Erkek arkadaşımın ilk evliliğinden olan kızı daha ben yerleşmeden eve o yerleşirse...

Hayir ama onceden.bu adam.baska.bir.kiz.icin 6 ay kizini aramayan insan daha dune kadar.anneannesinde.kalan.insan ilk basindan.beri yaninda.olsa amenna dicem. Bir anda sanki dusunceli.baba moduna gecti gecsin sevindirir.bu beni biseylerin farkina vardi pisman.oldu demek ki . Ee ben buna bi 3 ayda annenlerde.kalsin bizim.icin sonra hep birlikte guzel bi duzrn.kuralim dedim ilk pnce.biz.bi adam.gibi duzen.kuralim ki o kizda o duzene.sonra.ortak.olsun dedik. Kotu ettik anasini..

valla ben sana daha ne yazayım güzelim,kısacası ya bu deveyi güdersin ,ya bu diyardan gidersin ,kural bu ,sevgiler.

Oglumdan ayri olursam huzuru bulamazdim
Kaldiki butun balayimi aglayaraj gecirdim sanki bir adam icin oglumu birakmisim gibi hissettim

Ben kaldıramam, yapamam diyorsan bitmesi en hayırlısı..
Seni anlıyorum ama o çocuğu daha fazla anlıyorum, bir orda bir burda sanki anaanne yapmış çocuğu..
İyi düşünüp taşınmanı tavsiye ederim çünkü evlenmek istediğin adamın büyük bir sorumluluğu olacak.

ben şöyle düşündüm:eğer buraya bu konuyu açtıysan senin içinde bir huzursuzluk var bu konuyla ilgili...ve kimse seni suçlayamaz çünkü zor bir durum her babayiğidin harcı değil bunu göze almak...huzursuzlukla başlayan bişey iyi gitmez...sen kabul ediyorsun tamam kalsın diyorsun ve 10 yılını feda etmeye razısın ama adam 3 4 ay tanımıyor sana...sen de yeni evli her kadın gibi biraz yalnızlık beklersin değil mi eşinle ...bence hiç kalkışma bu işe açık söylüyorum..tamam babası yanında istiyor kalabilir ama onun sana sorması gerekmiyor muydu?senin için bir sakıncası var mı bak benim yanımda kalacak artık hep diye..sen biraz emrivakiye gelmişsin kuzum...üstelik de zeytinyağı gibi suyun üstüne çıkıyor ve 3 4 ay bile tanımıyor..ben olsam bırakırım..kusura bakma açık konuştum.:ssz:

Bilemedim dusunemedim korkularim.vardi ya anlasamazsam ya sorun.cikarsa dusuncesi var.bende.cok.seviyorum.vazgecemem.ondan.ama.huzursuzluk yasanmasindan.cok.korktum en azindan.biz bi duzene.oturtalim dedik.ne kadar tanisakta.birbirimizi ayni evi paylasinca.boyle iyi olabilecekmiydik korkularim beni mahvetti....

Biz düzeni oturtalim önce diyorsunuz ama cocuk da kendini dislanmis hissedecegine düzeni kurarken araniza alsaniz daha iyi degil mi? Babasi yeni bir ev yeni bir hayat kurarken bir kenarda ümitlenecek veya endiselenecek ben ne olacagim acaba diye. Iyiniyetli oldugunuza süphem yok. Sadece cocugunuz olmadigi icin cocuklu insanin düsüncesini anlayamiyorsunuz. Sizin ikinci evliliginiz olsaydi ve esiniz "kizin 3 ay anneannesinde kalsin" deseydi asla kabul etmezdiniz. Kizimi istemiyor musun ben de seni istemiyorum der rest cekerdiniz belki de. Babalik veya annelik kesintili yapilacak birsey degil ki. Zaten ben ara sor diyordum, sorunlari kavgalari olduklari zaman aralarini buluyordum diyorsunuz ne güzel bir davranis. Belki de babasi vicdan azabi duymaya basladi. Cevresindeki baba kiz iliskilerini, öksüz yetim cocuklari, yurtlarda kalan terkedilmis cocuklari görüp imana gelmis de olabilir. Acikcasi ben kizlarimi anneannelerine tatil icin bile yollayamam, kaldi ki ben evleniyorum gidin 3 ay kalin diyecegim. Zaten anneannede kaliyormus demeyin. Bir cocugun yeri annesinin babasinin yanidir.

Bu kizcagizin yasi kücük degil kalbini kazanmaniz zor olmaz. Alip alisverise yemege götürürsünüz, istedigi veya ihtiyaci olan giysi taki falan alirsiniz. Yani babasi olmadan da beraber takilirsiniz. Bu saatten sonra olsa olsa abla olabilirsiniz anne degil. Balayina giderken dersiniz ki kizim biz yeni evliler 4-5 gün basbasa takilacagiz ama su tarihte ücümüz tatil yapacagiz. Hatta anlastigi sevdigi beraber takilmaktan hoslanacagi kafa dengi bir kuzeni varsa onu da götürürsünüz. Zaten bu yastakiler anne babadan cok arkadaslariyla takilmayi sever.

Belki araniz düzelir devam etme karari alirsiniz diye yaptim bu yorumu.

çocuğun annesi nerde peki ?
iste kizdigim bir nokta daha annesi evlendi altinda arabasiyla hergun bi yerde simdiki evlendigi adamdan.olab cocuklariyla gulluk gulistanlik geciniyor ve evlendiginde ben.sirf.kizim icin evleniyorum demis evet belli oluyor kizibi anneannesine birakip hayatini kurmus o kiz hep anneannesinde kalmis ya dusunsenuze.bu kiz ilk defa regl oldugunda annesi yaninda yokmus tlf edip haber vermis anneside aglamis...... Genc kiz oldu diye neye agliyosub sen.ya yaninda.bile degilsin duydugumda.cok.sinirlendim. O sefasini surerken biz nasil yapicaz diye birbirimizi yipratiyoruz suan kalsin dedigim sorun degil benin istedigim birazcik zamandi...

iste kizdigim bir nokta daha annesi evlendi altinda arabasiyla hergun bi yerde simdiki evlendigi adamdan.olab cocuklariyla gulluk gulistanlik geciniyor ve evlendiginde ben.sirf.kizim icin evleniyorum demis evet belli oluyor kizibi anneannesine birakip hayatini kurmus o kiz hep anneannesinde kalmis ya dusunsenuze.bu kiz ilk defa regl oldugunda annesi yaninda yokmus tlf edip haber vermis anneside aglamis...... Genc kiz oldu diye neye agliyosub sen.ya yaninda.bile degilsin duydugumda.cok.sinirlendim. O sefasini surerken biz nasil yapicaz diye birbirimizi yipratiyoruz suan kalsin dedigim sorun degil benin istedigim birazcik zamandi...
bence haklısın boşver zamana bırak hayırlısı neyse o olsun inşallah.

Zor bir mesele. ne yaparsınız neye karar verırsınız bılmıyorum ama iyi düşünün. O yaşlarda bir kardeşimde olduğundan dıyebılırım kı huzurlu bir ortam o çocuk için çok önemli olacak. Tabi burada onun karakteride devreye giriyor. Sizi severse, anlaşabilirseniz , babasını sizle paylaşma cesaretini gösterebilirse bence sizden mutlusu olmaz, eşinizinde gönlünü yapmış olacaksınız şayet evlenirseniz.. Ama biliyorum ki bir çocuğunda bunu kabul etmesi çok kolay olmuyor,hazmedilmiyor bu da var. Babamın 2. evliliği annemle ve ilk evliliğinden olan çocukları anneme çok sıkıntı vermişler vaktinde.Bunlar kolay şeyler değil herkes kendi açısından haklı. Erkek arkadaşınızı da, çocuğunuda en iyi siz tanırsınız bu yüzden biz burda ne desek boş. İnşallah hepiniz için en hayırlı kararı verirsiniz.. Ama o kızcağız için içimde sızlamadı değil.. O yaşlar hele ki bir kız cocugu ıcın babaya en ıhtıyac duydugu zamanlar..

Merhaba ilk başta şunu belirtmeliyim ki arkadaşımda bazı dertlerini benim sayfamdan paylaşmış kendi hesabı olmadığı için eski açılan konular benimdir bilginize kafalar karışmasın yani:)
Neyse 4 yıldır çıktığım erkek arkadaşımla baya uğraşlar sonucunda ailemi ikna edererek evliliğe doğru yavaş adımlarla gidiyoruz. Erkek arkadaşım bir evlilik yapmış ve 14 yaşında olan bir kız çocuğu var. İlk çıktığımız anlardan itibaren her zaman dediği kızım bizimle yaşamayacak o anneannesinde kalacak zaten kendisi de istemiyordu. Ama ev alınca bir anda denilen herşey unutuldu. İlk başta seneye evleneciğimiz için erkek arkadaşım bir kaç eşya eve atıp ben orda kalacam dedi ailesinde kalması biraz sıkıntılı olmaya başlamıştı. Neyse ilk başta gitti tek kişilik bir yatak aldı evlendiğimiz zaman onu küçük bir oda var oraya alacaktık arada kızı kalmaya geldiğinde kalır diye sonra çalışma masası aldı sonra gitti dolap aldı sonra kızım anneannesiyle sorun yaşıyor yanımda kalacak dedi en son artık bizimle dedi ve kızı tamamiyle yerleşti.....
Benim burda sorun etmem evlendiğimiz zaman bizim özelimiz olmayacak birlikte sarılıp tv izleyemeyeceğiz özel günlerimizde yalnız kalabilecekmiyiz. Kıskançlıkları olacak her söylediğimi yanlış anlayıp babasına yansıtabilir. Hepsini geçtim evlendiğimiz ilk zamanlar birbirimize alışmamız düzene girmesi falan offff nasıl olacak bunlar haksızmıyım ya bana bir akıl verin kızlar lütfeeeeeeeen çıldıracam ya daha erkek arkadaşıma bişeyde diyemedim yanlış anlamadan beni nasıl konuşacağımı bilemedimm....:18::18:

yanlış anlaşılmaması imkansız. zaten yanlış anlaşılmıyor, doğru anlaşılıyor. bu konuda pek fazla sizi haklı göremeyeceğim üzülerek. annesi babası ayrı olan bir kızım ben de, o onun babası. babası dururken neden anneannesinde kalsın zaten. orası herkesten önce kızın evi bunu unutmayın. bu şekilde bir ikilemde de bırakmayın babasını. sizin de evladınız olabilirdi. onu her şeyin üstünde tutmanız gerekecekti böyle bir evlilikte. 14 yaşında bir genç kızın hayatı sizin sarılıp tv izlemenizden daha önemli olabilir, ergenlik çağında çünkü. ve baba konusunda sorunlu büyüyen genç kızlar asla düzelmiyorlar. lütfen daha ortam oluşmadan üvey anneliğe başlamayın, üvey olmayın. ona bir bela bir yük gibi bakmayın. bakacaktıysanız da 4 yıl bunu düşünüp çöpsüz üzüm diye tabir edilen erkeklerle belki gelecek düşünebilirdiniz. şurada insanlar da yani sorun diye oturup bunu tartışıyor. evladı o onun. el kızı olan o değil kısacası. siz sevginizi esirgemeyin, göstermelik sevmeyin yeter. gerçek sevgiyi her daim hissederler emin olun. siz sevin o da sizi sever.

annesi yapmış bir hata babası da sizin için terk etsin onu yaşlı bir kadına, siz o şekilde vicdanen rahat olacaksanız tabii ne denebilir. sözüm tek size değil böyle çocukları sağa sola atılacak bohça gibi yük gibi gören herkese belki de. üzücü. anne baba demek koşulsuz sevgi demek. bunların bile koşullu hale gelmesi, hele de evde yeni eş tek kalmak istiyor diye bir çocuğun babasıyla yaşayamaması demek ne demek hiç düşünmüyorsunuz. çoğunuz annesiniz, daha hassas bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Zor bir durum gercekten.

Ama cok uzucu boyle seyler soylemeniz kiz hakkinda. Eminim en az sizin kadar o da bu durumdan memnun degildir, hatta sizden daha uzuntuludur.

Simdi siz evde rahat edemeyeceksiniz diye o kizi babasindan ayirmaya calisiyorsunuz fakat gun gelir her sey tersine donebilir.

Siz anlayisli olmak zorundasiniz tabi ki evlilige adim atmak istiyorsaniz.

Kiza cok uzuldum gercekten, ne anne ilgileniyor, ne baba :(

Zor bir durum. Ufak bir cocuk degil, herseyin farkinda olan ergenlik caginda, en hassas caglarinda olan bir genc kiz var ortada. Tabii ki sahipsiz kalmamali, annesi babasi nerdeyse o oraya gidecek, gitmeli de zaten. Bu sorumlulugu herkes kaldiramaz, ben kaldiramazdim mesela. Yapamam deyip akilli akilli ayrilsan kimsenin sana birsey deme hakki olmaz. Ama kabul ederim de yok 3 ay gelmesin, 5 ay gelmesin diye sartlar sunarsan o zaman "ya bu deveyi gudeceksin, ya bu diyardan gideceksin" denir. Oyle hesapli kitapli olmaz bu. Ya babasi-kizi bir arada olur, ya hic olmaz. Zaten ha ilk gunden birlikte yasamissiniz, ya sen ikili kari-koca hayatina alismisken bir kizin evinize sonradan dahil olmasi, sIkInti olarak bir fark yok bana gore. Ayni sey oluyor.

Bu sefer de "boyle ne kadar mutlu degil miydik, kizi da bu kadar zaman nerde kaldiysa yine orda kalsa olmaz mi, yine arada gelir gider" diyeceksin. "Tamam canim, bize verdigin bilmemkac ay icin tesekkurler, hosgeldin evine" diye mi karsilayacaksin yoksa kizi? Kendini kandirma. Bu cocugu bal gibi istemiyorsun. Istemek zorunda da degilsin, sadece usulune gore hareket etmelisin o zaman.

Evlendikten sonra balayi bile birkac ay surmuyor. 1-2 hafta en fazla. Eee yeter zaten, balayina cikarsiniz, ya da izin ister evde 1-2 hafta balayi babinda birlikte takilirsiniz, sonra kiz gelir. Yani sevgilinin verdigi sure daha mantikli. Senin istedigin sey biraz gercek disi bana gore.

Kizin annesine kizmak sana hic dusmuyor
Cunku sende cocugu biraktirmak istiyorsun cocuk her zaman annenin degildir goruyosun turlu turlusu var

İnsanları ne kadar rahat suçlayabiliyorsunuz,

Ortada fol yok yumurta yok, olmamış evliliğin hesaplarını yapıp, evladından ayrı bir anneyi böyle eleştirebiliyorsunuz. Konunuzun başında uzunca bir yorum yazmıştım, kafası karışık, evlenme telaşında, zor durumda kalmış bir genç bir hanım olduğunuzu düşünerek yazdım o yorumu. İnsanların neler yaşadığını asla bilemezsiniz, çok sevdiğiniz sevgilinizin o kadına ne yaptığını, neler yaşattığını bilemezsiniz. O altında arabasıyla tuzu kuru gibi görünen kadının, çatısının altında neler oluyor bilemezsiniz. 14 yaşında bir kız çocuğu nasıl, aynı evde yeni eşle bir arada yaşatılır bilemezsiniz.

Ancak anlıyorum ki harissiniz, sevgilinizin ilk eşinin nasıl yaşadığını bile detaylandırıp, satırlara dökebilecek kadar haris. Ne o adamı, ne evladını yakmayın, bu kafayla çok mutsuz olursunuz. İstediğim sadece biraz zamandı diyerek avutmayın kendinizi, istediğiniz şeyler çok başka ve sanırım sevgiliniz de bunu anlamak üzere

Back
X