erkek doğurmayı bir marifet sanan zihniyet...

3 kızım var herzaman allahıma şükrediyorum bana onları verdiği için bir gün bile oğlum yok diye canımı sıkmadım ayrım yapan insanlarıda kınıyorum benim eşimde erkek çocuk hastası ama kızları onun herşeyi dünyası asla 3 kızımız var diye üzülmedik üzülmemde şimdi eşim kızlarına benden daha düşkün onlar için yapamayacağı hiçbir şey yok
allahtan herşeyin hayırlısını isteyelima.s

herşeyden önce sağlıklı hayırlı evlat versin rabbim cümlemize..
ayrıca çevremde ve ailemde gördüğüm hayırlı evlatlarda genel de kızlar oluyor ne hikmetse..
bu zihniyeti kınamıyorum erkek evlatı büyütüp belli bir yaşa getirdikten sonra kendi kendilerini kınıyorlar nasıl olsa..

Ikitane dünya güzeli yetistiriyorum ben ikitane cadim var evde!!kaydirigubbakcemile3

Allahima binlerce kez sükürler olsun saglikli evlad nasip etti bana, sükürler olsunki evlad nasip etti...:Saruboceq:

Burda okuyoruz bebek icin yanan tutusan arkadaslarimiza moral veriyoruz dertlesiyoruz , kaldiki kiz erkek ayirimi yapmak günah cok günah....:1no2:

Ikinci kizima hamile iken esime sordum, erkek olmasini istersin dimi dedim, bir kizimiz var cünkü oda isterim istemesine ama en cok istedigim sey Saglikli hayirli ve bana benzeyen bir evlad olmasi dedi, Ilk kizim ayni benim kopyem cünkü-tatlicadiarzu-

kiz erkek ayrimi olurmu hic herseyden önce saglikli hayirli bir evlat verin yaradanim.hic anne baba olamayanlar var.allah onlarada evlat sahibi olmayi nasip etsin.encok hangisini istemekte israr edersen allaha verir elbet ama encokta ondan cekerler.rabbim hepimizi bu zihniyetten korusun.elbetteki insan ikisinide ister ama allahin taktiri israrada gerek yok ne tek erkek evldi olan icin nede tek kiz evladi olan icin.allah hayirlisini nasip etsin

Kız-erkek evlat ayrımı yapan zihniyeti şiddetle kınıyorum!!!!
Erkek evladı olmadı diye çocuğunu sevmeyen, eşlerinin hayatını mahveden erkekler; kız çocuğa hamile olduğunu öğrendiğinde üzülen anne adayları; suçu sadece "kız" olarak doğduğu için sevgiden, eğitimden mahrum bırakılan evlatlar, ve daha buna benzer niceleri...Yazık çok yazık, çok acı!!... Üzülerek söylüyorum ki bu zihniyet daha uzuuuun yıllar devam edecek, bu zihniyetteki baba ve anneler gene bu zihniyette evlatlar yetiştirecekler, o evlatlar da aynı şekilde kendi evlatlarını öyle yetiştirecekler...
Sağlıklı bir şekilde sağlıklı bir bebek olarak doğsun da gerisi önemli değil bence...

olmuyor mu? marifet değil mi erkek doğurmak? toplumlar böle yönlendirmiyormu boş beyinleri? :sm_confused:doruyu söliyeni kovmuyorlar mı dokuz köyden? bizim savaşımız boş arkadaşlar.. önemli olan o insanlara karşı açılan savaş. . duymadıkları görmedikleri bilinçli bi ortamda değil.
babam bir numaralı ayrımcıdır..:çok üzgünüm: değişmedi. çünkü kendince hiiiç ayrım yapmıor.. bi gün otobüs param yok okula gidemicem.. bana para vermedi ya.. ama erkek ooluna hafta sonları istediğini alsın ki,mseye imrenmesinmiş die 10 15 ytl verir. böle bi adam..
neye savaş açiim.. neden? değişmiyor ki.:sm_confused:

ilk bebeğim erkekti..olmadı nasip etmedi Rabbim onu bize..senağlama
şimdi bir kızım olacak..doktorum cinsiyetini öğrenmeye gittiğimizde kız dediği an eşim biraz burkuldu..
bir şey demedi ama üzüldü hissettim..:delphin:
onunki kız erkek ayrımından çok,oğlan olursa kendi adını vereceğimiz için yaşadığı bir burukluktu onu da biliyorum..
ama çabuk atlattı.
ikimizde biliyoruz gerçekten cinsiyetinin önemli olmadığını.çünkü biz bu bebeğe sahip olmak için gerçekten çok uğraştık..çok fazla..:çok üzgünüm:
Allahım onu bize bağışlasın da başka hiç bir şey önemli değil.:Saruboceq:

ataterkil yapıya sahip bütün toplumlarda kız çoçugun doğmadan böyle bir ayrıma maruz kalması oalsıdır...
kız ailenin kalıcı bireyi sayılmaz evlendikten sonra degim yerindeyse başkasına ait mal konumuna geçer..
acı bir cümle oldu ama böyle..
erkek ne yaparsa yapsın kanın devamı sayılır,toplumumuzda dikkat edin mal bölüşümünde ailenin mirascısıda erkek çoçuktur...

cahil insanlar ancak cinsiyet ayırımı yapar....
saçma sapan bi zihniyet bu resmen..
Allah akıl fikir versin.
böyle erkek erkek diye tutturanlara , Allah hiç evlat vermesin, elindekini de alsın diye beddua edesim geliyor,ama tutuyorum çenemi -tatlicadiarzu-

Kiz erkek ayirimi sadece cahillikten ibaret ...

Hic bir akilli zihniyet böyle bir ayrimcilik yapmaz ...

Önemli olan saglikli olmalari ... ve hayirli olmalari ...

Bir cocugu dünyaya getirmekten ziyade onu güzel bir sekilde yetistirmek dahada önemli, bu dünyaya bir sey vere bilecek bir cocuk yetistirmek daha önemli degilmi, bir oglun olmus, ama yolundan cikmis, ne anladim ben o isten, ama bir kizin olmus, ve ailesine vatanina hayirli bir evlat olmus, kim istemez böyle bir kiz evladi ...

Peygamber efendimizinde soyu kiziyla devam etmis, ne güzel ...

Ama ben buna benzer bir olayi canli canli yakin cevremde yasadim. Anlattigim aile oglan olsun diye zaten yapmadigi bir hal kalmadi ve cocugun cinsiyetini ögrenene kadar, suratlari hep bes karis idi, kadinin karni burnunda, sorardim ya senin karninda sislik var, hayirdir gibisinden, yok ben hamile degilim derdi hep, ne anlama geliyorsa, yani hamileligini gizlerdi...

Ve sonra erkek oldugunu ögrenince, göbegini (yalan yok) belli edebilmek icin, dar kiyafetler giyerdi, ve de karnini gere gere gösterirdi ... ben cinsiyetini sorarkende binbir türlü havalarla c(ok ciddiyim) erkek demesi yokmuydu. Hala o yüzündeki ifadeyi unutamiyorum, sanki Allah vermese olacakti, tövbe tövbe....

Hey Allahim sen veriyorsun onlara bu evlatlari, ama havalara giren onlar ...

Iste takmisis biz soy ismine, keske soy dedigin sadece soy isimle kapanacak bir mesele olsa amenna

benim babam on kardeş ilk çocuk kız olmuş sonra hep erkek o yüzden babannem kız çocuklarını el üstünde tutardı hep bize de o bakmış kız kardeşimle ama anneme şart koşmuş kız olursa bakarım yoksa bakmam diye
en küçük kardeşim erkek ama babam halen der erkek adamın erkek damadı olur diye :) bizdeki de başka bir ayrım türü galiba
insanlar allah sağlıklı hayırlı evlat versin diye dua edeceğine nasıl olur da cinsiyet ayrımı yapar anlamıyorum allah ıslah etsin demek geliyor içimden

böyle insanların çevremde var olduğunu bilmekle birlikte okudukça hayrete düşüyorum......
nedenine gelincede sanırım kız çocuğu için yanıp tutuşan bir eşimin olması.....:)) bende ilk bebeğimi kaybettim ve kızdı canım benim....rabbim yeniden yüzümüzü güldürüp bizi bu yola çıkardı şimdide erkek bebek bekliyoruz.....ama cinsiyet öğrenene kadar eşime herkes oğlu olsun istersin dimi diye sorduğunda yooo cinsiyet tercihim yok ama kızım olsa daha mutlu olurum derdi.....canım benim...:)) Allah isteyen herkese sağlıklı,hayırlı evlatlar versin.....

Aynen katiliyorum...anlamiyorum böyle insanlari...
Erkek olunca noluyor....Neymis soyunu devam ettiriyormus...
Baslayim senin soyuna....

Benim anneannemde öyle....erkekde erkek....
Torunlar arasinda resmen ayirim yapiyor bide...
Sirf bu yüzden cok fazla isinamiyorum ona...

Yarin birgün bisey olsa kizinmi seninle daha cok ilgilenir oglunmu?

Bide bazilar gelinlerine diyorya bi erkek cocuk dogurmayi beceremedin diye...
Afedersiniz acik konusucam, bilmiyorlarmi spermlerin erkekden geldigini
kadinla alakasi olmadigini....

Allah saglikli sihatli evlatlar nasip etsin herkese...

Ne verirse rabbim hayırlısını versin. Erkek kız farketmez. Eli ayağı düzgün olsun.
Eli ayagı düzgün olmamış erkek yada kız istemişim neye yarar. Onada banada zor yani.

Hep erkek istenir zaten:mymeka:
Nusufu ilerletmesi için pehhhhhhhh-tatlicadiarzu-
Veya anasına babasına bakamsı içinkaydirigubbakcemile
Bi simikli giriyo işin içine cıkılmaz oluyo işin içinden.
Sonuc kızın evinde anne ve baba:smiley-cool:

hiç abim yok
erkek kardeşim olsun diye annem doğurmuşta doğurmuş
6 kız kardeşiz
çok şükür zorluğunu yaşamadık ama
şu toplum varya yedi bitirdi bizi

onların hepsini Allaha havale ettim eminin vakti zamanı gelince
anlarlar
cahalet kadar zro birşey yok
şu hayatta.

Allahtan hayırlısı istenmeli herşey için...
evladın sağlıklısı,hayırlısı istenmeli...
kız yada erkek ne farkediyor anlamıyorum...
bu devirde hala bu ayrımı yapanları kınıyorum ve
Rabbime şükrediyorum...
iyiki kızım var diye...
sevgiyle kalın...

saglıklı ve hayırlı evlat olsunda erkek kız farketmez bence
ama sunu anlayabilirim oglu olmayan oglan
kızı olmayanda kız cocuguna heves edip isteyebilir
ama ayrım yaparak isteyenleri kınıyorum tamamen cehalet
yok soyadı sürsün yok bana baksın su bu neden ne olursa olsun.

ben 2.5 yıllık ewliyim suan bir oğlum var :delphin:

Hmileydim ve o gün doktora gittik cinsiyet öğrenecektik artık zamanı gelmiş

kaynanam hep derdi o güne kadar erkek olsun erkek olsun ben o kadar kızardım kibenneyaptımki

kız olacak işte görceksin diye sustururdum onu ayrım yapıyorlar diye o kadar üzülürdüm

ki
üstüle üstlük eşim de erkek olcak erkek olcak derdi.Oysa ben hep kız cocukları görürdüm rüyamda..:1rolleyes:

ve ben de bi kız bebek olrak doğmuşum ve ben ona bi bebek verecektim (kız erkek ne fark ederdi ki):uhm:

onu baba yapacaktım çok üzüldügüm zamanlar oldu:çok üzgünüm:

şimdi oğlumu cok sewiyorum hani kız olsaydı ayrı derece sewerdim az ya d a cok olmazdı

ama ayrım yaptıkları için hala ve halaaa esime kaynanamlara kızgınım her fırsatta da

yüzlerine vuruyorum:oklava::kızgın:

Bunlar bulupta şımaranlar.Bizim göbeğimiz çatlıyor,doktor doktor geziyoruz,yeri geliyor gözyaşı döküyoruz.Millet bebeğin cinsiyetini beğenmiyor.Oğluna tembihlesin ozaman "dişi spermler geçmesin "diye.

Back
X