Erkek arkadaşımın istemeye geleceğini babama nasıl söylerim?

Benim babamda çok düşkün hazmedemiyor daha küçük görüyor beni.
Bu işler sabırdan geçer gönlü ile davet etsin yoksa olmuyor o işler . Arkadaşım tam 3 sene sevgilisini babasına kabul ettirmeye çalıştı adam asla kabul etmedi oyaladı bunları. Geçen ay herkesten gizli evlendiler . Babası yalvardı eve dön diye şimdi hazirana düğün tarihi alındı salon tutuldu . Bir türlü kahve içilmiyor babası yine oyalıyor

yok abla 4 yıl var daha üzgünüm ama öyle
Baban oğlu hapiste olduğu için o yokken bu tür kararlar almak istemiyordur ,bel ki abinin uzulecegini filan düşünüyordur.Bilmiyorum abiniz bekar miydi ama evliliği sıraya koyan aileler bile var.Once büyük evlenicek küçük bekleyecek diye.

Baban oğlu hapiste olduğu için o yokken bu tür kararlar almak istemiyordur ,bel ki abinin uzulecegini filan düşünüyordur.Bilmiyorum abiniz bekar miydi ama evliliği sıraya koyan aileler bile var.Once büyük evlenicek küçük bekleyecek diye.
Sıraya koymak değil de sadece abim içerdeyken içi rahat etmiyor.

Bu işler sabırdan geçer gönlü ile davet etsin yoksa olmuyor o işler . Arkadaşım tam 3 sene sevgilisini babasına kabul ettirmeye çalıştı adam asla kabul etmedi oyaladı bunları. Geçen ay herkesten gizli evlendiler . Babası yalvardı eve dön diye şimdi hazirana düğün tarihi alındı salon tutuldu . Bir türlü kahve içilmiyor babası yine oyalıyor
Bi cesaret etsem söylesem babam çok diretmez ama cesaret edemiyorum ya da şuan olmaz der bir kaç kez daha söylesem tamam der diye düşünüyorum

Bi cesaret etsem söylesem babam çok diretmez ama cesaret edemiyorum ya da şuan olmaz der bir kaç kez daha söylesem tamam der diye düşünüyorum
O zaman söyle bence eziyet çekme artık

Sıraya koymak değil de sadece abim içerdeyken içi rahat etmiyor.
Canım 4 yıl az bir süre değil.Beklenecek bir tarafı yok.Ben ailem ile erkek arkadaşımi tanistirmak için balık yemeye goturmustum.Bir erkek arkadaşım babamın kadehini doldurdu,bir babam erkek arkadaşımın ...pamuk gibi oldu ortam

babana yalan söylemeniz olmamış. seninde istediğini bilse belki yaklaşımı daha farklı olcak. abin için 4 sene bekleyemezsinizki uzun bi süre. 1 yıldır görüştüğünüzü bilse kızar mı

Daha anneler tanışalı 3 hafta olmuş, babana söyleyeli ne kadar zaman geçtiki babanız hemen tamm gelsinler diyecek hali yok. Mantık işi mi? bir şey alırken verirken bile kaç kere düşünüyoruz tartıyoruz. Kaldıki bu bir evlilik 2 başka ailenin tanışması. Bence çok acele ediyorsunuz helede erkek tarafının bu kadar bastırması hoş bir şey değil anlayış lazım

evlenme diyenlerde zaten hep evli nedense :)

bence annenin bastan dogruyu söylememesi hatta. Sen cekiniyorsan babandan (ki ben 29 yasinda direkt babamla konusamadim ilk konuyu :D) annen tekrardan konussun seninde istedigini söylesni

Merhaba 25 yaşındayım, bir yıldır devam eden bir birlikteliğim var artık aramızda resmi birşey olsun istiyoruz fakat babam her konuda yumuşak olmasına rağmen bu konular isteme vs evimizde konusu çok açılmaz.
3 hafta önce erkek arkadaşımla annelerimizi tanıştırdık herşey olumlu güzeldi, bizim eve geldiler.
Annem istemeye gelmişler gibi sen tanımıyormışsun gibi babana giriş yaparım söylerim dedi.
Söylemiş babamda (abim cezaevinde) daha zamanı değil demiş.
Annem bir kaç gün sonra yine lindayı sordulad başkaları da soruyor karar verelim demiş.
Sonra konuşalım sus demiş anneme.
Erkek arkadaşımda 3 hafta oldu anneleri tanıştıralı artık söyleyin annen dolaylı değil linda da istiyor desin direk, artık çevremdekiler yanlış anlamaya başladı tanıştıralı anneleri 3 hafta oluyo daha birşey yok diyor.Annesi de soruyormuş lindanın annesi babasına söyledi mi diye.
Resmen arada kaldım nasıl söylenir böyle şeyler nasıl olur sizce erkek arkadaşım haklı mı ?
Babanın kararına saygı duy.Çevreye ne ya.Çevredikler yanlış anlamasın diye yangından mal mı kaçırıyor.Evlenmek olsun diye evlenilmez.Millet ne der diye hiç evlenilmez

biz mi rahattık bilmiyorum da eşimle sevgililiğimizin artık son dönemecinde ciddi kararlar aldığımız dönemde kendim babama bahsetmiştim bir gün bize yemeğe gelsin tanıyayım demişti babam. 1 sene sonra da isteme nişan vs vs..
onun için böyle gergin aileleri de anneleri de anlayamıyor ve empati kurup fikir veremiyorum. her şeyin başı iletişim.
halbuki babalar bu erkek arkadaşlarla daha önceden tanışsa, tanısa ve kızlarını ilerleyen zamanlarda ona göre yönlendirse belki bu kadar boşanma/sorunlu evlilik vs olmayacak.
şahsen ben bu şekilde yaşadım çok faydasını gördüm evliliğimden de çok memnunum.

_baba ciddi düşündüğüm biri var beni istemeye gelecek... Derin nefes al 1defada söyle

Baba benim sevgilim var,ciddi düşünüyoruz ilk benden duy istedim..dedim ve rahatladım yıllar önce.. 1. Yillik sevgiliydik ve gizlemek istemiyordum.. 8 yil sonrada evlendik..stres yapma..yıllar sonra bu durum sana çok basit gelecek..

Benim Annem ben 18 yaşındayken vefat etti. Yani babama söyleyebilecek başka biri yoktu. Eşimin ailesi beni istemeye gelecekken ben söylemek zorunda kaldım. Çok zor geldi babamla bunu konuşmak. Tarih yaklaştıkça bunun stresini yaşadım, nasıl ederim nasıl söylerim diye. Acele etmeyin, Annen bir zaman sonra tekrar çıtlatsın konuyu. Senin de gönlünün olduğunu söylesin, yoksa kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar zanneder, vermez.

Tam senesini bilmiyorum ama uzun sureli iliski yasayan iki arkadasim vardi. Anneleri tanisali 1 sene belki iki sene oldu. Bu biz ciddi dusunuyoruz demekti bence evet ama evleniyoruz demek oldugunu dusunmuyorum.
(Yakin zamanda ayrildilar bazi sebeplerden dolayi ama durum bu)

Ben babama yan yana otururken mesaj atmıştım. Öyle söylemiştim:KK48:Bu durumda sizinde gönlünüz olduğunu bilmediği için sonra diyebiliyor. Eminim görüstüğünüzü bilse gelsinler diyecektir. Babalar bu konuda daha anlayışlı oluyor.

Back
X