Erkek bebeğe pembe kıyafet paradoksu

Aman bebek o pembe Mavi ne farkedecek, şapkasını Mavi takarsın çok çok, bu da dert mi hakkaten...

Takılmayın bence sonuçta beğenmiş almış kötü niyet içindeyse bile kendi ayıbı

Renklerin cinsiyeti yoktur..

Neden renklerle cinsiyetçilik yapılıyor ki? Sirf toplumun bu sacma cinsiyetciligi icin kızıma alacağım seylerin pembe olmamasina dikkat ediyorum. Kucucuk bebek pembe giymis mor giymis lacivert giymiş ne fark eder ki. Kv ozenmis almis kullanin kadin mutlu olsun bir parca bezin renginden bebeginiz de siz de zarar gormezsiniz.

Koskoca adamlar pembe t shirtler giyerken el kadar bebeğin pembe giyecek olmasini amma abartmissiniz. Giysin ne olacak? Yıkın artık şu saçma sapan tabuları

Ya ne saçma şey şu, kıza pembe erkeğe mavi mantığı ya öööf.
Kocaman erkekler kırmızı pantolonlarla dolaşıyor etrafta ki bence hiç bir sskıncası yok siz hala bebeğe pembe olur mu derdindesiniz.

Ben giydirmem şahsen, erkek reyonundan bir takım aldım herkes yakası kıza benziyor dedi gittim değiştirdin.

Pembe veya mavi ne farkeder ki? Kocanizda gereksiz öfkelenmis

1940 öncesi erkek bebeklere pembe kızlara mavi giydiriliyormus.. dönemsel pazarlama oyunları.. neyse..
Begenmediyseniz giydirmeyin ama ilerde rengarenk giydirirsiniz inşallah.. renk ayırmamak bence çocuğa ogretilecek en güzel şeylerden..

Sonuçta hastane çıkışı değil mi en fazla giyeceği 2 ay :))
Giydir gitsin. Ama evde yalnızken giydir dışarı gezmeye gittiğinde kendi aldıklarından giydirirsn. Boşver ya dert etme hamileliğin keyfini çıkar :)

Sen beğendiğin bi tane daha hastane çıkışı al. Evde kv aldığını giydirirsin zaten çok lazım oluyor. Erkek bide gazlı olur kusar mutlaka yedek lazım olacağı için kadının kalbini kırmayon bence. Benim kızımda 5 tane hastane çıkışı vardı heves eden almış :)

Bende maviyi çok severim. Kızıma da yakışıyor. Kızımda bigün mavi badi var diye her gören delikanlı, aslan parçası vs gibi erkeksi hitaplarla sevdi kızım da sekiz aylık bu arada sinirim bozulmuştu açıkçası taktım kafaya baya bi daha da giydirmedim. Bizim millet biraz garip ya her pembeliyi kız, her maviliyi erkek sanıyor. Ama sen takılmazsan kullan nolcak ki

Kayinvaliden kiz torun istiyordu sanirım :) şaka bir yana ben olsam bebiş ilk doğdugu gun giydirmezdim ama sonrasinda seve seve giydirirdim. Benim oğlumun da bahsettiğin gibi hastane çıkışı takımı var sanırım en çok onu giydiriyorum cok da yakisiyor :) diger pembe yastik dedigine de mavi kılıf geçirirsin ya da kılıf olmuyorsa mavi örtü serersin olur biter. İnşallah sağlıkla sıhhatle dünyaya gelir ve güzel günlerde kullanırsınız onları:KK200:

Pembe renkte hiçbir kıyafetim yoktur, eşimin ise gömlekleri, t shirtleri bolca vardır.
Ama gerçekten başka renk kalmamış mı sorusunu haketmiş kayinvalide.
Evde giydirin derim.

böyle saçma (takılmamamız lazım biliyorum önemli olan sağlık) bir konuda fikirlerinizi paylaştığınız bana yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim... eşimi de ikna edebilirsem giydiricem.. iki tane daha alirim.. olur biter .

ben ikna oldum ama eşim hala istemiyor..
Bebeğimin cinsiyeti kız denildi sonra erkek olduğunu öğrendik.
Pembis kıyafetler almıştım evde giyer diyordum ama doğum yapınca vazgeçtim.
Kendi tercih edebilene kadar bir tek pembe giydirmeyecegim.
Siz kendiniz hastane çıkışı alın zaten en az 5 takıma ihtiyaç var, günde birkaç kere üst degiştiğinden.
Sorarsa kayinvalideniz pembeli diye eşim istemedi dersiniz.

Ay benim kizima da mavi bir elbise gelmisti ama o kadar sekerdi ki giydirdim.

Gorenler sacma sapan triplerde,yukarida bir arkadas da yazmis kizimi oglan sandilar. Esimin arkadaslarindan biri de kendince saka yaptigini sanarak "buyumus yaahuu bu ne zaman sunnet ettiriyoruz" dedi. Kizim da daha 4 aylikti yani ne alaka bu laf bilmiyorum. Orda patladim iste "kiz bu kiz ne diyorsunuz" diye.

Renklerle cinsiyetcilik yapilmasina karsiyim benim esim de pembe gomlek veya tshirt giyer ama yeni dogan bebekte cinsiyet ancak kiyafetle belli oldugu icin giydirmeme taraftariyim. Olan patavatsiz insanlar yuzunden annenin sinirine oluyor.

Kayivalidenizin aldigini da giydirmemezlik yapmayin ama giydirin mesela akraba arasinda giydirin,herkes bilir erkek oldugunu. Hem de "babaannesi almis" dersiniz kadincagiz mutlu olur :)

Buraya konu açacağım hiç aklıma gelmezdi. Kayınvalidem doğacak erkek bebeğime beyaz üzerine kenarları pembe dikişli, bazı yerleri kırmızı mavi puantiyeli hastane çıkışı ile toz pembe güvenli yatış yastığı almış ve gönderdi.

Erkek reyonundan aldığını eltimin ve kvmin arkadaşlarının çok beğendiğini söyledi...

Ben giydirmekte kararsızım ve kv ne olacak burada (Balıkesir) herkes böyle giydiriyor dedi.

Eşim pembe hariç hiç bir renk kalmamış mı acaba diye sinirlendi.

Sizce giydirmeli miyim? siz ne düşünürdünüz?
1900ün başlarında pembe erkek rengi, mavi kız rengi idi. İşin aslı, rengin cinsiyeti, cinsiyetin de rengi olmaz. Kadın incelik etmiş düşünmüş almış.

Ben olsam kendim alirdim ve aldimda kizim a daha 5 aylik hamiskrn civil den çok beğendiğim hastane çıkışını aldım sende kendin al kv onları değiştirsin başka şeyler alsin.hastane çıkışı özeldir anneye özel su kv ler amma ozeniyolar ya bebek senin biraz mesafe koyun çok haklısın erkek bebege pembe asla olmaz kendin begen al.

Icinize sinmeyen seyi giydirmeyin cocugunuza. Kv sorarsa da gecistirin. O ne der bu ne der diye bizden cok dusunen var mi acaba? Kv'ler genel olarak memnun olmaz diye biliyorum bir de. :confused:

Bebek odası dekorasyonunda zaten toz pembe, ekru ve Bebe mavisi gibi uçuk renkler tercih ediliyor. O sebeple yastık güzel. Siz zaten odayı falan mavi yapmışsanız ve alınacak kıyafetlerin çoğu mavi ise kV nin aldıkları bence güzel bir alternatif olmuş.

Masmavi ye boğmayın bebegi. Allah analı babalı buyutsun

ben kızıma hep lacıvert acık mavı gıydırıyorum :D
renklerın cınsıyetı mı varmıs
kullansın bebısınız guzel guzel ıste

Asıl dert eden ben değilim eşim pembe hariç her renk olurdu niye annem bana bu düşüncesizliği yaptı diye sinirlendi.. art niyet aramıyoruz..

benim takıldığım ise büyük insanların rengi yoktur evet kırmızı değil pembe pantolon giysin kimse onlara cinsiyetini sormaz.. ama bebeklerin erkek mi kız mı olduğu sadece kıyafetlerinden anlaşılıyor yeni doğanlar için söylüyorum özellikle bunu.. onun içinde herkes kız bebek diye sevecek... ben hayır erkek demek durumunda kalıcam diye düşünüyorum..

Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin gerisi elbette mühim değil.. sağlıkla olsun pespembe kıyafetle de dolaştırırım.. ben 2 kayıp yaşadım tedaviyle olan bebeklerimi kaybettim.. evlat nedir bilirim..
Allah evladınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
İnanın hiç önemli değil ya eşiniz de aşırı tepki vermiş bence
Ve kızımı doğduğundan beri hep cicili bicili giydirdim, renkli renkli saçları tokalı falan kaç aylıktı hatırlamıyorum yalan olmasın ama 6 aydan büyük diye hatırlıyorum kafasına bant şeklinde yünden bere takmıştım pembeli tavşanlı bişe bildiğin kız işte yani kadının biri oyyyy küçük Ada'm tipe bak diye sevmişti kızımı :D benimki babaya çok benzediğinden çok erkek suratlı galiba :D

Buraya konu açacağım hiç aklıma gelmezdi. Kayınvalidem doğacak erkek bebeğime beyaz üzerine kenarları pembe dikişli, bazı yerleri kırmızı mavi puantiyeli hastane çıkışı ile toz pembe güvenli yatış yastığı almış ve gönderdi.

Erkek reyonundan aldığını eltimin ve kvmin arkadaşlarının çok beğendiğini söyledi...

Ben giydirmekte kararsızım ve kv ne olacak burada (Balıkesir) herkes böyle giydiriyor dedi.

Eşim pembe hariç hiç bir renk kalmamış mı acaba diye sinirlendi.

Sizce giydirmeli miyim? siz ne düşünürdünüz?

Aslında bebişler için renk ayrımı yapmamak lazım ama pembe kıza, mavi erkeğe düşüncesi hepimizin kafasında yer etmiş maalesef.
Benim kaynana da kız bebeğe boncuk mavisi battaniye örmüş, hiç ses etmedim çünkü amacı benim sorun çıkarmamı sağlamak.
Al kenara koy kullanmak istemiyorsan bile.
Mavi şey örülür mü hiç kız bebeğe dediğimde eşime (kaynanam yoktu) eşim hemen düşünmüş örmüş vırt zırt diye annesini savundu.
Bende ördüğü mavi şeyleri alıp bi kenarda tutup kullanmamaya karar verdim :)

Erkek reyonundansa olur oğluma her renk giydiririm kırmızı kazaklar pembe tsortler herşey ama kız urunu giydirmem. Sen o takımı evde kullan hastane çıkısında başka takım gitdir yastıkta sorun yok sonuçta butun nevresimler çiçekli pembeli erkepi kadını yok

1940 öncesi erkek bebeklere pembe kızlara mavi giydiriliyormus.. dönemsel pazarlama oyunları.. neyse..
Begenmediyseniz giydirmeyin ama ilerde rengarenk giydirirsiniz inşallah.. renk ayırmamak bence çocuğa ogretilecek en güzel şeylerden..
Pembe renk naziler almanyasında eşcinselleri ayırt etmek için kullanılan bir renk, yıldız Yahudiler için, pembe üçgen gayler için, pazarlamadan değilde, pembe giyersem eşcinsel sanırlar korkusu ordan miras

Kaynanamda oğluma almıştı bak şmdi aklıma geldi pembe beyaz bi tulumdu pembe şapkası vardı bariz kız tulumuydu ama o anlamaz kız erkek alır giydirir ne fark eder der fotoğrafı var o tulumla

Renk ayrimina bende karsiyim buyudukce yapilmali ama bebeginiz yeni dogmus zaten cinsiyetini belli edemeyecek kadar minik o yuzden erkek oldugu belli olsun diye mavi olsa daha iyi olur. Birde cocuk buyuyup yeni dogdugu fotograflarini millet gorup dalga gecince size kizabilir :) ben olsam giydirmezdim ama dedigim gibi buyudukce butun renkleri giysin tabi onda sknti yok

benim de bir oğlum var. ben ve ailem el işi bilmediğimiz için , eltim ve görümcem bir sürü yelek, ceket örmüşler saolsun. bir tane de içinde mor vardı. dedim ki karıştı sanırım istersen vereyim. o da dedi ki yok yok bilerek koydum. yarın öbürgün kızın olursa giydirirsin onu da.
siz de kırmayın kimseyi içinize sinmediyse teşekkür edip saklayın. öyle dert edinilecek bişey değil.

Back
X