Erkek arkadaşımla dil,din ve yaş farkı

Din değiştirmeye gerek yok. Herkesin dini kendine. Yalnızca sen onun için dinini değiştirme yeter.
Onun dışında, ben hep derim valla büyük olsun, yabancı olsun :D
Neden bilmiyorum.
Evet biraz fazla büyük ama sevdikten sonra..........

Bazı arkadaşlar sünnet olup olmadığını sormuşlar.Sünnet kuranın içinde yazmaz.Yahudilerde sünnet olur ve müslümanlar bunu bilmez. Bu konularda çok önyargılı ve cahil bir milletiz.Benim sevgilim hristiyan hemde katolik.Ama din konusunda şükür hiçbir sorunumuz olmadı.Olacağınıda sanmam.Ailem bana sorun çıkarmadı.Çünkü biz din dil ırk ayrımı yapmayız her insanı aynı görürüz.Sevgilim brezilyalı.Brezilyalıları ne kadar geniş sanırdık değil mi? Hiçte öyle değilmiş.Bir türk erkeğinden çok daha kıskanç ve geri.Benim için Türkiyeye geldi. 9aydır burada.Çok zorluklar yaşadık hele o benim için nelere katlandı.İlişkimiz çok iyi diyemem.Bizim sorunlarımız kıskançlık falan filan.Çok kıskanç.Daha başka sorunlarda var tabi ama bunların hiçbiri din dil kültür ayrımıyla alakalı değil.Ama bu arkadaşımızın yaş farkı çokmuş en önemlisi o.

müslüman olduguna göre tek problem yaşı oluyor sanırımkı sız de uyumlu olabılırsenız bazı engellerı aşabılrsnz. Yanlz unutmayın müslüman kızın gayri müslimle evlenmesi haramdır yaş önemli değil yeterkı aranızda sevgı saygı bağı olsun hallolur problemler:)

sadece senin icinmi dinini degistirdi??? ben olsam anneme söylemem ilk önce kendi inandigi ve istedigi icin dinini degistirmesi lazim bi kizi sevip evlenmek istedigi icin degil.

Bazı arkadaşlar sünnet olup olmadığını sormuşlar.Sünnet kuranın içinde yazmaz.Yahudilerde sünnet olur ve müslümanlar bunu bilmez. Bu konularda çok önyargılı ve cahil bir milletiz.Benim sevgilim hristiyan hemde katolik.Ama din konusunda şükür hiçbir sorunumuz olmadı.Olacağınıda sanmam.Ailem bana sorun çıkarmadı.Çünkü biz din dil ırk ayrımı yapmayız her insanı aynı görürüz.Sevgilim brezilyalı.Brezilyalıları ne kadar geniş sanırdık değil mi? Hiçte öyle değilmiş.Bir türk erkeğinden çok daha kıskanç ve geri.Benim için Türkiyeye geldi. 9aydır burada.Çok zorluklar yaşadık hele o benim için nelere katlandı.İlişkimiz çok iyi diyemem.Bizim sorunlarımız kıskançlık falan filan.Çok kıskanç.Daha başka sorunlarda var tabi ama bunların hiçbiri din dil kültür ayrımıyla alakalı değil.Ama bu arkadaşımızın yaş farkı çokmuş en önemlisi o.

Sanırım benim de yazdıklarım yanlış anlaşılmış, benim için değil kendi inandığı için ve istediği için müslüman oldu. Yani ben ona müslümanlık hakkında bi şeyler anlattım ve daha fazla bilgi almak için bi hocaya gitmiş ve orda da müslüman olmuş. Aslında aramızdaki tek sorun yaşımız... :S

konu sahibinin heyecanını söndürmeye çalışmayın yahu.. gerçekten birbirlerini hissediyorlarsa neden olmasın..
hem bakın biri onun sayesinde Müslüman olmuş, daha ne, belki gerçekten benim dinim meğerse buymuş diyecek.. belki oğlana çok büyük bir iyilik yaptı, hem tamamen kendi benliğiyle hem de diniyle..

Aslında şuan tek sorunumuz yaş.

merhabalar.ben 22 yaşındayım,o 36.ben öğrenciyim,o 15 yıldır çalışıyor.ben müslümanım,o katolik.ben Türk'üm,o İtalyan.o benim sadece mektup arkadaşımdı,şimdi nişanlım.yani istediği yerde tanışsın isterse arasında 17-20 yaş fark olsun,ister müslüman ister hristiyan olsun hiç farketmez eğer ortada bir aşk warsa,bir sewgi yeşeriyorsa,o'na her baktığında kalbin yerinden çıkacak gibi oluyorsa,elini tuttuğunda bayılacak gibi oluyorsan AŞIKSIN ve AŞK engel tanımaz.benim ailem asimile olmuş bir aile değil!ama tanıştılar bana fikirlerini söylediler(ki olumsuz bi şey deselerdi ben istemezdim bu işin buraya kadar gelmesini,ailem çok değerlidir) ki fikirleri son derece olumluydu.çünkü nişanlim ailemin yanında sigara bile içmedi saygısızlık olmasın diye(bazıları için küçük bi ayrıntı ama annem hala söyler çocuk yanımızda sigara bile içmez diye) babam güvenip evimize aldı,o kadar sevdiler ve güvendiler ki benim italyaya yalnız gitmeme bile izin verdiler (babam buzamana kadar bir arkadaşımda bile kalmama izin vermiş biri değildir.)ben onlara o güveni verdim eluca yanlış yapmaz diye bu zamana kadar dikkatli olduğum için de olabilir.ailesi ve aileye verdikleri önem sonsuz! bazı arkadaşımız aile kavramları yok yabancıların demiş,sadece filmlerdeki gibi değil orada hayatlar.nişanlımın ailesi akrabaları,arkadaşlarının aileleriyle tanışma fırsatım oldu ve hepsi Türkler gibi,ölünceye kadar derdi kederi mutluluğu birlikte paylaşmış,paylaşan insanlar.din değiştirmeyi benim ailem asla teklif etmedi,çünkü din Allah'la onun arasında bir şey biz girmeyiz dediler.nişanlım ben dinimi değiştirmek istemiyorum,ama eğer istersen sünnet olurum hem de sağlığımız için iyi olur dedi ve sünnet olacak aralık ayında.ilk başlarda büyük annem büyükbabam çok karşı çıktılar ama hayat benim hayatım,annem ve babam ''eluca istedikten sonra bize laf düşmez,birlikte ömür geçirecek olan o,çocukta iyi biri,biz sevdik zamanla sizde alışırsnız '' dediler.ailesi Türkiyeye geldi perşembe gecesi beni babamdan istediler,cumartesi gecesi nişanımız oldu.kocaman bir aile olduk,beni sevip sayan,ne istedim diye gözümün içine bakan,sen kadınsın bunları yapacaksın demeyen,romantik,futboldan hoşlanmayan :D biri var hayatımda,daha ne isterim Türkmüş,İtalyanmış ne farkeder adam gibi adam olduktan sonra?!

lafı fazla uzattım kusura bakmayın ama söylemeye çalıştığım şey belki 6 ay gibi kısa evliliği düşünmeniz seni korkutmuş olabilir ama seviyorsan,karşına çıkacak bazı dangalaklara karşı göğüs gererim diyorsan hiç ayrılma.

Mesajınızı yeni gördüm, kusura bakmayın. Zaman ayırıp hayatınızda ki bu güzel olayı yazdığınız için teşekkür ederim. Umarım ömür boyu mutlu olursunuz.
Bizim şuan tek sorunumuz aramızdaki yaş farkı aslında ben sorun etmiyorum ama ailem edebilir korkusuyla düşünmüyo değilim. Erkek arkadaşım, bi türk erkeğini aratmıyo açıkcası (kıskançlık vb...) bana karşı gayet saygılı ve diğer insanlara karşıda. çok dürüst ve temiz kalpli. Bir de şu yönden düşünüyorum, eğer kendi yaşıma denk birisiyle evlensem daha mı mutlu olabilicem? yani hayat boyu mutluluk, huzur sadece yaşa mı bağlı diye düşünüyorum.

Yaş farkı - dil -ırk önemli değil ama din önemli çünkü bildiğim kadarıyla

Müslüman Erkeğın : kitap ehli (Yahudi ,hristiyan) ile evlenmeleri tarimen mekruh yani harama yakın. Ateist putperelerle evlenmeleri haram.

Müslüman kadının: Müslüman olmayan biri ile evlenmesi haram ve evlenmeye karar verdiği anda islamdan çıkar. İstediği kadar müslümanım desin müslüman değildir.

Back
X