- 20 Ocak 2021
- 2.199
- -158
- 68
- 42
- Konu Sahibi Pamukpamuk44
-
Ve adam uzerime yurudu.Bana da. Hatta is arkadasim üzerime yürüdü olayinin kafamdaki canlandirmasi bile aklima geldi o dereceama uye adini hic hatırlamıyordum yazilmis gerçi
Mobbing ispatlanmasi gereken bir sey yani elinizde kanit olmadan acarsaniz dava dusebilir yazili belgeler ve özellikle sahitlerle ispatlanması gerekiyor. Hatta bir yerde okumus ya da duymuştum (emin degilim) memur direkt mobbing davasi açamıyor haksiz da olsa bir soruşturma geçirmesi gerekiyormuş. Sonra o sorusturmaya itiraz edip mobbing davasi açabilirmis
Iste psikolojiniz bozulmuş. Yani bir uzmana gorusmekten neden kaciyorsunuz? Ileride dava acsaniz psikologa anlattiklariniz da birer kanit niteliginde olmaz mi? Uzman olarak gorus bildirir, sizin ne kadar etkilendiğinizi anlatabilir.
Siz müdürle gercekten bu söylediklerinizi konusacak mısınız? Adam demez mi "sen nasıl benim işimi ne sekilde yapacağımı soylersin" diye ? Gerçekten şu sozler onun adina isi planlamak olur ki hos degil
Yorumlariniza bakarak keskin önyargı ve kodlamalariniz oldugunu düşündüm. Eski personel genelde ben bilirim modunda olabilir ona katilirim.ama siz bilgi ve tecrübenizle onu susturabilirsiniz.
Simdiki is yerimde ilk geldigimde kendisine sorduğum şeyleri arkadaş simdi bana soruyor nasil yapiyorduk sen benden daha tecrübelisin diye. Işi birlikte öğrendiğimiz kişi de bana sorar, siz daha bilgilisiniz diyerek. Halbuki o benden daha cok yapiyor o isi. Yani demek istedigim yeni olmak değil sorun, isi bilmek ve bildiğini göstermek.
Yasca büyük olanlara da saygi duydugunuzu hissettirip onlardan daha üst konumda olduğunuzu hissettirebilirsiniz yani demem o ki yas veya tecrübe elbette etkilidir ama kesin onlar ayri havada buralar benim havasına girer denemez.
Hepimiz sorunlar yasiyoruz, ben 2 sene önceki ben degilim. Burada cok sey öğrendim mesela ve cok da sorun yasadim, hala yasadigim.durumlar var. Ama bunun caresi baskalarini suclamak değil, suclamak kolay olandir ama çözüm kendiliğinden gelmez. Ben ne yapabilirim, çözümü nedir diye düşünüp icraate gecmek lazim. Siz herseyi planlayıp herkes adına kafa yoruyorsunuz ama çözümün kendinizde olduğunu atlıyorsunuz.
Açıkçası söylediğiniz bana pek mümkün gelmiyor. Koca koca insanlar, ilkokul çocuğu gibi biri küstü diye birleşip sizi dışlamazlar.Elimle kahve yaptığım hizmetli kiz bana sırtını döndü.hicbir sebebi yok.mudur başlattı ve herkes tavır aldi
Peki tayin istemiyorsunuz ayni zamanda durumlar da duzelsin istiyorsunuz ama bu mümkün görünmüyor maalesef yani ne istiyorsunuz ve nasil bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz?Cimere yazan bir arkadaşın tayini çıktı.silsile bozduğu icin
Siz icraate gecmissiniz konu sahibi bunu yapmiyorNe güzel işte sizinde tayin çıkar uzaklaşırsınız o ortamdan daha ne istiyorsunuz. Ben müdürü cimere yazdım müfettiş geldi. Adam gıcıklığına görevlendirme ile zor bir kuruma gönderdi. Dava açacağım hem mobbing hemde tazminat
Sendikadan avukat talep ettim. Sizn sendikanız yokmu
Aslinda hizmetlinin isini yaparak diğer personelin gözünde de degerini düşürmüş, dolayısıyla diger insanlar da ona kotu davranma hakkını buluyor.Açıkçası söylediğiniz bana pek mümkün gelmiyor. Koca koca insanlar, ilkokul çocuğu gibi biri küstü diye birleşip sizi dışlamazlar.
Kendisi memur buraya 5 ay önce tayin gelmisBence biraz paranızı biriktirip başka iş arayın
Bakın sebeplerden biri bu. Belli ki siz insanlarla mesafenizi ayarlayamıyorsunuz, sosyal ilişkilerinizde sorun var. Hizmetliye kahve yapmak neden? Herkes için cepte elenmansınız belli ki. Büyük konuşmak istemiyorum ama şahsınıza bu kadar kötü davranışın sergilenmesine izin verdiğiniz için daha da dozu artıyor bu olayların. Bu kaçıncı konunuz. Yukarda arkadaşın biri çok güzel açıklamış nasıl şikayet edebileceğinizi. Siz çok pasifsiniz o yüzden böyle yapıyor bu insanlar.Elimle kahve yaptığım hizmetli kiz bana sırtını döndü.hicbir sebebi yok.mudur başlattı ve herkes tavır aldi
Hayır aynı şehirde fakat uzak bir bağlantısına görevlendirme yaptıSizin tayininiz mi cikti
Sadece kamuda değil bu insanlar her yerde.korkma arkadaşım.ekmek paranızı kazanacağız allahın izniyleAtanipta böyle şeyler yaşıcam diye de korkuyorum özeli ayri kamu ayri dert ya. Bu adi insanlarin derdi ney ya
Açıkçası söylediğiniz bana pek mümkün gelmiyor. Koca koca insanlar, ilkokul çocuğu gibi biri küstü diye birleşip sizi dışlamazlar.is hayatı
Hizmetçiyi arkadaş olarak gördüğüm içinBakın sebeplerden biri bu. Belli ki siz insanlarla mesafenizi ayarlayamıyorsunuz, sosyal ilişkilerinizde sorun var. Hizmetliye kahve yapmak neden? Herkes için cepte elenmansınız belli ki. Büyük konuşmak istemiyorum ama şahsınıza bu kadar kötü davranışın sergilenmesine izin verdiğiniz için daha da dozu artıyor bu olayların. Bu kaçıncı konunuz. Yukarda arkadaşın biri çok güzel açıklamış nasıl şikayet edebileceğinizi. Siz çok pasifsiniz o yüzden böyle yapıyor bu insanlar.
Sizin için iyi mi oldu.ne gibi sorunlarınız vardiHayır aynı şehirde fakat uzak bir bağlantısına görevlendirme yaptı
Hizmetliden arkadas olur elbette benim de bulunduğum yerde hizmetli arkadasla.oturup sohbet ederiz ki benden gençtir ve kendisi erkek, tabii kiz kıza muhabbet gibi olmasa da ortak noktalar bulabiliyoruz. Ya da diğer kurumlarla ic iceyiz oradaki hizmetli ablalarla da konuşuruz ama bizde cay servisi yok, ha yeri gelir copumuz dolduysa biz de is çıkışı atariz muhendis de yapar bunu cok takilmayiz al desek alir ya da ertesi gün temizlik yaparken de alir bizde lafi olmaz. Elbette insanlari hizmetli diye küçük görmek gerekmiyor ama görevini de yapsın bir zahmet. Aradaki ince cizgiyi korumak gerekiyor. Baktiniz saygi sınırı aşıldı o zaman tavrınızı koyun.Hizmetçiyi arkadaş olarak gördüğüm için
Evet bu bir sorun gerçektenBiz hep tek taraflı dinliyoruz sizi. Ama sürekli sorun yaşamanız da normal değil. Herşeyi de hemen müdürü yetistiriyorsunuz çok itici.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?