Merhaba,
Öncelikle unutmadan şunu söylemek isterim, yalnız sevgiliniz değil, sevgiliniz gibi birçok erkek tutup da herhangi bir erkek arkadaşına "sevgilim bu durumdan rahatsız bi daha yapma" demez.
Onlardaki algıyı biliyorsunuz.
"Kılıbık" olarak adledilmek istemezler.
Ama bunun yerine daha dikkatli hareket edebilir mesela.
Bunun için kimsey bi açıklama yapmasına gerek yok.
Siz meramınızı anlatırsınız, o beklentilerini söyler, bir ilişkinin gereği olarak karşılıklı anlayış ve özenle problemi çözersiniz.
Anladığım kadarıyla rahatsızlıklarınızı ona sükunetle anlatmak, anlaşılmaya çalışmak yerine daha çok tartışmaya ve ispatlamaya yönelik bi iletişimi benimsemişsiniz.
Sürekli bir sorgulama içerisindesiniz.
Mutlu musun, seviyor musun, baktın mı, gittin mi vs.
Sevgilinizin "bunaldım" demesinin sebebi sizin bu tavrınız sanırım.
Konuşmak, derdinizi anlatmak, onu anlamaya çalışmak yerine bu şekilde davranmaya devam ederseniz onu kendinizden uzaklaştırırsınız.
"Ona güvenmeli miyim?" diye sormuşsunuz ama onu tanıyan sizsiniz.
Sizce güvenmeli misiniz?
Ben size nacizane, çok fazla didiklememenizi öneririm.
"Kaybetmekten korkuyorum" demişsiniz, evet seven insan kaybetmekten korkar.
Ancak biz kadınlar bunu karşı tarafa hissettiriyor ya da bunun dozunu ayarlayamıyoruz ve kendimizi korktuklarımızı yaşarken buluyoruz.
Uzaktan yürütülen ilişkilerde elbetteki problemler biraz daha fazla olur.
Bunu başlarken göze almış olmalısınız.
Bence bu kaygılarla düşünüp kafanızı karıştırmayın.
Korkmayın da.
Olası bi ayrılıkta kaybedilen yalnız o olmaz çünkü.
Siz onu kaybederseniz o da sizi kaybeder.
Kendinize güvenin.
Cok tesekkür ederim, harika bir cevap olmus gercekten. İhtiyacım olan sey böyle bir sey okumakti, anlattiklarima objektif bakabilen birilerinden... Ona dedim ki, "kılıbık durumuna düşmeni istemem, ya şimdi sorun çıkar uğraşmak istemiyorum gibi bir şey de" dedim, bunu da yapmadı... Bir de şu eski sevgili meselesi. Bana daha önce yalan söyledi birkaç kez, ama ufak tefek şeylerdi, dürüstçe anlattı sonradan, bana güvendikçe. Sorun etmedim ama ister istemez güvenim kırıldı. Tamamen güvensiz değilim ama yalan söylemesi beni çok incitiyor. Çünkü ona çok değer veriyorum. Yalan söylemesinden korkuyorum... Tekrar teşekkür ederim cevabınız için.
Rica ederim, yardımcı olabildiysem eğer ne güzel.
Sizin olmadığınız bir ortamda, tanımadığınız bir kadının varlığından rahatsız olmanız normal.
Ancak onun dayısına beklediğiniz tarzda bi açıklama yapmaması da normal bence.
Ya da böyle bir açıklama erkek doğasına ters diyelim.
Siz onun size ya da bi başkasına bişeyler demesinden ziyade bişeyler yapmasını/ yapmamasını önemseyin bence.
Davranışlarıyla versin size o güveni.
Sözleriyle değil.
Ama tabi sizi ikna etmesini beklemişsiniz sorun biraz burdan kaynaklanmış.
Yalan söylemesinden korkmayın, o yalan söylemekten korksun.
Hem zaten yalan söyleyecek olsa sizin korkularınız bunu engelleyemez ki.
Yalan söyleyecekse, o karaktere sahipse bigün söyler ve siz bunun illa ki farkında olursunuz.
Ve o vakit zaten öyle bi adamın yerinin yanınınız olmadığına kanaat getirirsiniz.
Eski sevgili hususunda şunu söyleyebilirim, sevgiliniz için bişeyler bitmiş ki o sevgili "eski" olmuş.
Size değil de ona bişeyler hissetseydi, yanındaki siz olmazdınız, o olurdu öyle değil mi?
Bu sebeple eski sevgiliyi önemsemeyin siz.
Siz önemserseniz, mevzu haline getirirseniz sevgiliniz de önemser çünkü.
Onunla ilgili herhangi bir imada bulunmayın bile.
Ki zaten dedim ya, bişey olacağı varsa, sevgilinizin yapacağı varsa bi şekilde yapar.
Ama siz onu gündemde tutmakla buna teşvik etmiş olursunuz.
Kafanızı rahatlatın, kurmayın, yormayın.
İçinize sinmeyen şeyler olduğunda tartışmak, trip atmak yerine konuşmaya, anlatmaya çalışın.
Korktukça hata yapıyoruz, sonra "beni bu hale sen getirdin" oluyor.
Saçmaladıkça saçmalar bi hal alıyoruz.
O yüzden rahatlayın ve kaygılanmayı bırakın.
canım 2 yıldır ilişkim senin gibi uzaktan gidiyor. ve senin gibi aynı sıkıntılar, telefonda ufak tefek seylerden öyle tartışmalar yaşadıkki. yanyanayken hiçbir problem yok. ben şunu anladım ilişkimde erkekler çok fazla didiklenmeye gelmiyor sıkılıyorlar. ne desem boş şimdi, şu göz kayması can sıkıcı. ama kalbinin sesini dinle. gerçekten buadam seni seviyormu, onu böyle konuşmaya iten sebep ne? bunları bi cevapla. cevapların seni tatmin ediyorsa irdeleme daha fazla. ama kimseyede tam anlamıyla güvenme. eski ilişkimde 6 ay görüştük ve adamın evli oldugunu duydum, okadar çok güveniyordum ki. telefonda yada yüzyüze bi insanı asla tam olarak tanıyamazsın.. iyi düşün ileride daha fazla üzüyor bu mevzular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?