Erkek İnfertilitesi Erkek İnfertiletesi-İnmemiş Testist Sorunu

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

cemile___

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2012
4.246
3.021
448
43
Eşinde inmemiş testist sorunu olan bütün kardeşlerimizi buraya davet ediyorum
Tedavilerimiz hakkında bilgi alışverişi yapalım Dr ları tartışalım neler yapabiliriz onları konuşalım
Çocuğu olan ve olmayan tüm eşinde inmemiş testist sorunu olan kardeşlerimiz burada toplanalım

Ben önce tedavimizden bahsedeyim
9,5 yıllık evliyiz.Eşimde inmemiş testist sorunu var
Hiç indirme ameliyatı olmamış.
Daha doğrusu küçükken dr a götüren olmamış

2011 biyopsi oldu sonuç Maturasyon Arresti (Sperm Duraklaması)
2012 de Kaan Aydos da tese oldu sonuç olgunlaşmamış sperm dendi
8 aylık ovitrelle tedavimiz devam etti
2013 Şubattan beri Celalettin Peru da tedavi gördük
Pregnil ve menapur kullandık
Şimdiye kadar hiç çıkışımız olmadı

Şimdi ise Murat Başar a gidiyoruz
Eşim tese olacak ve Beraberinde bende hazırlanacağım
Ve bu dr testistleri indirebildiği kadar indirecek
İleride sağlık açısından önemli tabi
Tarih tam net belli değil

Sizler neler yaptınız hangi dr a tedavi görüyorsunuz
Ve tese olup da sperm çıkası olan kardeşlerimiz var mı

Benim eşim 11 yaşında indirme ameliyatı olmuş, 2 yıllık evliyiz, geçen yıl azospermi olduğunu öğrendik. Aynı zamanda kitle saptandı. 1 yıl Celalettin peru da bitkisel ve menagon tedavisi olduk. Son zamanlarda beta hcg ve afp hormonları çok yüksekti ve şişli memorialde M. Murad Başar da kitleli testis tamamen alındı ve patolojide 2. Evre testis tümörü sonucu geldi. Şuan kemoterapi alıyor. Tavsiyem testis indirilmiş bile olsa kontrollü devam edin. Özellikle kitle çok önemli.

Canım hayırlı osun yeni topiğimiz,inşallah hayırlı sonuçlar aldığımzıda yazmak nasib olur.
Bende kendimizden bahsedeyim hemen
benim eşim 6 yaşındayken inmemiş testis nedeniyle ameliyat olmuş
Malesef testisin birini almışlar,diğerinide tam indirememişler.
Eşim 2008 yılında Acıbadem hastanesinde mikrotese oldu sperm bulunamadı
Doktorumuz testisin gelişmediğini,sperm üretecek ana hücre bile olmadığını söyledi(sertoli cell only)
Daha sonrasında 5 sene hiç birşey yapmadan bekledik,5 yıl sonra forumlardan Celalettin peru yu duyduk.
Bir şansımızı deneyelim ne kaybederizki dedik ve tedviye başladık.
20 aydır HCG+HMG tedavisi görüyoruz,henüz sperm çıkışı yok,
Ancak daha önce kök hücre yoktu,şimdilerde spermiogramda spermatit görülüyor
Tedaviye devam ediyoruz,İnşallah sperm çıktığınıda yazmak nasib olur.

Merhaba canım hoş geldiniz topiğimize
Paylaştığınız bilgiler bizim için çok önemli
Mesela ben inmemiş testisin zararını bu topikten öğrendim
Ki Murat BAŞAR da öyle dedi.Mutlaka indirilmesi lazım dedi
Ama indirilmesi sperm yapımında etkili değil tabiki de
Sadece sağlık açısından önemli

Eşinize tekrar çok geçmiş olsun ki
Rabbim bir daha böyle şeylerle karşılaştırmasın
Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun
Kemoterapi kaç seans kaldı eşinizde
Sen tüp bebeğe ne zaman başlayacaksın

Canım sizlerde hoşgeldiniz
Benim anlamadığım neden testisi alıyorlar ki hemen
İndirmeyi başaramayan dr lar hemen testisi alıyor mu ki
Yoksa zararı olmasın diye mi alıyorlar
Aslında tek testist de görevi yapıyormuş
İnşallah sperm çıktı haberleri verebiliriz birbirimize
Durmak yok yola devam o bebek buraya gelecek

Ya birde duamızı doğru yapmalıyız
Mesela ablam hep eşinden ayrılmak için dua ederdi
Şu anda ayrıldılar
Ama şimdi ise ben yanlış dua yapmışım diyor
Keşke Rabbim hidayet nasip et eşime diye dua etseydim diyor

O yüzden bizlerde hep herşeyin hayırlısı diye dua edelim
Olsun da nasıl olursa olsun diye değil
Her şerde bir hayır vardır.
Veren de ALLAH alan da ALLAH

Allah razı olsun canım. 4 kür alcaz şuan 2. Kürü alıyoruz. Önce tedaviyi olalım inşallah Tüp bebekte yaparız.

Hoşbulduk canım
Valla canım eşimin annesi çürümüş olduğu için alındığını söylüyor ama bakıyorum 30lu yaşlarda indirilenlerde bile çürüme olmuyor,geç yaşta çok indirilen var ama hiç çürüme duymadım,doktor hatası varmı bilemiyorum.
Tabiki eksik dilek dilememek lazım,Allah sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasib etsin,

Merhabalar zaten birbirimizi tanıyoruz gerçi bizim durumumuz utangaç testis ama bu da inmemiş testisin biraz farklı hali öğrendiğimden beri okumadığım makale kalmamıştır herhalde eşimin testisleri hareketli yani inmiş ancak bazı torbaya yapışmasını sağlayan zarın yapılmaması sebebiyle zaman zaman özellikle soğukta ve heyecan durumlarımda kasığa doğru hareket ediyor okuduğum kadarıyla bu durumda olan bebeklerin Üçte birinin altı yaşına kadar iniyormuş üçte birinin kasığa çıkıp orada kalıyormuş ama biz sonuncu Üçte birdeyiz bizimki gibi sürekli hareketli kalanlar da varmış ve komik gelecek belki size ama biz durumumuzu öğrenmeden önce bu hareketin herkeste OLDUĞUNU sanıyorduk toplumumuz malum bu Konuları Konuşmak pek hoş olmadığından ne kadar okumuş insanlar da olsak bu konuda cahilmişiz aslında ameliyat gerekli diyenler de var gerekmez diyenler de şu an ondört aydır c Peru da tedavideyiz ancak iğne hiç olmadık ve son beş aydır bitkiselleri de bıraktık hiç microtese olmadık ve genetik test yaptırmadık çok eksiğimiz var ama maddi Sıkıntılar elimizi kolumuzu bağladı bundan sonra buraya gelişmeleri yazarım mutlaka

Canım tekrar çok geçmiş olsun,
Bizdede inmemiş testis var ve 20 aydır hormon tedavisi görüyoruz,biryandan sperm çıksın diye bekliyorum ancak biryandanda Allah korusun eşime birşey olucak diye korkuyorum.Sizin kitle tedaviye başlamadan önce varmış ama beta hcg ve afp hormonları son zamanlarda çok yüksekti diyorsun,acaba görmüş olduğunuz tedavinin olumsuz etki ettiğini düşünüyormusun,yoksa daha öncede bu durum varmıymış,birde testis tümörü testisin kendisindemi oluşuyor, yoksa ayrıyetten bir kitlemi oluşuyor
Kusura bakma çok soru sordum,inşallah eşin tez vakitte sağlığına kavuşur,herşeyden önce eşlerimizin sağlığı önemli.

Anladım canım niye böyle olduğunu Murat BAŞAR a bir mail atsana
Belki ameliyatla düzelebilir belli olmaz
Yavaş yavaş eksikleri tamamlayın sizlerde
Mesela genetik testleri üniveristede ücretsiz yapılabiliyor
Maşallah biz bu gidişle üroloji dr u olup çıkacağız ki
Herkes bizden öğrenecek tüm bilgileri
Ay tıp mı okumaya başlasak ne

Örneği eşim mesela hiç çürüme olmamış testis sağlam yani
Ama sağlam olsa ne fayda sperm çıkışı yokki maalesef
Ben inanıyorum hepimiz güzel sonuçlar alacağız
Sıra ile vakkti saati geldiği zaman
Yeterki ümidimizi kaybetmeyelim

Allah razı olsun canım. Kitle testisin kendindeydi. Aslında bu gibi durumlarda belliolur olmaz testis alınmalıymış. Biyopsi veya hormonlardan takip olmazmış. Bunun ciddiyetini tam olarak bilmesekte bazı gittiğimiz üroloji drları ultrason ve hormon takibi önerdi bizde öncelik olarak bebeğe verdik. Bizim de ihmalimiz var açıkçası.

Anladım canım,size doktorlar ne dediyse onu yapmışsınız başta söyleseler alınması gerekiyor diye erkenden alırdınız önleminizi,belkide bunlar hiç yaşanmazdı
Ama işte kaderin önünede geçilmiyor,ne yazıldıysa onu yaşayacağız,Rabbim daha kötülerinden saklasın.

İnşallah canım inşallah
Rabbim yüzümüze baksın,çektiğimiz sıkıntılar son bulsun

Canım genetik testi gittiğimiz hiçbir Dr c Peru dahil istemedi açıkcası yapmamız gereken o kadar çok test var ki nerden başlasak bilemiyoruz Dediğin gibi ürolog olduk çıktık

Canım genetik testi gittiğimiz hiçbir Dr c Peru dahil istemedi açıkcası yapmamız gereken o kadar çok test var ki nerden başlasak bilemiyoruz Dediğin gibi ürolog olduk çıktık

Celalettin Hoca bazı hastalarından istemeye başlamış
Facedeki grupta öyle yazmışlardı

canım yeni topiğimiz hayırlı olsun benim eşimdede doğuştan inmemiş testis problemi varmış aile ihmalı yüzünden tedavi edimemiş 30 yaşında indirildi bir testisi alındı diğeride pek gelişmemiş 2011 de kaan aydosta tese olduk gelişmemiş sperm blundu şu an yaklaşık 1,5 yıldır celalettin beyin hastasıyız ocakta tahlilimiz var henüz çıkış olmadı rabbim yardımcımız olsun

merhaba durumumuz aynı sayılır,sizde gelişmemişte olsa sperm bulunmuş bizde hiç hücre yoktu.
inşallah tedavinizin sonucunda evladınıza kavuşursunız,Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…