Erkek İnfertilitesi Erkek infertilitesini yenip hamile kalan bayanlar,tecrübelerinizi paylaşır mısınız...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Plebisit82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012
542
71
28
İstanbul
7 Aydır çocuk istiyoruz eşim de 6 aydır tedavi görüyor ama hala birşey yok...Erkek infertilitesini yenip hamile kalan bayanlar tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

mrb canım ben hamile kalabilmeyi başarmıştım ama 2 ay sonra düştü malesef.ama çevreme baktığımda erkekle ilgili olan problemler er geç aşılıyor o yüzden strese girmeden sabırla ilaçları düzenli kullanmak sabır artı dua sonuç gelsin bebişler inşallaa

bizde erkek infertilitesiyle mücadele ediyoruz.inşallah en kısa zamanda hepimiz bu engelleri aşar bebeklerimize kavuşuruz.bu sorunlarımızı aşabilirsek eğer bende buraya yazıcam.keşke hepimiz birbirimize yardımcı olabilsek...en kısa zamanda göbüşlerimizin dolması dileğiyle...

7 Aydır çocuk istiyoruz eşim de 6 aydır tedavi görüyor ama hala birşey yok...Erkek infertilitesini yenip hamile kalan bayanlar tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

cnm sizin sorununuz nedir?bizimde 6 ay dolmak üzere tedavideyiz cnm.sperm sayımız ml 20 milyon.ileri hareketimiz % 2 hızımızda sorun var.proxeed plus ve klomen kullanıyor eşim.ayın 10 unda 6.ay sonu tahlilimiz var bakalım umarım iyi çıkar.bizlerde bebeklerimize kavuşuruz.

Merhaba canım,
Bizim problemimiz başta ciddi değildi.

sayı: 1 cc de 37 milyon
sayı: toplam 67 milyon
hız : %35
Morfloji: %65 di
Sonra doktor;
Pycnogenol
Arginmax
Evikap

Çinko verdi 3 ay sonra tekrar test dedi. Bu kadar ilaca dünyanın parasını döktükten sonra bir de ne görelim sonuçlar daha kötü olmuş.

sayı 1 cc de ve toplamda 15 milyon
hız toplamda : %30
Morfoloji :%70

olmuş. Bir tek morfoloji düzelmiş o da hiç gerekli bir düzelme değildi, morfolojimiz zaten iyiydi maksat hızı düzeltmekti hem hızı hem de sayıyı düşürdü. Doktor da görünce şaşırmış ve ilaçları tamamen değiştirmiş. Bu kez;

Klomen
Proxeed verdi.

Bu kez eşime dedim ki bir 3 ay daha sonuçların kötü olmasını bekleyemem. Bu ilaçlar gerçekten işe yaradı mı yoksa yaramadı mı bir test yaptıralım dedim 40 gün sonra. Son yaptırdığımız testte ise biraz olsun iyiye gidiş var;

sayı 1 cc de ve toplamda:18 milyon
hız toplamda :%50
Morfoloji krugere göre : %17

45 gün daha kullanacak eşim bu ilaçları.Proxeed süper bi ilaç tavsiye ederim hız sorunu olanlara...
İşte bizim hikayemiz de bu...

Mrb arkadaslar benim eşim azospermdi m.tese ameliyatı olduk sperm bulundu rabbime şüküsler olsun şuan hamileyim umdunuzu kaybetmeyin sizlerde en azından sperm war bizde hic yoktu ama rabbim dilerse oluyo işte rabbim hepinize wersin insallah

cnm sizin değerleriniz iyi bence.biraz sayı az oda klomenle artar büyük ihtimalle.bebiş yoldadır inşallah...bizde işe yaradı ama 6.ay kesin sonuç dedi doktorumuz.etki edip etmediğini o zman anlıycaz dedi.salı günü belli olacak allahım inşallah işe yaramıştır.herkes faydasını görürde bebeklerine kavuşur...allahım nerde varsa yardımcısı olsun herkesin....

Sizde de mi sperm sayısı az? 40 günde yalnızca 3 milyon artmış klomenle. Ablam 3 hamileliğinde de eniştem klomeni kullandığı ay hamile kalmış. Biraz geç etki ediyor bizde. 20 milyonluk sınırı bile geçememiş. Ağustosun ortalarında doktorun verdiği 3 aylık süre dolmuş olacak ama gel gelelim ramazan ayında eşim test vermeye gidecek mi? Off ya rezillik işte...Zaten söylene söylene gidiyor, bir daha yaptırmam diyor...
Bu arada doktor size 6 ay mı kullanın dedi klomeni?

Merhaba siz daha çok yenisiniz yani henüz çok erken ama ilk test sonuçlarınız gayet güzel.ciddi bi sorun görünmüyor gerçekten.Bizde ilk doktora gittiğimizde sonuçlarımız bundan çok daha kötüydü dr.bize sadece klomen vermişti bizde kullanıp 3 ay sonra test yaptığımızda daha fazla düşüş görünce şok oluştuk.Nedense klomenden sonra genelde ilk etapta düşüş oluyor okuduklarım kadarı ile.Birde erkeleri stres çok etkiliyor kendilerinde sorun olduğunu öğrendikten sonraki testler hep stresli olduğu için daha düşük çıkabiliyor.
Yazdığın diğer ilaçları bilmiyorum biz kullanmadık ama çinkoya mutlaka devam et çok önemli.ek olarak sizde hız problemi olduğu için havuç suyu kürünü ve keçiboynuzu kürünü tavsiye edebilirim.

Tebrik ederim sizi bu çok güzel bir haber.Hemde azospermi ile hamile kalmanız gerçekten büyük bimucize ..

cnm bizim ilk test 12 milyon sayı sonra 2.testte 19 milyon 3ay ilaç kullandıktan sonraki ilk testtede 20 milyon oldu.doktor sayı tam sınır dedi yani iyi dedi
ama hareketlilik çok önemliymiş spermde.bizim ileri hızlımız 2 ,yavaş ileri hızlı ilktestte % 8 sonrakinde % 10 oldu.birde yavaş hareketlimiz % 38 di.şimdi salı günü yapılacak test önemli yani.doktor ilk 3 ayda düşme dahi olabilir önemli olan 6.ayın sonucu dedi.proxxeed etkisi için 6 ay gerekiyormuş.bizim hız sorun dedi inşallah yavaş olan spermler hareketlenmiştir.sonucu alınca eşim yazarım sizlerede.umarım iyi sonuçlar alırızda biraz karışık oldu galiba ama umarım anlatabilmişimdir cnm...

cnm hiç sıkma, üzme kendini bence değerleriniz kötü değil ve dahada iyi olacak inanıyorum..ablanlarda çabucak etki etmiş ne güzel:))bizde belki biraz geç olacak ama güç olmasın inşallah....cnm benim eşinle güzel güzel konuşup halledersin.bi bakıma kanına gir:)))ikna edersin bence...sonuçta oda bebek istiyorsa gider.ben eşime gününü söylüyorum tamam diyor alıyor randevuyu gidiyor.bize klomen ve proxeedı 6 ay kullan gel bakıcaz dedi.sonra devam etmemiz gerekiyormu salı günü belli olacak cnm...size yazıcam burdan...

kızlar çok şaşkınım yaaaa(test sonucunu verdi eşim.hareketlilik çok güzel artmış % 65 lerde falan .ama sayımız 20 milyondan 4.2 milyona düşmüş.niye böyle oldu anlayamadım.klomen ve proxeed plus kullanıyordu eşim.doktorada gösterememiş sonucu bakalım bugün görüşmeye çalışıcaz niye böyle oldu anlamadım.

Canım bizde de aynı birini düzelteyim derken diğeri bozuluyor. son 40 günlük ilaç takviyesi sonucu yapılan testte sayı 18 milyon hız %50 olmuştu...Benim eşim de 6 aydır tedavi görüyor...

Canım bizde de aynı birini düzelteyim derken diğeri bozuluyor. son 40 günlük ilaç takviyesi sonucu yapılan testte sayı 18 milyon hız %50 olmuştu...Benim eşim de 6 aydır tedavi görüyor...

evet cnm yaaa neden böyle oldu anlamadım.umarım sayı tekrardan yükselir.doktorda şaşırdı neden böyle oldu bi yanlışlık var bu işte diyo.1 ay sonra tekrar test istedi...bakalım hayırlısı.Umarım ona gerek kalmaz

aranıza yenı katıldım evlenelı3 yıl oldu ama bızdede bebıs yok malesef..evıcap kullandı esım ama bı halta yaramadı hala defectlı cok fazla tamamen tesad
uuflerle dolu asılama kararı verdıler klomende 2 gunum bu gun.ayın 3unde bır aksılık olmazsa ultrasona gırıcem

benim eşimdede morfoloji %1,hız %2 idi.keçi boynuzu kürü,arginmax,evikap ve carnitin tblt kullandırdım.birde çakşır macunu yedirdim.(aktarlarda var).sonuç:3ay sonra gebelik.hem de kullanması gerekenin üçte birini kullanıyodu arginmaxın.ama keçiboynuzunu hergün içiriyodum.şimdi ikinci kızım ikibuçuk aylık.iki defa da aşılama olmuştum,tutmamıştı.üç gebeliğimde benim çabamla oldu.(biri dışgebelik)bu değerlerle defalarca olduğuna göre bence sizlerde başarabilirsiniz.ama stres yapmayın.ben geçen sene ramazanda bırakmıştım çalışma yapmayı,bide baktım ramazanın bitmesine 5gün kala hamileyim.yani %0 stresti.

klomen sayıyı ilk etapda düşürüyor canım bizimki 600 bine kadar düşmüştü klomene başladıgı ilk ay

klomen sayıyı ilk etapda düşürüyor canım bizimki 600 bine kadar düşmüştü klomene başladıgı ilk ay

cnm bizim tedaviden önceki test ve ilk 3 ay ilaç kullandıktan sonra yapılan testlerde ml de 20 milyon çıkıyordu.6.ayın sonunda yapılan testte 4.2 milyon çıktı.bu aylarda olması normalmi acaba?yoksa ilaç ters etkimi yaptı?bu arada sizin değerleriniz nasıl düzeldimi peki??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…