Nasıl olsa bulurum gevşekliğinden iyidir canım,iş beğenmezlik yapmaz,endişelenme...
Sudan çıkmış balığa dönmüştür.
Benimkisi de askerde orada bir abileri "asıl hayat askerden sonra başlıyor" demiş. Doğru aslında, bir hayat kurma derdine düşüyorlar..
Guncel:
Bu akşam sevgilim aşırı şekilde sinirliydi whatsapptan konusuyoduk kapattı interneti bı şey olursa ara vs dedi içim hiç rahat etmedi aradim sinirden resmen konuşamıyordu çok çok endişeleniyorum şimdi kalbini kırmak istemiyorum sinirle vs dedi kapattık içim rahat etmedi yine aradım hiç konuşmadı telefonda bı boşluk oldu bağırdı bana "sinirimi bozuyosun bı şey demeyeceksen kapat şu telefonu" diye normalde sahiden tartışınca bile sesini böyle yükseltmez, bağırmaz, kaba bı şey demez tartışırken bile çoğunlukla tatlı konuşurduk ama şimdi baya kötüydü sesi aşırı şekilde endişeleniyorum içim içimi yiyor. Yarın buluşalım mı geleyim mı dedim (başka şehirlerdeyiz) istemiyorum hicbirinizi gerek yok diyip suratıma kapattı telefonu ama sesi çok kötüydü sanki dişini sika sika konuşuyor gibi. Sabahı nasıl edicem bilmiyorum bı kere daha arasam iyice sinir olacak napicam böyle hiç bilmiyorum.
Aramayın belli ki birine sinirlenmiş bişey olmuş. Ama çok için içini yiyorsa yanında olduğunu onun için endişelendiğini belirten bi mesaj atıver. Erkekler askerlik sonrası bu tarz buhranlar yaşayabilirler normal yani zamanla düzelir alttan Alman gerkyor bir süre
Askerlik aşırı baskılı ve stresli bir dönem olduğu için bazı kişilerde travmaya sebep olabiliyor. İş bulunca daha rahatlar bence. Siz normal tavrınızı değiştirmeyin, daha anlayışlı olayım derken kendini size de yük hissedebilir. Sakin bir zamanında bu tavırlarının sebebini sorabilirsiniz "hiç böyle yapmazdın, ne oldu?" gibi
Ben de asker yolu gözlüyorum. Nişanlımla konuştuğumuzda arada anlatır. "Burada sürekli meslekler, iş bulma durumları konuşuluyor. Mesleği olmayanları da sözlü olarak eziyorlar biraz" demişti. Hatta benim nişanlımda bir ara bu iş mevzusunu çok kafasına taktı, arkadaşı bir şeyler söylemiş, üzülmüş. Sevgilinde askerden yeni geldiği için sudan çıkmış balık gibidir şimdi. Bu psikolojisi normal diye düşünüyorum. Sen ne olursa ol yanında ol, anlamaya çalış. Üstüne gitmeden onu üzen, sıkan şeyleri anlatmasını sağla. Sende kendini üzme bu süreçte.. Benim abimde askerden geldiğinde iş konusunda çok strese girmişti, epey bir süre psikolojisi de normale dönmemişti..
İşsizlik psikolojisine girmiş, kaygı bozukluğu var anlıcan. Sürekli arayıp üzüldüğünü gösterme. Muhtemelen acıdığını falan sanıyordur o psikolojiyle o.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?