Zor bir durum. Ufak bir cocuk degil, herseyin farkinda olan ergenlik caginda, en hassas caglarinda olan bir genc kiz var ortada. Tabii ki sahipsiz kalmamali, annesi babasi nerdeyse o oraya gidecek, gitmeli de zaten. Bu sorumlulugu herkes kaldiramaz, ben kaldiramazdim mesela. Yapamam deyip akilli akilli ayrilsan kimsenin sana birsey deme hakki olmaz. Ama kabul ederim de yok 3 ay gelmesin, 5 ay gelmesin diye sartlar sunarsan o zaman "ya bu deveyi gudeceksin, ya bu diyardan gideceksin" denir. Oyle hesapli kitapli olmaz bu. Ya babasi-kizi bir arada olur, ya hic olmaz. Zaten ha ilk gunden birlikte yasamissiniz, ya sen ikili kari-koca hayatina alismisken bir kizin evinize sonradan dahil olmasi, sIkInti olarak bir fark yok bana gore. Ayni sey oluyor.
Bu sefer de "boyle ne kadar mutlu degil miydik, kizi da bu kadar zaman nerde kaldiysa yine orda kalsa olmaz mi, yine arada gelir gider" diyeceksin. "Tamam canim, bize verdigin bilmemkac ay icin tesekkurler, hosgeldin evine" diye mi karsilayacaksin yoksa kizi? Kendini kandirma. Bu cocugu bal gibi istemiyorsun. Istemek zorunda da degilsin, sadece usulune gore hareket etmelisin o zaman.
Evlendikten sonra balayi bile birkac ay surmuyor. 1-2 hafta en fazla. Eee yeter zaten, balayina cikarsiniz, ya da izin ister evde 1-2 hafta balayi babinda birlikte takilirsiniz, sonra kiz gelir. Yani sevgilinin verdigi sure daha mantikli. Senin istedigin sey biraz gercek disi bana gore.