Erkek infertilitesinde vitaminler & gıda etkileri

Happynews

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2010
101
9
66
İstanbul
Arkadaşlar selam,

Eşimin sperm sayısı 1 - 10 bin - 100 bin - 300 bin arası sürekli değişmekteydi hareketlilik %0 ile başladı % 10 ve % 1 arası ve genelde % 1 idi. Total rakkamımız bir kere 1 adet bile çıktı. Amerikan hastanesindeki doktoruma 50 kere sordum bu miktarları ağızdan alınacak vitamin vs. ile birazcık bile olsa düzeltme imkanımız var mı diyeo da bana yok demişti !!!
Ben internetten çok araştırma yaptım ayrıca Bahçecinin yanındaki Dr. Emre diye erkek infertilesi ile uğraşan bir ürolog var. Ama bize GNC'den aşağıdaki vitamini verdi, diğer tüm vitaminler ve gıda maddeleri benim internet araştırmalarım sonucunda listeye girdi.

GNC'den men's arginmax - günde 3 tane son 3 aydır kullanıyordu

Ben 'co enzyme q 10' vitaminini internetten buldum, biraz pahalı ama sonuçlarına değer, günde 2 tane 100 mg, son 3-4 aydır kullanıyordu

Son 3-4 aydır günde 1000 unite D vitamini

Son 6 aydır aralıklarla her gün sabahlari bir kaşık keçi boynuzu pekmezi

Son 2-3 aydır, 3-4 günde bir yarım avakado - harika bir salata tarifim var isterseniz verebilirim

Son bir aydır ortalama 1'er acuç ceviz, goji berry ve kuru incir

son 2-3 haftadır günde 2 litre su içiyordu

sperm örneği vermeden 1 saat önce güzzel okkalı 2 şekerli bir türk kahvesi ! ( bunu da uyguladık son denemede faydası aşağıdaki gibi !!)

Sonucu söylüyorum ; 2 milyon adet ve % 20 hareketli..

Ortalama % 1 hareketten %20 - 20 katı
Ortalama 100 bin'den 2 milyon adet - 20 katı

Bu konu başlığında bu tarz deneyimlerimizden bahsedersek hep beraber bilgilenmiş oluruz. Bütün bu yapılanlar 3-4 ay öncesinden başladı. Özellikle arginmax, q 10 ve d vitamini için internette de yazıyor 3 ay içinde etkisini gösteriyor.

Bu gelişmeyi sizlerle paylaşmak istedim.

Sevgiler
Happy

keçiboynuzu kürü ginseng macunu çakşır suyu arı sütü bal polen karışımı üzüm çekirdeği çörekotu ace plus selenyum tb çinko tb folik asit tb hepsini aylarca kullandık artık eşime tiksinti geldi bunları yiyip içmekten ama yok yok yok sayı ve morfoloji yapılan merkezlere göre farklılık gösteriyo boşuna umutlanmayın diye söylüyorum onlara vereceğim parayı tüp bebeğe versem daha iyiymiş hoş tüp bebektede negatif sonuç aldım ama en azından bilimsel bir iş yapmış olurdum. ama Allahtan ümit kesilmez tabi. hayırlısıyla inşallah bir gün hepimiz kucağımıza alırız bebişlerimizi.

Oznur selamlar,

Çok haklısın, benim eşim de bu söylediklerinin çoğunu kullandı. ACE selenyum , çörek otu, arı sütü polen vs. GNC'den arginmax ve co enzyme q 10 vitamin hapına bağlıyorum ben bu sonucu. Son 3-4 sperm testimiz aynı merkezde yapıldı. Sana tavsiyem sadece bunları eşine vermen hap olduklarından midesini de bulandırmaz... benim eşim de kesinlikle seninle aynı düşüncede idi ama o da çok şaşırdı bu sonuçlara.. her insan doktoru kendisidir, Allah hepimize mutlu son verir inşallah.

SEvgiler,
Happy

Başka topiktede yazmıştım ama buraya da yazmak istedim. Bizde ağustos ayında sayımız 5000 morfoloji ve hareketli %5 ti. 4 ay boyunca keçiboynusu kürü ve solgarın male multiple (içinde bir sürü vitamin selenyum, çinko, folik asit vb. var) kullandık. Ocak ayında sayımız 100.000 olmuştu yani 20 kat arttı.

mrb arkadaşlar bende tüp bebekte aralıkta birinci denemede negatif aldım ikinciyi bu ay denedik dondurulmuşlarla dün negatif aldım yine bizim sorun eşimin sperm sayısı az artık onu arttırmaya çalışıcaz verdiğiniz bilgiler çok güzel arkadaşım rica etsem avakado salatasının tarifini verirmisin

Tabii arkadaşım, avakado salatası tarifi ;

1 adet olmuş yumuşak avakado
kabuklarını soyup bir kabın içine çekirdeğini çıkarıp koyuyorsun
çatalla eziyorsun
ben içine minik kuru soğanlardan 3-4 tane minicik minicik doğrayıp koyuyorum, normal büyük soğan da olur sanırım ama fazla gelir belki yarısı ya da dörtte biri.
1-2 çorba kaşığı labne veya beyaz peynir. Beyaz peynirle daha güzel oluyor
1 tane yeşil veya kırmızı biber ya da ikisi birden ince doğrayıp ekliyorsun
1 tane domates yine minik doğrayıp koyuyorsun ( koymayabilirsin de.. tercihine göre)
zeytinyağı 1 çorba kaşığı ama ben hafif olsun diye koymuyorum, koyunca da lezzette çok fark olmuyor açıkçası
1 çorba kaşığı balsamik sirke.. çok lezzet veriyor
peynir tuzluysa tuz koyma , pul bilber birazcık koyuyorum
Bunların hepsini karıştırıyoru tam 2 porsyonluk oluyor, yanında kızarmış ekmekle çok güzel gidiyor
afiyet olsun :)

bizimde eşimin sayısı toplamda 5 milyon bile çıkmıyodu 3 ay keçiboynuzu kürü yaptık bide çinko takviyesi sayımız toplamda 14 milyona çıktı hareketlilik 3 falandı 7 ye çıkmış morfoloji 0 1 çıkıyodu oda 4 olmuştu .tabi bu sonuçlarla tüp bebek raporu aldım çk şükür 4 aylık hamileyim..eşim sigarayıda bıraktı 3 4 yıldır içmiyo...

kızlar erkek infertilesinde raporu hemen veriyolar benimd e2 tüp bebek denemem maddi açıdanda yıpranıyoruz tavsiyem rapor çıkarın ilkinde 5 6 milyar harcamıştık 2007 de. şimdi ilaçlar dahil 1450 tl .

kızlar erkek infertilesinde raporu hemen veriyolar benimd e2 tüp bebek denemem maddi açıdanda yıpranıyoruz tavsiyem rapor çıkarın ilkinde 5 6 milyar harcamıştık 2007 de. şimdi ilaçlar dahil 1450 tl .

canım ben daha dün aldım raporumu çok kolay çıkıyor sperm sayısı 5 milyonun altında ise 12 günde çıktı benim

canım ben daha dün aldım raporumu çok kolay çıkıyor sperm sayısı 5 milyonun altında ise 12 günde çıktı benim

zeynepcim çok sevindim bizimde hareketli sayımız 980.000 di bende sorunsuz aldım..allah yüzünü güldürsün inşallah hamileyim yazını bekliyorum
benim sana tavsiyem sakın kasma tedavide şöyle düşün ben öyle yaptım ikinci hakkımda var tutmazsa diye ilkinde çok kasmıştım bide kuru dut yedim bol bol bilmiyorum etkisi varmı ben yerken inandım:)))

zeynep 26 ilaçlarını alırken eczanelere sor çünkü biri bana 890 çıkardı sonra başka eczane 650 dedi indirimde istedim tabi ben ..ablam benden 2 hafta sonra aldı raporu o benden fazla aldı ilacı oda 550 lira ödedi.:)muhakkak bi kaç eczaneye sor.

burcucum mesaj atmışsın ben özelden cevap yazamıyorum buralardan 100 tane forum mesajı atmam gerekiyormuş önce. çok teşekkür ederim, şimdilik gerek yok.
Bu anlaşmalı kurumlar hangisi ?

Ben raporla memorialde yaptırdım.1. denemede 1900 euroydu 1450 ye düştüler. 2. denemde 1600 euroydu 1400 e düştüler. İlaçlar konusunda indirim kesinlikle isteyin hatta tanıdık bulmak daha iyi. Gonal f 350 civarı raporlu alınca 135 civarı biz ilk 4 tanesini 98 tl den diğerlerinide 68 tl den tanıdık bir eczaneden aldık.

burcu ne zaman denedin sen?fiyat ne kadar uygun....
bizde hastaneye 804 lira vermiştik fakat ilaçlara çok verdik araştırmamıştık 1 eczaneye girip almıştık..1 310 vermiştik ilaçlara 2009 yılının sonlarında...

canım aralık ayında aldım ilaçlarımı 2010 aralıkda.4 tane gonalf 450 2 kutu menegon 5 kutu cetrodiet 1 tanede çatlatma iğnesi vardı.650 verdim ablam benden 2 hafta sonra falan daha fazlasınna 550 verdi..sen çok vermişsin .

burcucum mesaj atmışsın ben özelden cevap yazamıyorum buralardan 100 tane forum mesajı atmam gerekiyormuş önce. çok teşekkür ederim, şimdilik gerek yok.
Bu anlaşmalı kurumlar hangisi ?

canım umut tüp bebek ben avrupa şafakda yaptırdım istanbul cerrahi daha çok var bunlar en uygun olanları otalama merkezler 800 alıyolar..ilaçlarda fazladanda yazıyolar neolur neolmaz diye onlarda 500 600 tutuyo..

senden 1 yıl önce senden daha çok para vermişim...çok uyguna gelmiş senin ilaçlar..neyse önemli değil sonucunda kızımı kucağıma aldım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…