Kiz erkek ayirimi sadece cahillikten ibaret ...
Hic bir akilli zihniyet böyle bir ayrimcilik yapmaz ...
Önemli olan saglikli olmalari ... ve hayirli olmalari ...
Bir cocugu dünyaya getirmekten ziyade onu güzel bir sekilde yetistirmek dahada önemli, bu dünyaya bir sey vere bilecek bir cocuk yetistirmek daha önemli degilmi, bir oglun olmus, ama yolundan cikmis, ne anladim ben o isten, ama bir kizin olmus, ve ailesine vatanina hayirli bir evlat olmus, kim istemez böyle bir kiz evladi ...
Peygamber efendimizinde soyu kiziyla devam etmis, ne güzel ...
Ama ben buna benzer bir olayi canli canli yakin cevremde yasadim. Anlattigim aile oglan olsun diye zaten yapmadigi bir hal kalmadi ve cocugun cinsiyetini ögrenene kadar, suratlari hep bes karis idi, kadinin karni burnunda, sorardim ya senin karninda sislik var, hayirdir gibisinden, yok ben hamile degilim derdi hep, ne anlama geliyorsa, yani hamileligini gizlerdi...
Ve sonra erkek oldugunu ögrenince, göbegini (yalan yok) belli edebilmek icin, dar kiyafetler giyerdi, ve de karnini gere gere gösterirdi ... ben cinsiyetini sorarkende binbir türlü havalarla c(ok ciddiyim) erkek demesi yokmuydu. Hala o yüzündeki ifadeyi unutamiyorum, sanki Allah vermese olacakti, tövbe tövbe....
Hey Allahim sen veriyorsun onlara bu evlatlari, ama havalara giren onlar ...
Iste takmisis biz soy ismine, keske soy dedigin sadece soy isimle kapanacak bir mesele olsa amenna