erkek doğurmayı bir marifet sanan zihniyet...

allah hayırlısını versin..
çocuk var vezir eder çocuk var rezil eder
erkek yada kız allah hayırlısını ve sağlıklı olanını versin..

toplumumuz da kadının ve kadın olmanın zorlugunu ayna gibi yansıtan bir düşünüş örneği...
erkek egemen bir toplumda yaşadığımızı bu tür zihniyetler,bize hep hatırlatıyor,hatırlatacaklar...
kadının namusu bacak arasında,
erkeğin de elinin kiri ya,
bir ömür bununla böbürlenerek yaşamaya mahkum bir zihniyetin,yozlaşmış ve kalıblaşmış isteğinden öteye geçmiyor...
''erkek olsun ama çamur dan olsun '' da ne olursa olsun...
kız olup ta toplumsal derdine düşmeyelim,misali..

Allah ım versinde kız erkek farketmez sağlıklı olsun bana yeter...:CüvCüv::ecrin_bebek:

malesef kendini bilmezler çok benim 2 kızım ver allahıma şükür ediyorum
kız olsun erkek olsun bizim tek tırnağını bile düzeltmemize imkan varmı
sağlıklı hayıtlı evlat olsun benim başımada geldi 2. kızımı yeni doğum
yapmıştım kaynımlardaydık havadan sudan konuşurken konu ikramiye
kazanmaya geldi kaynımın oğlu dediki amcam ikramiye kazanırsa
biz yeriz dedi bende sana ne oluyor
bizim çocuklarımız dururken dedim oda bana kız onlar demezmi
beynimden vurulmuşa döndüm dedimki allahım böylesi hayırlıymışki
bize kız evlat vermiş sende erkek ol karına erkek doğurttur senin elindeyse
dedim terbiyesiz ne denirki bu insanlara :mymeka::mymeka::oklava:

bu olgu yani erkeklerin kıymetli olduğu kızların problem kötü olduğu olgusu bizlere daha küçük yaştan itibaren verilir
o kadar hayatımızın içindedir ki bu olgu
rüya yorumlarından ata sözlerine kadar
mesela kız çocuk doğurursan rüyanda sıkıntıdır
ama erkekse doğurduğun iyi bir haberdir
bir sessizlik olsa aa ne bu kız bebekmi doğdu derler
ve malesef bu yanlış ve alçakca ütopyaya biz kadınlar hizmet eder besleriz
kadın kendinin değerini anlamadıkça
yaşamın,neslin devamı olduğunu anlamadıkça
ve hala kendini çeşitli olgularla 2.sınıflığa mahkum etmekten geri kalmıyorsa
erkek çocuk doğurmak malesef hep iyi sayılacaktır
(not:yanlış anlaşılmasın erkeklere karşı değilim.hayatımdaki en kıymetli şey kocam.ama ben bu haksız düşünceye karşıyım)
kötükedihüso

Son düzenleme:
bu devirde bu zihniyeti kınıyorum ve inanamıyorum bu düşünce yapısına
aklıma geliyoda bi kızımız olacağını eşimle paylaştığım an bende o da gözyaşlarımızı tutamamıştık mutluluktan

biz kız veya erkek farketmez deyip birini bile bulamıyorken
bulanlarda böylee bunuyooo iştee
böylelerine hak mumla evlat aramak iştee

benim eltim de oğlan doğurdum diye hava atıyor bana kasım kasım kasılıyor yazık... ben allah ın izniyle ikinci kızımı kucağıma alacağım... ona da bu tavrından ötürü acıyorum.. hala böyle zihniyetler var demek ki...

ah ya farketmıyo bız 22 bininci yuzyılada gelsek var bole zıhnıyet ne sacma ya ınsan yavrusu erkek yada kız dıye ayırırmı allahım kız verse daha az erkek verse daha cokmu sevıcek ne bıleyım ya benım esımde bende ne zaman dua etsem allahım saglıklı versınde gerısı olnemlı degıl dıyorum ama arada var tabı bole dusunenler allahın verdıgıne sukretmek yerıne bıde begennmemek tobe tobe ne gunlere kaldıkk bu cagda bu dusunce helal olsun dıyorum baskada bısı demıyorumm

erkek olunca bi yerleri mi büyüyo. eskide kalan bu zihniyeti şimdi bile devam ettirmek neden ki...
önceden de öyle olurmuş erkek evladı olan göğsünü gere gere gezermiş, niye biz neyiz. saçmalık, yobazlık başka hiçbişey değil bence

Ben anlamıyorum, bu zihniyeti gerçekten anlayamıyorum.
İnsanlar yıllarca uğraşıyorlar, tedavi oluyorlar, milyarlarca paralar döküyorlar bir tanecik yavruları olsun diye olanda vay efendim niye erkek değil diye ağlıyor. Rabbim akıl fikir ihsan eylesin.
Sağlıklı olsun da kız erkek ne farkeder?
Benim eşim üç kardeş iki tane ablası var ikisininde birer oğlu var şimdi yarın bir gün bizimde bebeğimiz olacağını öğrendiklerinde acaba onun da erkek olmasını isterler mi kız olursa üzülürler mi bu yazılanları okuunca merak ettim açıkçası?
Hani ailede ki tek erkek evlat benim eşim olunca, bizim oğlumuzun olması soyadlarının devam edeceği anlamına gelir.
Umarım böyle bir baskı ile karşılaşmam Çok üzgünüm çoook

Böyle düşünenler kendini bu fikre adayanlar aslında ne kadar zavallılar..Allahın mucizesi bir bebeğin rahme düşüp dünyaya gelmesi..kaldı ki erkegi de kızı da özde bir..ikisi de insan ve insan yaratılmıs mahlukatın en üstün olanı..Rabbim bile böyle bir ayrım yapmamışken haşa onların ne haddine..yazık gercekten acıyorum..özellikle de bunu dünyaya bir can getirme yetisine sahip hemcinslerime daha bi acıyorum..ne kadar körler ki o yerlere göklere sıgdıramadıkları erkek evladı dünyaya getiren de bir kadın..Allah herkse saglıklı hayırlı evlat versın gerısı bos..

Böyle eski kafali insanlardan nefret ediyorum.Evlat o kadar
tatli birseyki kiz erkek farketmezki.Allah islah etsin bu insanlari.

Üstüne basa basa diyorum ki allah hayırlı evlat versin ve görüyorum ki kız evlatlar daha merhametli ve hayırlı.Ben kızım olsun istiyorum böyle geri kalmış beyinlere de hiç tahammul edemıyorum.sinirlendim bak.kötükedihüso

cocuk sahibi olmak için çirpinan o kadar insan varken guzel Allahim

yazik bee, utanmadan birde aglamis
ben lafimi da çekmezdim
tuh birde agliyorsun ayip ayip Allahin gucune gidecek delirdin mi sen derdim
dayanamam ki boyle seyler yaa

Gerçektende bende anlamıyorum kız erkek farkeder mi yahu.Aklı başında bir kişi zaten cinsiyet ayrımı yapmazÇok üzgünüm çoook

bu zihniyet bize atalarımızdan kocalarımızdan miras değil mi?

kız çocuklarını diri diri gömen toplumlar olmadı mı...

malesef.. çok yazık. evladın kızı erkeği olmaz. birde eli ayağı düze olsun sağlıklı olsun diyene de kızıyorum. çünkü artık çocuklarda bir çok hastalık oluyor. down sendromlu bir çocuğu olan anneyi nasıl yıkıyor bu sözler. Allah herkese hayırlısını nasip etsin.

erkek olsun soyumuz sürsün asker olsun vatan kurtarsın diyeydi belki de eskiden ama çok yanlış...
hala bir çok erkek dile getirmese de oğlan çocuk özlemi var.

çocuk sahibi olmak için senelerce uğraşan insanlar var.onlara çok büyük haksızlık die düşünüyorum.Allah herkese akıl fikir versin ne deyim boshayallersmile

Back
X