erkek doğurmayı bir marifet sanan zihniyet...

onuseviyorum

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2008
1.436
10
316
İstanbul
küçük eltimiz hamile.allah hayırlısıyla kucağına almak nasip etsin.
geçenlerde kaynanam ve eltilerim bendeydi.o da geldi.bebeğin kız olduğunu
öğrenmiş.biraz yüzü düşmüştü.mutfakta çorba karıştırıyoken bi baktık hem
karıştırıyo hem de ağlıyokafamçokkarıştı.o kadar şaşırdıkki...biz çok sevinmiştik oysa.
hemen bir hafta sonra tekrar doktora gitmiş bu defa kesinlikle erkek demiş
doktor.bu bir sevin bir sevin...
bu zihniyeti kınıyorum.niye erkek doğurmak bu kadar
önemli.allah sağlık versin yeter ya!evlat ayrılır mı hiç?

evet canım haklısın bence kızlar daha bağlı oluyo ailesine erkek bırakıp gidiyo bunlar hala eskilerdeki gibi erkek çocuklar bakacak sanıyo...

bu cehaletten başka bişey değil...
kız erkek ne farkeder evlat senin olduktan sonra...
Allah hayırlısını versinde cinsiyetin ne önemi var...
ne erkek evlatlar var hayırlı bi kız evladın tırnağı bile olamıyo...
böyle bi seçim kimseye yakışmıyo böyle bi devirde....
ayrıca erkekleri doğuranda analardır, kız evlat doğmazsa nesiller tükenir bunuda gözardı etmeyelim ve biraz ufkumuzu genişletip at gözlüklerimizi çıkaralım
.....:çok üzgünüm:

haklisin canim, bende kiniyorum.
Hic ama hic sevmiyorum bu kadin erkek ayrimciligini, yada ha erkek dogurmussun ha kiz ?
yani saglikli olsunda allahin izniyle.
hic bi sekilde farketmez erkek yada kiz olmasi.
o Senin cocugun ya, kiz olsa sevmicekmisin ?
ne demek yüzüm asilcak aglicam.
sevincten aglarim ancak..

bende kınıyorum bu zihniyeti............
bende ikiz erkeklerim oldu ama hayırlı evlat olsun kız erkek ayrımı olurmu ben yapmıyorum yapanlarıda kınıyorum

ınsanoğlu nankor oluyor..
Çocugu olsun dıye uğraşır sonrada olunca nıye erkek olmadı dıye uzulur.
Insan ınsandır bunun kızı erkeğı mı olur saglıklı olsun da cınsıyet hıc onemlı degıl..

Cahılıye donemlerınde kızların ı gomerlerdı ya

sımdıde erkek olmadı dıye uzuluyor

cahılıye donemı adetlerı bunlar

Tamamen cehalet bu başka birşey demiyorum ben buna
Ha kız ha erkek ne fark eder sanki
Sonuçta oda evlat değilmi
Sadece soyadı yürüsün diye böyle düşünülüyor herhalde

evladını erkek kız diye ayırıyorsa eğer o insana yazık başka bişey demiorum........

vah vah yazik gercekten kinamiyorum emme hic iyi degil ayrim yapmasi
kimileri cocuk icin ugrasirken kiz erkek fark etmez tek olsun diye ugrasirken, sen kalk agla kizim olcak diye illa erkek olsun diye
olmaz oyle bi sey gercekten
Allah akil fikir versin ne diyelim
isteyen herkese de Anne olmayi nasip etsin :1hug:
kiz erkek fark etmez, saglikli ve hayirli Evlat olmalari onemli:1rolleyes:

bu kişi bazında değerlendirilemeyecek kadar ciddi bi problem ne yazık ki
erkek çocuk sahibi olmak,erkek doğurmak ve dahi erkek doğuran kadın olmak
kocanın gözünde değer kazanmak.bağları güçlendirmek.vazgeçilmezliğe yükselmek
kocaya erkek olduğunu iliklerine kadar hissettirmek
ve olayın öbür tarafında da erkek babası olmak var tabii
tohumu tarlaya becerikli saçmanın meyvesi.erkek babası olmak
tek başına bile göğsün kabarma sebebi
soyu devam ettirme
bunlar işin az buçuk sosyolojik çıkarımları.bi de psikolojik tarafı var ki ona hiç girmeyelim
ve duruma şaşırmayalım

Ama cok erkek cocuk dogurmak isteyenler sunuda düsünsünki, gelecekte homosexuel olmayacagi nereden belli?
Yani kisacasi diyecegim yaziklar olsun böyle düsünen kadinlara.

ne mutlu eltinize...
umarım anne babasına hayırlı bir evlat olur erkek çocuğu...
ve ne mutlu bana ki...
kadının el üzerinde tutulduğu bir ailem var...
yoksa ne olurdu halim..

benimde eşimin ailesinde erkek doğurmak çok büyük bir kabiliyettir.benim bir kızım var.bizde üç erkek iki kız kardeşiz.gözlemlerim kız çocuklarının (istisnalar hariç) daha vefalı olduğunu işaret ediyor.
erkekler özellikle evlendikten sonra yavaş yavaş(bazende birden bire)kayıyor gibi.kızlar anneye babaya daha bağlı,daha vefalı
ilk çocuğum kız diye yatıp kalkıp allaha şükrediyorum.verirse ikincisinide kız istiyorum hayırlısıyla.
eşimin ailesinden gelen laf sokuşturmaları sinek vızırtısı gibi geliyor.
onlara koca holdingleri,hatta ülkeleri kadınların yönettiğini söylesem anlamazlar.zaten anlayabilecek olsalar erkek çocuk hayranlığı olmaz.
çağımızda erkeklerin kadınlardan bir tek fazlası vardır,oda yüz gram kadardır.

Zaten başımıza ne geliyorsa bu zihniyetten gelmiyor mu?
Bugün erkek evlada hamile olan eltin , yarın oğluşunun eşine harika bir kaynana olur! , aynı üzüntü ve sevinci artık gelininden de bekler..
Çok yazık , insan kendi cinsiyetinden bu derece utanır , bu kadar keder duyar mı?
Korkuyorum böyle giderse Arabistan yarım adasında milyonlarca yıl önce kız çocuklarından utanarak canlı canlı toprağa gömme fikri nail olan zihniyet buralara kadar gelecek..

Bir tane doğurmak için 40 takla atarken erkek olsun ,kız olsun diye tutturmak Allanankörlük etmek gibi geliyor bana ...

Ben kadınların-kızların el üstüne tutulduğu bir ailede yetiştim..Ancak bizim için erkek çocuk ta bir kız çocuk ta bir..ikisi de aynı şiddette sevilir..

Allah sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasib etsin,gerisi boş...Göbişlerimiz bebiş dolsun inşallah:asigim:

Bir tane doğurmak için 40 takla atarken erkek olsun ,kız olsun diye tutturmak Allah a körlük etmek gibi geliyor bana ...

Ben kadınların-kızların el üstüne tutulduğu bir ailede yetiştim..Ancak bizim için erkek çocuk ta bir kız çocuk ta bir..ikisi de aynı şiddette sevilir..

Allah sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasib etsin,gerisi boş...Göbişlerimiz bebiş dolsun inşallah:asigim:

ne yazık ki hala bu düşüncede insanlarımız var. evladın erkeği,kızı olmaz. allah herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.

Açıkcası kız erkek ayrımı yapan biri değilim, ama ikinci çocuğuma hamileyken bir oğlum daha olsun istemiştim. Doktorum kızım olacağını söylediğinde içim burkulmuştu. Hayalimdeki aile iki erkek çocuktu çünkü. Ama kızım doğduktan sonra anladımki kız çocuk sahibi olmayan kendisini anne oldum saymasın.
İçime sokasım geliyor, kendini öyle bir sevdiriyor, öyle hareketler yapıyorki canımı bile düşünmeden verebilirim. Tabi iki evladımıda seviyorum, ikisinide ayırmak mümkün değil ama kız çocukları bir başka oluyor işte. İşveli ve nazlı oluyorlar zorla kendilerini sevdiriyorlar. Bir laf vardır; kız çocuğu dermiş ki, "babam beni 40 gün atmazsa, bir daha hiç atamaz" gerçekten doğru bir laf.
Her şeyden önce evladın sağlıklısını versin Allah. Belki eltiniz eşi erkek çocuk istiyor diye ağlamış olabilir ama eminim bir kızı olsa onuda çok sevecektir.

Allah sorar yaaa vallahi Allah sorar öylesine... ne diyebiliriz ki başka...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…