• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşımın istekleri

mavikus

Kınalı Kuzuu :)
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2009
1.372
39
73
Mrb kızlar. Benim birkaç aylık yeni bir ilişkim var. 29 yaşındayım ve bu zamana kadar bu kadar hoşlandığım biri olmadı. Sorun ne diyeceksiniz, insan bu vakte kadar sevgi olaylarını doğru dürüst yaşayamayınca ilişkide dengeyi nasıl koruyacağını bazen bilemeyebiliyor.

Onun benden bazı istekleri var: facebook umu kapatmam, onun beğenmediği kitaplarımı atmam, bazı giysilerimi atmam gibi (dahası da var aslında). Şimdi, ben bunları anlamsız bulduğumu ve yapmak istemediğimi söylüyorum, onun verdiği cevap insan sevdiği için bunları sorun etmemeliymiş. Onun yapısı kıskançmış ve uğraşsa da değiştiremezmiş.

Bir de burası yeri mi bilmiyorum ama, seks konusundaki ısrarı da beni çok zor durumlara sokuyor. Ben kızlık zarına önem veren biri olmadığım halde, ilişki konusunda rahat biri de değilim. Zamanı gelince o da olabilir olmaz diye birşey yok ama kendisi bu konuda çok inatçı ve sinirli. Bir kez kalbimi çok fena kırdı hatta, sonra özür diledi ama ben biraz sarsıldım.

Aslında ne diyeceğinizi duyar gibiyim, biri böyle bir başlık açsa ben de biraz kızar ve bu kadar kendine karıştırmamasını, asla taviz vermemesini söylerdim. Ama aşk mı bilmiyorum acayip bir kaybetme korkusu yaşıyorum: Sanki ondan önceki yaşamım anlamsızmış gibi. Onu kaybetmeden bu işi nasıl halledebileceğimi bilemedim kızlar.

kıskançlık başkalarının özel zevkleri, özgürlükleri, tercihlerine müdahale etmeyi etik kılmaz. O insan gerçekten severse karşıdakinin kişiliğine fikirlerine saygı duyar ve öyle kabul etmiştir zaten. Sevgilinin de kabul etmesi gerekirdi. Ben bu tip davranışları çok itici buluyorum bir erkek açısından ve kadının bu gibi durumlarda güçlü olması kararlı ve sabit fikirli olduğunu hissettirmesi gerekiyor yoksa yüz verdikçe astarını isteme durumuyla karşılaşılabiliyor.

banada bu tarz erkekler çok itici geliyo.ne diye değiştirmeye uğraşıyoki seni onun dediklerini yapacak kadınlarda çok,seni anlayabilecek erkeklerde var güzelim çok fazla önemsemeyin şu erkekleri yarın farklı şeyler isticek sonu yok bu istekler hiç bitmeeeeeeez bırak gitsin üzme kendini

canım mantıken düşün hani o sana demiş ya ben buyum değiştiremezsin gibi bişey sölemiş yaa ...
onu öyle kabul etmen gerekiyormuş yaa !

bir sor bakalım o seni neden değiştirmeye çalışıyor ... sende busun seni böyle kabul etmek zorunda ! sen kararlı olduktan sonra cizgini belirgin ettikten sonra asla bu tekliflerle gelemez sana ... demekki baştan beni çok kırdı demiştin yaa ama ilişki bitmemiş seni kırmasının cezasını agır odememiş buda senin ondan vazgecemeyecegin imajını bırakmıs onda ... bundan sonra cizgi bile belirlemeye çalışsan tutmayacaktır ... kimseyide kaybetme korkusu yaşama bence sen bu dunyaya bir kere geliyorsun bir erkek için yaşamıyorsun onunlada doğmadın ... ne bileyim yaa erkeklerin bencillikleri kadınların sürekli buna katlanması beni sinir ediyor ... haklı sebepleri vardır okey orası hemfikir olunabilir ... kadın içinde erkek içinde yani ona bişi demem ... ama tek taraflı erkegin bir kadın uzerinde krallık kurması sacma ... yol yakınken ondan çeki duzen vermesini kendine eğer böyle olmazsa bu ilişkinin tehlikeye girecegini söyle bence ... genede karar senin tabi ... ilişkiye zorlamasıda ayrı bir aptallık teklif edersin kabul etmez karsındaki bidaha asla yapmazsın bu böyle olması lazım ... gerektiğinden cok bencil bence ...

herşeyi anlarım da
kitaplarından ne istemiş bu adam onu çözemedim
evet onca yazdığın şeyde bi tek buna takıldım
aklıma mantığıma sığmadı da
ne kitabıymış onlar çok merak ettim

kitap yasağı koyanı da ilk defa görüyorum

Facebook sorun değil kapat gitsin..
Kitaplarını atman konusunda anlamadım? o nasıl bir kitap düşmanlığıdır... hiç hoş değil..
Kıyafet konusunda çok açık giyinmezsin , orta yolu bulursun ama fazlada ödün verme derim..

Maalesefki biz bayanlar ilk başta bu durumlardan hoşlanıyoruz.. "Bana sahip çıkıyo,kıskanıyo seviyo beni" diyoruz kendi kendimize ve sessiz kalıyoruz.. Aslında baştan herkes kartları açık oynasa.. Hiç böyle sorunlar yaşanmaz.. İlk karışmaya başladığında "orda dur" diyebilsek sorun kalmayacak...

Cinsellik konusunda çok fazla baskısı varsa sert bir dille uyar...Yumuşak reaksiyon gösterirsen naz yapıosun sanar ...

Mrb kızlar. Benim birkaç aylık yeni bir ilişkim var. 29 yaşındayım ve bu zamana kadar bu kadar hoşlandığım biri olmadı. Sorun ne diyeceksiniz, insan bu vakte kadar sevgi olaylarını doğru dürüst yaşayamayınca ilişkide dengeyi nasıl koruyacağını bazen bilemeyebiliyor.

Onun benden bazı istekleri var: facebook umu kapatmam, onun beğenmediği kitaplarımı atmam, bazı giysilerimi atmam gibi (dahası da var aslında). Şimdi, ben bunları anlamsız bulduğumu ve yapmak istemediğimi söylüyorum, onun verdiği cevap insan sevdiği için bunları sorun etmemeliymiş. Onun yapısı kıskançmış ve uğraşsa da değiştiremezmiş.

Bir de burası yeri mi bilmiyorum ama, seks konusundaki ısrarı da beni çok zor durumlara sokuyor. Ben kızlık zarına önem veren biri olmadığım halde, ilişki konusunda rahat biri de değilim. Zamanı gelince o da olabilir olmaz diye birşey yok ama kendisi bu konuda çok inatçı ve sinirli. Bir kez kalbimi çok fena kırdı hatta, sonra özür diledi ama ben biraz sarsıldım.

Aslında ne diyeceğinizi duyar gibiyim, biri böyle bir başlık açsa ben de biraz kızar ve bu kadar kendine karıştırmamasını, asla taviz vermemesini söylerdim. Ama aşk mı bilmiyorum acayip bir kaybetme korkusu yaşıyorum: Sanki ondan önceki yaşamım anlamsızmış gibi. Onu kaybetmeden bu işi nasıl halledebileceğimi bilemedim kızlar.

Erkek arkadaşınızın amacı aslında o kadar belli ki!:20:
Çevrenizde hiç kimse kalmayacak,sizi kendi zevkine göre giydirecek,hobilerinizden uzaklaştıracak, böylece iyice özgüveninizi yitireceksiniz,heee bu arada sizinle beraber olup kendisine mecbur bırakmayı planlıyor!
Ne güzel,tebrik ederim kendisini!:46:
Bir erkek kötü niyetini bu kadar açık ve net dile getirebilirdi!
Buyrun tercih sizin!:55:

kaybetme korkusu değil aslında senin yaşadığın, daha önce tecrübe ettiğin yanlış ilişkilerin sonunda "nolur bu düzgün olsun artık" inanışın. herkes gibi doğal olanı; sevmeye ve sevilmeye muhtaç yaratılışından kaynaklanıyor bunlar. merak etme insan ölümü bile unutabiliyorsa sen hayli hayli çok yeni ve paylaşımsız bi ilişkiyi bitirebilirsin.
ama tabiki hemen bitirmek çözüm değildir. ama üzerinde baskı kurması ve senin isteklerini hiçe sayıp kendi taleplerini kabul ettirmek kabul edilemez bir şey diye düşünüyorum.ilişki dediğin paylaşım ve orta yolda buluşmak demektir. bu cümleye göre ilişkinizin gidişatını düşün derim ben... senin de isteklern olmassa nasıl mutlu olabilirsin ki...

29 yaşında genç bir hanıma birkaç aylık ilişki bu kadar taviz verdirebiliyor mu?

Bu kadar tavizin üstüne "Sanki ondan öncesi anlamsızmış gibi" dedirtebiliyor mu?

"Aşk" mı bilmiyorum demişsiniz, ben biliyorum, söyleyeyim; artık seçeneklerin azaldığına, sizden yaşça küçük olduğu halde düzgün birliktelikler yaşayan hatta evlenenleri görüp hayatınızı düzene sokmanız gerektiğine dair inancınız ve biyolojik saatiniz size baskı yapıyor... O kadar ki bu yaşınıza kadar makul ve aklı başındaki haliniz (öyle olmasa yaşadığınız yanlış ilişkilere değinirdiniz ve onun bu tavırlarından rahatsız olmazdınız, demek ilk hatanız bu) yerini ufak bir ergen kızın psikolojisine bırakmış...

Liseli kızlara "Aklınızı başınıza alın!" derken bir daha düşünmeli artık...

Yukarıdaki kısım sizin aklınızdan geçen ama anlamlandıramadığınız kısım, şimdi de kendimizi erkek arkadaşınızın yerine koyalım...

Hayatımda sizin gibi biri olsa... Sırf "Ben değişemem!" dediğim, mantıklı bir gerekçe sunmadığım halde her istediğimi kabul etse... Sadece sosyal hayatını değil, kitaplarına el koyarak fikir ve vicdan özgürlüğünü de elinden alabilsem... Hele ki karşımda şimdiye dek özen gösterdiği ve toplumda baskı unsuru oluşturabilecek cinsellik konusunda bile masaya vurduğumda bana rest çekmeyen "sadece kırılan" biri olsa...Başta "Ben neymişim! Ne vazgeçilmezmişim ya!" derdim... Bir süre böyle düşündükten sonra eğer "niyetim bozuksa" faydalanmaya kalkar öyle yol verir, birazcık ahlak, edep sahibiysem de sıkılırdım bu halden... Kim her dediğini yapan birini sever, ona saygı duyar ki?

-Nereye gidelim? -Sen bilirsin...
-Bu film çok güzel. -Bence de...
-Şu senin Ayşe'ye sinir oluyorum. -Ben de...

Ne sıkıcı değil mi?

İşte bu yüzden böyle erkek egemen ilişkiler uzun ömürlü olmuyor... Bu yüzden "Erkektir yapar, kıyafetime karışıyor çünkü beni seviyor, konsere göndermedi beni kıskanıyor" diyen kızların sonu hüsran oluyor... Ağlıyorlar,"Ben nerede hata yaptım, her dediğini yaptım yaranamadım, daha dün beni çok seviyordu!" diye... Adamı boğdun, onun kuklası oldun; o ise oyuncak değil hayat arkadaşı arıyordu sıkıldı senden...(Sanıyor ki adam her dediğini yapınca kul köle olacak, öyle olsa padişahlar da gider sesi soluğu çıkmayan cariyeleri sultan yapardı; ilk resmi nikahı kıydıran Hürrem gibi fettan hatunu değil, değil mi? )

Yukarıda değindim... Hani demişsiniz ya "Onu kaybetmeden bu işi nasıl halledebilirim" diye bunları yaparsanız onu kaybedeceksiniz zaten... Fakat asıl mesele onu kaybedip kaybetmemek mi acaba? Bir ilişki yaşayanın tek kaybedebileceği ve bundan endişe duyacağı şey sevdiği midir?

Konuyu dağıtmış gibi görünsem de kendinizle alakalı kısımların farkında olduğunuzu biliyor, şimdiye kadar bu denli masum baktığınıza göre ve yazdıklarınıza bakılırsa iyi niyetli bir hanım olduğunuzu fark edebiliyorum... Bu devirde en çabuk tüketilen değerdir iyi niyet... Tüketmeyin kendinizi, kullandırmayın... :68:

29 yaşında genç bir hanıma birkaç aylık ilişki bu kadar taviz verdirebiliyor mu?

Bu kadar tavizin üstüne "Sanki ondan öncesi anlamsızmış gibi" dedirtebiliyor mu?

"Aşk" mı bilmiyorum demişsiniz, ben biliyorum, söyleyeyim; artık seçeneklerin azaldığına, sizden yaşça küçük olduğu halde düzgün birliktelikler yaşayan hatta evlenenleri görüp hayatınızı düzene sokmanız gerektiğine dair inancınız ve biyolojik saatiniz size baskı yapıyor... O kadar ki bu yaşınıza kadar makul ve aklı başındaki haliniz (öyle olmasa yaşadığınız yanlış ilişkilere değinirdiniz ve onun bu tavırlarından rahatsız olmazdınız, demek ilk hatanız bu) yerini ufak bir ergen kızın psikolojisine bırakmış...

Liseli kızlara "Aklınızı başınıza alın!" derken bir daha düşünmeli artık...

Yukarıdaki kısım sizin aklınızdan geçen ama anlamlandıramadığınız kısım, şimdi de kendimizi erkek arkadaşınızın yerine koyalım...

Hayatımda sizin gibi biri olsa... Sırf "Ben değişemem!" dediğim, mantıklı bir gerekçe sunmadığım halde her istediğimi kabul etse... Sadece sosyal hayatını değil, kitaplarına el koyarak fikir ve vicdan özgürlüğünü de elinden alabilsem... Hele ki karşımda şimdiye dek özen gösterdiği ve toplumda baskı unsuru oluşturabilecek cinsellik konusunda bile masaya vurduğumda bana rest çekmeyen "sadece kırılan" biri olsa...Başta "Ben neymişim! Ne vazgeçilmezmişim ya!" derdim... Bir süre böyle düşündükten sonra eğer "niyetim bozuksa" faydalanmaya kalkar öyle yol verir, birazcık ahlak, edep sahibiysem de sıkılırdım bu halden... Kim her dediğini yapan birini sever, ona saygı duyar ki?

-Nereye gidelim? -Sen bilirsin...
-Bu film çok güzel. -Bence de...
-Şu senin Ayşe'ye sinir oluyorum. -Ben de...

Ne sıkıcı değil mi?

İşte bu yüzden böyle erkek egemen ilişkiler uzun ömürlü olmuyor... Bu yüzden "Erkektir yapar, kıyafetime karışıyor çünkü beni seviyor, konsere göndermedi beni kıskanıyor" diyen kızların sonu hüsran oluyor... Ağlıyorlar,"Ben nerede hata yaptım, her dediğini yaptım yaranamadım, daha dün beni çok seviyordu!" diye... Adamı boğdun, onun kuklası oldun; o ise oyuncak değil hayat arkadaşı arıyordu sıkıldı senden...(Sanıyor ki adam her dediğini yapınca kul köle olacak, öyle olsa padişahlar da gider sesi soluğu çıkmayan cariyeleri sultan yapardı; ilk resmi nikahı kıydıran Hürrem gibi fettan hatunu değil, değil mi? )

Yukarıda değindim... Hani demişsiniz ya "Onu kaybetmeden bu işi nasıl halledebilirim" diye bunları yaparsanız onu kaybedeceksiniz zaten... Fakat asıl mesele onu kaybedip kaybetmemek mi acaba? Bir ilişki yaşayanın tek kaybedebileceği ve bundan endişe duyacağı şey sevdiği midir?

Konuyu dağıtmış gibi görünsem de kendinizle alakalı kısımların farkında olduğunuzu biliyor, şimdiye kadar bu denli masum baktığınıza göre ve yazdıklarınıza bakılırsa iyi niyetli bir hanım olduğunuzu fark edebiliyorum... Bu devirde en çabuk tüketilen değerdir iyi niyet... Tüketmeyin kendinizi, kullandırmayın... :68:

KK nın sanırım en sevdiğim yanı bu...
Gerçekten harika bir yorum umutlu_oL_ Bence buradan çıkarılacak çok ders var... :34:

Sizinle aynı yaştayız
ben evliyim ama kocam da olsa benim hiçbirşeyime demeyeyim de birçok şeyime karışamaz
sağolsun karışmaz da zaten
bizler artık kendimizi bilecek yaştayız belirli bir olgunluğa erişmişiz
kim ne hakla bu zamana kadar süregelmiş özelliklerimizi değiştirebilir ki...:20:
özellikle de kitap kısmına şok oldum:53:
bu nasıl bir kıskançlık?
Lütfen siyasi olarak algılanmasın sadece bir örnek
kitap deyince aklıma şu örnek geldi
diyelim ki siz sağcısınız sevgiliniz de solcu sırf sevgiliniz istedi diye ideolojinizden de vazgeçermiydiniz??Bu kadar taviz vermeyin derim...
?

Son düzenleme:

Bunları yaparsan kaymetmeyceğinin garantisi yok ki. O yüzden O seni olduğun gibi kabul edecek etmeyecekse zaten biryerlerde kopacak.

her erkekkk aynımıdır cogu aynıı olabilirr ama arada cook farklıı kisiler oluoo olee bi sevgii oluokii iclerinde bir tek gözü onu gorsunn hickimse yan gözle bakmasın ondandır kıyafetlere karısması kitapları at demesinin nedeni kitaplara ayırdıgın vakti ona ayırmanı isteyisinden olabilecegini sanıorum bencillikmi bencillik evet ama sevgisizz uzak bir erkektense bole bir erkegi ben tercih ederdim dogrusu bilmiorum anlattıklarından sezdigim bu yanlısmı dogrumu sevgilini tanımadan bilemem haliyle ama ilski knusuna gelince afalladım birini cok seven biri bole biseyde ısrar etmezz ckmu istio iliski yasamayı madem evlensin seninle cnm sen onem vermedigini onada hissettirdigin icin olabilir bence tavsiyem bu konuda daha tavizli olmalısın..

Yorumlarınızı takip ettim kızlar, sağolun. Bazı arkadaşlar karikatürize de olsa içinde bulunduğum tehlikeli durumu yansıtmışlar. Şu sözü severim: "Olmadığın biri olarak sevilmektense olduğun biri olarak nefret edilmek daha iyidir." Yorumlarınıza katılıyorum.

Yalnız yıkmaktansa, birşeyleri yeniden yapılandırmak istiyorum. Bir eğitimci olarak, insanın kaç yaşında olursa olsun değişebileceğine ve dönüşebileceğine inancım var. Belki çok sancılı bir yol, ama onun için uğraşmaya değer diye düşünüyorum. Onu belli ölçülerde yumuşatıp değiştirebilirim, kendim de beni ben yapan şeyleri koruyarak onun için biraz değişebilirim. Kitaplarımı asla atmam mesela :) (Bazı arkadaşlar sormuş, kitaplarımı siyasi bulmuş o yüzden istemiyor. Birçoğu sadece roman. İnsan bilmediği şeyden korkar derler, kendisi de bunu yaşıyor aslında.)

Kısacası ben direk bitirmektense yapıcı olmayı seçtim. Tabi her dediğini yaparak değil. Yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim

İlişki konusunda ise ısrarcı olmamasını, bunun beni ondan soğutabileceğini söyledim. Tamam bu konuyu kapattım üstüne gelmicem artık dedi.

cnm madem bu kadar ısrar ediyor sana cinsellik konusunda sende aslaa taviz verme. cok ısrarcı olması hiçde mantıklı bir şey degil bence.
ne kadar seversen sev kendindende taviz verme bence. seni oldugu gibi kabul etsin.
taviz tavizi dogurur yasayan biri olarak sana bunu söylemek istedim.

sevgili mavikus, sizi anlıyorum çünkü ben de benzer bir durum yaşadım. daha ilişkinin başında kısıtlamalar, onu giyme, şunu yapma, yok kimle buluşacaksın bilmem ne, sözde kıskançlık gösterileri! tabi ilk zamanlar çok hoşuma gitse de sonradan anladım ki hepsi göstermelik. gerçek ilgi hiçbir zaman kısıtlamayla kendini göstermez. kadınların en çok düştükleri hata "beni kısıtlıyor, demek ki kıskanıyor, o halde beni seviyor " dur. evet seven erkek kıskanır elbette ama makul ölçülerde. bir de ah şu kaybetme korkumuz yok mu, başımıza bela :19:

kesinlikle ve kesinlikle ne istediğini bilen ve erkeğin her dediğine boyun eğmeyen kadın erkeğin gözünde bambaşka bir yerdedir. eğer yeri gelirse resti çekin. ama öyle ürkerek ve kararsızca bir tavırla değil. net. kendinden emin. ve güçlü görünerek. o sarsılmaz sandığı egosu biraz çatırdasın bakalım :10:

biraz sert yazacağım arkadaşım ama inan senin iyiliğinden.
benim çok fazla erkek tanıdığım oldu çeşit çeşit yırtık olanları bi km den tanırım.
şimdi ztn kolay kolay kimseyi sevemiyorum.
3 gunden fazla kimsedende hoşlanamam.
bi süre sonra sıkar beni.
zamanında benim erkek arkadaşlarımdanda rujuma ayakkabıma herşeyime karışan oldu dinledimmi tabiki hayırrr!
heleki 2 ayda olacak iş değil.sevdiğin için bizi dinlemek sana ağır gelir.
bu fırsatçı erkek tipi!
karışmak heleki kitaplar gibi değersel birşeyi silmek hiçe saymak!
kıyafetlerini değiştirerek senin özbenliğini değiştirmeye çalışıyor.
istediği diğer şey ise neye önem verirsen ver bunu yapma!
o senin ulaşılmazlığın.
EĞER ULAŞILMASI ZOR BİRİ OLMAK İSTİYORSANIZ AŞIRI NAZ ETMEK DEĞİL BU, HERŞEYİ AYARI İLE YAPIN bazen telefonlarını açmayın yeri gelir üzdüğünde cezalar verin, sizde üzmeyin harika ilişkileriniz olur.
en azından kendinizden ödün vermediğiniz için gurur duyarsınız.
ha şunada inanıyorum böle böle sev çık ayrıl fln hepsi yalan dolan ileriki yaşlarda evlilik hoşlanabileceğin bi riyle daha mantıklı.
ben şimdiye kadarki ilişkilerimden bi cacık anlamadım.
şimdi hayatımda kariyerimde ilerleme zamanım.
sonrasında nasibse evlenirim.
değilse aynı şimdiki gibi gezer tozar eğlenir kimseyide sallamam.:74::74::74::74:

herşeyi anlarım da
kitaplarından ne istemiş bu adam onu çözemedim
evet onca yazdığın şeyde bi tek buna takıldım
aklıma mantığıma sığmadı da
ne kitabıymış onlar çok merak ettim

kitap yasağı koyanı da ilk defa görüyorum

ben de buna takıldım yahu.ne bu basın özgürlüğü de yok yani.

Siz kararınızı vermişsiniz.. Fakat bence ve aşikar olan yanlış bir karar.. 2-3 aylık bir ilişki sürecinde ve bu yaştayken vermiş olduğunuz kararın yanlış olduğunu geç olmadan farkına varmanızı diliyorum tek.
Umarım üzülmezsiniz ki bu çok zor.

Back
X