namuslu olduğuna sanıyor ve herşeyi şeffaf yaşayan yani göz önünde yaşayanları genişlikle suçluyor, genel toplum yapısı bu yönde. Oysa etrafımızda çoğu genç kızın ailesinden gizli de olsa sevgilisi vardır ve çoğu gizli yerlerde buluşup gayet de sarılır öpüşür. İşte gizli olsun, göz önünde olmasın da ne olursa olsun mantığı. Onu vurguladım, aslında konuyla çok ilişikliydi.
Ablamın eşiyle 6 yıl flört dönemi oldu ve işin ciddiye bindiği son birkaç yılda eniştem bir kaç kez bizde zaruri sebeplerle kaldı. . Belki dışardan çok geniş mezheplilik gibi gelebilir ama bizim için normaldi bunlar. Haa öyle açık seçik insanlar değiliz, gayet de dinimizi yaşayan kişileriz. Ama sonuçta ablam hiç gidip eniştemle başbaşa bir evde kalmadı, orada burada gizlice işler çevirmedi, tüm mahalle kızlarının ilişkisini bilirken annem saf saf kızımın sevgilisi yok sanmadı ve milletin kızlarına namus bekçiliği yapmadı, anne babamın yanında gayet normal takıldılar. İçleri rahattı o açıdan. Benim de kızım ilişkisini benim yanımda yaşasın, gizlice tatillere gitmesin, sevgilisi olursa bileyim, tanıyayım, konuşabileyim. Bu çok önemli benim için. Ayrıca konu sahibininki gibi bir durum olursa evde kalmasına birşey demem ama olay bu durumda benim için ciddidir. Öyle her önüne çıkanı da tabiiki eve getiremez, ciddi düşündüğünü sadece.