Erkek evi naz evi !

Evet başlıktan da anlaşıldığı üzere derdim erkek evi yani nişanlımın ailesinin umursamaz tavırları, kaprisleri ve ilgisizliği.. Düğünümüze 2 aydan az bir süre var ve kız evinde yani bizde hazırlıklar son gaz her gün başka bir işle uğraşıyoruz,koşturuyoruz malum kız çeyizi detaylı oluyor, annemi baya yoruyorum :KK43:
Sorun şu ki; nişanlımın ailesi pek ilgisizler ne arayıp sorarlar doğru düzgün, ne bi alışverişe çıktığımızda yorum yaparlar.. Bu sıralar evimizin tadilatı bitmek üzere ve temizlik vs yapıcaz. yeni ev temizliğini erkek evi mi yapar yoksa böyle bir şey yok mu kızlar sormak istedim.. Yani elbette ben ve annemde gideriz tabiki de onların da sorması gerekmez mi ne zaman yapıcaz temizliği fln diye.. Yani artık kız evi naz evi olmaktan çıktı erkek evi olmaya başladı ya üzülüyorum bu tavırlarına :KK43: nişanlıma söyleyince de sana öyle geliyor bi sorun yok fln diyor tabi :KK61: ama bende annemin ve nişanlımın ailesi arasında kalıyorum annemde üzülüyor sanki istenmeyen gelin gibiyim hiç heyecanları yok gibi sonuçta tek erkek evlat ve erkek evi daha neşeli olur benim bildiğim :KK42: son günlerde oldukça takıyorum bunları kızlar içimi dökmek istedim..

merhaba canım aynı şeyleri bizde yaşadık biz erkek tarafıyız abim evlenirken nişanlısıyla tüm alışverişleri beraber yaptılar ne onun ailesi ne benim ailem alışverişlere katılmadı sadece para konusunda destek sağlandı takı alışveriş ev eşya hepsini kendileri hallettiler bu arada abimin nişanlısı benim arkadaşımdı arayı ben idare ediyordum neyse güya annem neden büyük olarak biz çağırılmadık diye böyle soğuk davrandığını söylüyor ama o esnada hiç sorun etmiyordu kendileri ne isterlerse alsınlar mutlu olsunlar evde yaşayacak onlar falan diyordu ama 1 bilezik yüzünden tatsızlık çıkaracak bi kadındı annem orada gösteriş için lafı olmaz der eve gelince abimi çıldırtırdı niye 6 değil 7 diye ev temizleme konusuna gelince bence evi erkek tarafı hazırlamalı temizleyip kız tarafı da destek olmalı ama burada da tam tersi oldu her şeyi abimin nişanlısı hazırladı temizledi annem yine çağırılmadım haber edilmedim tiriplerine girdi ama aslında kendi de biliyordu ne yaparsa yapsın bir şeyi beceremeyeceğini şuan bunları laf söz ederek dikkat çekmeye çalışıyor hala yazık abimde idare etmeye çalışırdı evlendi de kurtuldu çocuk

Cok benzer durumdayiz tatlim. Benim dugunum nisan ayinda olacak, yeni yeni ufaktan hazirliklara baslayalim dedikce erkek arkadasimin ailesi tarafindan engelleniyoruz. Maddi bir yukumlulugun altina girmekten odleri kopuyor o yuzden ne kadar gec olursa o kadar iyi havasindalar. Hatta kaynanam bence dugune hic gerek yok dedi :S Erkek arkadasim da kendi ailesinin tavirlarina sinir oluyor. 0 heyecan, 0 merak, 0 mutluluk.. Artik tarih kararlastirildi benim ailem nisan ayina kadar dugun istiyor ki bizde boyle istiyoruz. Erkek arkadasimin ailesinde hep acele etmeyin serzenisleri :) Borca girip kendiniz yapin gonuller bir olsun yeter ki falan... Erkek ailelelri komple mutasyon gecirmis sanirim bu devirde..

Evet başlıktan da anlaşıldığı üzere derdim erkek evi yani nişanlımın ailesinin umursamaz tavırları, kaprisleri ve ilgisizliği.. Düğünümüze 2 aydan az bir süre var ve kız evinde yani bizde hazırlıklar son gaz her gün başka bir işle uğraşıyoruz,koşturuyoruz malum kız çeyizi detaylı oluyor, annemi baya yoruyorum :KK43:
Sorun şu ki; nişanlımın ailesi pek ilgisizler ne arayıp sorarlar doğru düzgün, ne bi alışverişe çıktığımızda yorum yaparlar.. Bu sıralar evimizin tadilatı bitmek üzere ve temizlik vs yapıcaz. yeni ev temizliğini erkek evi mi yapar yoksa böyle bir şey yok mu kızlar sormak istedim.. Yani elbette ben ve annemde gideriz tabiki de onların da sorması gerekmez mi ne zaman yapıcaz temizliği fln diye.. Yani artık kız evi naz evi olmaktan çıktı erkek evi olmaya başladı ya üzülüyorum bu tavırlarına :KK43: nişanlıma söyleyince de sana öyle geliyor bi sorun yok fln diyor tabi :KK61: ama bende annemin ve nişanlımın ailesi arasında kalıyorum annemde üzülüyor sanki istenmeyen gelin gibiyim hiç heyecanları yok gibi sonuçta tek erkek evlat ve erkek evi daha neşeli olur benim bildiğim :KK42: son günlerde oldukça takıyorum bunları kızlar içimi dökmek istedim..

temizliği neden kız tarafı yapsın ki, yok öyle bişey.
ben sizin yerinizde olsam madem bu kadar umarsız davranıyorlar, tutarım bi yardımcı ona yaptırırım. ne kendimi ne de anneciğimi yorarım.

Bu tip seylerde gelinin degil de iki ailenin konusmasi her zaman uygundur. Muhatap sen olmamalisin. Sen ustlendikce ilerde de bu hep boyle olur. Birak buyukler konusarak aralarinda halletsinler. Sen muhatap olursan kotu gelin olursun. Annen annesiyle konussun danissin. Uzgunumki kv simdiden naz yapiyorsa bu hep boyle gider. Evlenince de bas koseye kurulurlar ama. Sanki oglu bulunmadik bursa kumasi. Net bir sekilde konusulup tavir konmali gerekirse. Zoraki veriyorlarsa ogullarini onlarda kalsin. sonra da oturup herseyi biz yaptik demesinler...

Hala ev temizliği mi kaldı? Uzak bi Şehre evlendim. Ailemden ve eşimin ailesinden uzak... Temizlikçiye temizlettim. Eşyalarımı birer ikişer tek Başıma nişanlımın desteği ile boş vakitlerimde hallettim. Üstelik çalışıyordum. Hem ben oturcam o evde ne nerde bilmem gerekir . Vakıf olmam Lazım eve. Görünceyi vs arayın demişler . Beni arasalar ne münasebet başkasının evini ben temizliyorum diye sorarım .

sana katılmıyorum ev açamıyor diye evlenmekten mi vazgeçeyim? Başka sorunlarımız olabilir ama herşey para,mal mülk değil.
Tabii ki bi ev acamayip kendi imkanlariyla o evi idame ettiremeyecek kisi evlenmemeli. Evlilik sorumluluklar butunudur. Kendi ayaklari uzerinde duramayan adam evlenmesin.

Adam ev satin alsin demiyorum, kirada yasa ama kendi acsin evi. Baskalarina minnetle ozgur bi yasam surduremezsiniz.

Evet başlıktan da anlaşıldığı üzere derdim erkek evi yani nişanlımın ailesinin umursamaz tavırları, kaprisleri ve ilgisizliği.. Düğünümüze 2 aydan az bir süre var ve kız evinde yani bizde hazırlıklar son gaz her gün başka bir işle uğraşıyoruz,koşturuyoruz malum kız çeyizi detaylı oluyor, annemi baya yoruyorum :(
ilgisizliklerini bilmem de.. evi kiz ve ailesinden birileri temizliyo genelde.. belki yanina gorumce ve kaynanan da gelebilir ama biz mesela gecen kuzenimin evine annemle gittik, kuzenim de gorumcesiyle ve nisanlisiyla gelmis, beraber yapildi biseyler.. ceyiz yerlestirilirken de yine annem ben, kuzenimin teyzesi filan vardi, bi de kuzenin kv ve gorumcesi vs.. yani erkek evi size teklif etmez evi temizlemeyi..

Tabii ki bi ev acamayip kendi imkanlariyla o evi idame ettiremeyecek kisi evlenmemeli. Evlilik sorumluluklar butunudur. Kendi ayaklari uzerinde duramayan adam evlenmesin.

Adam ev satin alsin demiyorum, kirada yasa ama kendi acsin evi. Baskalarina minnetle ozgur bi yasam surduremezsiniz.

Kirada oturabilirdik nişanlımın kendi imkanlarıyla ama benim ailem ısrar etti bir süreliğine orda oturmaya karar verdik.. Nişanlıma sorumluluk alma konusunda herkesten çok güvenirim o konuda tek bir şüphem yok çok şükür.. Ama sorun bu değil siz niye buna takıldınız anlamadım doğrusu ?

ilgisizliklerini bilmem de.. evi kiz ve ailesinden birileri temizliyo genelde.. belki yanina gorumce ve kaynanan da gelebilir ama biz mesela gecen kuzenimin evine annemle gittik, kuzenim de gorumcesiyle ve nisanlisiyla gelmis, beraber yapildi biseyler.. ceyiz yerlestirilirken de yine annem ben, kuzenimin teyzesi filan vardi, bi de kuzenin kv ve gorumcesi vs.. yani erkek evi size teklif etmez evi temizlemeyi..
Haklısınız bende genç kuzenlerimi vs çağırmayı düşünüyorum kayınvalidem ve görümceme de teklif ederim artık :KK64:

Kirada oturabilirdik nişanlımın kendi imkanlarıyla ama benim ailem ısrar etti bir süreliğine orda oturmaya karar verdik.. Nişanlıma sorumluluk alma konusunda herkesten çok güvenirim o konuda tek bir şüphem yok çok şükür.. Ama sorun bu değil siz niye buna takıldınız anlamadım doğrusu ?
Tek bir soruna mi odaklanmam gerekiyor? Eger mesele cok aciksa konu niye actin? Konuyu acarsin gerisi yorumculara kalir onlar sana bakamadigin acilari gosterir. Bdvnin olayi bu

Mesela normalde ev isini oglan halleder kiz da temizlik ceyiz vs onlarla ugrasir. Sizde kiz tarafi ev almis o yuzden oglan tarafindan temizlik bekliyo olmussunuz. Hakli olarak diyosun ki ya kardesim evi babam veriyo temizlik ceyiz her sey bende e bu oglan tarafi napiyo yani. Roller karismis kaos cikmis

Tum bunlar da benim sordugum soruyla ortaya cikti. Yoksa babanin evi oldugunu yazmamistin konu iceriginde.

Bizdede çeyiz evi erkek tarafından temizlenir yada temizlettirilir.
Çünkü kız evinde zaten telaş çok oluyor çeyizler yıkanıyor,ütüleniyor eve seriliyor toplanıyor sonra çeyiz evine yerleştiriyor gelen giden en yorucu kız evinin işi.
O yüzden evi erkek tarafı temizler.
Malesef benim başımdanda geçmişti tek çocuğu olanlaramı has bişey tam tersi olması gerek halbuki görüp göreceği tek mürvet.
Ailen haklı ama yapacak bişey yok.
Sende birşey desen nişanlına oooo annesine hakaret edildiğini düşünür kendileri davranışlarıyla hakaret etmelerine rağmen.

son zamanlarda butun erkek aileleri boyle galiba, sozlumun aileside dahil
bende ayni senin dusunduklerini dusunuyorum ama kendileri bilir ne ekersen onu bicersin demisler, yarin oburgun onlarda benden ilgi alaka beklemesinler.. oyle degil mi

Bende nişanlılık döneminde hiç ilgi alaka görmedim. hatta maddi manevi bir şey görmedim evlenirken. sana yine ev alınmış en önemli şey. olana şükret gerisini takma tüm aileler bir olmuyor ne yazık ki

Yaa ne cok takilmissiniz kiz evi mi yapar temizliği erkek evi mi diye
Ben evli degilim iki ay once ev degistirdim tek basinayim bir de
Ailem uzaktan gelmek zor olur dediler ben de beklemiyordum zaten olsun ben hallederim.dedim esya icin nakliye firmasi ile anlastim temizlik için de birini tuttum ama onunla da yetinmeyip kendim de kac kez temizledim sonrasinda. Her eşyami kendim yerleştirdim kimseden beklentiye girmedim evlenecek.olsam da ayni sekilde ceyizimi de kendim alirim evimi de kendim temizlerim
Allah askina su bdvde acilan konulara bakiyorum da evlenme karari alırken seviyoruz evlenmek istiyoruz ama düğündü takiydi ev duzmeydi hep ailelerden bekleniyor
Evlenme olgunluğuna erişmiş insanlar bir zahmet evini kendi temizlesin, düğünü kendileri yapsin sonra da aileler yaptı/yapmadı diye aglamasinlar

Valla herkese ters olmak üzere. Bizde ilk temizliği erkek evi yapar. Kız temiz eve girer ilk eşya dizer.

Tabi ki kiz evi yapar. Gidiceksin miss gibi yapacaksin evini. Hem kendin dip köşe daha iyi yaparsin. Ben evimi ablamlar ve kuzenlerimle yaptik. On kisi ;) bi gunde bitti.

Benim abim yengecimimmm icin ablamlara yaptirdi ustune bi tsk bile gormediler. Yuhhh diyorum, baskada birsey demiyorum.

Şimdi erkek tarafı öyle oldu,
Ne yapsak yaranamayız diyorlar.
Gelinlerdeki kaynana/görünce fobisi,
Artık erkek tarafının gelin/kızannesi fobisine dönüştü:KK55:
AHh ahhh bende de ne görümce, ne elti, ne kayin, ne de kp var. Bi uzuluyom ki sorma. Kaynanam hepsine bedel. Haliyle o da bana kaliyor. Fobinin anasi :KK70:

Tadilatın kaba pisliği temizlendikten sonra büyük eşyalar yerleşir. Sonra kız tarafı gider evi bir güzel camlara kadar siler temizler çeyizi halıları serer kapıyı kilitler çıkar. İşin usulü bizde böyle. Benim yaptığım ise başka şehirde olduğumuz için eşimle gittik üç dört günde eşyamızı aldık eşyalar kuruldu, temizledik yavaş yavaş yerleştik. Hatta kolilerimiz ıvır zıvırımızı düğünden bayağı sonra yerleştirebildik.

Back
X