Erkek arkadaşımın tek başına ailemle tanışmaya gelmesi uygun olur mu?

lokum34

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2013
44
1
6
35
İstanbul
Merhabalar,

Erkek arkadaşımla ileriye dönük ilk ciddi adımı atmaya karar verdik. Bayramdan sonra ailemle konuşup ciddi bir ilişki yaşadığımı ve erkek arkadaşımın tanışmak üzere eve gelmek istediğini aileme söyleyeceğim. Ancak bu işler tam olarak böyle mi yürüyor emin değilim. Yani acaba babamlar erkek arkadaşımın eve tek gelecek olmasından rahatsız olurlar mı? Ailesiyle istemeye gelsinler, tek gelmesin diye bir tepki verirler mi kestiremiyorum. Bu aşamayı geçenler bu sürecin nasıl yürüdüğü konusunda yardımcı olabilirler mi? Yani bu eve tek gelip tanışma faslı geleneklerimize uygun mu? ( Direk istemeye gelmelerini ben de erkek arkadaşım da çok istemiyoruz, şuanda bu aşamada kalmak istiyoruz.)

Merhabalar,

Erkek arkadaşımla ileriye dönük ilk ciddi adımı atmaya karar verdik. Bayramdan sonra ailemle konuşup ciddi bir ilişki yaşadığımı ve erkek arkadaşımın tanışmak üzere eve gelmek istediğini aileme söyleyeceğim. Ancak bu işler tam olarak böyle mi yürüyor emin değilim. Yani acaba babamlar erkek arkadaşımın eve tek gelecek olmasından rahatsız olurlar mı? Ailesiyle istemeye gelsinler, tek gelmesin diye bir tepki verirler mi kestiremiyorum. Bu aşamayı geçenler bu sürecin nasıl yürüdüğü konusunda yardımcı olabilirler mi? Yani bu eve tek gelip tanışma faslı geleneklerimize uygun mu? ( Direk istemeye gelmelerini ben de erkek arkadaşım da çok istemiyoruz, şuanda bu aşamada kalmak istiyoruz.)

Canım ilk etapta sadece tanışmaya gelecekse tek gelmesi uygun olur zaten..Ancak eve değil de dışarıda babanla ailenle
bir yemek türü organizasyon yapabilirsin.bu tanışmanın ardından babanın kararı olumlu yönde olursa,
erkek arkadaşın ailesini de alır istemeye gelirler..

Bizim önce annesi annemle tanışmaya gelmişti.sonra ailesiyle ailem dışarda bir yerde buluştular konuştular.sonra da istemeye gelmişlerdi.o gün de söz gününe karar verildi.bir daha ki geldiklerinde söz nişan bir arada yapıldı.bence erkek arkadaşını tanıştırmak istiyorsan öncelikle,dışarda görüşebilirsiniz.bir de ailesi gelince illa isteme olacak diye birşey yok.sadece tanışmaya gelebilirler.

Aile yapisina Göre degisir bence. Kendi alleme Göre Ben disarda tanistirmistim.
Aynen bende onun ailesiyle disarda tanistim, sonrada zamanla aileler tanisti

Valla ben 7. yilin sonunda esimi babama soyledigimde
direkt ciksin gelsin tanisalim demisti :)
Esim cikti geldi farkli sehirlerdeydik hatta o gece bizde yatti :)
Sonra babam ailesini falan arastirdi ,
tamam dedi .
Istemeye geldiler ve ertesi gun aile arasinda nisanimiz yapildi ...
Bense esimin ailesiyle istemeye geldiklerinde tanismistim :)

Son düzenleme:
Kesinlikle bunu en iyi sen bilebilirsin aile yapına göre. Bence de ilk buluşmada tek başına gelmesi daha iyi. Onun da ailesi olursa daha ciddi bir hâl alır.

Bu konuda sana en iyi annen yardımcı olur.
Benim aileme ters gelen senin ailene normal gelebilir.
Kafana takılanları annene sorarsan o sana uygun mudur söyler.

Parkon nickli arkadaş'a katılıyorum,annenle konuşmalısın, misal bizde şöyle oldu , biz buluştuk gezdik vs ama dönüşte trafiğe kaldık ,ailem zaten onu ismen ,fotolardan biliyordu(buluşmaya giderkende izin alıyordum) ama o gün biraz geç kaldık 11 de evin önüne geldik ,annem balkondaydı, gel yukarı bi çayımızı iç dedi annem o da peki dedi çıktı babamla oturdular sohbet ettiler çay içtiler gitti ,yüz yüze tanışmış oldular;) bayramda nasipse yine gelecek inşallah, ama bu tamamen aile yapına bağlı;)))) ki benim ailem kapının önüne kadar geliyor da bi merhaba demeye eriniyor mu falan diyorlardı:)

Son düzenleme:
Bence de en iyi annenle karar verirsiniz. Ben ilk ailesiyle gelsin istemiyorum da dersiniz ;) bizim de oyle olmustu. Ilk once kendi geldi bi kaç hafta sonra annesiyle teyzesi geldi ertesi gun ailesi baba amcalar geldi isteme-soz oldu..
Annenize babaniza ayni anda acilmak istiyosaniz da ortak fikirlerini alirsiniz.. bi de zaten genelde gelsin bi gorelim modunda kiz taraflari :)

Parkon nickli arkadaş'a katılıyorum,annenle konuşmalısın, misal bizde şöyle oldu , biz buluştuk gezdik vs ama dönüşte trafiğe kaldık ,ailem zaten onu ismen ,fotolardan biliyordu(buluşmaya giderkende izin alıyordum) ama o gün biraz geç kaldık 11 de evin önüne geldik ,annem balkondaydı, gel yukarı bi çayımızı iç dedi annem o da peki dedi çıktı babamla oturdular sohbet ettiler çay içtiler gitti ,yüz yüze tanışmış oldular;) bayramda nasipse yine gelecek inşallah, ama bu tamamen aile yapına bağlı;)))) ki benim ailem kapının önüne kadar geliyor da bi merhaba demeye eriniyor mu falan diyorlardı:)

Ay ne güzel .
Maaşallah nazar değmesin . :nazar::nazar:

Back
X