Erkek arkadaşımla ilgili problemlerim... Uzak mesafe, aile ilişkileri vs...

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.353
15.387
448
Merhaba kızlar. 6 aylık bir ilişkim var. Bizimki uzak mesafe ilişkisi. Ayda 1 kez falan görüşüyoruz. O İstanbul'da, ben Ankara'dayım. Hafta sonları geliyor, görüşüyoruz. Yan yanayken hiçbir problemimiz yok. Ama uzaktayken, telefona geçince başlıyor bazı problemler. Aslında ufak tefek şeyler ama sormak istedim sizlere de.
Şimdi en çok kafama takılan şey, erkek arkadaşımın dayısı. Dayısıyla aynı yaştalar, 26 yaşındalar. Biraz uçuk kaçık birisi. Geçenlerde bi telefon konuşmalarına şahit oldum. Erkek arkadaşımı gece 1'de Taksim'e çağırmış. Yanında da kız arkadaşı ve kız arkadaşının kuzeni varmış. Sevgilime "kızlar çok ısrar etti o yüzden çağırdım" dedi. Ben de çok kızdım, sinirlendim. Dayısının kız arkadaşı benden önce sevgilime bir kız ayarlamış, bu da beni işkillendiriyor. "Böyle şeylerden yalnizliktandevrenkiralik rahatsız oluyor, böyle davetlerde bulunma" demesini istiyorum. Ama demiyor. Sanırım fırsat olmadığı için demiyor ama eğer böyle bir şey tekrar olursa nasıl bir tepki vermem gerektiğini bilmiyorum.

Bir de uzaktayken dilime hakim olamıyorum. Daha dün görüştük, İstanbul'a döndü dün akşam. Yanındayken ağzımı açıp tek kelime edemiyorum ona. Ama uzaktayken kızdığımda ağzıma geleni söylüyorum. Bu huyumu yendiğime inanıyorum dünkü görüşmemizden sonra ama, dün oturup biraz konuştuk. Onu yorduğumu, çok bunaldığını söyledi. "Ayrılmak ister miydin" dediğimde de "Bilmiyorum" dedi. Gerçi sonradan istemediğini, beni sevdiğini söyledi ama çok aklıma takıldı. Bugüne kadar hiç ayrılığı düşünmemişti.

Beraber dolaşırken bir kız geçiyordu, ona baktığını gördüm. Sinirlendim. "Biletimi 12'de alacağım" dedi bana. Bunu nasıl dedi hala inanamıyorum. Yanımda 1 saat fazla kalmak için ertesi gün işe 4 saatlik uykuyla gidiyor normalde. Dürüst ol diyorum her konuda. Dürüst olursan her şeyi çözebiliriz diyorum. Önce "bakmadım" dedi, sonra "baktım, gözüm kaydı" dedi. Hiçbir şey anlamıyorum. Demek ki İstanbul'dayken her önüne gelene bakıyor bu adam... En sevmediğim şey, bir de kırk yılda bir görüşüyoruz benim yanımda yaptı...

"Benden daha fazla mutlu olabileceğin biri vardır belki" diyorum. Kesin bir ifadeyle "Yok, ben seninle çok mutluyum" diyemiyor. "Varsa da bu ihtimal için seni neden kırayım" diyor. Dün bunları konuşurken beni sevdiğini hissedemedim. Sanki ayrılmaya cesaret edemiyor gibiydi, anlamıyorum...

Korktum açıkçası, onu kaybetmekten korkuyorum zaten. Ama eğer bu şekilde davranıp benden ayrılırsa yapacak bir şeyim yok. Şimdi aramız iyi, ama dünkü konuşma öyle aklıma takıldı ki içimden geldiği gibi sıcak olamıyorum ona karşı. Siz ne dersiniz, güvenmeli miyim ona, yoksa aklımda şüpheler kalmalı mı hala?

Yazmayı unutmuşum, bir de eski sevgilisi var tabi... Ayrılalı 1.5 seneyi geçmiş neredeyse. Ama kız öyle bir model ki, ne zaman boşta kalsa eski sevgililerine sarıyor. 1.5 sene çıkmışlar. Ama ileri bir ilişkileri varmış, karı koca gibi... Kız biz birlikteyken birkaç defa mesaj attı sevgilime. Önce önemsemedim, çünkü "nasılsın" tarzı şeyler yazıyordu. Bir gün "kimlesin umrumda değil, benden nefret ediyosan bu da umrumda değil, sadece seni çok özledim..." yazmış. Kıza bir mesaj attım. "Bu yaptığın doğru değil" tarzında. Düzgünce anlattım derdimi. Ama öyle bir mendebur ki tenezzül edip özür bile dilemedi. Seviyesiz bir kız. Sonra gitti sürekli twitter'dan laf sokmalara başladı. Sıkıldım artık, zaten geçmişte yaşadıklarını kaldıramıyorum. Bir de bu kızın muhabbetleri...

Merhaba,
Öncelikle unutmadan şunu söylemek isterim, yalnız sevgiliniz değil, sevgiliniz gibi birçok erkek tutup da herhangi bir erkek arkadaşına "sevgilim bu durumdan rahatsız bi daha yapma" demez.
Onlardaki algıyı biliyorsunuz.
"Kılıbık" olarak adledilmek istemezler.
Ama bunun yerine daha dikkatli hareket edebilir mesela.
Bunun için kimsey bi açıklama yapmasına gerek yok.
Siz meramınızı anlatırsınız, o beklentilerini söyler, bir ilişkinin gereği olarak karşılıklı anlayış ve özenle problemi çözersiniz.
Anladığım kadarıyla rahatsızlıklarınızı ona sükunetle anlatmak, anlaşılmaya çalışmak yerine daha çok tartışmaya ve ispatlamaya yönelik bi iletişimi benimsemişsiniz.
Sürekli bir sorgulama içerisindesiniz.
Mutlu musun, seviyor musun, baktın mı, gittin mi vs.
Sevgilinizin "bunaldım" demesinin sebebi sizin bu tavrınız sanırım.
Konuşmak, derdinizi anlatmak, onu anlamaya çalışmak yerine bu şekilde davranmaya devam ederseniz onu kendinizden uzaklaştırırsınız.
"Ona güvenmeli miyim?" diye sormuşsunuz ama onu tanıyan sizsiniz.
Sizce güvenmeli misiniz?
Ben size nacizane, çok fazla didiklememenizi öneririm.
"Kaybetmekten korkuyorum" demişsiniz, evet seven insan kaybetmekten korkar.
Ancak biz kadınlar bunu karşı tarafa hissettiriyor ya da bunun dozunu ayarlayamıyoruz ve kendimizi korktuklarımızı yaşarken buluyoruz.
Uzaktan yürütülen ilişkilerde elbetteki problemler biraz daha fazla olur.
Bunu başlarken göze almış olmalısınız.
Bence bu kaygılarla düşünüp kafanızı karıştırmayın.
Korkmayın da.
Olası bi ayrılıkta kaybedilen yalnız o olmaz çünkü.
Siz onu kaybederseniz o da sizi kaybeder.
Kendinize güvenin
.:51:

Merhaba,
Öncelikle unutmadan şunu söylemek isterim, yalnız sevgiliniz değil, sevgiliniz gibi birçok erkek tutup da herhangi bir erkek arkadaşına "sevgilim bu durumdan rahatsız bi daha yapma" demez.
Onlardaki algıyı biliyorsunuz.
"Kılıbık" olarak adledilmek istemezler.
Ama bunun yerine daha dikkatli hareket edebilir mesela.
Bunun için kimsey bi açıklama yapmasına gerek yok.
Siz meramınızı anlatırsınız, o beklentilerini söyler, bir ilişkinin gereği olarak karşılıklı anlayış ve özenle problemi çözersiniz.
Anladığım kadarıyla rahatsızlıklarınızı ona sükunetle anlatmak, anlaşılmaya çalışmak yerine daha çok tartışmaya ve ispatlamaya yönelik bi iletişimi benimsemişsiniz.
Sürekli bir sorgulama içerisindesiniz.
Mutlu musun, seviyor musun, baktın mı, gittin mi vs.
Sevgilinizin "bunaldım" demesinin sebebi sizin bu tavrınız sanırım.
Konuşmak, derdinizi anlatmak, onu anlamaya çalışmak yerine bu şekilde davranmaya devam ederseniz onu kendinizden uzaklaştırırsınız.
"Ona güvenmeli miyim?" diye sormuşsunuz ama onu tanıyan sizsiniz.
Sizce güvenmeli misiniz?
Ben size nacizane, çok fazla didiklememenizi öneririm.
"Kaybetmekten korkuyorum" demişsiniz, evet seven insan kaybetmekten korkar.
Ancak biz kadınlar bunu karşı tarafa hissettiriyor ya da bunun dozunu ayarlayamıyoruz ve kendimizi korktuklarımızı yaşarken buluyoruz.
Uzaktan yürütülen ilişkilerde elbetteki problemler biraz daha fazla olur.
Bunu başlarken göze almış olmalısınız.
Bence bu kaygılarla düşünüp kafanızı karıştırmayın.
Korkmayın da.
Olası bi ayrılıkta kaybedilen yalnız o olmaz çünkü.
Siz onu kaybederseniz o da sizi kaybeder.
Kendinize güvenin
.:51:

Cok tesekkür ederim, harika bir cevap olmus gercekten. İhtiyacım olan sey böyle bir sey okumakti, anlattiklarima objektif bakabilen birilerinden... Ona dedim ki, "kılıbık durumuna düşmeni istemem, ya şimdi sorun çıkar uğraşmak istemiyorum gibi bir şey de" dedim, bunu da yapmadı... Bir de şu eski sevgili meselesi. Bana daha önce yalan söyledi birkaç kez, ama ufak tefek şeylerdi, dürüstçe anlattı sonradan, bana güvendikçe. Sorun etmedim ama ister istemez güvenim kırıldı. Tamamen güvensiz değilim ama yalan söylemesi beni çok incitiyor. Çünkü ona çok değer veriyorum. Yalan söylemesinden korkuyorum... Tekrar teşekkür ederim cevabınız için.

Cok tesekkür ederim, harika bir cevap olmus gercekten. İhtiyacım olan sey böyle bir sey okumakti, anlattiklarima objektif bakabilen birilerinden... Ona dedim ki, "kılıbık durumuna düşmeni istemem, ya şimdi sorun çıkar uğraşmak istemiyorum gibi bir şey de" dedim, bunu da yapmadı... Bir de şu eski sevgili meselesi. Bana daha önce yalan söyledi birkaç kez, ama ufak tefek şeylerdi, dürüstçe anlattı sonradan, bana güvendikçe. Sorun etmedim ama ister istemez güvenim kırıldı. Tamamen güvensiz değilim ama yalan söylemesi beni çok incitiyor. Çünkü ona çok değer veriyorum. Yalan söylemesinden korkuyorum... Tekrar teşekkür ederim cevabınız için.

Rica ederim, yardımcı olabildiysem eğer ne güzel.
Sizin olmadığınız bir ortamda, tanımadığınız bir kadının varlığından rahatsız olmanız normal.
Ancak onun dayısına beklediğiniz tarzda bi açıklama yapmaması da normal bence.
Ya da böyle bir açıklama erkek doğasına ters diyelim.
Siz onun size ya da bi başkasına bişeyler demesinden ziyade bişeyler yapmasını/ yapmamasını önemseyin bence.
Davranışlarıyla versin size o güveni.
Sözleriyle değil.
Ama tabi sizi ikna etmesini beklemişsiniz sorun biraz burdan kaynaklanmış.
Yalan söylemesinden korkmayın, o yalan söylemekten korksun.
Hem zaten yalan söyleyecek olsa sizin korkularınız bunu engelleyemez ki.
Yalan söyleyecekse, o karaktere sahipse bigün söyler ve siz bunun illa ki farkında olursunuz.
Ve o vakit zaten öyle bi adamın yerinin yanınınız olmadığına kanaat getirirsiniz.
Eski sevgili hususunda şunu söyleyebilirim, sevgiliniz için bişeyler bitmiş ki o sevgili "eski" olmuş.
Size değil de ona bişeyler hissetseydi, yanındaki siz olmazdınız, o olurdu öyle değil mi?
Bu sebeple eski sevgiliyi önemsemeyin siz.
Siz önemserseniz, mevzu haline getirirseniz sevgiliniz de önemser çünkü.
Onunla ilgili herhangi bir imada bulunmayın bile.
Ki zaten dedim ya, bişey olacağı varsa, sevgilinizin yapacağı varsa bi şekilde yapar.
Ama siz onu gündemde tutmakla buna teşvik etmiş olursunuz.
Kafanızı rahatlatın, kurmayın, yormayın.
İçinize sinmeyen şeyler olduğunda tartışmak, trip atmak yerine konuşmaya, anlatmaya çalışın.
Korktukça hata yapıyoruz, sonra "beni bu hale sen getirdin" oluyor.
Saçmaladıkça saçmalar bi hal alıyoruz.
O yüzden rahatlayın ve kaygılanmayı bırakın. :ssz:

Son düzenleme:
Rica ederim, yardımcı olabildiysem eğer ne güzel.
Sizin olmadığınız bir ortamda, tanımadığınız bir kadının varlığından rahatsız olmanız normal.
Ancak onun dayısına beklediğiniz tarzda bi açıklama yapmaması da normal bence.
Ya da böyle bir açıklama erkek doğasına ters diyelim.
Siz onun size ya da bi başkasına bişeyler demesinden ziyade bişeyler yapmasını/ yapmamasını önemseyin bence.
Davranışlarıyla versin size o güveni.
Sözleriyle değil.
Ama tabi sizi ikna etmesini beklemişsiniz sorun biraz burdan kaynaklanmış.
Yalan söylemesinden korkmayın, o yalan söylemekten korksun.
Hem zaten yalan söyleyecek olsa sizin korkularınız bunu engelleyemez ki.
Yalan söyleyecekse, o karaktere sahipse bigün söyler ve siz bunun illa ki farkında olursunuz.
Ve o vakit zaten öyle bi adamın yerinin yanınınız olmadığına kanaat getirirsiniz.
Eski sevgili hususunda şunu söyleyebilirim, sevgiliniz için bişeyler bitmiş ki o sevgili "eski" olmuş.
Size değil de ona bişeyler hissetseydi, yanındaki siz olmazdınız, o olurdu öyle değil mi?
Bu sebeple eski sevgiliyi önemsemeyin siz.
Siz önemserseniz, mevzu haline getirirseniz sevgiliniz de önemser çünkü.
Onunla ilgili herhangi bir imada bulunmayın bile.
Ki zaten dedim ya, bişey olacağı varsa, sevgilinizin yapacağı varsa bi şekilde yapar.
Ama siz onu gündemde tutmakla buna teşvik etmiş olursunuz.
Kafanızı rahatlatın, kurmayın, yormayın.
İçinize sinmeyen şeyler olduğunda tartışmak, trip atmak yerine konuşmaya, anlatmaya çalışın.
Korktukça hata yapıyoruz, sonra "beni bu hale sen getirdin" oluyor.
Saçmaladıkça saçmalar bi hal alıyoruz.
O yüzden rahatlayın ve kaygılanmayı bırakın. :ssz:

Evet, kesinlikle, zaten en başından beri biliyor. Yani nasıl ki uzak mesafe ilişkisinin zorluklarını göze aldıysak o da benim bu tarz durumları kaldıramayacağımı göze alarak başladı benimle. Tanımadığım bir kadının olduğu ortam, hiç bilmediğim ortam, gece saatleri... Benim buna eyvallahımın olması mümkün değil, o da biliyor zaten.
Eski sevgiliyi de yavaş yavaş aşıyorum, aralarındaki o ileri münasebetler beni inanılmaz geriyordu. Ama atlattım gibi, zamanla tamamen gündemimden düşüreceğim onu sanırım...
Bir şeyleri söylerken genellikle dediğinin nereye varacağını düşünmüyor. Ben çok detaycıyım sanırım. Mesela "Senden daha mutlu edecek biri vardır belki, ama ne gerek var" tarzı bir şey diyor. Bu dediğiyle "Sen kötünün iyisisin" demek istediğini sadece ben görüyorum. Ama bilerek yapmadığını, kendini yanlış ifade ettiğini bildiğim için problem çıkarmamaya çabalıyorum.. Umarım sorunsuz bir ilişkimiz olabilir bir gün.

"Senden daha mutlu edecek biri vardır belki, ama ne gerek var" sözü hepimiz için geçerli aslında.
Eğer hep daha fazlasını arayacak olursak, bu ihtimal hepimiz için var elbette.
Siz de sonsuz güven duyabileceğiniz, daha çok sevilip şımartılabileceğiniz başka bir ilişki yaşayabilirsiniz isterseniz
Ama ne gerek var. :51:
Ben böyle bi cümle kurmasının sebebini, sizin ona sunduğunuz sevgiye güveniyor olmasına dayandırıyorum.
Sevdiğinizi, kaybetmek istemediğinizi ona çokça hissettirmişsiniz.
O da haliyla "lütfedip yanında duruyorum" havalarına girmiş.
Dediğim gibi siz korkmazsanız, kendinize güvenirseniz, kaybedilecek bir de "ben" olduğunu önce kendiniz kabul edebilirseniz daha sorunsuz bir ilişki yaşayabilirsiniz.

Mesafeler olgun insanlar için sorun değildir, çıkarken, nişanlıyken, evliykende öyle,, önemli olan karşındakini tanımak sabretmesini bilmek ve sevdiğine güvenmektir.

Mesafe gerçekten sorun olabiliyor...Tabii önemli olan kişilerin düşünceleri ,hissettikleri...
Aynı şehir de bir çok şeyi görme imkanınız varken farklı şehir de o ne derse onu görüp onu duyarsınız.Yani güven çok önemli oluyor bu evrede.Bende 6 yıl yürütebildim ilişkimi daha doğrusu şöyle diyelim 6 yılın sonunda anladım güvenmemem gerektiğini.İyi düşünüp bir yola çıkmak lazım...

Çok teşekkürler öncelikle yorumlar için. Erkek arkadaşıma güvenim var açıkçası. Yani bugüne kadar güvenimi sarsacak bir şey yapmadı. Kötü bir şey de olsa (mesela eski sevgilisi mesaj atsa, arkadaşı gece bir yere çağırsa) söyler bana. Ben de "istersen cevap yaz" derim, ama o yazmaz.

Fakat pazar günü biraz sarsıldığımızı hissettim. Neyse ki şimdi sorunlarımızı çözdüğümüze inanıyorum. Okulu bittiğinde Ankara'ya yerleşmeyi düşünüyor. Böyle olursa sorun kalmaz diye umuyorum. Tekrar teşekkürler kızlar :)

Son düzenleme:
canım 2 yıldır ilişkim senin gibi uzaktan gidiyor. ve senin gibi aynı sıkıntılar, telefonda ufak tefek seylerden öyle tartışmalar yaşadıkki. yanyanayken hiçbir problem yok. ben şunu anladım ilişkimde erkekler çok fazla didiklenmeye gelmiyor sıkılıyorlar. ne desem boş şimdi, şu göz kayması can sıkıcı. ama kalbinin sesini dinle. gerçekten buadam seni seviyormu, onu böyle konuşmaya iten sebep ne? bunları bi cevapla. cevapların seni tatmin ediyorsa irdeleme daha fazla. ama kimseyede tam anlamıyla güvenme. eski ilişkimde 6 ay görüştük ve adamın evli oldugunu duydum, okadar çok güveniyordum ki. telefonda yada yüzyüze bi insanı asla tam olarak tanıyamazsın.. iyi düşün ileride daha fazla üzüyor bu mevzular

canım 2 yıldır ilişkim senin gibi uzaktan gidiyor. ve senin gibi aynı sıkıntılar, telefonda ufak tefek seylerden öyle tartışmalar yaşadıkki. yanyanayken hiçbir problem yok. ben şunu anladım ilişkimde erkekler çok fazla didiklenmeye gelmiyor sıkılıyorlar. ne desem boş şimdi, şu göz kayması can sıkıcı. ama kalbinin sesini dinle. gerçekten buadam seni seviyormu, onu böyle konuşmaya iten sebep ne? bunları bi cevapla. cevapların seni tatmin ediyorsa irdeleme daha fazla. ama kimseyede tam anlamıyla güvenme. eski ilişkimde 6 ay görüştük ve adamın evli oldugunu duydum, okadar çok güveniyordum ki. telefonda yada yüzyüze bi insanı asla tam olarak tanıyamazsın.. iyi düşün ileride daha fazla üzüyor bu mevzular

Çok haklısın canım. Minicik bir şey büyüyor da büyüyor telefonda. Günlük hayatta basit gelen mimikler, bakışlar öyle önemli ki. Her şeyi yanlış anlayabiliyor insan. Ona güveniyorum, evet. Ne mutlu ki her şeyimi paylaşabildiğim bir annem var. Annemle de tanıştırdım. İçine sindiğini söyledi. Bu da güven verdi bana. Eski sevgilisini gereksiz yere sorun ettiğim için bunaldığını söyledi, bunu biliyorum. Ama aklıma takılan şeyleri sormadan da duramıyorum... Dediğin gibi yanyanayken insan sorma ihtiyacı bile hissetmiyor ama telefonda soruveriyorsun, söyleyiveriyorsun işte... Başına gelen için de üzüldüm, umarım şu anki ilişkinde çok mutlusundur. Teşekkür ederim yorumun için.

Back
X