• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek arkadaşımla birlikte olurken canım acıyor

Akıntı ve koku varsa mantardan kaynaklanabilir. Stres ya da kuruluk da sebep olabilir. Yıllar önce bende de aynı problem vardı; sanki yırtılıyormuş gibi acı hissediyordum ve atlatmam uzun sürmüştü. Doktor muayenesinde yine aynı sorunla karşılaşmıstım ve bana şu tavsiyede bulunmuştu 'ıkınır gibi ittirmeye çalış'. O sırada kaslar sanırım farklı bir görev üstlendiği için mi bilmiyorum ama gerçekten çok işe yaramıştı. Tabii bu yöntem biraz riskli olabilir; gaz ya da idrar kaçırma ihtimali var (benim başıma hiç gelmedi).

Vajinusmus bu. Vajinusmusun dereceleri var arkadaşlar cinsel ilişkiye yarım yamalak girenler dahi var bu hastalıkta. Kişinin kasılıp girişe rahatlıkla izin vermiyor oluşu yeterli tanı için.

Evlenmeden fark etmiş olmanız güzel en azından balayınız mahvolmayacak. Zaten vajinusmusun da tedavisi ya parmakla ya da dilatör ile oluyor. Bir parmağa eldiven veya prezervatif geçirin bol kayganlaştırıcı sürün çişinizi yapar gibi yapıp itin. İleri geri yapın rahatlayınca iki parmakla deneyin. Ancak önce kendi parmağınızla yenin, partnerli denemeye sonra geçersiniz.

Yani öncelikle doktor muayenesine git bence. Belki enfeksiyonun vardır. İhmal etme. Öte yandan zamana yay illaki olur. Kayganlaştırıcı deneyebilirsin ya da eğer kullanıyorsan biraz şarap alıp çakırkeyifken deneyebilirsiniz.

Evlenmeyi beklemeye ne dersin? Bu arada vajinismus diye bir hastalık var duydun mu bilmem. Baya baş belası bi rahatsızlık umarım oyle bisi yokturdur. Psikolojikte olabilir bu arada.
Asıl evlenmeden çözmeleri gerekiyor. Saçma sapan kaygılarla ertelememeli.

Back
X