• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek Arkadaşımın bunalimi

ivaus

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2017
372
200
103
30
Merhaba kızlar,
Sevgilim askerdeydi mezun oldu sonrasında askere gitti. Geldi bı sure önce, çok olmadı geleli. Birkaç yere iş başvurusu yaptı. İş bulamazsam diye düşünüyor sürekli annesiyle yaşıyor bı anneme yük oluyormusum gibi hissediyorum diyor. Ona her seferinde diyorum daha geleli kısa bı zaman oldu şimdiden bı kafaya girme elbette bulursun dur az bı dinlen diye. Ama kendini felaket kaptirmis durumda. Dahası askere gitmeden özgüveni iyiydi kendine çok güvenirdi şimdi takmış kafasına çok kilo aldım ne kadar süre oldu saçım sakalım uzamadi diye. Veee acayip takıntılı birisine dönüştü. Askerlikten önce umursamayacagi seyleri şimdi çok umursar oldu en ufak şeyi bile takıyor kafaya. Takıntılari bana da garip gelse de takintilarinin normal olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Belki bu şekilde kafasında basite alır da az da olsa takintilarindan kurtulur diye. Çok fazla düşünmeye başladı bı şeylere gülerken bile kafasında hep bı şey var gibi. (Önceki halini bildiğimden anlaşılıyor bu) Bakışlarında hep bı tedirginlik var. O böyle oldukça canım acayip sıkılıyor ve hiç destek olmuyormusum gibi geliyor. Bana çok fazla karışmaya başladı bu aslında sorun ama diğer anlattiklarimin yanında halledilmeyecek bı şey değil.
Korkum şu, bu takıntılar kalıcı değil biliyorum ama bu şekilde kendini iyice yiyip bitirmesinden endişeleniyorum. Kendime çok kızıyorum yanında değilmişim yetemiyormusum gibi geliyor sürekli.

Son düzenleme:
Sudan çıkmış balığa dönmüştür.
Benimkisi de askerde orada bir abileri "asıl hayat askerden sonra başlıyor" demiş. Doğru aslında, bir hayat kurma derdine düşüyorlar..

Guncel:

Bu akşam sevgilim aşırı şekilde sinirliydi whatsapptan konusuyoduk kapattı interneti bı şey olursa ara vs dedi içim hiç rahat etmedi aradim sinirden resmen konuşamıyordu çok çok endişeleniyorum şimdi kalbini kırmak istemiyorum sinirle vs dedi kapattık içim rahat etmedi yine aradım hiç konuşmadı telefonda bı boşluk oldu bağırdı bana "sinirimi bozuyosun bı şey demeyeceksen kapat şu telefonu" diye normalde sahiden tartışınca bile sesini böyle yükseltmez, bağırmaz, kaba bı şey demez tartışırken bile çoğunlukla tatlı konuşurduk ama şimdi baya kötüydü sesi aşırı şekilde endişeleniyorum içim içimi yiyor. Yarın buluşalım mı geleyim mı dedim (başka şehirlerdeyiz) istemiyorum hicbirinizi gerek yok diyip suratıma kapattı telefonu ama sesi çok kötüydü sanki dişini sika sika konuşuyor gibi. Sabahı nasıl edicem bilmiyorum bı kere daha arasam iyice sinir olacak napicam böyle hiç bilmiyorum.

Guncel:

Bu akşam sevgilim aşırı şekilde sinirliydi whatsapptan konusuyoduk kapattı interneti bı şey olursa ara vs dedi içim hiç rahat etmedi aradim sinirden resmen konuşamıyordu çok çok endişeleniyorum şimdi kalbini kırmak istemiyorum sinirle vs dedi kapattık içim rahat etmedi yine aradım hiç konuşmadı telefonda bı boşluk oldu bağırdı bana "sinirimi bozuyosun bı şey demeyeceksen kapat şu telefonu" diye normalde sahiden tartışınca bile sesini böyle yükseltmez, bağırmaz, kaba bı şey demez tartışırken bile çoğunlukla tatlı konuşurduk ama şimdi baya kötüydü sesi aşırı şekilde endişeleniyorum içim içimi yiyor. Yarın buluşalım mı geleyim mı dedim (başka şehirlerdeyiz) istemiyorum hicbirinizi gerek yok diyip suratıma kapattı telefonu ama sesi çok kötüydü sanki dişini sika sika konuşuyor gibi. Sabahı nasıl edicem bilmiyorum bı kere daha arasam iyice sinir olacak napicam böyle hiç bilmiyorum.

Aramayın belli ki birine sinirlenmiş bişey olmuş. Ama çok için içini yiyorsa yanında olduğunu onun için endişelendiğini belirten bi mesaj atıver. Erkekler askerlik sonrası bu tarz buhranlar yaşayabilirler normal yani zamanla düzelir alttan Alman gerkyor bir süre

Askerlik aşırı baskılı ve stresli bir dönem olduğu için bazı kişilerde travmaya sebep olabiliyor. İş bulunca daha rahatlar bence. Siz normal tavrınızı değiştirmeyin, daha anlayışlı olayım derken kendini size de yük hissedebilir. Sakin bir zamanında bu tavırlarının sebebini sorabilirsiniz "hiç böyle yapmazdın, ne oldu?" gibi

Ben de asker yolu gözlüyorum. Nişanlımla konuştuğumuzda arada anlatır. "Burada sürekli meslekler, iş bulma durumları konuşuluyor. Mesleği olmayanları da sözlü olarak eziyorlar biraz" demişti. Hatta benim nişanlımda bir ara bu iş mevzusunu çok kafasına taktı, arkadaşı bir şeyler söylemiş, üzülmüş. Sevgilinde askerden yeni geldiği için sudan çıkmış balık gibidir şimdi. Bu psikolojisi normal diye düşünüyorum. Sen ne olursa ol yanında ol, anlamaya çalış. Üstüne gitmeden onu üzen, sıkan şeyleri anlatmasını sağla. Sende kendini üzme bu süreçte.. Benim abimde askerden geldiğinde iş konusunda çok strese girmişti, epey bir süre psikolojisi de normale dönmemişti..

Aramayın belli ki birine sinirlenmiş bişey olmuş. Ama çok için içini yiyorsa yanında olduğunu onun için endişelendiğini belirten bi mesaj atıver. Erkekler askerlik sonrası bu tarz buhranlar yaşayabilirler normal yani zamanla düzelir alttan Alman gerkyor bir süre

Alttan alcam hiçbir sorunu uzatmayacagim su gece bı geçsin bı sabah olsun. Aramayim mesaj aticam. Çok teşekkür ederim

Askerlik aşırı baskılı ve stresli bir dönem olduğu için bazı kişilerde travmaya sebep olabiliyor. İş bulunca daha rahatlar bence. Siz normal tavrınızı değiştirmeyin, daha anlayışlı olayım derken kendini size de yük hissedebilir. Sakin bir zamanında bu tavırlarının sebebini sorabilirsiniz "hiç böyle yapmazdın, ne oldu?" gibi

O hale girdi bile seni de üzuyorum yük oluyorum diyip duruyordu akşam. Teşekkür edicem bu gece bı geçsin düzgünce sorcam :)

Ben de asker yolu gözlüyorum. Nişanlımla konuştuğumuzda arada anlatır. "Burada sürekli meslekler, iş bulma durumları konuşuluyor. Mesleği olmayanları da sözlü olarak eziyorlar biraz" demişti. Hatta benim nişanlımda bir ara bu iş mevzusunu çok kafasına taktı, arkadaşı bir şeyler söylemiş, üzülmüş. Sevgilinde askerden yeni geldiği için sudan çıkmış balık gibidir şimdi. Bu psikolojisi normal diye düşünüyorum. Sen ne olursa ol yanında ol, anlamaya çalış. Üstüne gitmeden onu üzen, sıkan şeyleri anlatmasını sağla. Sende kendini üzme bu süreçte.. Benim abimde askerden geldiğinde iş konusunda çok strese girmişti, epey bir süre psikolojisi de normale dönmemişti..

Bende bu durumun uzun süre sürmesinden korkuyorum kendimden ziyade onu çok yıpratacak bu dönem yanında da olamıyorum sanırım. Umarım gecer. Çok teşekkürler

İşsizlik psikolojisine girmiş, kaygı bozukluğu var anlıcan. Sürekli arayıp üzüldüğünü gösterme. Muhtemelen acıdığını falan sanıyordur o psikolojiyle o.

Askerden gelince psikolojisi bozulan, hatta huyu değişen cok insan gördüm. Uzun süre ve çok nahoş şartlar.. Bence üstüne hiç gitmeyin, ararsa konusun, aramazsa aramayin bir kac gün. Tepki vermeyin, trip atmayin, sorgulamayin. Sürekli yardımcı olma isteğiniz de rahatsız edebilir. Bir gozunuz kör, bir kulağınız sağır olsun şu dönem. Yoksa boşuna yipranirsiniz

Askerden gelince kardeşimde bir tuhaf olmuştu resmen kişiliği değişmişti. Zamanını hatırlamıyorum ama illaki toparlanacak sevgiliniz de..

Sizin için çok kritik bir dönem. Karambole gelebilirsiniz, yani bence fazla üstüne gitmeyin. Mesaj, arama vs. Uzak durmalısınız çünkü yapacağınızın fazlasını yapmışsınız. Dahası itici olur, soğutur. Kendinizi geri çekmeniz şart..

Herkes is arıyor mesele askerlik degil bulur merak etmesin devir kötü sadece o kadar

Back
X