Erkek arkadaşımın depresyonu ve etkilenen ilişkimiz

Sheldon_Cooper

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2018
1.192
858
123
28
Merhaba iyi günler.
Başlıktan da anlaşıldığı üzere erkek arkadaşım sanırım depresyonda. Bunu hal ve hareketlerinden anladım. Hayat enerjisinin kalmadığını hissedebiliyorum ve o da benimle aynı fikirde.
İşi çok yoğun, haftada 6 gün günde 13-14 saat bazen güneşin altında çalışıyor. Dinlenmeye dahi mecali kalmıyor. İşin yoruculuğu onun canını en çok sıkan ve bedenini en çok zorlayan şey. Yıllardır hiç izne de ayrılmamış.
Psikiyatriye gitmesi için onu teşvik ettim, Psikiyatriden değil ama bir psikologtan randevu aldı. Ama ücreti pahalı bulduğu için devam edemeyeceğini söylüyor. Devlet hastanesine gitmesini söyledim ama ayırdıkları sürenin sorunları için yeterli gelmediğini ve ilaç kullanmak istemediğini söyledi. Kendisine iyi geleceğine ikna etmeye çalıştım ama pek yanaşmıyor.
Bu durum beni de üzmeye ve etkilemeye başladı. Modu hep düşük, yükseltmeye ve keyifli bir şeyler yapmak için teşvik etmeye çalışıyorum ama başaramıyorum. Gülüp eğlenemiyoruz. Haliyle bir süre sonra benim de modum düşüyor. İyi biri kendisi ama bu sorunlarıyla başa çıkması gerekiyor. Bunun için ne yapılabilir sizce ?

Maalesef iş hayatı çok çok yorucu.

Sadece senin erkek arkadaşın değil inan herkes çok yoruluyor. Hele ben hanımlara hiç kıyamıyorum. Sabahın köründen akşamın karanlığına kadar çalış,trafik,yol derken eve gel,evde de yemek,koca ve evlat. Bir de haftada bir,iki süpürge,çamaşır,ütü.

Hanımlar ne yapsın?

İş ortamı değişmediği sürece toparlanması zor.Bu devirde iş bulması da zor.Kendine hobi edinse, aklını dağıtsa biraz kendine zaman ayırsa.Bu sefer siz benimle ilgilenmiyor diye tavır yapacaksınız.Kendinizden feragat edip adamı sevdiği şeye yönlendirin.

İş değiştirebilir,kısa ve net.
Bunu düşündüm de değiştirse de ne iş yapacak ki, bulduğu iş bundan daha iyi olur mu bilmiyorum. şu anki işinde usta olunca daha çok rahatlayacağını söyledi de ona daha en az birkaç yıl var. Ve onun sabrı şimdiden tükendi gibi hissediyorum.

Usta olana kadar tamamen sinirleri tahrip olursa,mental olarak komple bir çöküntü yaşarsa ne olacak peki ?
Kısa da değil , 1 kaç yıl diyorsun sheldon...
Yani bunun sonu uçurum..
Hem kendisi için hem de senin için.
O yüzden günde maksimum 9 saat çalışabileceği bir iş öneriyorum ben.
En azından bakın,belki bir şey çıkar.
Çünkü sevgilin hayattan zevk almıyor,bıkmış artık.Yani hayatı sadece iş olan bir adam taş olsa çatlar.

Yok ben tavır yapmam zaten elimden geleni yapıyorum sevdiği şeylere yönlenmesi için ama işi o kadar yoğun ki hiçbir şeye zaman ayıramıyor.
Yanında çalıştığı kişiler iyi insanlarmış onları seviyor ama işin temposuna ayak uydurmaktan sıkıldı sanırım çünkü gerçekten depresyona girdiği belli oluyor.

Çok doğru söylüyorsunuz aslında ben de öyle düşünüyorum ama biraz daha düşünmesi lazım sanırım bu konuyu. Uygun bir zamanda tekrar açarım konuyu.

O da ayrı bir dert, en azından ailesiyle yaşadığı için ev işleriyle uğraşmıyor. Aslında ailesiyle yaşamaktan da sanırım yoruldu ama ayrı eve çıkacak maddi gücü yok.

En azından 1 2 hafta izin alsa, tatile bir yerlere gitseniz , kısa süreli de olsa değişiklik iyi gelir belki,
İzin almayı düşünüyorum diyordu alırsa biraz dinlenecek. Daha çok vakit geçiririz o zaman.
Umarım gerçekten yardımcı olur dinlenmek. Teşekkür ederim.

Bu arada haftada 6 gün çalışıyor demiştim ama kalan 1 boş gününde de çoğu zaman babasının işinde babasına yardım ediyor. O gününü de çalışarak geçiriyor yani.

İş saatleri çok fazla geriye kalan zamanda snca yer uyur.Bu tempo ve zorlama bir yerde zarar verir .İzne çıkıp biraz tatil yaparsa iyi olur.

Erkek arkadaşınız haklı, devlet hastanelerinde 5 dakika sadece ilaç yazma zamanı ayırıyorlar, konuşma terapisi falan yok. İlk gidenlere de çoğunlukla düşük doz klasik antidepresanlardan birini yazıp geçiyorlar. Onlar da iyi gelmiyor zaten. Özel psikologlar da çok pahalı.

Sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Eğer gerçekten depresyondaysa yani anlık bir sıkıntı hali değil de sürekli bir depresyona girdiyse sizin çabalarınızın hiçbir anlamı yok. Hatta daha itici görünür sizin onu morallendirmeye çalışmanız. Sabretmeniz gerekiyor.

Malesef özel sektörde durum bu. Herkes yorgun ve uzun saatler çalışmaktan sosyal hayat nerdeyse hiç olmuyor. Tek bir tatil gününde babasının işinde çalışmayı bırakıp kendine ve size zaman ayırmalı. Bu bile bir değişim yaratacak emin olun.
Fakat sadece iş yorgunluğundan değilse bu mutsuzluğu bana biraz da şımarıkça geldi açıkçası. Çünkü onlarca insan bu şartlar altında çalışıyor.
Depresyon doktorun karar vereceği bir teşhis. Altında yatan tek sebep hele ki bir genç için iş temposu olmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…