Erkek arkadaşımın masraftan kaçma çabası?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynı durumun içerisinde olsaydık eşime bunu öneren kişi ben olurdum :) Eşya fuzuli masraf bana göre.. Size göre de öyle değilmiş.. Kişisine göre değişiyor olabiliyor gördüğünüz gibi durum..

Evlenip her ay borç ödemeye çalışırken aklınız başınıza gelir ama iş işten geçmiş olur. Eşya önemli değil. O eşyaya vereceğiniz parayla gezin tozun birikim yapın. Eşya bu ya bu kadar anlam yüklemeyin.

Beyaz eşyaları kullanın bence, salon takımında koltukları beğenmiyorsan koltuk takımı alabilirsiniz yeni yada renklerini beğenmiyorsan kaplat. Güzel dekorasyon yaparsın, süs eşyaları fln alırsın güzel, değiştirirsin havasını biraz hiç beğenmiyorsan. Yatak odasını zaten kız tarafı alıyor, almak istiyorsan al yatak odası.

Yani hep yeni gelin sayfalarinin isi bunlar. Acikcasi benim zevkim benim tarzim dediginiz ve takim olarak aldiginiz hicbirsey sizin tarziniz olmuyor. Koltugu baska yerden masayi baska yerden alip bunlari birlestirebilmeye stil deniyor genelde. Duvar boyalariyla oynayip aksesuar kullanmakla ev sizin oluyor. Yoksa tum esyalar birbirinin ayni olan ve 200 m2 salon ve odalar icin tasarlanmis koca koca esyalar bence de cok gereksiz. Biz evlenirken iki evi birlestirdik. Hangimizin hangi beyaz esyasi yeniyse onu kullandik oburununkini bagisladik veya sattik. Ve tarzlarimiz farklidir esimle. Ama su anda guzel bi uyum yakalandi evde bence. Su an sadece eskiyen veya bozulan seyler ya da eksikler icin yeni esya aliyoruz. SİFİR borcla evlendik. Kisisel bir tarziniz varsa sonradan aldiklarinizi bu tarzla uyumlu alirsaniz cerci pazarina donmez ev. Bence mantikli seyler soyluyor nisanliniz. Bence esya almiyoruz madem bana altin alalim deyin hem yatirim olsun siz de masraftan kacmasinin onune gecin ve bir kere evleniyorum dusuncesinden bi cikin. Bu dusuncedeki insanlar yuzunden ulkede her sektor cokuyor ama dugunculuk ve mobilyacilik sapasaglam ayakta masallah.

Bı kere evleniyosun gonlunden neler geciyosa yap hepsini yoksa içinde kalır ben eski olsun yeterki bı arada olalım idare ederim dedikçe hep kendimden verdim sonuç herşey içimde kaldı şimdiki aklım olsa herşeyi usulüne uygun yapardım en basiti bı arkadaş görüşmesi olsa düğün eşya muhabbeti kıyaslaması yapiliyo yani sürekli karşına çıkacak bı durum ilerde tabiki yenilenir ama yeni gelin evi gibi olmaz yinede
Bence arkadaslarinizi degistirin. Boyle muhabbetlere girip tahtaya kumasa gore insana deger bicen insanla ben cay bile icmem.

Ayrıca
Neden kadınlar hep idareci
Çekip çevirici
Eskisiyle yetinen...
Zevklerine kulak asılmayan modda olmak zorunda

Ben şahsen evleneceğim kişinin eşyaları 3-4 yıla kadar eskiyse kabul ederim
Değişim aşamasında daha iyisini alırım

Sorun değil
Hem çok fedakarlık yapınca erkekler çok mu karşılığını veriyo
Bunu diyen insanin calisiyor ve esyalara en az erkek kadar para harciyor olmasi gerekiyor bence. Ben bunh fedakarlik olarak gormem. Ulkenin durumu ortada. Sonrasindaki kendi huzurum icin diye dusunurum. Esyalari atmayalim ama balayina beni parise gotur derdim ben olsam hem muthis anilar kalir geriye hem de herkesin gonlu olur:) hem de gorumce elti daha iyi catlatilir(!!) hani amac bu ya o bakimdan.

Bence arkadaslarinizi degistirin. Boyle muhabbetlere girip tahtaya kumasa gore insana deger bicen insanla ben cay bile icmem.
Bence sizde tanımadığınız insanlara akıl vermekten vazgeçin yorumunuz bana değil konuya olsun ki diğer msjlari okuma gayretinde olmayan birine açıklama yapmiyim

Evlenip her ay borç ödemeye çalışırken aklınız başınıza gelir ama iş işten geçmiş olur. Eşya önemli değil. O eşyaya vereceğiniz parayla gezin tozun birikim yapın. Eşya bu ya bu kadar anlam yüklemeyin.
Kesinlikle aynı düşünüyorum, nedir bu eşya merakı anlamıyorum. Dünyada gezecek milyonlarca yer var, eski püskü olmadığı sürece bırakın kalsın eşya, siz dünyayı keşfedin. Gelen misafirlerinize eşyalarınızı değil, gezdiginiz yerden çektiğiniz resimleri gösterin.

Bunu diyen insanin calisiyor ve esyalara en az erkek kadar para harciyor olmasi gerekiyor bence. Ben bunh fedakarlik olarak gormem. Ulkenin durumu ortada. Sonrasindaki kendi huzurum icin diye dusunurum. Esyalari atmayalim ama balayina beni parise gotur derdim ben olsam hem muthis anilar kalir geriye hem de herkesin gonlu olur:) hem de gorumce elti daha iyi catlatilir(!!) hani amac bu ya o bakimdan.
;)

Siz girismediniz henuz sanirim ev duzmeye.Hele bir girisin de giden paranin haddi hesabi olmayacagini goreceksiniz.Bu asamanjn ilk level 'i herseyin en kalitesini,pahalisini alma istegiyle baslar.Esyalar alindikca bosver ya idarelik te alabilitize kadar duser.Ama sizde onu goremedim.

bence erkek arkadasiniz hakli. oturma takımı vs konusunda haklısınız onlar zevkinize hitap etmeli, ama buzdolabı, camasir makinesi, bulasik makinesi gibi beyaz esyalar yeniyse, ne gerek var bir daha almaya? sadece haftasonu gidecegim tatil evinde beyaz esyaya da zaten ihtiyac duymam. ben de sizin durumunuzdayım beyaz esya almayı falan dusunmuyorum. o parayla balayına giderim. her sey toz pembe guzel oluyor ama hayat gercekleri var.

bu beyaz esyaların parasini siz verin oyleyse, siz ucuza kacmayin, nasilsa yeni beyaz esyayı yenilemek isteyen sizsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X