- Konu Sahibi Khvekokusu20
-
- #77.421
Bozulmaz canımAbdest değil gusül bozulur
Allahrazi olsun senden şekerimKızlar dün adetim bitti yarın testlere başlamayı düşünüyorum siz be dersiniz
Blue0Pink kız sende gelsene
@899eylulgelini @Prensesim2016 siz ne alemdesiniz
Anamı uğurladımbana özelden adını yazanların ve adını bildiklerimi yazdım kağıda verdim kabe karşısında dua et dedim. Üstüne basa basa unutma dedim yok unutur muyum dedi☺
Basla cnm tabiki hadi rast gelsin inşallah.. annecigine de allah kavuştursun cnmKızlar dün adetim bitti yarın testlere başlamayı düşünüyorum siz be dersiniz
Anamı uğurladımbana özelden adını yazanların ve adını bildiklerimi yazdım kağıda verdim kabe karşısında dua et dedim. Üstüne basa basa unutma dedim yok unutur muyum dedi☺
Kızlar dün adetim bitti yarın testlere başlamayı düşünüyorum siz be dersiniz
Özelimi var bizide yazaydın ya :))Kızlar dün adetim bitti yarın testlere başlamayı düşünüyorum siz be dersiniz
Rabbim razi olsun. Saglikla gelsin insAllah. Allah kabul etsin.Kızlar dün adetim bitti yarın testlere başlamayı düşünüyorum siz be dersiniz
Kız o kadar dedim özelden adınızı yazın diye valla adını yazanları yazdım. Zaten dedi isteyen herkese de dua ederim. Rabbim bunu vesile kılıp kabul eder inşallahAy benide yazdin mii
Anladım cnm saol bilgiler için ben her fitilden sonra içim rahat etmiyor gusül alıyorum. Çok almazsa yapmam o zmnGerek ağız, burun, kulak gibi yollardan, gerekse makat veya ön taraftan ilâç kullanılmasıyla abdest bozulmadığı gibi, gusül de gerekmez. Kullanılan ilâcın mahiyetinin değişik olması da bu hükmü değiştirmez. Yani gerek ağızdan alınan hap ve şurup, gerekse burun ve kulağa konan merhem ve damla abdesti ve guslü gerektirmediği gibi, makat ve ön taraftan konan fitil ve benzeri ilâçlar da hiçbir şekilde abdesti ve guslü gerektirmez.
Bu arada damardan ve kalçadan yapılan iğnenin hiçbir sûrette abdeste ve gusle zarar vermediğini de belirtelim. İğne yapılan yerden kan çıkmış ise hâliyle abdest bozulur.
Erkek doktora muayene olan kadının gusletmesi gerekir mi?
Bu meseleye ışık tutması bakımından gusülle ilgili bir prensibi hatırlayalım:
Ön ve arka yoldan birisine parmak veya başka bir cismi sokmak guslü gerektirmez. Parmağın erkek parmağı ile kadın parmağı olması arasında bir fark yoktur. Cinsel doyuma ulaşmadıkça gusül gerekmez.
Şöyle ki: Kadının fercine plastik aletin sokulması halinde asla gusül gerekmez. Zira cinsel doyuma ulaşmadıkça bundan dolayı gusül gerekmez, fakat cinsel doyuma ulaşırsa o zaman gusül gerekir.
Bunun için bir kadın, cinsel doyuma ulaşmadığı sürece, kadın hastalığından dolayı doktora muayene olmakla asla gusül gerekmez. Doktor kadın da olsa, erkek de olsa hüküm aynıdır. (Reddü’l-Muhtar, I/112)
Aynı şekilde, doktora muayene olmak da orucu bozmaz. İnsanın dübürüne, kadının fercine parmağın girmesi de orucu bozmaz.
Kız adını bilmediklerime ne yazsaydımÖzelimi var bizide yazaydın ya :))
Evet cnm biliyorum yoksa sen yalnız bırakmazsın biziAllahrazi olsun senden şekerimseviliyorsun..
Bana konudan bildirim gelmiyor o yüzden hep kaçırıyorum ortamii
Ahhhhh ahhh napim sizi benTüüühh canım yaa bnde yazacaktım ismimi unuttumm
Saol cnm Allah razı olsun. Bakalım hayırlısı olsun girdik bi alamete gidiyoz kıyameteBasla cnm tabiki hadi rast gelsin inşallah.. annecigine de allah kavuştursun cnm
Allah bin kere razi olsun.Kızlar dün adetim bitti yarın testlere başlamayı düşünüyorum siz be dersiniz
Amin hepimizden inşallah ☺Allah bin kere razi olsun.
Tutturursun ya benimki belli ama naplım :)))Kız adını bilmediklerime ne yazsaydım
Sadece yazdıklarım değil isteyen herkese de dua et ayrıca dedim Tabiki dedi. Unutmaz merak etme. Hele sen Bi deneme ayına gel umreye gidecek birilerini buluruzTutturursun ya benimki belli ama naplım :)))
Abdest değil gusül bozulur
Kızlar dün adetim bitti yarın testlere başlamayı düşünüyorum siz be dersiniz
Anamı uğurladımbana özelden adını yazanların ve adını bildiklerimi yazdım kağıda verdim kabe karşısında dua et dedim. Üstüne basa basa unutma dedim yok unutur muyum dedi
Allah kavuştursun
Inşallah canımmAbdesti bozmaz abdesti bozan şeyler de yok ben kuran kursu hocasıyım atanamadm ama inşallah oda olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?